Hatalmas zöld területet, játszóteret, a fiatalok számára pedig egy új szabadidős tevékenységekre alkalmas épületet is kialakítanak a Rudolf Kertben, az egykori Rudolf laktanya területén. A fejlesztésre TOP és TOP Plusz, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – és Program Plusz nyújt lehetőséget. Erről is szó esett ma (szerdán) a Monitoring Bizottság kecskeméti sajtótájékoztatóján.
Kecskemét
2024. 04. 16.
Néhány mérkőzéssel a bajnokság vége előtt 2. helyen áll az SG Kecskemét Futsal, céljuk pedig a dobogós helyezés. A tavaly jelentős fiatalításon átesett csapat, csak titkon remél sikeres szereplése kapcsán volt a KTV Sportmagazinjának vendége dr. Vercz Tamás az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke. Mint a műsorban elhangzott az addigi sikeres szereplés a sok sérülés mellet még nagyobb érdem. Az ügyvezető elnök beszámolt arról is, hogy a két fiataljuk tagja lett a válogatottnak is.
Továbbiak
Gazdaság
2024. 04. 16.
Egy új irodával szeretne támogatást nyújtani a kecskeméti vállalkozóknak a VOSZ, ahol könnyebben és egyszerűbben intézhetik teendőiket. Erről is szó esett ma a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun vármegyei beszámoló gyűlésén és vállalkozói fórumán. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is beszédet mondott.
Továbbiak
SPORT
2024. 04. 15.
Körmenden bravúrgyőzelemmel indította a szerda-szombat ritmusban zajló alsóházi rájátszást a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Szerdán egy újabb komoly erőfelmérő vár Ivkovic Stojan legénységére, ugyanis a rendkívül fizikális MVM OSE Lions érkezik hozzájuk szerdán a Messzi István Sportcsarnokba.
Továbbiak
KÉKFÉNY
2024. 04. 16.
Karambolozott két személyautó Kiskunfélegyháza határában az 5-ös főút Kecskemét felé vezető szakaszán kedd délután - közölte a katasztrófavédelem. Információink szerint két gyermek és két felnőtt sérült meg a balesetben.
Továbbiak
Kultúra
2024. 04. 16.
A Bartók Rádió Énekelj velünk című műsora minapi adásának vendége dr. Kiss Katalin volt. A közrádió népszerű kórusmagazinjában a kóruszene, illetve a zeneoktatás területén széleskörű nemzetközi gyakorlattal és hírnévvel rendelkező karnagynő többek között Kecskemét szülöttje, Kodály Zoltán amerikai követőiről, valamint az alapításának idén 50. évfordulóját ünneplő Amerikai Kodály Tanárok Szervezetének konferenciáján megtartott előadásáról beszélt.
Továbbiak
Életmód
2024. 04. 15.
57 darab vadszőlőt ültetnek a Hírös Agóra bal oldalához, melyet egészen az épület tetejéig fognak felfuttatni. Barta Dóra ügyvezető igazgató Kovács László Zsolt agrármérnököt kérte fel a projekt megvalósítására, melynek végén mintegy 300 négyzetméteren fedi majd be a homlokzatot a növényfal.
Továbbiak