Kecskemét 2023-as gazdálkodásáról, vagyis a zárszámadásról szóló rendeletről tárgyalt ma (csütörtök) a közgyűlés. Az előterjesztés kapcsán elhangzott, hogy tavaly közel 30 százalékkal emelkedtek a helyi adóbevételek, legnagyobb mértékben az iparűzési adó növekedett, amely a helyi vállalkozások adóerő képességének erősödését is jelzi. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a város addig nyújtózkodott ameddig a takarója ért, vagyis bölcsen döntött és jó célokat szolgáltak a bevételek.

Fiatal virtuózokat ünnepeltek a Kodály Iskolában

A Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében szerda este egy szép hagyomány folytatásának lehettek tanúi a zeneszeretők, néhány évnyi kihagyás után ugyanis ismét koncertlehetőséget kaptak a Magyar Örökség-díjas intézmény kimagasló tehetségű növendékei. ...

Szavazóköri változások 2024-ben

Az önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők 2024. június 9. napjára kitűzött választása tekintetében a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a választópolgárokat ...

Percről-percre

Tegnap
Továbbiak
Kecskemét
2024. 04. 17.
Ukrajnai evangélikusok életét, piliscsabai kisgyerekek és fogyatékkal élő idősek közös programját, illetve elváltként újraházasodott, elkötelezett evangélikusokat bemutató riportot, valamint egy hívő stand upossal készült interjút ismert el idén a Magyarországi Evangélikus Egyház a Bornemisza Péter- és az Írónád díjjal és különdíjjal. A díjazottak között volt internetes portálunk korábbi munkatársa, Zsolczainé Vitális Judit is.
Továbbiak
Gazdaság
2024. 04. 17.
A Távhőszolgáltatás napjához kapcsolódva ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű. Április 25-én délelőtt a távhős szakemberek idegenvezetése mellett lehet megtekinteni a megújuló energiaforrást hasznosító fűtőművet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Továbbiak
SPORT
2024. 04. 17.
Vasárnap 14:05-kor a Mezőkövesdet fogadjuk a Széktói Stadionban az OTP Bank Liga 29. fordulójában. Alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat szedtük össze szurkolóinknak.
Továbbiak
KÉKFÉNY
Kultúra
2024. 04. 17.
A Filharmónia Magyarország Kodály-bérletének negyedik estjén Haydn és Mozart közel azonos hangnemű darabjait szólaltatta meg a Takács-Nagy Gábor vezette Budapesti Fesztiválzenekar. A hangversenyt nyitó szimfónia és a záró szerenád D-dúrban, míg a két mű között elhangzott zongoraverseny d-mollban íródott, sőt, valójában az is fényes, fenséges D-dúrban ért véget. A Hírös Agóra színháztermében kedd este megtartott koncert szólószólamát a fiatal orosz zongoraművész, Dmitrij Siskin játszotta.
Továbbiak
Életmód
2024. 04. 15.
57 darab vadszőlőt ültetnek a Hírös Agóra bal oldalához, melyet egészen az épület tetejéig fognak felfuttatni. Barta Dóra ügyvezető igazgató Kovács László Zsolt agrármérnököt kérte fel a projekt megvalósítására, melynek végén mintegy 300 négyzetméteren fedi majd be a homlokzatot a növényfal.
Továbbiak