MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció

2018. Február 18.   Bernadett

-1°C / 5°C

EUR: --- Ft

GBP: --- Ft

Küldjön képet!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hirdetés

A Csokor utcai oviba is megérkezett a Mikulás

2017.12.06. 11:57

A Csokor utca 9. is szerepelt a Mikulás és Lévai Jánosné képviselőasszony listáján, így aztán nem hiába izgultak a Corvina Óvoda lurkói. Ha az egész csak egy ajándékosztás lett volna, az én mesém se tartott volna tovább. De sokkal több volt annál, így aztán érdemes tovább olvasni a beszámolót.

Nagy volt az izgalom a műkertvárosi óvodában, ahol három csoportnyi óvodás várta ma (szerda) reggel a nagyszakállút, és reménykedett abban, hogy virgács helyett dióval, mogyoróval, cukorkával és csokoládéval teli csomagot kap. 

Amikor Lévai Jánosné a városrész képviselője, valamint a választókerület Tanácsadó Testületének tagjai mosolyogva beléptek, majd mandarint és szaloncukrot ajándékoztak a gyermekeknek, sejthető volt, hogy a mai napon a Mikulás sem dorgálni jön, sőt valószínűnek tűnt, hogy otthon hagyja a virgácsokat is. A kedves szavaknak és az ajándékoknak köszönhetően az ovisok vidáman várták a Mikulást.

Ám mielőtt megérkezett volna, mindenki a tornaterembe vonult, ahol egy vidám bábelőadással örvendeztették meg az óvónénik a gyermekeket. Mindenki nagyokat derült, amikor Nyúlanyú gyermekei először találkoztak a hóemberrel, építettek hónyulat, és kergetőztek a ravaszdi rókával. Hahota és tapsvihar kísérte az előadást, melynek végén mindenki a saját csoportszobájába vonult, hogy végre köszönthessék a Mikulást, és átvegyék a jól megérdemelt (vagy kevésbé jól, de megérdemelt) ajándékcsomagokat. 

Hirdetés

És meg is érkezett piros ruhájában, hatalmas fehér szakállával a nap vendége! Fáradtan lehuppant székére, meghallgatta a verseket és énekeket, majd név szerint magához szólította a kicsiket. Mindenkiről tudott mindent! Hogy viselkednek az oviban, szót fogadnak-e az óvónéniknek, miben ügyesek, de még otthoni viselt dolgaikról is értesült megfigyelői által. Így aztán akadtak néhányan, akik az utolsó mondatig izgultak, hogy megkapják-e a hőn áhított csomagot... Persze mindenki megkapta, hiszen nincsenek rossz gyerekek a világon, de különösen a Csokor utcai Óvodában nincsenek. Valószínűleg ezért szeretik őket annyira a óvónénik, a dadusok, a képviselő néni és a tanácsadó testületnek nevezett felnőttek.

Mert, hogy szeretik őket, az biztos, különben nem szerveztek volna nekik egy fél napon át tartó vidám programot Mikulás alkalmából.