A 2022-es év legeredményesebb kecskeméti sportolóit köszöntötték

2023. 02. 17., 22:16
A 2022-es év legeredményesebb kecskeméti sportolóit és felkészítőiket köszöntötték péntek délután a Mercedes-Benz Sport Akadémián rendezett városi ünnepségen. Összesen 141 személy részesült elismerésben.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 91 képet tartalmaz

Az ünnepség kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek meg a kecskeméti sportélet tavaly elhunyt három kiválóságáról, Breszkó Andrásról, Fodor Miklósról és Ujhidy Tiborról. Egy látványos műsor után Jánosi István önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Sportiskola (KESI) vízilabda szakosztályának vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd következett az elismerések átadása, melyben Jánosi István mellett dr. Salacz László országgyűlési képviselő működött közre.

Tavaly a legeredményesebb egyéni sportágak a súlyemelés, a cselgáncs, az atlétika és az íjászat, a csapatsportok közül a labdarúgás, a röplabda és a kosárlabda voltak. Különösen figyelemre méltó a fogyatékkal élő sportolók által egyre több sportágban elért kimagasló eredmény.

Több olyan új sportág is van, amelyekben rövid idő alatt jelentős eredményeket értek el a kecskeméti versenyzők: ilyen a grappling, az országúti kerékpározás és a kettlebell.

A kategóriák, amelyekben a sportolókat köszöntötték:

• az egyéni sportágak nemzeti bajnokságainak I-III. helyezettjei,

• a csapatsportágak nemzeti bajnokságainak I-III. helyezett korosztályos csapatai, valamint a felnőtt csapat nemzeti válogatottban szereplő tagjai,

• Európa-bajnokságon, világbajnokságon, a Nemzetközi Sportszövetségek Világszövetsége által szervezett, valamint a nem olimpiai sportágakban rendezett világjátékokon I.-VI. helyezést szerzett sportolók,

• a kiemelkedő nemzetközi eredményt elért szenior korú sportolók,

• a hazai és nemzetközi versenyeken kimagaslóan szereplő fogyatékkal élő sportolók,

• és mindezen versenyzők felkészítői, edzői

A díjazottak teljes listája itt érhető el.

Az eseményről részletesebb beszámoló a KTV sportmagazinjának hétfő esti adásában látható: