Címke: önkormányzat
Keresés
Dátum választó
Rendezés
59 találat
2023.02.16

Folytatódik az önkormányzati dolgozók bérfejlesztése

Idén átlagosan 10%-kal egészítik ki az önkormányzati intézményeknél dolgozók munkabérét. Mindez egy hároméves folyamat része, amelyet még a Covid időszak alatt indított útjára az önkormányzat- hangzott el a mai Közgyűlésen. A bérfejlesztésekhez 2023-ban nagyságrendileg 1,1 milliárd forint plusz önkormányzati forrásra van szükség.
2023.01.31

A kommunikáció és a közös gondolkodás utakat és ráncokat simíthat el

Megemelkedett a beérkező lakossági panaszok száma az extrém csapadékos időszak után. Leginkább az alsó- és felsőszéktóiaktól, valamint a Máriahegyben élőktől érkeznek jelzések, mivel az eső megáll a környező utakon. A külterületre költözött lakosok problémáját az önkormányzat igyekszik megoldani, de nagyobb gondot az okoz, hogy ezeken a területeken nem lehet vízelvezető árkokat kiépíteni, mivel a burkolatlan úthálózat nagyon keskeny. Falu György alpolgármesterrel kollégánk, Molnár H. Boglárka beszélgetett erről a sokakat érintő témáról.
2022.12.19

Karácsonyi kívánságokat váltottak valóra

Ötven gyerek karácsonyi kívánságát teljesítette Kecskemét önkormányzata a Malom Központtal és a Hírös Cédrus Egyesülettel összefogva egy jótékonysági játék keretében. A gyerekek a Malom applikáción keresztül küldhették el, mire vágynak igazán a szeretet ünnepén. A szerencsések pedig meg is találhatják azt a fa alatt.
2022.12.06

Értékmegőrzési Bizottság: 2023-ban is biztosított a kulturális intézmények működése

Nem lesznek nagyobb megszorítások a kulturális ágazatban Kecskeméten, az intézmények működése jövőre is biztosított – hangzott el az Értékmegőrzési Bizottság mai (kedd) ülésén a 2023-as költségvetés tárgyalása során. A testület hosszasan foglalkozott az újjáalakuló Kulturális Kerekasztal létrejöttének körülményeivel is.