Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Július 6. Szerda  Csaba

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
PROMÓCIÓ

2022.05.24. 16:20

Az elmúlt két évben nagyszabású fejlesztést hajtott végre a Freudenberg Sealing Technologies Kft. és az Agron Kft. Lajosmizsén. A közel négymilió eurós magánberuházásnak köszönhetően megépült egy új üzemcsarnok és egy új raktárépület, új gépek érkeztek az automatizált gyártás megvalósításához, de megújultak az irodák és a szociális blokkok is. A változás a cégeket, a várost és a dolgozókat egyaránt pozitívan érinti, az ünnepélyes átadást kedd délelőtt tartották a vezetőség és a munkatársak részvételével.

Gyártócsarnok avató ünnepséget tartott ma lajosmizsei telephelyén a Freudenberg Sealing Technologies Kft. A felújítás és bővítés az ingatlan tulajdonosa, az Agron Kft. és a gumitömítéseket gyártó Freudenberg közös beruházásában valósult meg. A fejlesztéssel a két cég együttműködése tovább erősödött, a munkával pedig helyi építőipari céget (GOMÉP Kft.) bíztak meg a beruházók, hogy ezzel is a helyi vállalkozásokat segítsék.

Elsőként Körtvélyesi Péter, az FST Lajosmizse ügyvezető igazgatója állt a pódiumra, és mutatta be a két évig tartó fejlesztés lépéseit, eredményeit és céljait.

Elmondta, az Agron Kft. és a Freudenberg 2020-ban kötött egy hosszútávú megállapodást, és közös beruházásba kezdtek. Ennek részeként a Freudenberg felújította a főépület szociális és iroda blokkját. Bővítették az öltözőket és a vizesblokkokat, és egy impozáns étkező kialakítására is sor került, de az irodákat és tárgyalókat, sőt a bejáratot is átalakították, hogy méltóképp fogadhassák dolgozóikat, vevőiket és vendégeiket.

A megállapodásnak megfelelően, ezzel szinte egyidőben kezdte meg az Agron Kft. az új, 300 négyzetméteres raktárépület építését, amely a két korábbi üzemcsarnok között kapott helyet. Az új csarnok a legmodernebb berendezésekkel, anyagmozgató berendezésekkel, valamint egy klimatizált alapanyagraktárral is rendelkezik, innen szolgálják ki a gyártást, ide érkezik vissza a késztermék is, valamint innen történnek a heti kiszállítások.

A raktár befejezését követően kezdődött a telephely jelentősebb átalakítása. A régi csarnokrész lebontásával új, közel 1200 négyzetméteres csarnok épült, és ebben az időben kezdődött a csarnokon átívelő termelésmenedzsment iroda kialakítása az emeleten, a földszinten pedig helyet kapott a minőségügy, a mérőszoba a legkorszerűbb mérőgépekkel felszerelve.

Idén tavasszal helyére került egy 750 000 euró értékű automata gyártócella és a  legmodernebb automata robottechnikával felszerelt gépegység, de új gépek is érkeznek a következő negyedév végéig.  Mindez teljesen automata gyártást tesz lehetővé, növelve a gyártókapacitást.

Az Agron Kft. közel 2 millió, az FST pedig 3 millió euró értékű beruházást hajtott végre. Utóbbi tovább folytatódik a géppark bővítésével, ezzel pedig meghaladja a 4 millió eurót.

- Ezek a beruházások is azt mutatják, hogy a Freudenberg cégcsoport, és ezen belül a sealing technologies üzletág elkötelezett a telephely fejlesztésében. Ezen fejlesztések hozzájárultak gyártási körülményeink javításához, az anyagáramlás és folyamataink fejlesztéséhez, és nem utolsósorban a termelési kapacitásunk bővítéséhez. A 2021-es év rekord évnek számít cégünk történetében, melyet szem előtt tartva folytatjuk a munkát, és örömmel teljesítjük a megrendeléseinket, a legmodernebb technológiák alkalmazásával, és dolgozóink töretlen lelkesedésével – összegezte Körtvélyesi Péter, az FST Lajosmizse ügyvezető igazgatója.

Az ünnepi eseményen megjelent Valentin Just, a Speciális Tömítések Divíziójának pénzügyi és kontrolling vezetője, és Ralf Schmid, a Speciális Tömítések Divízió elnöke. Ralf Schmid beszédében elmondta, bár a beruházás igen nehéz időszakban, a Covid alatt zajlott, a résztvevők megbirkóztak a feladattal. Megérte a pénz- és energiabefektetés. Kiemelte, 12 vadonatúj, osztrák Engel gép áll szolgálatba, ebből öt már működik az új csarnokban, év végéig pedig még hét modern gép érkezik. A cég ebben az évben 15 millió euró árbevételt ért el, de már megvannak a tervek a további növekedésre és arra, hogyan lehet majd megvalósítani mindezt a rendkívül lelkes és motivált magyar csapattal, akikre rendkívül büszke.

Molnár György, az Agron Kft. ügyvezető tulajdonosa a kezdetekről mesélt, arról az időről, amikor 1988-ban alapította lajosmizsei cégét, és egy 3-400 négyzetméteres régi épületben megkezdték a termelést. Ma már 10000 négyzetméteren (mintegy 6000 négyzetméteres hasznos területen) dolgoznak és termelnek. Mindez az Agron Kft. és a Freudenberg között 2007-ben létrejött szerződésnek köszönhető, amikor is megkezdték a közös együttműködést, és megállapodtak abban, melyik félnek mi a szerepe.

- A Freudenberg a termelésért, a technológiáért, a gépekért, a dolgozókért felelős, mi pedig az infrastruktúra kialakításáért, mely magába foglalja az összes épületet, a parkolókat és az áramellátást, melyhez jelentős energetikai fejlesztés szükséges, és ez is a mi feladatunk. Technológiában a Freudenberg a világ első vonalába tartozó gyártást képvisel, ennek megfelelő pedig gépparkot telepített ide.  Ennek a szimbiózisnak köszönhető a mai ünnepélyes átadás is – hangsúlyozta Molnár György. Hozzátette: - Hogy ez az együttműködés sikeres, bizonyítja, hogy a két cég aláírt egy újabb 15 évre szóló szerződést. Ez pedig további fejlesztéseket tesz lehetővé a jövőben.

A külső ingatlanok fejlesztésével a beruházás kb. 2000 négyzetméter plusz területet jelent, korszerű raktározást és új gépek elhelyezését lehetővé téve. Ez az új csarnok magasdarus, tehát nem kézi erővel mozgatják a több száz kilós szerszámokat a gépek között, ezáltal pedig a dolgozóknak is könnyítenek a munkáján. Utóbbiakra akkor is gondoltak, amikor szociális körülményeiket fejlesztették, a légtechnika fejlesztésével pedig télen-nyáron ugyanolyan, ideális hőmérsékletben végezhetik munkájukat.

- Azt látom, hogy az ilyen cégek, mint a Freudenberg, amelyeknek van jövőképük, tudnak olyan fejlesztéseket megvalósítani, melyek a jövőnek is dolgoznak. Ezek a fejlesztések természetesen nem csak a cég, hanem Lajosmizse szempontjából is fontosak, hiszen munkaerőt tudunk biztosítani számukra, ők pedig a dolgozóknak biztos megélhetést nyújtanak. Emellett pedig igen fontos kiemelni, hogy azok a bevételek, mint az iparűzési adó, melyek a cégtől az önkormányzathoz érkeznek, hozzájárulnak a város fejlesztéshez – ezt már Basky András, Lajosmizse polgármestere mondta, hozzátéve,  a városba települt cégeknek és fejlesztéseiknek köszönhetően az elmúlt mintegy tíz évben Lajosmizse lakossága 5-600 fővel nőtt.

- Ha egy ilyen cég, mint a Freudenberg, amely a világban számos ponton jelen van, Lajosmizsén biztos pontot lát, akkor mi is bizakodóan tekinthetünk a jövőbe

– emelte ki a polgármester.

A cégről:

A Freudenberg Sealing Technologies a tömítésipar globális piacvezetőjeként, nem csak gyártást, hanem termékfejlesztési szolgáltatást is biztosít vevőinek számos iparágban, többek között az autóipar, polgári légi közlekedés, gépészet, hajógyártás, élelmiszer és gyógyszeripar, mezőgazdasági és építőipari gépek területén. A Freudenberg Sealing Technologies egyszerre képviseli az innovatív kompetenciát, a vevőközpontúságot, a technológiai szakértelmet és a megbízhatóságot, garantálva a legmagasabb minőséget méltányos áron. Elismert, kiváló szakmai anyagismeret biztosítja az alapot az egyedi tömítési megoldásokhoz.

A szimmeringre alapozva – melyet 1929-ben fejlesztett ki Freudenberg – a cég felépített egy utat és folyamatosan bővíti termékpalettáját a tömítés és rezgésszabályozó technológiák terén. Együtt a partnereivel, Japánban, Indiában és Kínában a Freudenberg Sealing Technologies kialakított egy globális hálózatot azzal a céllal, hogy ugyanolyan magas minőségben kínálja termékeit bárhol a világban.

Globális piacvezető tömítésipari specialistaként, mi mégis szívesebben fókuszálunk a helyi igényekre. A közvetlen helyi kapcsolattartók szívesen állnak rendelkezésre, hogy nemzetközi tapasztalataikat is beépítve tanácsot adjanak és bemutassák a Freudenberg számos piaci szegmensét.
Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Múzsa - Beszélgetés Kiss Katalinnal az Ars Nova amerikai útjáról

Múzsa - Beszélgetés Kiss Katalinnal az Ars Nova amerikai útjáról

Dr. Kiss Katalin Katona József- és Artisjus-díjas karnaggyal, az Ars Nova Énekegyüttes&...

Világbajnokságra utazik a KESI birkózója

Világbajnokságra utazik a KESI birkózója

Július 25 és 31-e között rendezik a kadet (U17) világbajnokságot Rómában, ahol a női 65kg-os súly...

Fél év alatt 4167 lakástűz, 49 halott és 298 sérült

Fél év alatt 4167 lakástűz, 49 halott és 298 sérült

2022 első félévében összesen 4136 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit, ...

KTE: Banó-Szabó Bence hazatért Kecskemétre

KTE: Banó-Szabó Bence hazatért Kecskemétre

A KTE mindenben megegyezett a Bp. Honvéddal, így Banó-Szabó Bence játékjogát végleg megszerezte&n...

Forgalomkorlátozás a Mindszenti körúton

Forgalomkorlátozás a Mindszenti körúton

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.-től kaptunk közleményt arról, hogy forgalomkorlátozásra kell ...

Múzsa - Für Anikó és Hrutka Róbert adott teltházas koncertet Kecskeméten

Múzsa - Für Anikó és Hrutka Róbert adott teltházas koncertet Kecskeméten

Für Anikó, a budapesti Örkény Színház színművésze és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző adott Minde...

Újdonságok a Meseudvarban

Újdonságok a Meseudvarban

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon udvarán 12. alkalommal nyílik ki a nyári Meseudvar kapuja.

Piarista intézményvezető a Wojtyla Házban

Piarista intézményvezető a Wojtyla Házban

Mikulás Domonkos, a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda igazgatój...

A nap hírei 1 percben

A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit, röviden!

Melyik lesz az Év Fagylaltja? - videóval

Melyik lesz az Év Fagylaltja? - videóval

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun Szolnok megye legjobb fagylaltjai méretettek ...

Jelentős útfelújítások fejeződtek be Kecskeméten - videóval

Jelentős útfelújítások fejeződtek be Kecskeméten - videóval

Több városrészben meghatározó útszakaszok kaptak új burkolatot az elmúlt hetekben. A közelmúltban...

Dr. Gondos Miklóst nevezték ki a kecskeméti kórház új vezetőjévé

Dr. Gondos Miklóst nevezték ki a kecskeméti kórház új vezetőjévé

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter július 1-jével dr. Gondos Miklóst bízta meg a Bács-Kiskun Megye...

„Színes komplex”: Radnai Zoltán kiállítása az iparkamarában

„Színes komplex”: Radnai Zoltán kiállítása az iparkamarában

"Színes komplex" címmel látható Radnai Zoltán képző- és iparművész kiállítása a Bács-Ki...

Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét fiatal tehetsége, Ivkovic Milán a szezon lezárulta után sem dőlt há...

Kecskeméten indul el az EVITA

Kecskeméten indul el az EVITA

Kecskeméten debütál a Digitális Családtámogató Program, az EVITA. A Magyar Ifjúsági Konferencia p...

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Kecskemétet képviseli a polgármester az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongress...

Betű, betű, betű, betű, szám, szám, szám - Itt vannak az új rendszámok

Betű, betű, betű, betű, szám, szám, szám - Itt vannak az új rendszámok

Július elsejétől, már csak az új típusú rendszámok kaphatóak a kormányhivatalokban. Az újonnan ki...

Gyermekek napja a Népmese Játszótéren - Videóval

Gyermekek napja a Népmese Játszótéren - Videóval

Július 8-án este különleges programra várják a családokat Kecskeméten, a Hankovszky Zsigmond lige...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies