Hamarosan eldől, hogy kik az idei 5letből jövő! döntősei

2023. 04. 25., 10:34
A rekordszámú, 63 induló csapat közül huszonhat teljesítette sikeresen az 5letből jövő! hetedik évadának online fordulóját és izgulhat a továbbjutásért. Közülük kerül ki ugyanis az az 5 csapat, akik megmérettetik magukat a verseny két napos döntőjében, hogy elvigyék az 1+1 milliós fődíjat.

Az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hetedik évadába három ország, közel harminc városából, összesen hatvanhárom csapat regisztrált. Az első, online forduló során a középiskolás fiatalok 3-5 fős csapatokban, szakmai mentorok támogatásával formálták az ötleteiket vállalkozássá az elmúlt hónapok során. Hamarosan pedig kiderül az is, hogy az első kihívást jól teljesítő huszonhat csapat közül melyik az az öt, aki a verseny két napos döntőjében szakértő bírálók előtt küzdhet meg az 1+1 millió forintos fődíjért.

Az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által életre hívott 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő szakmai és játéktechnikai felépítése garancia arra, hogy a döntőbe nem kerülő csapatok sem távoznak üres kézzel, vagy fejjel. Az online forduló mérföldkövei során értékes tárgyi nyeremények találtak gazdára, az egymásra épülő feladatok során pedig a diákok vállalkozói- és pénzügyi ismereteken túl, az önismeretük, társas kompetenciáik, együttműködési- és prezentációs készségük is fejlődött.

A két napos döntőt idén június 1-jén és 2-án tartják a Sheraton Hotel és Konferencia Központban. A legjobban teljesítő 5 csapatot egy exkluzív környezetben megvalósuló élményprogramokkal és csapatépítő tréningekkel, 8 részes előadói webináriummal egybekötött megmérettetés várja, amelynek során egy szakemberekből álló zsűri fogja kiválasztani az 1+1 milliót érő nyertes ötletet.