Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Augusztus 3. Kedd  Hermina

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A Hegedűs-házaspár célkeresztjében a család és a sport áll

Sportházasságok IV.

2021.07.22. 10:42

A sport szeretete, egymás megbecsülése széttéphetetlen kötést jelent a kosárlabdázó Hegedűs-házaspár életében. Gergely Budapestről, Vivien Kiskunfélegyházáról érkezett a hírös városba, ahol egymásra találtak. Sok házaspár életében a meglátni és megszeretni egy pillanat műve, esetükben azonban nem így történt, mert három évvel találkozásuk után találtak egymásra. Mindketten aktív játékosként is Kecskeméten játszottak, majd egy veszprémi és oroszlányi kitérő után már edzőként tértek vissza Kecskemétre.

Hegedűsné Pogány Vivien Kiskunfélegyházán született és 14 éves koráig ott élt szüleivel és testvérével. A középiskolát Kecskeméten, a Szentgyörgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskolában végezte. Itt kezdett versenyszerűen kosárlabdázni a KKC egyesületében, Tóth Viktor keze alatt. Két évre rá válogatott játékos lett U18-ban majd az U20-ban is kerettag lett, de bokasérülés miatt nem került be a válogatottba. Aktív sportpályafutását 21 évesen abbahagyta egy kis időre, majd 23 éve korában bekerült és szerepelt a 3X3-as kosárlabda válogatottban. Gergellyel 2019-ben jött vissza Oroszlányból, attól kezdve dolgozik a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián edzőként. Az U12-es korosztály edzőjeként, illetve az U14-es korosztály másodedzőjeként és erőnléti edzőként tevékenykedik.

Hegedűs Gergely tíz évesen kezdett el kosárlabdázni Csepelen. Az utánpótlás korosztályokban játszott 17 éves koráig, Szabó Róbert edző vezetése alatt. Ezután egy évig a MAFC csapatában játszott, majd Pécsre igazolt. 19 évesen térdszalag szakadás miatt kihagyott egy évet, majd Veszprémben, az NB I/B-s csapatban játszott két és fél szezont. Ezután három Körmenden eltöltött év következett játékospályafutásában, majd Kecskemétre igazolt. Kecskemétről egy rövid kitérő következett Veszprémben és egy szezon Oroszlányban

– Azért mentünk el Kecskemétről, mert szerettem volna még pár évet játszani. A rövid kitérő jót tett mindkettőnknek, de tudtuk, hogy visszajövünk. Tudtuk azt, hogy Stojan és Timi is visszavár minket. Az egész edzősködést Ivkovic Stojan indíttatására, unszolására kezdtem el, és nagyon hálás vagyok ezért neki. Felesége, Béres Tímea már aktív játékosként is felkért edzőnek az akkor megalakult Kecskeméti Kosárlabda Akadémiába. Játékospályafutásom befejezése után azonnal visszajöttünk Kecskemétre és feleségemmel edzőként dolgozunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ebben a közösségben dolgozhatunk. Otthonra találtunk, itt minden olyan, mint egy nagy családban, ahol bármikor, bármiféle problémával fordulhatunk hozzájuk és számíthatunk rájuk – indokolta Gergely azt, hogy miért Kecskemétet választották további életük helyszínéül.

Vivien és Gergely Kecskeméten, egy edzőtovábbképzésen találkozott először egymással.

– 18 éves voltam, amikor megismerkedtünk. Egy edző továbbképzőn láttam meg. Én már akkor kiszemeltem magamnak. Azt gondoltam magamban: Gergely egy jó kis férj lenne nekem. Gergely akkor még kapcsolatban volt, de amikor az a kapcsolat véget ért, gyorsan összejöttünk. Türelmes voltam, három évet vártam rá – emlékezett vissza Vivien megismerkedésükre.

A lánykérés nőnapon, Kecskeméten történt, ahol már együtt laktak.

– Azt mondta Gergő, hogy a szekrényt rendezzük át. Én gyanútlanul pakolgattam, takarítgattam és egyszer csak megfordultam. Meglepődtem, mert ott térdelt Gergő, kezében a jegygyűrűvel, mellette az argentin dog kutyuskánk, csokornyakkendővel a nyakán. Erre a lánykérésre nem lehetett nemet mondani – idézte fel a nagy pillanatot Vivien.

A házasságkötés 2020. szeptember 11-én történt. Nem voltak nászúton, hiszen sportolóknál ez nem ilyen egyszerű.

– Pénteki napon volt az esküvőnk, másnap már indultunk a csapat után Szombathelyre, mivel a KTE – Duna Aszfalt másodedzője is vagyok, és a csapat egy felkészítési tornán volt – mondta Gergely, aki azonban bízik abban, hogy a nászút csak késik, nincs elfeledve és ha lesz idejük, akkor szívesen el fognak menni egy szép tengerparti üdülőhelyre.

A sport hozta össze őket, munkájukat ma is és a jövőben is a sport területén képzelik el.

– Szerencsés dolog egy olyan társsal együtt élni, aki szintén ugyanabból a környezetből jön és ő is sportolt. Szinte minden érdeklődési körünk megegyezik. Mi együtt nézzük otthon a meccseket, együtt megyünk edzeni. Együtt járunk konditerembe, együtt megyünk a kutyussal is futni. A családi program középpontjában a sport a mozgás, a kerékpározás van. Szinte az élet minden területén hasonlóan gondolkodunk és ez nagyban megkönnyíti a közös életünket – hangsúlyozta Gergely.

Szeretnek utazni, de az elmúlt másfél év járványa, az edzői hivatás egyelőre kevés lehetőséget adott nekik. Edzőként talán még kevesebb szabadideje jut az embernek másra, mint aktív játékosként. Mivel több csapatot is irányítanak mindketten, a nyári egy-másfél hónap az, amikor van egyéb tevékenységre is idejük.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

– Én nagyon szeretek olvasni, utoljára Kobe Bryant emlékkönyvét olvastam. Szeretem a történelmi könyveket és a fantasyt, de a bestsellereket is szívesen olvasom – mondta Gergely, hozzátéve, hogy a japán kultúra is érdekli.

Vivien őszintén mondta, hogy a házasságkötéskor nem szeretett főzni, de azóta, szavai szerint, belejött.

– Nem készítek nagyon bonyolult ételeket, ma már szeretek főzni. Gergő a mexikói csilis babot nagyon szereti. Én vásárolok be, én főzök, mosok, takarítok, minden házimunka az én reszortom. A porszívózás az ellensége. Én viszont szeretek takarítani, mert egy kicsit rendmániás vagyok. Szeretem, ha valamit lerakok vagy ahogy behajtom a ruhát, annak úgy kell állnia. Gergelynek a mosás, a mosógép még a nagy ellensége, mert azt nem szereti, ha akkor megy, amikor ő otthon van – engedett bepillantást az otthoni munkájába Vivien.

Azt tervezik, hogy egy házat vesznek Kecskeméten, amely azt jelenti, hogy a városban történő letelepedést véglegesnek tekintik. Az edzői szakmában nehéz hosszú távú döntést hozni, de Kecskemétet végleges otthonuknak tekintik. A családtervezésben is közös akarat, hogy két gyermeket szeretnének. Két fiút, de persze az a lényeg, hogy egészségesek legyenek a gyerekek.

– Jövőre már tervezzük az elsőt. Természetesen azt is szeretnénk, hogy legyen testvére is, ne egyke gyerekként nőjön fel – hangsúlyozta Gergely.

Nagyon meglepődnének, ha gyermekeik nem akarnának sportolni. Nem erőltetik, hogy gyerekeik profi sportolóvá váljanak, de a rendszeres testmozgásra szükség van. Természetesen nem feltétel, hogy csak a kosárlabda jöhet szóba. Vallják, hogy a sport nagyon fontos egy gyerek testi és mentális fejlődésében is.

Gergely a felnőtt csapatnál is és az Akadémián is egyformán szeret dolgozni. Nagyon élvezi a gyerekekkel való munkát az Akadémián és minél több kosárlabdázót szeretne éljátékossá nevelni.

Vivien az edzések mellett délelőttönként egy speed fitness teremben dolgozik, ahol személyi edzéseket tart.

– Nagyon szeretek a gyerekekkel foglalkozni. Minél többet szeretnék fejlődni, az edzőktől tanulni és az utánpótlás szintjén minél magasabb szintre eljutni, illetve az erőnléti edzéseket is magas szintre szeretném fejleszteni. Ha minden jól alakul, akkor itt is minél magasabb korosztályokkal szeretnék dolgozni – avatott be szakmai elképzeléseibe Vivien.

Nagyon jól érzik magukat Kecskeméten, tetszik a környezet, az itt lévő lehetőségek. Abszolút mértékig elégedettek jelenlegi helyzetükkel. Egyöntetűen vallják, hogy az a legfontosabb az ember életében, hogy azzal keresse a kenyerét, amit élvez és szeret csinálni. Ebből a szempontból kiváltságos helyzetben lévőnek érzik magukat, hiszen mind a ketten azt csinálják, amit szeretnek.

Garaczi János

                                                                                              

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

A KIK-FOR Kft (Kecskemét) műszaki ügyintéző munkatársat keres alkalmazotti foglalkoztatási keretben

A KIK-FOR Kft (Kecskemét) műszaki ügyintéző munkatársat keres alkalmazotti foglalkoztatási keretben

Műszaki ügyintéző munkatársat keres a KIK-FOR (Kecskemét), alkalmazotti foglalkoztatási keretben ...

Utánfutóval lopta el a csónakokat a Tisza holtágáról

Utánfutóval lopta el a csónakokat a Tisza holtágáról

A Kecskeméti Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt...

MKB Cycling Team: két ezüst és egy bronz a KSI Kupán

MKB Cycling Team: két ezüst és egy bronz a KSI Kupán

Hétvégén a 44. KSI Kupán szerepelt az MKB Cycling Team csapata, ahol szombaton az U15 és az U17-e...

Egészségfejlesztő program a Spartacusnál

Egészségfejlesztő program a Spartacusnál

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg az a mozgásra és egészsé...

Elkezdődött a felkészülés a 2021/22-es szezonra

Elkezdődött a felkészülés a 2021/22-es szezonra

Augusztus 2-án találkoztak először a nyári szünet után a KTE-Duna Aszfalt felnőtt keretének tagja...

Figyelem! A harmadik oltásra mindenki vigye magával az oltási igazolását

Figyelem! A harmadik oltásra mindenki vigye magával az oltási igazolását

Mindenki vigye magával az orvostól kapott oltást igazoló dokumentumát. Erre hívja fel a figyelmet...

Új jegyző a megyei önkormányzat hivatalának élén

Új jegyző a megyei önkormányzat hivatalának élén

Ma(hétfő) lépett hivatalba dr. Bajmócyné dr. Balázs Tímea, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hiv...

Kecskeméti úszó sikerek Debrecenben

Kecskeméti úszó sikerek Debrecenben

Értékes helyezésekkel és egyéni csúcsokkal tértek haza a BÁCSVÍZ KVSC verseny...

Szabó István szerint kár a rossz kezdésért

Szabó István szerint kár a rossz kezdésért

A Budaörs 3-2-re nyerni tudott a Széktói Stadionban, főleg kitűnő kezdésének köszönhetően. A lefú...

KTE HUFBAU: Túl nagy előnyt adtunk a Budaörsnek

KTE HUFBAU: Túl nagy előnyt adtunk a Budaörsnek

A Merkantil Bank Liga 1. fordulójában a Budaörs volt a KTE HUFBAU ellenfele a Széktói Stadionban....

Késelés történt a Petőfi Sándor utcán

Késelés történt a Petőfi Sándor utcán

Késelés történt a Petőfi Sándor utcán vasárnap délután. Szemtanúk beszámolója szerint a tettes eg...

Egészségnapot tartottak a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér székhelyén

Egészségnapot tartottak a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér székhelyén

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészség...

Álló autókba csapódott nagy sebességgel

Álló autókba csapódott nagy sebességgel

Öt autó ütközött össze Kecskeméten, a 44-es főúton, a repülőtérnél.

Teljesen kiégett egy Mercedes az 5-ös főúton, Kecskemétnél

Teljesen kiégett egy Mercedes az 5-ös főúton, Kecskemétnél

Kigyulladt és teljesen kiégett egy Mercedes személyautó az 5-ös főúton, Kecskemétnél. ...

2021.08.01. 12:13

12 kép

kiégett, Mercedes, 5-ös főúton, Kecskemét

Világsztár briliáns játékával ért véget a Kodály Művészeti Fesztivál

Világsztár briliáns játékával ért véget a Kodály Művészeti Fesztivál

A hírös város legrangosabb nyári rendezvénysorozata a trombita Paganinijeként is emlegetett Serge...

Zarándoklat a „hírös város” Petőfi-emlékhelyein

Zarándoklat a „hírös város” Petőfi-emlékhelyein

Honnan ered a „hírös város” elnevezés? Hordott-e Petőfi egyenruhát? Valóban Kecskemét...

Gazdag programkínálattal várja a vendégeket a XIII. Helyi Termék Ünnep

Gazdag programkínálattal várja a vendégeket a XIII. Helyi Termék Ünnep

2021. augusztus 12-15. között Kecskemét város főterén kerül megrendezésre a XIII. Helyi Termék Ün...

KTE HUFBAU: élvezetes meccset várnak a vezetőedzők

KTE HUFBAU: élvezetes meccset várnak a vezetőedzők

Vasárnap 19 órakor a Budaörs ellen kezdi meg szereplését a csapat a Merkantil Bank Ligában. ...

Évadzáró társulati ülés a Kecskeméti Nemzetiben

Évadzáró társulati ülés a Kecskeméti Nemzetiben

Újabb évad ért véget a jövőre 125 éves születásnapját ünneplő kecskeméti teátrumban. Volt itt min...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies