Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Április 10. Péntek  Zsolt

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A mosoly művészete avagy modern fogorvoslás a 21. században

PROMÓCIÓ

2019.12.02. 08:49

Szokták mondani, hogy egy mosoly beszédesebb minden szónál. Főként, ha szép és vakító fehér fogak villannak elő mögüle. Sajnos, azonban nem mindenkit áldott meg ilyenekkel a sors. Az ő számukra segít a korszerű tudomány és a lemodernebb fogorvosi ellátás. Az akár csak néhány évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek számító megoldások mára valósággá váltak és bárki számára elérhetők. Ezekről kérdeztük Dr. Kőhalmi Tamást, a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat alapítóját és szakmai vezetőjét. A belvárosban, a Kölcsey Ferenc utca 11-ben dolgozó szakember őszintén válaszolt a kérdéseinkre.

A mosoly művészete avagy modern fogorvoslás a 21. században

- Doktor Úr, mióta foglalkozik fogászattal és hol dolgozott eddig?
-Több, mint 25 éve vagyok fogorvos. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Fog-és Szájsebészeti Klinikáján kezdtem dolgozni, de voltam Svájcban a berni és Belgiumban a leuveni egyetemi klinikákon is. Kecskeméten 2000-ben jött létre a Dent-A-Lux Fogászat, amelynek szakmai vezetője lettem. Nagyon örültem a lehetőségnek, mivel azokat a modern eljárásokat, amiket Európa és a Tengerentúl vezető fogászati klinikáin alkalmaznak, az itthoni páciensek javára kamatoztathattam. Talán ennek köszönhető, hogy a világ legnagyobb fogimplantátum gyártója, a svájci Straumann a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászatot választotta referencia rendelőjének. Munkánk elismeréseként többször elnyertük a „Megbízható Cég” minősítést. Eközben pedig a világ legnagyobb implantológiai társasága, a svájci székhelyű ITI tagja lettem.

-A Dent-A-Lux Fogászaton milyen ellátásokkal foglalkoznak?
-A mai modern fogorvosi ellátás teljes palettájával. Mivel szerencsém volt olyan, ma már ikonoknak számító szakemberektől tanulni, akik azt tartották, hogy a szájüreg akkora, hogy annak minden részéhez nem csak lehet, de kell is érteni. Ezért nálunk a szokásos fogorvosi ellátás mellett a mai modern fogászat teljes palettájával foglalkozunk. Mosolytervezéstől az ínyplasztikáig, foghéjtól a fogpótlásig, fogbeültetéstől a csontpótlásig. Ráadásul mindezt egy helyen, anélkül, hogy a páciensnek egyik szakembertől és helyről a másikig kellene mennie. Ellátásaink az internet oldalunkon, a www.dentalux.hu megtekinthetők. Nem árulunk zsákbamacskát, az ott látható kezelések egytől-egyig nálunk a Dent-A-Lux Fogászaton készültek Kecskeméten és jól illusztrálják, mire képes a modern fogorvosi ellátás a 21. században.

-A Dent-A-Lux honlapján látható képek és az eredmények valóban önmagukért beszélnek. Van-e olyan szaktereürelet, ami különösen közel áll Önhöz?
-Ha ki kellene emelnem, akkor két olyan terület van, ami közel áll a szívemhez. Az egyik a mosolytervezés és átalakítás vagy ma divatos szóval: a mosoly design. Ez egy olyan komplex ellátás, ami azoknak segítség, akiknek nem adatott meg, hogy szép foguk legyen. Nem szeretnének egy gyakran több, mint egy éves fogszabályozó kezelést, az azzal járó fogeltávolítást és azt, hogy a szabályozás végén további kiegészítő beavatkozásokra legyen szükség, ha a fogak formáján is változtatni kell. Amiben mi többet tudunk nyújtani, az elsődlegesen az idő, ami alatt a kívánt eredményt elérjük. Másrészt a több, mint 25 év tapasztalatának és a világ legnagyobb fogászati cégei által biztosított háttérnek köszönhetően: az eredmény. A mai modern fogorvosi ellátás a mosoly design esetében ugyanis messze több, mint az, hogy a páciensnek szép fogai legyenek. Miközben az ínyszél hol feljebb, hol lejjebb van vagy a fogak olyan technológiával lettek ellátva, ami nem garantálja, hogy 10 év múlva is szájban és problémamentes lesz a megoldás. Ez az, amiben úgy gondolom, hogy másoknál többet tudunk tenni a páciensért. A kezeléseink komplexitásában. Nem csak mondjuk, hanem valóban, amint az internet oldalunk képei is mutatják, képesek is vagyunk rá. Az ínyplasztikától a legmodernebb fémmentes foghéj-korona-fogpótlásokig úgy ellátni a pácienst, hogy arra 5 év, de akár örökélet garanciát is tudjunk vállalni! Utóbbi megoldásaink a Straumann Európában egyedülállónak számító lipcsei laboratóriumában készülnek. Névre szólóan, vonalkóddal ellátva, örökélet garanciával. Ha pedig a fogpótlásnak mégis baja esne, ingyen és bérmentve újrakészíti a Straumann a világ bármely pontján levő páciensnek. Azt gondolom, ezt a minőséget és hátteret rajtunk kívül nem sok helyen kapja meg a páciens manapság.

 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A másik terület, amit kiemelnék az ellátásaink közül a fogbeültetés vagy fogimplantátum behelyezése, csonthiányok pótlása és az azonnali fogbeültetés fogeltávolítás után. Azt gondolom, hogy más rendelőkhöz képest a Dent-A-Lux Fogászat ezen a területen is többet tud kínálni. Egyrészt a világ legnagyobb fogimplantátum előállítójának, a svájci Straumann referencia rendelőjeként olyan áron és prémium minőségben tudjuk végezni a fogbeültetést, ami több, mint versenyképes. Másrészt nálunk mindent egy helyen és ugyanaz a személy végez az ellátáskor. A fogbeültetéstől a fogpótlásig. A ma divatos specializációval szemben, amikor minden munkafázist más-más szakember végez, nálunk hosszú évek óta az egy orvos-egy páciens ellátási modell vált be. Így ugyanis mindig „tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal”. A tervezéstől a fogpótlás átadásáig ugyanaz a szakember végzi az ellátást, következésképpen a pácienssel kapcsolatos összes információ és a kezelés minden részlete ugyanabban a kézben fut össze. Így valódi prémium minőségű ellátást biztosíthatunk pácienseinknek. Így lehetséges, hogy a Straumann a beültetett fogimplantátumainkra örökélet, a Dent-A-Lux Fogászat a csontpótlásaira pedig pénz-visszafizetési garanciát vállal sikertelenség esetén! A fogeltávolítás után azonnali fogbeültetés-ellátásunkkal pedig azoknak kínálunk megoldást, akik a hagyományos módszerhez képest fele annyi idő alatt szeretnének foghoz jutni.

-Páciensként nagyon szimpatikusnak találnám az elhangzottakat. De óhatatlanul felmerül, mennyire fájdalmasak ezek a kezelések?
-Ma már rendelkezésre állnak olyan modern érzéstelenítő anyagok, amikkel tökéletesen fájdalmatlanul, akár nagyobb műtéteket is el lehet végezni. Anélkül, hogy szükség lenne a lényegesen nagyobb kockázattal járó altatásra. Arról nem beszélve, hogy számos olyan helyzet van, amikor orvos-szakmailag és az ellátás biztonsága, minősége szempontjából sokkal jobb, ha a páciens éber és lehet vele kommunikálni.

-Szép, tartós és nem is fáj, ráadásul akár örökélet garanciát adnak az ellátásokra. Már csak egyetlen kérdésem maradt: mennyibe kerülnek a kezelések?
-Az árainkat úgy alakítottuk, hogy elérhetők legyenek. Nagyjából a német árak feléért tudjuk ugyanazt a minőséget, sőt gyakran az ott is prémiumnak számító ellátásokat kínálni. Azonban tisztában kell lenni azzal, ha az etalonnak számító német színvonalat szeretnénk, akkor ugyanazt és ugyanúgy kell alkalmazzuk, ahogy ott teszik. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználásra kerülő anyagokat és technológiákat nekünk is Németországból, Svájcból, az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból kell beszereznünk. Ami nekünk is ugyanannyiba kerül, mint az ottani rendelőknek. Ráadásul a magyar Áfa 27%, szemben a némettel, ami csak 19%, vagyis nekünk minden 8 %-kal többe kerül! Bár mi magyarok leleményesek és nem ritkán álmodozók vagyunk, ez nem mindig reális. Amikor azt gondoljuk, hogy az egészségügyi szolgáltatókat versenyeztetve kiváló minőséget az ottani ár töredékéért megkapjuk, ez illúzió. Ha nem akarjuk magunkat becsapni és valódi, időtálló minőséget szeretnénk, el kell fogadni, hogy erre is áldoznunk kell, mert az egészségünk, nem utolsó sorban a ma már a megjelenésünk fontos részét képező fogaink állapota nem luxus, hanem szükséglet. Mi ebben tudunk segíteni, amint azt tesszük már 20 éve: korrekt áron értékálló minőséget kínálunk, amire komoly garanciát vállalunk.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

A polgárőrök feladatait szinte megkettőzte a járványhelyzet

A polgárőrök feladatait szinte megkettőzte a járványhelyzet

A Hírös Polgárőr Egyesület élete is jelentősen átalakult az elmúlt hónap radikális változásainak ...

Blue Betyars - Szurkolók is segítenek a Gondoskodó Szolgálatnak

Blue Betyars - Szurkolók is segítenek a Gondoskodó Szolgálatnak

Megkereste a kecskeméti Gondoskodó Szolgálatot a Blue Betyars Magyarország, a délvidéki Blue Bety...

Scoregoal - Online eszmecsere a szövetségi kapitánnyal

Scoregoal - Online eszmecsere a szövetségi kapitánnyal

A Scoregoal vezetőedzője, Koós Károly a koronavírus veszélyhelyzet alatt is szeretné bővíteni ism...

A betegágy mellett is Isten szeretetét közvetítik

A betegágy mellett is Isten szeretetét közvetítik

„Beteg voltam és meglátogattatok” – ez a jézusi mondat az egyházak betegek felé...

Kecskeméti kedvezményes bérletek és a piac nyitva tartása az országos körképben

Kecskeméti kedvezményes bérletek és a piac nyitva tartása az országos körképben

Húsvét előtti önkormányzati intézkedésekről készült országos körképet tett közzé csütörtök d...

Legnagyobb ünnepükre készülnek a keresztények

Legnagyobb ünnepükre készülnek a keresztények

Legnagyobb ünnepére készül a nyugati kereszténység. Csütörtökön az úrvacsora szereztetésére, pént...

Közösségi összefogás a Hunyadivárosban - VIDEÓVAL

Közösségi összefogás a Hunyadivárosban - VIDEÓVAL

A Hunyadiváros lakóira és képviselőjére egyaránt lehet számítani a járványügyi vészhelyzet idején...

Megalakult a Szövetség Futár

Megalakult a Szövetség Futár

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz...

Vitaminital adomány a Máltai Szeretetszolgálattól

Vitaminital adomány a Máltai Szeretetszolgálattól

Egy felajánlásnak köszönhetően 2000 darab vitamin italt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszol...

Folytatódik a lakossági maszkok varrása-mindenki fog kapni Kecskeméten

Folytatódik a lakossági maszkok varrása-mindenki fog kapni Kecskeméten

Április 15-től elkezdődik a további lakossági maszkok varrása azok számára, akiknek jövő hét végé...

Pestisjárvány Kecskeméten 1709-ben

Pestisjárvány Kecskeméten 1709-ben

​A járványos betegségek időnként a régi Kecskemét életében is megjelentek és rettegésben tartottá...

2020.04.09. 12:32

Kecskemét, pestis, járvány

Tájékoztatási és Információs Központ alakul a Közösségi Házban

Tájékoztatási és Információs Központ alakul a Közösségi Házban

Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke arról tájékoztatta oldalun...

Foglalkozások, megfosztva személyes kapcsolataiktól

Foglalkozások, megfosztva személyes kapcsolataiktól

Eddig sok ember vette körül őket, most elveszítették természetes, társas közegüket. Az aktuális á...

Maradjatok FRINGEn!

Maradjatok FRINGEn!

Idén tavasszal került volna sor a XIV. Kecskemét Fringe fesztiválra a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon...

2020.04.08. 21:16

fringe, Kecskemét, kultúra, művészet

A Gondoskodó Szolgálat ünnepi nyitvatartása

A Gondoskodó Szolgálat ünnepi nyitvatartása

Szombaton a diszpécserek 8:00 - 13:00-ig várják a rendeléseket a napi bevásárlásokhoz, a gyógysze...

Széderesttel kezdődik a zsidók számára a kovásztalan kenyerek ünnepe - VIDEÓVAL

Széderesttel kezdődik a zsidók számára a kovásztalan kenyerek ünnepe - VIDEÓVAL

Szerda este hét óra után néhány perccel, a széder esttel kezdődik el peszách, a zsidóság egyik le...

Lezárják illetve fokozottan ellenőrzik a kecskeméti kiránduló helyeket

Lezárják illetve fokozottan ellenőrzik a kecskeméti kiránduló helyeket

Szigorú döntéseket hozott mai ülésén a Városi Operatív Törzs, annak érdekében, hogy megakadályozz...

Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2020. tizennegyedik hetének anyakönyvi hírei.

Szemereyné Pataki Klaudia: Bármilyen nehéz, ki kell bírnunk

Szemereyné Pataki Klaudia: Bármilyen nehéz, ki kell bírnunk

A veszélyhelyzetben elrendelt szabályok és korlátozások betartását kéri Kecskemét polgármestere. ...

Motor és személyautó ütközött Kecskeméten

Motor és személyautó ütközött Kecskeméten

Nem sokkal ezelőtt baleset történt a Korhánközi utca és a Kiskőrösi utca kereszteződésben, a vasú...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies