Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. November 26. Szombat  Virág

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A mosoly művészete avagy modern fogorvoslás a 21. században

PROMÓCIÓ

2019.12.02. 08:49

Szokták mondani, hogy egy mosoly beszédesebb minden szónál. Főként, ha szép és vakító fehér fogak villannak elő mögüle. Sajnos, azonban nem mindenkit áldott meg ilyenekkel a sors. Az ő számukra segít a korszerű tudomány és a lemodernebb fogorvosi ellátás. Az akár csak néhány évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek számító megoldások mára valósággá váltak és bárki számára elérhetők. Ezekről kérdeztük Dr. Kőhalmi Tamást, a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat alapítóját és szakmai vezetőjét. A belvárosban, a Kölcsey Ferenc utca 11-ben dolgozó szakember őszintén válaszolt a kérdéseinkre.

- Doktor Úr, mióta foglalkozik fogászattal és hol dolgozott eddig?
-Több, mint 25 éve vagyok fogorvos. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Fog-és Szájsebészeti Klinikáján kezdtem dolgozni, de voltam Svájcban a berni és Belgiumban a leuveni egyetemi klinikákon is. Kecskeméten 2000-ben jött létre a Dent-A-Lux Fogászat, amelynek szakmai vezetője lettem. Nagyon örültem a lehetőségnek, mivel azokat a modern eljárásokat, amiket Európa és a Tengerentúl vezető fogászati klinikáin alkalmaznak, az itthoni páciensek javára kamatoztathattam. Talán ennek köszönhető, hogy a világ legnagyobb fogimplantátum gyártója, a svájci Straumann a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászatot választotta referencia rendelőjének. Munkánk elismeréseként többször elnyertük a „Megbízható Cég” minősítést. Eközben pedig a világ legnagyobb implantológiai társasága, a svájci székhelyű ITI tagja lettem.

-A Dent-A-Lux Fogászaton milyen ellátásokkal foglalkoznak?
-A mai modern fogorvosi ellátás teljes palettájával. Mivel szerencsém volt olyan, ma már ikonoknak számító szakemberektől tanulni, akik azt tartották, hogy a szájüreg akkora, hogy annak minden részéhez nem csak lehet, de kell is érteni. Ezért nálunk a szokásos fogorvosi ellátás mellett a mai modern fogászat teljes palettájával foglalkozunk. Mosolytervezéstől az ínyplasztikáig, foghéjtól a fogpótlásig, fogbeültetéstől a csontpótlásig. Ráadásul mindezt egy helyen, anélkül, hogy a páciensnek egyik szakembertől és helyről a másikig kellene mennie. Ellátásaink az internet oldalunkon, a www.dentalux.hu megtekinthetők. Nem árulunk zsákbamacskát, az ott látható kezelések egytől-egyig nálunk a Dent-A-Lux Fogászaton készültek Kecskeméten és jól illusztrálják, mire képes a modern fogorvosi ellátás a 21. században.

-A Dent-A-Lux honlapján látható képek és az eredmények valóban önmagukért beszélnek. Van-e olyan szaktereürelet, ami különösen közel áll Önhöz?
-Ha ki kellene emelnem, akkor két olyan terület van, ami közel áll a szívemhez. Az egyik a mosolytervezés és átalakítás vagy ma divatos szóval: a mosoly design. Ez egy olyan komplex ellátás, ami azoknak segítség, akiknek nem adatott meg, hogy szép foguk legyen. Nem szeretnének egy gyakran több, mint egy éves fogszabályozó kezelést, az azzal járó fogeltávolítást és azt, hogy a szabályozás végén további kiegészítő beavatkozásokra legyen szükség, ha a fogak formáján is változtatni kell. Amiben mi többet tudunk nyújtani, az elsődlegesen az idő, ami alatt a kívánt eredményt elérjük. Másrészt a több, mint 25 év tapasztalatának és a világ legnagyobb fogászati cégei által biztosított háttérnek köszönhetően: az eredmény. A mai modern fogorvosi ellátás a mosoly design esetében ugyanis messze több, mint az, hogy a páciensnek szép fogai legyenek. Miközben az ínyszél hol feljebb, hol lejjebb van vagy a fogak olyan technológiával lettek ellátva, ami nem garantálja, hogy 10 év múlva is szájban és problémamentes lesz a megoldás. Ez az, amiben úgy gondolom, hogy másoknál többet tudunk tenni a páciensért. A kezeléseink komplexitásában. Nem csak mondjuk, hanem valóban, amint az internet oldalunk képei is mutatják, képesek is vagyunk rá. Az ínyplasztikától a legmodernebb fémmentes foghéj-korona-fogpótlásokig úgy ellátni a pácienst, hogy arra 5 év, de akár örökélet garanciát is tudjunk vállalni! Utóbbi megoldásaink a Straumann Európában egyedülállónak számító lipcsei laboratóriumában készülnek. Névre szólóan, vonalkóddal ellátva, örökélet garanciával. Ha pedig a fogpótlásnak mégis baja esne, ingyen és bérmentve újrakészíti a Straumann a világ bármely pontján levő páciensnek. Azt gondolom, ezt a minőséget és hátteret rajtunk kívül nem sok helyen kapja meg a páciens manapság.

 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A másik terület, amit kiemelnék az ellátásaink közül a fogbeültetés vagy fogimplantátum behelyezése, csonthiányok pótlása és az azonnali fogbeültetés fogeltávolítás után. Azt gondolom, hogy más rendelőkhöz képest a Dent-A-Lux Fogászat ezen a területen is többet tud kínálni. Egyrészt a világ legnagyobb fogimplantátum előállítójának, a svájci Straumann referencia rendelőjeként olyan áron és prémium minőségben tudjuk végezni a fogbeültetést, ami több, mint versenyképes. Másrészt nálunk mindent egy helyen és ugyanaz a személy végez az ellátáskor. A fogbeültetéstől a fogpótlásig. A ma divatos specializációval szemben, amikor minden munkafázist más-más szakember végez, nálunk hosszú évek óta az egy orvos-egy páciens ellátási modell vált be. Így ugyanis mindig „tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal”. A tervezéstől a fogpótlás átadásáig ugyanaz a szakember végzi az ellátást, következésképpen a pácienssel kapcsolatos összes információ és a kezelés minden részlete ugyanabban a kézben fut össze. Így valódi prémium minőségű ellátást biztosíthatunk pácienseinknek. Így lehetséges, hogy a Straumann a beültetett fogimplantátumainkra örökélet, a Dent-A-Lux Fogászat a csontpótlásaira pedig pénz-visszafizetési garanciát vállal sikertelenség esetén! A fogeltávolítás után azonnali fogbeültetés-ellátásunkkal pedig azoknak kínálunk megoldást, akik a hagyományos módszerhez képest fele annyi idő alatt szeretnének foghoz jutni.

-Páciensként nagyon szimpatikusnak találnám az elhangzottakat. De óhatatlanul felmerül, mennyire fájdalmasak ezek a kezelések?
-Ma már rendelkezésre állnak olyan modern érzéstelenítő anyagok, amikkel tökéletesen fájdalmatlanul, akár nagyobb műtéteket is el lehet végezni. Anélkül, hogy szükség lenne a lényegesen nagyobb kockázattal járó altatásra. Arról nem beszélve, hogy számos olyan helyzet van, amikor orvos-szakmailag és az ellátás biztonsága, minősége szempontjából sokkal jobb, ha a páciens éber és lehet vele kommunikálni.

-Szép, tartós és nem is fáj, ráadásul akár örökélet garanciát adnak az ellátásokra. Már csak egyetlen kérdésem maradt: mennyibe kerülnek a kezelések?
-Az árainkat úgy alakítottuk, hogy elérhetők legyenek. Nagyjából a német árak feléért tudjuk ugyanazt a minőséget, sőt gyakran az ott is prémiumnak számító ellátásokat kínálni. Azonban tisztában kell lenni azzal, ha az etalonnak számító német színvonalat szeretnénk, akkor ugyanazt és ugyanúgy kell alkalmazzuk, ahogy ott teszik. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználásra kerülő anyagokat és technológiákat nekünk is Németországból, Svájcból, az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból kell beszereznünk. Ami nekünk is ugyanannyiba kerül, mint az ottani rendelőknek. Ráadásul a magyar Áfa 27%, szemben a némettel, ami csak 19%, vagyis nekünk minden 8 %-kal többe kerül! Bár mi magyarok leleményesek és nem ritkán álmodozók vagyunk, ez nem mindig reális. Amikor azt gondoljuk, hogy az egészségügyi szolgáltatókat versenyeztetve kiváló minőséget az ottani ár töredékéért megkapjuk, ez illúzió. Ha nem akarjuk magunkat becsapni és valódi, időtálló minőséget szeretnénk, el kell fogadni, hogy erre is áldoznunk kell, mert az egészségünk, nem utolsó sorban a ma már a megjelenésünk fontos részét képező fogaink állapota nem luxus, hanem szükséglet. Mi ebben tudunk segíteni, amint azt tesszük már 20 éve: korrekt áron értékálló minőséget kínálunk, amire komoly garanciát vállalunk.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Zene és Lélek harmóniája a Szentcsalád Plébániában

Zene és Lélek harmóniája a Szentcsalád Plébániában

December 4-én a Zene és a Lélek harmóniája tölti be a Szentcsalád Plébániát. A Novum Kamaraz...

2022.11.26. 08:00

A második félidőben döntött a Győr a KTE-Piroska Szörp ellen

A második félidőben döntött a Győr a KTE-Piroska Szörp ellen

A harmadik helyezett Győr otthonában lépett pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B ...

2022.11.26. 07:54

Víznyelőrácsokat tisztítanak az M5-ösön

Víznyelőrácsokat tisztítanak az M5-ösön

Hétvégén is dolgoznak a közutakon. Összegyűjtöttük a legfontosabb helyszíneket a térségből. ...

2022.11.26. 06:46

Esély-es Esték! - Új előadás-sorozat Kecskeméten - Videóval

Esély-es Esték! - Új előadás-sorozat Kecskeméten - Videóval

Új előadássorozat indult Kecskeméten. Az Esély-es Esték! sorozat keretében olyan roma származású ...

2022.11.25. 22:07

A KTV stúdiójában: Juhos Gergely, a BÁCSVÍZ KVSC vezetőedzője - Videóval

A KTV stúdiójában: Juhos Gergely, a BÁCSVÍZ KVSC vezetőedzője - Videóval

November 26-27-én Kecskemét ad otthont a Fiatal Uszonyosúszók IX. Világtalálkozójának. A verseny ...

2022.11.25. 21:29

Nagyszülők változó szerepben

Nagyszülők változó szerepben

Milyen szerepük is van a nagyszülőknek a mai változó társadalmunkban? Erre a kérdésre is választ ...

2022.11.25. 20:41

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!

2022.11.25. 19:15

Turgenyev Egy hónap falun című darabját mutatják be a Kamaraszínházban

Turgenyev Egy hónap falun című darabját mutatják be a Kamaraszínházban

Ivan Szergejevics Turgenyev Egy hónap falun című darabját mutatja be a Kecskeméti Katona Józ...

2022.11.25. 15:12

Szombaton és vasárnap félpályás lezárás lesz a Csabay Géza körúton

Szombaton és vasárnap félpályás lezárás lesz a Csabay Géza körúton

A távhőrendszer fejlesztése miatt november 26-án és 27-én félpályás útlezárásra kell számítani a ...

2022.11.25. 11:08

Scoregoal: Most van igazán szükség szurkolóinkra

Scoregoal: Most van igazán szükség szurkolóinkra

Hétfőn vérbeli rangadóval fordul az alapszakasz második felére az NBI-es bajnokság. Az SG Kecskem...

2022.11.25. 10:09

Duna Aszfalt-DTKH: Névadó szponzor marad a DTKH

Duna Aszfalt-DTKH: Névadó szponzor marad a DTKH

A 2022–2023-as bajnoki szezonban is névadó szponzorként járul hozzá az élvonalban szereplő ...

2022.11.25. 08:26

Kecskeméti besurranó sorozattolvaj ellen emeltek vádat

Kecskeméti besurranó sorozattolvaj ellen emeltek vádat

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös, különös visszaeső elkövetővel szemb...

2022.11.25. 08:20

Állatkerti útmutató: az évad harmadik bemutatóját tartja a Ciróka - Videóval

Állatkerti útmutató: az évad harmadik bemutatóját tartja a Ciróka - Videóval

A magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból készül a Ciróka Bábszínház legújabb produkciója, ame...

2022.11.25. 07:53

10 kép

A miniszter úr pezsgőt, kaviárt és kagylót rendelt - miközben....

A miniszter úr pezsgőt, kaviárt és kagylót rendelt - miközben....

Közhírré tétetik, hogy decemberben félrelép a miniszter, méghozzá a Kecskeméti Katona József Nemz...

2022.11.25. 07:51

Sikeres volt a jótékonysági gyűjtés a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

Sikeres volt a jótékonysági gyűjtés a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

Eredményesen zárult a jótékonysági gyűjtés a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon. Az összegyűlt adomá...

2022.11.24. 19:59

Hírek 1 percben!

Hírek 1 percben!

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt 1 percben.

2022.11.24. 18:38

Dr. Kocsis Krisztián – egy rendkívüli ember a Esély-es Esték! sorozatban

Dr. Kocsis Krisztián – egy rendkívüli ember a Esély-es Esték! sorozatban

Valódi és hiteles példakép lehet a hazai roma közösség számára az a cigány származású kutató, aki...

2022.11.24. 17:23

20 kép

Duna Aszfalt-DTKH: Vasárnap a Paks ellen gyűjthető be fontos siker (videóval)

Duna Aszfalt-DTKH: Vasárnap a Paks ellen gyűjthető be fontos siker (videóval)

A következő három meccsét a bajnokságban rövid alatt játssza le a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A ...

2022.11.24. 16:47

A hétvégén lesz az első adventi gyertyagyújtás

A hétvégén lesz az első adventi gyertyagyújtás

Elérkezett az év talán legszebb időszaka, az advent. November 27-én lesz advent első vasárnapja, ...

2022.11.24. 16:06

Különdíjat ért az évtizedes munka és a civilekkel történő együttműködés (videóval)

Különdíjat ért az évtizedes munka és a civilekkel történő együttműködés (videóval)

​A Virágos Magyarország 2022 versenyén Kecskemét Önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség kül...

2022.11.24. 14:05

14 kép

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

 • - Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
 • - Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
 • - Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

 • - A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
 • - A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
 • - Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
 • - Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
 • - Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
 • - A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
 • - Geotargeting

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

 • - A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
 • - Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:
Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies