Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nyíri erdőben és a Ráday Múzeumban is

2023. 10. 06., 20:43
Hagyományos megemlékezést tartott a KEFAG Zrt. és a Szabadságharc 1848-49 Alapítvány az Aradi vértanúk emlékművénél, a Nyíri-erdőben.
A galéria 42 képet tartalmaz

Idén is megtartották a hagyományos ünnepi megemlékezést Hetényegyházán, a Szent Hubertus Parkerdőben, az Aradi vértanúk és Szulyovszky László alapító emlékhelyénél. A Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. által szervezett megemlékezésen a szabadságharc vértanúi előtt tisztelegtek. Az eseményen a résztevőket Nyitray András kuratóriumi elnök köszöntötte, majd Szabó Sándor tárogatóművész előadása után Hajagos Csaba történész főmuzeológus, örökségvédelmi szakértő mondta el emlékető gondolatait.

- Azt gondolom, különös ez a nap számunkra és a világon élő összmagyarság számára egyaránt, hiszen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc dicső másfél évének emlékezete Arad nélkül valójában nem lenne igazán érthető - emelte ki Hajagos Csaba.

jhdr

A résztvevők koszorút helyeztek el és mécseseket gyújtottak az emlékhelynél, a meghitt megemlékezésen közreműködött a Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület és és a hetényegyházi általános iskolások csoportja.

Ráday Múzeum munkatársai is megemlékezést tartottak

Ma, október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján nemcsak az aradi tizenháromra, hanem Muraközy Jánosra, az 1848-49-es szabadságharc hősére is emlékeztek a Ráday Múzeum munkatársai. Ez alkalomból koszorúzták meg az Ókollégium homlokzatán Muraközy János emléktábláját.