Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Augusztus 5. Csütörtök  Krisztina

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2021.06.24. 10:53

Az elismerésről, az emberi értékek megbecsüléséről szólt a 16 hónapos kényszerszünet után tartott első kecskeméti közgyűlés csütörtökön délelőtt. A Hírös Agóra aulájában köszöntötték az elmúlt időszakban állami kitüntetésben részesülő kecskeméti kiválóságokat, átadták az önkormányzat rangos elismeréseit, és külön köszöntötték a pandémia idején kiemelkedő munkát végző egészségügyi dolgozókat is.

Ünnepi közgyűlésen köszöntötte az önkormányzat azokat a kiválóságokat, akik a különböző szakterületeken sokat tettek a városért, az itt élőkért. Idén azonban a pandémia miatt sokkal többen érdemelték ki a város köszönetét, megbecsülését. A Hírös Agóra aulájában rendezett közgyűlésen Mudrák Mariann vonósnégyes kíséretében adta elő az A csitári hegyek alatt című népdalt, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

Elmondta, családjával visszatekintettek a napokban az elmúlt közel másfél év híradásaira, felidézték azt az emberfeletti küzdelmet, amellyel meg kellett birkóznunk.

– Olyan ellenséggel találkoztunk, amilyenhez foghatóval az emberiségnek száz éve nem kellett megküzdenie. Egy elképesztő pusztító erejű járvánnyal, és ahogy a történelem során minden pandémia idején, úgy most is háborúba mentünk. Legyőztük? Igen! De ne áltassuk magunkat! Ahogy minden háborúnak, úgy ennek is sok-sok áldozata volt – fogalmazott a polgármester.

Kifejtette, hogy városvezetőként látta, ahogyan az orvosok és ápolók küzdenek minden életért. Azt azonban csak ők tudhatják, hogy lelkileg ez mekkora gyötrelem volt.

– Láttam az alapellátásban dolgozókra nehezedő, korábban teljesen ismeretlen kihívásokat, és azt is, ahogyan úrrá lesznek ezeken. Az arctalan ellenség nehéz megpróbáltatások elé állította a pedagógusokat, a szociális szféra dolgozóit, a rendvédelmi szerveket, a kulturális és gazdasági élet szereplőit egyaránt. A legnagyobb küzdelmek idején azonban erőt adott az az összefogás, amelyben mindenki ott volt az első vonalban, és úgy, ahogy, de működtettük az életet – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

Ezért is különleges alkalom a mai. Több díjat adtak át, mint a normál években. A díjazottak pedig mindannyian kiérdemelték Kecskemét elismerését, megbecsülését és csodálatát mindazért, amit tettek.

Szemereyné Pataki Klaudia külön köszönetét fejezte ki a díjazottak munkatársainak, valamint minden kecskemétinek.

Az ünnepi beszéd után elsőként a közelmúltban állami kitüntetésben részesülő kecskemétieket köszöntötte a polgármester.

A teljes lista ITT olvasható!

Ezután adta át az önkormányzat elismeréseit.

Kiemelkedő, magas szakmai színvonalon végzett munkája elismeréseként az Év Kecskeméti Rendőre elismerő címet Tapolcsányi Zoltán rendőr főtörzsőrmester, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr és Őrszolgálati Alosztály járőrparancsnoka vehette át.

Kimagasló, példamutató szakmai munkája elismeréseként az Év Kecskeméti Tűzoltója elismerő cím birtokosa idén Gál Barna tűzoltó alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági osztályvezetője lett.

Az Év Kecskeméti Polgárőre Dékány György, a Hetény Vezér Polgárőr Egyesület alapító tagja 2021-ben 25 éves kimagasló polgárőr tevékenysége elismeréseként.

Dobos Menyhért, a Hírös Polgárőr Egyesület elnöke, több évtizedes, a közösség érdekében kifejtett áldozatos munkája elismeréseként szintén méltónak bizonyult az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő címre.

A bűnmegelőzésben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Horváth István, a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület tagja szintén az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő címet vehette át.

Magas szakmai színvonalú munkája, a járványhelyzetben tanúsított példaértékű helytállása elismeréséül az Év Kecskeméti Köztisztviselője dr. Veress Nikoletta, a Társadalompolitikai Osztály egészségügyi igazgatási ügyintézője lett.

Az Év Kecskeméti Városrendésze Koch Lajos közterület-felügyelő, közel 25 éves kimagasló, példamutató szakmai munkája elismeréseként.

Az Év Kecskeméti Városrendésze továbbá Tapodiné Takács Erika közterület-felügyelő, elkötelezett, a közterület tisztasága, a közbiztonság védelme érdekében végzett szakmai munkája elismeréseként.

Egyedülálló hivatástudata, 40 éves elkötelezett pedagógusi pályája elismeréseként Kecskemét Városért Oktatási Díjban részesült Bodor Éva, a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógusa, logopédusa.

Négy évtizedes, kiemelkedő pedagógusi munkája elismeréseként a Kecskemét Városért Oktatási Díjat vehette át Gombosné Rapcsányi Györgyike, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolájának tanítónője.

Elkötelezett tudományos munkája, kiemelkedő oktatói tevékenysége elismeréseként posztumusz Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díjban részesült dr. Buchalla Botond, nyugalmazott főiskolai tanár, a korábbi Kecskeméti Főiskola tudományos rektorhelyettese, a mezőgazdaságtudomány kandidátusa.

A Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díjat vehette át dr. Fábián Csaba István, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara főiskolai tanára, az Alkalmazott Informatika Tudományos Műhely vezetője kiemelkedő, nemzetközileg is elismert kutatói, tudományos munkája elismeréseként.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Gulyás Zoltán, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egykori színművészének, humoristának, a képviselő-testület tagjának életműve elismeréseként adományozták posztumusz a Kecskemét Közművelődéséért Díjat.

Helytörténeti ismeretterjesztő, lokálpatrióta hagyományokat ápoló tevékenysége elismeréséül a Kecskemét Közművelődéséért Díj kitüntetettje lett a Hírös Históriák Szerkesztősége, Bán János alapító, Hajagos Csaba felelős szerkesztő és ifj. Gyergyádesz László szerkesztő. A díjat Hajagos Csaba és Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió ügyvezető-főszerkesztője vette át.

Kecskemét diáksportjában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Kecskemét Sportjáért Díjban részesült Nyilas Beáta Gabriella, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium testnevelő tanára, edző, sportújságíró.

Az örökbe fogadott, nevelésbe vett gyermekek egészséges fejlődése érdekében végzett elhivatott munkája elismeréseként a Kecskemét Ifjúságáért Díjban részesültek Katona Imre és Katonáné Újszászi Katalin nevelőszülők.

Az Ifjúság a Közösségért Díjat idén a Kecskemét Táncegyüttes kapta példamutató közösségépítő, az utánpótlás nevelésében végzett munkájáért, nemzetközileg is elismert hagyományápoló tevékenysége elismeréseként.

Több évtizedes, a város kulturális életében és turizmusában végzett elhivatott szakmai munkája elismeréseként az Év Kecskeméti Civil Szervezete az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány lett.

Az önkormányzat elismerései után az egészségügyben dolgozók díjátadója következett.

Kecskemét Városért Egészségügyi Díjban részesültek:

– Áldozatos, a betegek gyógyítása érdekében tanúsított példaértékű tevékenysége, a koronavírus elleni harcban végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Tüdőbelgyógyászati Osztályának adományozták Kecskemét Városért Egészségügyi Díját.

– A koronavírus elleni harcban nyújtott teljesítményükért, áldozatos munkájuk elismeréseként az Országos Mentőszolgálat Kecskeméti Mentőállomásának munkatársai is átvehették ezt a díjat.

– A betegek ellátásában végzett innovatív eredményeiért, példaértékű háziorvosi szakmai munkája elismeréseként adományozták az elismerést dr. Lódi Brigitta háziorvosnak, foglalkozás-egészségügyi szakorvosnak.

– A járvány elleni védekezésben kifejtett szervező munkája, kimagasló szakmai eredményeiért vehette át a díjat  dr. Oroján Iván bőrgyógyász, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Bőr- és Nemibeteg Gondozójának, Bőrgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

– A koronavírus járvány során tanúsított kiemelkedő koordinációs, szervező és oktató munkája, az ellátás megszervezésében nyújtott példaértékű tevékenysége elismeréseként érdemelte ki a díjat dr. Sejbenné dr. Patyi Márta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kórházhigiénés Osztály osztályvezető.

– A Kecskemét Városért Egészségügyi Díjban részesült dr. Szabó László, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály főorvosa is, a járóbeteg szakellátás, a várandós gondozás terén végzett kimagasló, több mint három évtizedes szakmai munkája elismeréseként.

– A koronavírus járvány során tanúsított szervező tevékenysége, a gyermek gasztroenterológia terén végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként adományozták a díjat dr. Szentannay Judit gyermekorvosnak, a Bács-Kiskun megyei házi gyermekorvosok kollegiális szakmai vezetőjének.

A magyar egészségügy napja, a Semmelweis Ignác-nap alkalmából önkormányzati elismerő oklevelet adtak át az alapellátásban dolgozóknak:

Köszöntötték az idősotthonokban helyt állt háziorvosokat: dr. Czipott Gabriellát, a Margaréta Otthon orvosát, dr. Szűcs Györgyöt, a Margaréta Otthon orvosát és dr. Kara Évát, a Levendula Idősek Otthona orvosát, valamint dr. Sojlekova Annát, az Őszirózsa Idősek Gondozóházának orvosát, aki sajnos nem tudott jelen lenni.

Köszöntötték Kádárné Molnár Andreát, Nagy Szilviát és Kálmánné Kállai Tündét, akik védőnőként munkájuk mellett önként jelentkeztek segítségnyújtásra a háziorvosi praxisokban.

Az alapellátásban a nehéz helyzetben is kiemelkedő helytállást tanúsított Oláh Annamária, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága ápolási igazgatója és ifj. Dr. Bagó Ferenc háziorvos, aki édesapjával együtt a legtöbb alkalommal vett részt a megyei oltópontok munkájában. Távollétében köszöntötték dr. Bagó Ferenc háziorvost és Máténé Nagy Anikó asszisztenst.

Legvégül Kiss Dolli körzeti ápolót, Kovács Katalin körzeti ápolót és Molnár Lászlóné fogászati asszisztenst köszöntötték, akik már 20. éve dolgoznak az egészségügyi alapellátásban.

A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából dr. Lódi Brigitta mondott köszöntőt, majd elhangzott az Összefogás napjára készült Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország! című dal. Az ünnepi közgyűlés pezsgős koccintással, kötetlen beszélgetésekkel zárult.

 

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Vasárnap újra 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet

Vasárnap újra 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet

A csütörtöki hidegfrontot követően hétvégén délnyugat felől újra egyre melegebb levegő érkezik. ...

Holnap kezdődik az V. Jazzfőváros!

Holnap kezdődik az V. Jazzfőváros!

Az utolsó simításokat végzik a szervezők az V. Jazzfőváros fesztivál helyszínén. A Benkó Zoltán S...

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regiszt...

Megérkeztek a tankönyvek a Corvin Mátyás Általános Iskolába - Videóval

Megérkeztek a tankönyvek a Corvin Mátyás Általános Iskolába - Videóval

A héten megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba. A Corvin Mátyás Általános Iskolába m...

2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája

2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája

Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti...

Folyamatosan állnak szolgálatba az új térfigyelő kamerák Kecskeméten

Folyamatosan állnak szolgálatba az új térfigyelő kamerák Kecskeméten

Folyamatos Kecskeméten a térfigyelő kamerák felhelyezése. Tegnap (szerda) a Batthyány utca és a T...

Kanada lesz a 15. KAFF díszvendége - Videóval

Kanada lesz a 15. KAFF díszvendége - Videóval

Augusztus 11-15. között zajlik majd a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, ahol 30 ország 370 ...

Nyári este a Kecskeméti Vadaskertben

Nyári este a Kecskeméti Vadaskertben

Augusztus 7-én, szombaton fáklyafényes megvilágítással, látványetetésekkel, hangulatzenével és hü...

Az új bölcsi is távhőre csatlakozik

Az új bölcsi is távhőre csatlakozik

A tervezett 4 csoportos bölcsőde távhőre csatlakozását előkészítő munkálatok kezdődnek augusztus ...

Módosították a távmunkáról szóló rendeletet

Módosították a távmunkáról szóló rendeletet

Jogszabályba foglalták a távmunka fogalmát, mivel a home office” eddig ...

Egyre keresettebb a hazai vetőmag - videóval

Egyre keresettebb a hazai vetőmag - videóval

Egyre keresettebb a magyar vetőmag itthon és külföldön egyaránt. Jelentős bevétel növekedést ért ...

Csütörtökön startol az V. JAZZFŐVÁROS fesztivál - Videóval

Csütörtökön startol az V. JAZZFŐVÁROS fesztivál - Videóval

A jazz minden műfaja képviselteti magát a csütörtökön induló V. JAZZFŐVÁROS fesztiválon. Az ...

Megemlékeztek a roma holokauszt áldozatairól Kecskeméten - videóval

Megemlékeztek a roma holokauszt áldozatairól Kecskeméten - videóval

A roma holokauszt áldozatairól emlékeztek meg a Karol Wojtyla Barátság Központ tagjai kedden déle...

A KIK-FOR Kft (Kecskemét) műszaki ügyintéző munkatársat keres alkalmazotti foglalkoztatási keretben

A KIK-FOR Kft (Kecskemét) műszaki ügyintéző munkatársat keres alkalmazotti foglalkoztatási keretben

Műszaki ügyintéző munkatársat keres a KIK-FOR (Kecskemét), alkalmazotti foglalkoztatási keretben ...

Előkészítik a gyermekjóléti központ távhőre csatlakozását

Előkészítik a gyermekjóléti központ távhőre csatlakozását

Az új Család- és Gyermekjóléti Központ távhőszolgáltatásra csatlakozását előkészítő munkálatok ke...

Scoregoal: Másodszor is győzelem az Újpest ellen

Scoregoal: Másodszor is győzelem az Újpest ellen

A tihanyi edzőtábor első napján az Újpest FC-220Volt az ellenfél az SG Kecskemét Futsal számára. ...

Utánfutóval lopta el a csónakokat a Tisza holtágáról

Utánfutóval lopta el a csónakokat a Tisza holtágáról

A Kecskeméti Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt...

A lakók dönthetnek arról, hogyan csökkentsék az utcák forgalmát

A lakók dönthetnek arról, hogyan csökkentsék az utcák forgalmát

Több mint 70 szeleifalui lakó vett részt a városrész életét érintő közlekedési ügyek re...

MKB Cycling Team: két ezüst és egy bronz a KSI Kupán

MKB Cycling Team: két ezüst és egy bronz a KSI Kupán

Hétvégén a 44. KSI Kupán szerepelt az MKB Cycling Team csapata, ahol szombaton az U15 és az U17-e...

Két hársfát ültetett Kecskemét főterén a 10 millió Fa kecskeméti csoportja

Két hársfát ültetett Kecskemét főterén a 10 millió Fa kecskeméti csoportja

Kétéves születésnapjuk alkalmával ők ajándékozták meg a kecskemétieket. Szombaton két gyönyörű há...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies