Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés
PROMÓCIÓ

2019.03.22. 13:40

Sikeres évet zárt a BNI Medialis, a vezető üzleti szervezet Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei régiója. A 2015-ös indulás óta a régióban ma már közel 100 sikeres vállalkozó dolgozik azon, hogy meghonosítsa az „Aki ad, az nyer!” filozófiát és a professzionális üzleti networkinget az együttműködésre és a kölcsönös bizalomra építve. A régióvezetővel, Alterné Kiss Olgával beszélgettünk így év elején az eredményekről és a tervekről.

A kapcsolatok nagytőkései

– Egy kemény, munkában és élményekben gazdag éven vagyunk túl, mely számunkra nagyon jó eredményeket hozott. Az első kecskeméti csoport, az Ezerjó után kiépült a második helyi vállalkozói közösség, miközben Szolnokon is sikerült megvetni a lábunkat, megismertetve az „Aki ad, az nyer!” filozófiát, az ott élő vállalkozókkal is.

– Hogyan „muzsikálnak” ezek a csoportok?

–  Három teljesen különböző típusú csoportról beszélünk. A legrégebbi az Ezerjó. Ők most, háromévesként, abban a fázisban vannak, hogy már a kapcsolatrendszerük mélyére nyúlnak, ismerik a folyamatokat, a BNI lényegét. A fiatalabb kecskeméti csoportunk, az Aegopolis még nem töltötte be az egy évét. Áprilisban lesznek egyévesek, így ők még nagyon erősen abban a stádiumban vannak, hogy gyakorolják a networking eszközök minél hatékonyabb használatát. A harmadik a szolnoki csoport, akik egy különleges környezetben tevékenykednek. Ott a vállalkozók kevésbé ismerik egymást, nem minden olyan egyértelmű, mint a kecskeméti csoportok esetében. Ezért aztán az eltelt időszak alatt azon dolgoztunk Szolnokon, hogy ők egyáltalán meg akarják ismerni egymást, és akarjanak egymással dolgozni. Büszkén mondhatom, hogy mindhárom csoportunk sikertörténet: folyamatosan fejlődő csapatok, jelentős lokális gazdasági erőt képviselnek, és közösségként is mindig számíthatnak egymásra.

– Úgy tűnik, az elért eredmények magukban hordozzák a 2019-es év terveit is. Hogyan lehet mindezt kezelni, szervezni és kontroll alatt tartani?

– Valóban így van. Az idei év terveit az határozza meg, hogy a három csoport most épp milyen stádiumban van, és tagjai hova szeretnének eljutni. Ezekhez a célokhoz igazítják a csoportok a fókuszukat, és ez határozza meg, hogy a BNI által rendelkezésre álló keretrendszert, networking eszközöket milyen hangsúllyal fogják használni.

– Meg lehet határozni a vállalkozók célkitűzéseinek típusait?

– Van, aki azért jön, mert minőségi kapcsolatokra van szüksége. Más azt mondja, nem akar egy értékesítőt felvenni a cégéhez, hanem inkább használja a BNI adta lehetőségeket. Olyan is van, akinek az a fő fókusza, hogy terjeszkedjen, piacot szerezzen. Erre van lehetősége akár Magyarországon, akár külföldön, hiszen ez egy nemzetközi rendszer. Vannak olyanok is, akik egyszerűen szükségét érzik annak, hogy a saját szintjükön is meg tudják beszélni a kihívásaikat olyan emberekkel, akik adott esetben hozzájuk hasonló cipőben járnak. És megtalálhatók a csoportokban a magányos farkas típusú vállalkozók is, akik nem érezték eddig, hogy valahová tartoznának, de most kinyílik számukra a világ azzal, hogy egy ilyen csapat tagjává válnak. Összességében bármilyen céllal érkeznek is a vállalkozók, fejlődésük eredményeként jelentős versenyelőnyt szerezhetnek, illetve erősíthetik meg pozíciójukat a piacon.

Régióvezetői látogatás az egyik ciprusi csoportban

- Milyen célokat fogalmaznak meg a vállalkozók?

- Arra ösztönözzük tagjainkat, hogy céljaikat minél egyértelműbben, konkrétabban fogalmazzák meg, és a mérhetőség érdekében számszerűen is határozzák meg.  Ez biztosítja számukra azt, hogy pontosan tudják, hogy haladnak a céluk felé vezető úton, mik azok a pontok, eszközök, melyek hatékonyabb használatával jobb eredményeket érhetnek el. Másrészt a konkretizált kapcsolat-keresések teszik lehetővé a tagok számára, hogy kapcsolatrendszerüket egymás érdekében úgy tudják megmozgatni, hogy valós igényeket csatornázzanak össze előkészített ajánlásaik révén.

– Gondolom, nem csak adott év végén derül ki, hogy bejöttek-e a tervek.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

– Természetesen év közben –a BNI keretrendszere által meghatározott és bejáratott módon - mérésre kerülnek a lépcsőfokok, így mindenki tudja, hol tart, és ha szükséges tud korrigálni. Kiderül számára, ha valamit hatékonyabban kell csinálnia, vagy valamilyen eszközt eredményesebben kell használnia. Ebben segíti a tagokat a mentorhálózat, a csoportokat támogató fejlesztési igazgatók, és ott vagyunk mi, a régióvezetők, akik pedig képzésekkel, személyes beszélgetésekkel segítjük tagjainkat.

– Ön, mint régióvezető is meghatároz célokat?

– Mindenképp. A céljaim nyilván egybecsengenek a BNI Medialis céljaival, amit kiemelnék, azok inkább a terveim. Tudjuk, hogy a BNI egy nemzetközi networking szervezet, a világon ebben a műfajban a legsikeresebb. Viszont én fontosnak tartom azt, hogy a networkinget ne csak a BNI-on keresztül ismerhessék meg a vállalkozók. Van bennem egy olyan törekvés, hogy a vállalkozók ne akkor ismerkedjenek meg azt az eszközrendszert, amikor már mélységeiben benne vannak a vállalkozásukban, hanem sokkal előbb.

- Ez azt is jelenti, hogy már fiatal korban érdemes felkelteni az érdeklődést, esetleg még a vállalkozóvá válás előtt?

- Biztos vagyok benne, ha a fiatalokat, vagy az induló vállalkozásokat, vállalkozókat időben meg tudjuk célozni, és felvértezni a networking tudással, akkor induláskor nem kérdés, hogy ehhez az eszközhöz fognak hozzányúlni. . Bár a vállalkozók egy része ösztönösen használja az ajánlásokat, a túlnyomó többség nem foglalja azt rendszerbe. A BNI hatékonyságát az adja, hogy a networking eszközök használatának tudatos, rendszeres alkalmazásával stratégiává formálják azt.

- Ilyen egyszerű lenne?

- Ahogy mondtam, az ajánlások adása az emberek életében folyamatosan jelen van. De fontos, hogy vállalkozásfejlesztési eszközként akkor tudjuk használni, ha valóban tudatosan, kölcsönösen alkalmazzuk ajánlási rendszerünket. Egy ajánlás előkészítése, a kapcsolatok mozgatása egymás érdekében nem anyagi dolgokon múlik, a BNI keretrendszerében tilos jutalékot kérni vagy felkínálni. Filozófiánk, Aki ad, az nyer!

- A rendszeres összejövetelek mellett milyen eszközök állnak még a rendelkezésre abban, hogy a BNI szellemiségét, és annak előnyeit minél többen ismerjék meg?

- Az üzleti találkozókra meghívott vendégekkel egyre többen ismerik meg az „Aki ad, az nyer” filozófiát. Emellett egy olyan képzéssorozatot is el fogunk indítani, melyen nem csak a BNI tagok vehetnek részt. Mivel hatalmas szellemi és kapcsolati tőke van a birtokunkban – hiszen tagjaink a maguk területén kiemelkedően jó vállalkozók - , a felhalmozott tudást és tapasztalatot illetve a BNI szellemiségét tovább adhatják tréningek formájában számos más vállalkozónak. Így ezt a tudást ki tudjuk vinni a BNI falain kívülre is.
Ezt szolgálják a környező településeken szervezett roadshow-k is, melyekben szintén központi szerep jut a tagoknak. A tavalyi évhez hasonlóan számos kitelepülésre kerül majd sor. Első állomásunkon rendkívül sikeres találkozót valósítottunk meg Kiskunhalason az Ezerjó csoport segítségével, de a szolnoki Pelikánok is folytatja majd a megkezdett sort, többek között Jászberényben, Martfűn.

Rendkívül fontos, hogy további településeken fogunk új csoportokat létrehozni. A közeljövő célterületei Kiskunhalas, Jászberény és Baja.
A BNI víziója, hogy Változtassuk meg, ahogy a Világ üzletel. Nagy munka áll előttünk, de az igény Magyarországon a biztonságos, bizalmi kapcsolatokon alapuló, egymást segítő üzletelési módszerre rendkívül erős.

Így országosan is számos új csoport indul az idei évben is, mindez pedig olyan hatással lesz a lokális gazdasági környezetre, hogy minden szempontból dinamikus fejlődés veszi kezdetét. Hiszen jól tudjuk: „Aki ad, az nyer!”

 

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Végéhez ért a Slow Food-CE projekt

Végéhez ért a Slow Food-CE projekt

Végéhez érkezett a 2017. 07. 27-én útjára bocsájtott Slow Food-CE projekt, melyben öt ország, öt ...

2020.05.30. 08:01

19 kép

Van aki 12 év után kapja meg nyelvvizsga nélkül diplomáját Kecskeméten  - Videóval

Van aki 12 év után kapja meg nyelvvizsga nélkül diplomáját Kecskeméten - Videóval

Már több mint 1500- an adták be kérelmüket a Neumann János Egyetemhez, annak érdekében, hogy a ko...

2020.05.29. 18:13

Újra megnyitja ügyfélszolgálati irodáját a KeKo

Újra megnyitja ügyfélszolgálati irodáját a KeKo

Pünkösd után ismét megnyitja ügyfélkapcsolati irodáját a Kéttemplom közben a Kecskeméti Közlekedé...

2020.05.29. 16:51

„Elindult a RESTART Vállalkozásfinanszírozási Program!

„Elindult a RESTART Vállalkozásfinanszírozási Program!

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások enyhítésével a kecskeméti cégek újraindulását elősegí...

2020.05.29. 16:18

Baleset az Izsáki úton

Baleset az Izsáki úton

Az 52-es főúton, Kecskemét belterületén, a 4-es km-nél egy személyautó és egy teherautó ütközött ...

2020.05.29. 16:13

Pörögj velünk! - Videóval

Pörögj velünk! - Videóval

,,Pörögj velünk!” A Ciróka kezdeményezésére 13 bábszínház fogott össze, hogy igazán emlékez...

2020.05.29. 15:36

Megint lecsapott a Hajagos utcai virágtolvaj - Videóval

Megint lecsapott a Hajagos utcai virágtolvaj - Videóval

Újra lecsapott a Hajagos utcai virág tolvaj. A férfi ugyanonnan tulajdonított el növényt tegnap, ...

2020.05.29. 14:30

Anyák napja, szülésznők napja és születésünnep a koronavírus árnyékában

Anyák napja, szülésznők napja és születésünnep a koronavírus árnyékában

Idén a veszélyhelyzet miatt rendhagyóan ünnepelte a kecskeméti kórház az édesanyákat. A Szülészet...

2020.05.29. 13:42

Egy letört ág tette tönkre a padot

Egy letört ág tette tönkre a padot

Olvasónktól B. Kis Jánostól kaptuk a hírt és a fotót arról, hogy a viharos szélben letörött ág te...

2020.05.29. 12:24

A Kecskeméti CAMPUS-ra is szavazhatunk az Év háza pályázaton!

A Kecskeméti CAMPUS-ra is szavazhatunk az Év háza pályázaton!

Két kategóriában, 53 épülettel versenghetnek idén az építészek családi házak és kis társasházak, ...

2020.05.29. 11:08

Táblagépeket kaptak az egészségügyi szakdolgozók

Táblagépeket kaptak az egészségügyi szakdolgozók

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) ezer táblagép átadásával kívánja elismerni és m...

2020.05.29. 09:37

5 kép

Szavazz kedvenc tanárodra vagy a legjobb sztorira!

Szavazz kedvenc tanárodra vagy a legjobb sztorira!

Elindult a „Munka Gyümölcse” című szavazós játék az 5letből jövő! Facebook oldalán, m...

2020.05.29. 09:13

Virágos Balkonok: idén is segítik a panelházak kivirágoztatását

Virágos Balkonok: idén is segítik a panelházak kivirágoztatását

Idén is folytatódott Kecskeméten a több mint tízéves hagyományra visszatekintő virágosz...

2020.05.28. 19:53

12 kép

Tablószavazás – Eddig több mint 39.000 szavazat érkezett

Tablószavazás – Eddig több mint 39.000 szavazat érkezett

Nem sajnálják a voksokat a szavazók. A mai napig összesítve 39.823 szavazat érkezett a Tablóverse...

2020.05.28. 14:43

Meglepetés szerenád egy plusz meglepetéssel

Meglepetés szerenád egy plusz meglepetéssel

Május 29-én, pénteken a Duna Művészetegyüttes lép fel Kecskemét négy helyszínén. A zenekarral egy...

2020.05.28. 14:42

Egy 38 kilós rottweiler és egy 50 kilós belga juhászkutya támadt az idős férfira

Egy 38 kilós rottweiler és egy 50 kilós belga juhászkutya támadt az idős férfira

A Kecskeméti Törvényszék testi sértés miatt, tárgyalás nélkül 2 év – végrehajtásában 3 év p...

2020.05.28. 14:29

A Duna Művészegyüttes tagjai érkeznek a Hunyadivárosba

A Duna Művészegyüttes tagjai érkeznek a Hunyadivárosba

Pénteken meglepetéskoncertet rendeznek a Hunyadivárosban: 18 órakor a Duna Művészegyüttes táncosa...

2020.05.28. 11:19

Megszülettek a 25. Kecskemét Város Polgára Leszek eredményei

Megszülettek a 25. Kecskemét Város Polgára Leszek eredményei

A „Kecskemét Város Polgára Leszek” (KVPL) városi helytörténeti és műveltségi vetélked...

2020.05.28. 10:15

Letartóztatásban a kiskorú kifosztásával gyanúsított férfi

Letartóztatásban a kiskorú kifosztásával gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinak, aki ...

2020.05.28. 09:52

Ezekkel a szabályokkal működik a gyermekorvosi ügyelet

Ezekkel a szabályokkal működik a gyermekorvosi ügyelet

A járványveszély csökkent, de nem múlt el. A gyermekek elkezdték a közösséget, így várhatóan növe...

2020.05.27. 21:49

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies