Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Január 29. Szerda  Adél

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Küldjön képet!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hirdetés

A Mercedes-Benz a magyar autóipar jövőjébe fektet be

2018.10.18. 22:04

A Mercedes-Benz az állandó fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan képes alkalmazkodni a legújabb termelési trendekhez, és állja a technológiai kihívásokat. Nemrég készült el a gyár új, ultramodern karosszériaüzeme, de a bővítés máris folytatódik, és egy 1 milliárd eurós beruházás eredményeként az évtized végéig egy teljesen új „full-flex” termelőegység, és több mint 2500 új munkahely jön majd létre Kecskeméten. 

A Mercedes-Benz a magyar autóipar jövőjébe fektet be

– Mennyi gépkocsit gyártott tavaly Magyarországon a Mercedes-Benz gyár? 
– Mint ahogyan eddig minden esztendőben, 2017-ben is rekordot döntöttünk: a kecskeméti gyár több mint 190 ezer gépkocsit gyártott, a termelés 4,1 százalékkal haladta meg a 2016. évi szintet. A vállalat több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt ért el, ami 4,4 százalékos növekedést jelent. Évről évre bebizonyosodik, hogy jó döntés volt Magyarországon befektetni, Kecskemétet választani kompakt autóink egyik gyártóhelyszíneként.

– Milyen változást hozott a termelésben az új karosszériaüzem? 
– A legfőbb változás, amelyet az év végén megépült új karosszériaüzem hozott, az az új platform bevezetése volt, amely lehetővé tette a Mercedes-Benz kompaktautók legújabb generációjának gyártását. A 2018. februárjában bemutatott új A-osztály már ehhez az új generációhoz tartozik, és ez év májusa óta Kecskeméten is készül, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk. Egyébként nemrég, nagyjából hat és fél évvel a kecskeméti termelés megindítása után az egymilliomodik autónk is legördült a gyártószalagról. Ez az autó is egy új A-osztály volt, egy fehér AMG-Line, amely beszélgetésünk idején már úton is van Toszkána felé, az új tulajdonosához. Az 580 millió euróból felépített, 99 ezer négyzetméteres új csarnok jelenleg a maga nemében az egyik legmodernebb létesítmény a Mercedes-Benz univerzumában. Ez az üzem jelenti számunkra az első komoly lépést az ipar 4.0 világa felé, amelyet aztán a “ Az 580 millió euróból felépített, 99 ezer négyzetméteres csarnok jelenleg a maga nemében az egyik legmodernebb létesítmény a Mercedes-Benz univerzumában. 171 000 havi egyedi látogató 9 további gyárbővítés során fogunk kiteljesíteni. A csarnok tervezésénél egyébként kiemelt szempont volt az is, hogy minél több természetes fény jusson az épületbe. A munkatársaink számára így kellemesebb lehet a munkakörnyezet, ezáltal hatékonyabb a termelés. Hiszen annak ellenére, hogy a kor általános trendjeinek megfelelően számos feladatra gyártórobotokat is igénybe veszünk, számunkra továbbra is az ember áll a középpontban, és soha nem lesz pótolható gépekkel.

– A Mercedes-Benz a gyárbővítés keretében úgynevezett fullflex gyárat épít Kecskeméten. A rugalmas és zöld termelési megoldásokat komplett gyárra kiterjesztve valósítják meg – ez lenne az okos-gyártás felé vezető út következő állomása? 
– Igen. Egymilliárd eurós beruházás keretében Magyarországon építjük fel a Mercedes-Benz Cars világméretű termelési hálózatának első full-flex gyárát. A csúcstechnológiával rendelkező gyárban különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gördülhetnek majd le a szalagról: egyazon gyártósoron készülhetnek majd a legkülönbözőbb járműmodellek, a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinokig, sőt elektromos autók gyártására is alkalmas lesz a gyár. Az ipar 4.0 szellemében máris több új technológiát bevezettünk a gyártásban, ilyen például az anyagellátás innovatív, árukosaras rendszere, vagy az ember és gyártórobot közötti interaktív kommunikáció. Ezeknek az újításoknak a sora pedig a gyárbővítéssel természetesen folytatódni fog.

– Hogyan haladnak az óriásberuházással? 
– Az előkészületek még 2016-ban indultak, a termelés megkezdése a kibővített gyárrészben pedig a következő évtized elejére várható. A beruházásnak köszönhetően több mint 2 500 új munkahely jön létre, és a meglévő gyárunk munkatársai számára is teljesen új előrelépési lehetőségek nyílnak meg. A gyárbővítés egyébként alapvetően egy új présüzemből, egy új karosszériaüzemből, egy felületkezelő és egy szerelő üzemből áll. Ezek közül az új felületkezelő üzem oszlopai már most ott magasodnak az építési területen, de a másik három üzemrész építéséhez is előkészítettük már a talajt.

– A gyárbővítés a termelés volumenére is hatással lesz? 
– Természetesen. A bővítésnek és a már megkezdett fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben még rugalmasabban és hatékonyabban tudjuk majd előállítani mind a kompaktjárművek új generációját, mind pedig a jövőben gyártandó új modelleket. Ennek során teljes mértékben figyelembe tudjuk venni a folyamatosan változó ügyféligényeket, így a magyarországi telephely szerepe még tovább erősödik majd a Mercedes-Benz Cars globális gyártó hálózatán belül.

– A modern minőségi fejlesztés és termelés alapja a megfelelő képzettségű és szaktudású ember. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. milyen eszközökkel tudja támogatni ebben a munkavállalóit?
– Az új beruházás valójában a kecskeméti csapat motiváltságának és tudásának visszaigazolása. A gyárbővítésnek köszönhetően kollégáink hamarosan a hátsókerék-meghajtású járművek gyár- “...számunkra továbbra is az ember áll a középpontban, és soha nem lesz pótolható gépekkel. 10 A magyar gépjárműgyártók és beszállítók honlapja tása terén is értékes új tapasztalatokra tehetnek szert, és a felkínált továbbképzési lehetőségek révén is fejlődhetnek. Fontos, hogy a hozzánk csatlakozó új munkatársainkat némi bevezetés után rögtön éles munkakörnyezetben, „on the job” készítjük fel a várható kihívásokra, mert az a tapasztalatunk, hogy így lehet a leghatékonyabban átadni a tudást. Vállalatunk a munkatársaknak biztosított versenyképes bérezésen felül számtalan pluszjuttatásról gondoskodik, mint a díjmentes sportolási lehetőség, a továbbképzés, a nyelvoktatás és a bérlakásprogram. Emellett elkötelezettek vagyunk a jövő nemzedékeinek duális képzése mellett, gyárunk ezzel is hozzájárul Kecskemét és a régió sikeres és biztos jövőjéhez. A magyar munkavállalók okkal döntenek a kecskeméti autógyár mellett. Odafigyelünk munkatársaink ötleteire és reakcióira, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy kellemes és családias munkahelyi légkört teremtsünk. Ez nem csupán az ösztönző munkahelyi környezetet foglalja magában, hanem azt a törekvést is, hogy munkatársaink számára a mindennapi életet is megkönnyítsük, néha nagy, néha csak egészen apró figyelmességekkel. Nemrég például leaszfaltoztunk egy, a parkolóból kivezető új utat, és megnyitottuk azt munkatársaink számára – ennek köszönhetően 10-15 percet, vagy néha még többet is megspórolhatnak a hazafelé vezető úton. De például temperáljuk a csarnokok hőmérsékletét, ami a nyári nagy melegben érezhetően javította a munkavégzés körülményeit, továbbá szintén a munkatársak javaslata alapján ivóvíz-adagoló állomásokat is elhelyeztünk szerte a gyárterületen.

– A vállalat alapvető fontosságúnak tartja a színvonalas szakképzést. Mondhatjuk, ennek első számú magyarországi bázisa a Mercedes-Benz Academy Kecskemét? 
– Már 2010-ben, jelenlegi gyárunk építésével párhuzamosan terveztük a hozzá kapcsolódó képzési lehetőségek kialakítását, 2011 óta pedig vállalatunk aktív résztvevője a magyarországi duális képzésnek. A Mercedes-Benz számára a siker kulcsa az, ha minőségi szakképzésben résztvevő és magasan kvalifikált munkatársakkal dolgozhatunk Magyarországon is. A kecskeméti gyár szomszédságában egy év alatt felépült 8 000 négyzetméteres központ ez év őszétől nyújt gyakorlati képzési lehetőségeket mintegy 250 diáknak, de az oktatótermek többek között belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek is helyet adnak majd. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét befektetést jelent a jövőbe, és reméljük, hogy általa sok új, tehetséges szakembert adunk majd a jövő autóiparának.

Forrás: Autopro.hu

Hirdetés
Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Nagyobb dízelmotort kapnak a kecskeméti Mercedesek

Nagyobb dízelmotort kapnak a kecskeméti Mercedesek

Downsizing helyett upsizing: a német gyártó 2 literesre cseréli az eddigi 1,5 literes gázolajos e...

A Városi Alapkezelő is beszállt a Heliport felvásárlásába

A Városi Alapkezelő is beszállt a Heliport felvásárlásába

Új tulajdonosai vannak a Heliport Ipari Parknak. A budapesti székhelyű Infogroup ingatlanfejleszt...

Iskolások látogattak a Platán Otthonba

Iskolások látogattak a Platán Otthonba

​A Platán Idősek Otthonába látogatottak el szerda délelőtt a Magyar Ilona Általános Iskola másodi...

Szuper Levente tanította jéghokizni a gyerekeket

Szuper Levente tanította jéghokizni a gyerekeket

Több, mint 300 gyerek és felnőtt ismerkedhetett meg a jégkorong világával szerdán a Lánchíd Utcai...

Letartóztatásban a kábítószer kereskedelemmel gyanúsított férfi

Letartóztatásban a kábítószer kereskedelemmel gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 60 éves kiskunfélegyházi férfinek a leta...

Háznézőbe ment, de végül meglopta a tulajdonosokat

Háznézőbe ment, de végül meglopta a tulajdonosokat

A kecskeméti nyomozók elfogták azt a férfit, aki házvásárlási szándék színlelésével lopott ingatl...

Estemlék Cseh Tamás dalaival

Estemlék Cseh Tamás dalaival

Cseh Tamás szellemét idézi meg a Resti Kornél zenekar és barátai február 7-én a régi Ka...

Virtuális képkiállítás a Wojtylában

Virtuális képkiállítás a Wojtylában

Harsányi Zsuzsanna festőművész, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke több tucat festményét...

Kovács Réka Éva fotográfus kiállítása az Iparkamarában

Kovács Réka Éva fotográfus kiállítása az Iparkamarában

2020. február 4-28-ig látható Kovács Réka Éva fotográfus kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Keresked...

Kárpát-medencei református iskolatörténeti vetélkedő

Kárpát-medencei református iskolatörténeti vetélkedő

Január 25-én adták át a "Peregrin - Az elveszett adatok nyomában" című, református isko...

Baleset a Kisfaludy utcában

Baleset a Kisfaludy utcában

Baleset történt kedd délelőtt Kecskeméten, a Kisfaludy utcában. A balesetben senki nem sérült meg...

2020.01.28. 11:54

7 kép

baleset, rendőrség, Kecskemét

Az ország legjobbjai között a kecskeméti kosárlabda akadémia

Az ország legjobbjai között a kecskeméti kosárlabda akadémia

Működésének hét éve alatt bekerült az ország legjobb akadémiái közé a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti ...

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház előcsarnokának átalakítása, mely során az...

Ökológiai gazdálkodási konferencia Kecskeméten

Ökológiai gazdálkodási konferencia Kecskeméten

Március 18-án, Kecskeméten biogazdálkodási ágazat stratégiai konferenciát rendez az Ökológiai Mez...

Egyre jobban használható a helyi buszok közlekedését figyelő alkalmazás

Egyre jobban használható a helyi buszok közlekedését figyelő alkalmazás

Január óta az új helyi járatok mozgását lehet nyomon követni egy alkalmazás segítségével. Az utas...

Gyalogosokat és kerékpárost sodortak el személygépkocsik Kecskeméten-frissítve

Gyalogosokat és kerékpárost sodortak el személygépkocsik Kecskeméten-frissítve

Újabb balesetek helyszíne volt ma kora este Kecskemét. Az uszoda előtt két gyalogost, míg az Ipol...

Áramszünetek jönnek Kecskeméten

Áramszünetek jönnek Kecskeméten

Áramszüneteket jelentett be az áramszolgáltató e hétre. A félnapos áramkimaradásokra oszlopcserék...

Már keresik a Neumann János Egyetem új kancellárját

Már keresik a Neumann János Egyetem új kancellárját

Február 10-én köszön le hivatalosan Finta Zita a Neumann János Egyetem kancellárja. A megüresedő ...

Év végén nyithat az IKEA kecskeméti átvevő pontja

Év végén nyithat az IKEA kecskeméti átvevő pontja

Az IKEA tervei szerint 2020 végén nyitna meg három másik város mellett Kecskeméten is a lakberend...

Anyakönyvi hírek - 4. hét

Anyakönyvi hírek - 4. hét

2020. negyedik hetének anyakönyvi hírei.

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies