Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Július 9. Csütörtök  Lukrécia

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A Mercedes-Benz a magyar autóipar jövőjébe fektet be

2018.10.18. 22:04

A Mercedes-Benz az állandó fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan képes alkalmazkodni a legújabb termelési trendekhez, és állja a technológiai kihívásokat. Nemrég készült el a gyár új, ultramodern karosszériaüzeme, de a bővítés máris folytatódik, és egy 1 milliárd eurós beruházás eredményeként az évtized végéig egy teljesen új „full-flex” termelőegység, és több mint 2500 új munkahely jön majd létre Kecskeméten. 

A Mercedes-Benz a magyar autóipar jövőjébe fektet be

– Mennyi gépkocsit gyártott tavaly Magyarországon a Mercedes-Benz gyár? 
– Mint ahogyan eddig minden esztendőben, 2017-ben is rekordot döntöttünk: a kecskeméti gyár több mint 190 ezer gépkocsit gyártott, a termelés 4,1 százalékkal haladta meg a 2016. évi szintet. A vállalat több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt ért el, ami 4,4 százalékos növekedést jelent. Évről évre bebizonyosodik, hogy jó döntés volt Magyarországon befektetni, Kecskemétet választani kompakt autóink egyik gyártóhelyszíneként.

– Milyen változást hozott a termelésben az új karosszériaüzem? 
– A legfőbb változás, amelyet az év végén megépült új karosszériaüzem hozott, az az új platform bevezetése volt, amely lehetővé tette a Mercedes-Benz kompaktautók legújabb generációjának gyártását. A 2018. februárjában bemutatott új A-osztály már ehhez az új generációhoz tartozik, és ez év májusa óta Kecskeméten is készül, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk. Egyébként nemrég, nagyjából hat és fél évvel a kecskeméti termelés megindítása után az egymilliomodik autónk is legördült a gyártószalagról. Ez az autó is egy új A-osztály volt, egy fehér AMG-Line, amely beszélgetésünk idején már úton is van Toszkána felé, az új tulajdonosához. Az 580 millió euróból felépített, 99 ezer négyzetméteres új csarnok jelenleg a maga nemében az egyik legmodernebb létesítmény a Mercedes-Benz univerzumában. Ez az üzem jelenti számunkra az első komoly lépést az ipar 4.0 világa felé, amelyet aztán a “ Az 580 millió euróból felépített, 99 ezer négyzetméteres csarnok jelenleg a maga nemében az egyik legmodernebb létesítmény a Mercedes-Benz univerzumában. 171 000 havi egyedi látogató 9 további gyárbővítés során fogunk kiteljesíteni. A csarnok tervezésénél egyébként kiemelt szempont volt az is, hogy minél több természetes fény jusson az épületbe. A munkatársaink számára így kellemesebb lehet a munkakörnyezet, ezáltal hatékonyabb a termelés. Hiszen annak ellenére, hogy a kor általános trendjeinek megfelelően számos feladatra gyártórobotokat is igénybe veszünk, számunkra továbbra is az ember áll a középpontban, és soha nem lesz pótolható gépekkel.

– A Mercedes-Benz a gyárbővítés keretében úgynevezett fullflex gyárat épít Kecskeméten. A rugalmas és zöld termelési megoldásokat komplett gyárra kiterjesztve valósítják meg – ez lenne az okos-gyártás felé vezető út következő állomása? 
– Igen. Egymilliárd eurós beruházás keretében Magyarországon építjük fel a Mercedes-Benz Cars világméretű termelési hálózatának első full-flex gyárát. A csúcstechnológiával rendelkező gyárban különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gördülhetnek majd le a szalagról: egyazon gyártósoron készülhetnek majd a legkülönbözőbb járműmodellek, a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinokig, sőt elektromos autók gyártására is alkalmas lesz a gyár. Az ipar 4.0 szellemében máris több új technológiát bevezettünk a gyártásban, ilyen például az anyagellátás innovatív, árukosaras rendszere, vagy az ember és gyártórobot közötti interaktív kommunikáció. Ezeknek az újításoknak a sora pedig a gyárbővítéssel természetesen folytatódni fog.

– Hogyan haladnak az óriásberuházással? 
– Az előkészületek még 2016-ban indultak, a termelés megkezdése a kibővített gyárrészben pedig a következő évtized elejére várható. A beruházásnak köszönhetően több mint 2 500 új munkahely jön létre, és a meglévő gyárunk munkatársai számára is teljesen új előrelépési lehetőségek nyílnak meg. A gyárbővítés egyébként alapvetően egy új présüzemből, egy új karosszériaüzemből, egy felületkezelő és egy szerelő üzemből áll. Ezek közül az új felületkezelő üzem oszlopai már most ott magasodnak az építési területen, de a másik három üzemrész építéséhez is előkészítettük már a talajt.

– A gyárbővítés a termelés volumenére is hatással lesz? 
– Természetesen. A bővítésnek és a már megkezdett fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben még rugalmasabban és hatékonyabban tudjuk majd előállítani mind a kompaktjárművek új generációját, mind pedig a jövőben gyártandó új modelleket. Ennek során teljes mértékben figyelembe tudjuk venni a folyamatosan változó ügyféligényeket, így a magyarországi telephely szerepe még tovább erősödik majd a Mercedes-Benz Cars globális gyártó hálózatán belül.

– A modern minőségi fejlesztés és termelés alapja a megfelelő képzettségű és szaktudású ember. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. milyen eszközökkel tudja támogatni ebben a munkavállalóit?
– Az új beruházás valójában a kecskeméti csapat motiváltságának és tudásának visszaigazolása. A gyárbővítésnek köszönhetően kollégáink hamarosan a hátsókerék-meghajtású járművek gyár- “...számunkra továbbra is az ember áll a középpontban, és soha nem lesz pótolható gépekkel. 10 A magyar gépjárműgyártók és beszállítók honlapja tása terén is értékes új tapasztalatokra tehetnek szert, és a felkínált továbbképzési lehetőségek révén is fejlődhetnek. Fontos, hogy a hozzánk csatlakozó új munkatársainkat némi bevezetés után rögtön éles munkakörnyezetben, „on the job” készítjük fel a várható kihívásokra, mert az a tapasztalatunk, hogy így lehet a leghatékonyabban átadni a tudást. Vállalatunk a munkatársaknak biztosított versenyképes bérezésen felül számtalan pluszjuttatásról gondoskodik, mint a díjmentes sportolási lehetőség, a továbbképzés, a nyelvoktatás és a bérlakásprogram. Emellett elkötelezettek vagyunk a jövő nemzedékeinek duális képzése mellett, gyárunk ezzel is hozzájárul Kecskemét és a régió sikeres és biztos jövőjéhez. A magyar munkavállalók okkal döntenek a kecskeméti autógyár mellett. Odafigyelünk munkatársaink ötleteire és reakcióira, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy kellemes és családias munkahelyi légkört teremtsünk. Ez nem csupán az ösztönző munkahelyi környezetet foglalja magában, hanem azt a törekvést is, hogy munkatársaink számára a mindennapi életet is megkönnyítsük, néha nagy, néha csak egészen apró figyelmességekkel. Nemrég például leaszfaltoztunk egy, a parkolóból kivezető új utat, és megnyitottuk azt munkatársaink számára – ennek köszönhetően 10-15 percet, vagy néha még többet is megspórolhatnak a hazafelé vezető úton. De például temperáljuk a csarnokok hőmérsékletét, ami a nyári nagy melegben érezhetően javította a munkavégzés körülményeit, továbbá szintén a munkatársak javaslata alapján ivóvíz-adagoló állomásokat is elhelyeztünk szerte a gyárterületen.

– A vállalat alapvető fontosságúnak tartja a színvonalas szakképzést. Mondhatjuk, ennek első számú magyarországi bázisa a Mercedes-Benz Academy Kecskemét? 
– Már 2010-ben, jelenlegi gyárunk építésével párhuzamosan terveztük a hozzá kapcsolódó képzési lehetőségek kialakítását, 2011 óta pedig vállalatunk aktív résztvevője a magyarországi duális képzésnek. A Mercedes-Benz számára a siker kulcsa az, ha minőségi szakképzésben résztvevő és magasan kvalifikált munkatársakkal dolgozhatunk Magyarországon is. A kecskeméti gyár szomszédságában egy év alatt felépült 8 000 négyzetméteres központ ez év őszétől nyújt gyakorlati képzési lehetőségeket mintegy 250 diáknak, de az oktatótermek többek között belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek is helyet adnak majd. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét befektetést jelent a jövőbe, és reméljük, hogy általa sok új, tehetséges szakembert adunk majd a jövő autóiparának.

Forrás: Autopro.hu

Hirdetés
Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Intelligens üzemfejlesztés egyetemi segítséggel-videóval

Intelligens üzemfejlesztés egyetemi segítséggel-videóval

Intelligens üzem fejlesztésében segíti a Neumann János Egyetem az ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kf...

Cserkészház épül Kecskeméten-videóval

Cserkészház épül Kecskeméten-videóval

A Magyar Cserkészszövetség Lechner Ödön Ingatlanfejlesztési projektjében alakítanak ki cserkészhá...

Rutinos válogatottat igazolt Kecskemét Futsal Club

Rutinos válogatottat igazolt Kecskemét Futsal Club

Folyamatosak a tárgyalások a klubvezetés és a kiszemelt játékosok között, a mai napon pedig egy ú...

Nem múlt el a vírusveszély!

Nem múlt el a vírusveszély!

A veszély még nem múlt el, és nem lehetünk elég óvatosak hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia p...

Ötmillióval támogatja a kórházat a TERMOSTAR Kft. (videóval)

Ötmillióval támogatja a kórházat a TERMOSTAR Kft. (videóval)

Ötmillió forint adománnyal támogatja a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. a Bács-K...

Kinyitott a Kecskeméti Planetárium (videóval)

Kinyitott a Kecskeméti Planetárium (videóval)

Újra megnyitotta kapuit a Kecskeméti Planetárium. A csoportok esetén kérik, hogy kizárólag átutal...

Váratlan útlezárások jöhetnek a Centrum áruház körül (videóval)

Váratlan útlezárások jöhetnek a Centrum áruház körül (videóval)

A végéhez közelednek a volt Centrum áruház körüli felújítási és átépítési munkálatok Kecskeméten....

Miniszteri elismerést kaptak a megyei kórház dolgozói (videóval)

Miniszteri elismerést kaptak a megyei kórház dolgozói (videóval)

Miniszteri elismerésben részesültek a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozói a Semmelweis-nap alkalmá...

Bács-Kiskun megyei elismerések

Bács-Kiskun megyei elismerések

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés júniusi ülésén választotta ki a 2020. évi megyei kitüntető díjak j...

7 év börtön kábítószer fuvarozásért

7 év börtön kábítószer fuvarozásért

A Kecskeméti Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt 7 év börtönre, és 6 év kiutasítá...

Agressziókezelő foglalkozásra mehetnek az ismerősüket összeverő kecskeméti férfiak

Agressziókezelő foglalkozásra mehetnek az ismerősüket összeverő kecskeméti férfiak

A Kecskeméti Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két ...

A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic

A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic

Vrsac városában tartott öt napon át edzőtábort a szerb felnőtt futsalválogatott, amelyre meghívás...

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Kecskeméten (videóval)

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Kecskeméten (videóval)

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és...

Képviselői fogadóórát tart Király József

Képviselői fogadóórát tart Király József

Július 9-én, csütörtökön 16:30-tól 19:00-ig képviselői fogadóórát tart Király József , a bel...

Dunaújvárosból igazolt két új játékost a KTE HUFBAU

Dunaújvárosból igazolt két új játékost a KTE HUFBAU

Ahogy azt a KTE HUFBAU sportigazgatója, Tóth Ákos már az FTC II. elleni felkészülési mérkőzés utá...

Kecskeméten tartott előadást Farkas Bertalan - videóval!

Kecskeméten tartott előadást Farkas Bertalan - videóval!

A Karol Wojtyla Barátság Központba látogatott el hétfőn délelőtt Farkas Bertalan, egykori űr...

Ismét régi helyén a házi gyermekorvosi ügyelet

Ismét régi helyén a házi gyermekorvosi ügyelet

A mai naptól (hétfő) visszaköltözött korábbi helyére a megyei kórház A. épület földszinti ambulan...

Átmenetileg nem működik a tüdőszűrő készülék a megyei kórházban

Átmenetileg nem működik a tüdőszűrő készülék a megyei kórházban

Meghibásodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház tüdőszűrő készüléke. A gép javítása már megkezdődött. &...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies