Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2019. December 11. Szerda  Árpád

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Küldjön képet!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hirdetés

Autópont: ezer ügyfél nem tévedhet – Átvizsgált használtautók, két év garanciával

2019.12.03. 11:15

Sokan választják a használt autókat a kedvező árak miatt, viszont szinte minden ilyen döntést megnehezít a megbízhatósággal kapcsolatban érzett vevői aggodalom – gyakorta jogosan. Van azonban Kecskeméten - az Izsáki út 52. szám alatt - egy olyan használtautó-kereskedés, az Autópont, amely fennállásának három éve és több mint ezer eladott autó után sem bonyolódott még semmilyen jogi vitába ügyfeleivel. Vezetőjével, Zsíros Lászlóval beszélgettünk.

Autópont: ezer ügyfél nem tévedhet – Átvizsgált használtautók, két év garanciával

Hogy csinálják, hogy még semmilyen probléma nem alakult ki az ügyfelek és önök között? Az ember azt gondolná, hogy ez egy elég ingoványos üzlet, ahol akaratlanul is előfordul az ilyesmi.

Ez az üzletpolitikánk alapja, gerince, lényege. Nagyon odafigyelünk a hírünkre, hiszen az elégedett ügyfél visszatér, és nálunk veszi majd a következő autóját is. Ezt pedig úgy érjük el, hogy ha nagy ritkán valamilyen gond felmerül, akkor is igazi partnerként cselekszünk, mindenben segítünk. Hiszen az a legelégedettebb ügyfél, akinek volt valamilyen problémája, de megoldottuk. Ezért mindig elmegyünk a lehetőségek határáig.

Büszkén mondhatom, hogy sok olyan cég és magánszemély fordul újra és újra hozzánk, akik már korábban vásároltak nálunk. Hisznek bennünk. Van olyan ügyfelünk, aki már az ötödik autóját veszi tőlünk. Bizalmat szavazott nekünk például Kecskeméten az Édes Pötty, a Next Fitness; az ismertségek közül Szakonyi Péter újságíró és Igali Diána olimpiai bajnok; a szervezetek közül pedig a ballószögi polgármesteri hivatal jut eszembe. De még sokan mások megtiszteltek már bennünket a hűségükkel. Meglehetősen nagy a visszatérők köre, a vevőkörünk országos.

Zsíros László, a kecskeméti Autópont használtautó-kereskedés vezetője

Viszonylag új kereskedés az Autópont, de mára a legjelentősebb helyi használtautósok között jegyzik.

Több mint ezer gépkocsit értékesítettünk az elmúlt három évben. Néhány autóval indultunk, s mára százautós, főként saját készlettel gazdálkodunk. És ez is a fentieket erősíti meg: a használtautósok többsége bizományos autót értékesít, nem saját tulajdonút. S ha az ügyfél visszatér a panaszával, akkor ezek a kereskedések széttárják a karjukat, mondván: „nézzék meg, mi van az adásvételi szerződésen, és forduljanak az eredeti tulajdonoshoz”. Nálunk ilyen veszély nincs, mivel az értékesítés 80-90 százalékban saját tulajdonú autókra épül. De a bizományos járművek esetében sem hagyjuk cserben a vásárlót.

Hová pozícionálják magukat a használtautó-piacon? Mit keresnek leginkább az ügyfelek?

Egy-két éves autókkal kezdtünk, de a piaci igények változtak: a másfél, két és fél millió forint közötti, minőségi használt autókat keresik az emberek, olyan 10 éves korig. Így ez lett a derékhada a volumenünknek. A nagyon divatos SUV-okból, crossoverekből a 3-4 millió forintos kategóriát viszik. A VW Golf, Opel Astra, Ford Focus típusok vezetik az eladási listát, de nagyon kedvelik a Honda Civic-et, kisautók közül a Fiat Pandát vagy a Honda Jazz-t, illetve a japán és dél-koreai crossovereket: a Kia Sportage-t, a Hyundai ix35-öt, illetve a Nissan Qashqai-t is. Hétszemélyes autók közül is tartunk jópárat. Most a kínálatban a legolcsóbb autónk 290 ezer, a legdrágább 9 millió forintba kerül. Meglehetősen nagy szortimenttel rendelkezünk, szinte minden igényt ki tudunk elégíteni. De ha az ügyfél a 100 autós készletből nem találja meg az igényének megfelelőt, akkor megkeressük neki az általa meghatározott motorizáltságú, felszereltségű, színű, váltójú autót.

ELÉRHETŐSÉGEK

Az Autópont aktuális készlete, választéka ide kattintva tekinthető meg.

Facebook-oldaluk pedig innen érhető el.

Telephely: 6000 Kecskemét, Izsáki út 52.

 

Nagyrészt saját autóik vannak. Honnan szerzik be ezeket, és mire alapozzák azt a merésznek tűnő, kétéves garanciát, amit minden autójukra vállalnak?

Az autóink egy része magyar, egy részét nemzetközi licitről vásároljuk. Közös bennük, hogy az összes bevizsgált gépkocsi, garantált szervizelőélettel. Ezért biztosítópartnerünkkel együtt nyugodt szívvel adunk minden autónkra két év garanciát. Ez nagy könnyebbség az ügyfél számára, hiszen évente egymillió forintig, alkalmanként 500 ezer forintig téríti a biztosító a kárát. Még ha ne adj’ isten egy motor- vagy váltóprobléma adódna, ebbe az is belefér.

Kiválóan működik a rendszer. Több mint ezer autót adtunk el – egész pontosan most már 1100 autó felett járunk –, de például a Netrisk által működtetett biztosításnak is köszönhetően peres ügyünk még nem volt. Sőt, az ügyek 99 százalékáról nem is tudunk, mert az ügyfél és a biztosító között gond nélkül lerendeződik. Nem jönnek panaszkodni, nem jön vaskos jogi akta egy ügyvédtől vagy szakértőtől. A problémák mindenki megelégedésére megoldódnak.

A kereskedés hároméves, de önök nem kezdők a szakmában, komoly cégektől érkeztek a vállalkozásba…

Ez idő alatt kialakult egy profi csapat, amely mind az autókhoz, mind az ügyfelek kiszolgáláshoz, igényeihez ért. Kereskedelmi igazgatónk, Salánki Krisztián újautós tapasztalatokkal, kiváló ügyfélkapcsolatokkal és komoly vezetői tulajdonságokkal rendelkezik. Gulyás Pál telephelyvezető pedig például hat évig végzett a Merkantil Banknak gépjármű-állapotfelmérést, óriási a rálátása a használtautópiacra. A beszerzésnél szűri az autókat, az eladásnál pedig pontosan el tudja mondani az ügyfélnek, hogy mit vesz. Farkas József kollégám az alkatrész-értékesítés területén szerzett jelentős rutint. Pénzügyi vezetőnk, Fekete Vivien, fiatal kora ellenére is profikhoz méltón tartja kézben a gazdálkodásunkat. Vida Mihály autófényezőnk a cég ezermestere, akitől az ügyfelek nem tudnak olyat kérni, amit ne oldana meg. Nagyon jó szellemiségű csapattal dolgozom együtt Kecskeméten.

Emellett elsőrangú alvállalkozói háttérrel rendelkezünk: karosszériaműhelyek és szervizek segítenek nekünk; kiemelném közülük például a Jánosi Autószerelő-műhelyt vagy karosszériában a Hollós Műveket. De még rengeteg jeles csapattal dolgozunk együtt, marketing területén az Insignióval vagy alkatrészben Stengéékkel. Kiváló, minőségi háttér erősít bennünket.

Sokan vásárolnának hitelre, a finanszírozás területén mi a helyzet?

Fő finanszírozónk az MKB Euroleasing, illetve, mivel területi képviselője is vagyunk ennek a cégnek, egyedi finanszírozást is tudunk a vásárlók számára nyújtani. Természetesen beszámítjuk az ügyfél régi autóját, és igény esetén cserében is megállapodhatunk.

Vélemények az Autópont Facebook-oldaláról
„Nagyon örülök, és maximálisan elégedett vagyok. Egy csodaszép autót segítettek keresni, a segítőkész munkájukkal, a precizitásukkal egy régi álmomat sikerült teljesíteni. Nagyon boldoggá tettek. Köszönöm.”
„Felkészült, segítőkész, megbízható, jókedvű embereket sikerült ma megismernem! Mindenkinek csak ajánlom!”
„Nekem ez a véleményem: kiváló! J”
„A minap vásároltam a kecskeméti Autópont autókereskedésben egy Volkswagen Golf VI gépjárművet. Miután Pécsen végigjártam a neppereket, romosabbnál romosabb autókat láttam, adtam még egy esélyt az autókereskedéseknek, elutaztam Kecskemétre. Nagyon jó döntést hoztam meg. Nagyon korrektek, nagyon segítőkészek, az összes autójuk patika állapotú, nem csak az említett Golf. A 2 év garancia a főbb szerkezeti elemekre már csak hab a tortán. Köszönünk mindent Földvári Márk értékesítőnek.”

Viszonylag gyorsan jobb hírnévre tettek szert, mint amire másoknak valaha esélye lesz ebben a szegmensben. Merre tovább?

Nem győzöm hangsúlyozni, az a célunk, hogy elégedetten távozzon tőlünk mindenki, és legközelebb is térjen vissza hozzánk. Az eddigi visszajelzéseink azt igazolják: jó úton járunk. A Facebookon például 12 ezren követik az Autópontot, 4,9-es az értékelésünk. Rengeteg nagyon pozitív visszajelzést kapunk az ügyfelektől. Ezek számomra sokkal fontosabbak annál, mint hogy mennyi pénzt realizálok az eladásokból.Felépült az üzlet, nem akarunk ennél nagyobbak lenni, a szolgáltatás színvonalán szeretnénk még tovább emelni. Karosszériaműhely- és szervizszolgáltatást fejlesztünk most éppen. Célunk, hogy a kisebb javításokat, szervizszolgáltatásokat helyben is el tudjuk végezni, illetve egy-egy állapotfelmérés során az érdeklődő meg tudja nézni az autót. Természetesen nem zárkózunk el az elől se, ha valaki márkaszervizbe szeretné elvinni az autót átvizsgálásra, ennek mindig állunk elébe.

A siker a kollégák pozitív hozzáállásának is köszönhető. Fontos, hogy az ügyfél ne azt érezze, hogy vásárolt egy autót, és onnan magára hagytuk. Részünkről a vétellel nem zárul le a kapcsolat, hanem éppen csak elkezdődik. A használtautó-kereskedelem gyakran rossz hírét becsületes üzletember módjára kerüljük el. Ez nagy előnyünk, mert sajnos nem megszokott ezekben a körökben. Ezért szeretnek bennünket.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Életpálya elismerésben részesült Pál Attila és Sirkó László

Életpálya elismerésben részesült Pál Attila és Sirkó László

Kimagasló művészeti tevékenységéért, valamint a felépített életmű létrehozásért Művészeti életpál...

Örömtáncos nagyik adventi hangulatban

Örömtáncos nagyik adventi hangulatban

Második alkalommal járulnak hozzá a város ünnepi hangulatához a kecskeméti Szenior örömtáncosok a...

A rendőrség továbbra is figyeli a kecskeméti gyalogátkelőket (videóval)

A rendőrség továbbra is figyeli a kecskeméti gyalogátkelőket (videóval)

Kecskeméten novembertől kezdődően a város gyalogos-átkelőhelyein ismét komplex közlekedésrendésze...

Kézilabda: megrendelhetők a megyei szövetség 60 éves évfordulós kiadványai

Kézilabda: megrendelhetők a megyei szövetség 60 éves évfordulós kiadványai

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség megalakulásának 60. évfordulója alkalmából a Kecskeméti ...

Ötödik alkalommal ad újévi orgonakoncertet Túri-Nagy János

Ötödik alkalommal ad újévi orgonakoncertet Túri-Nagy János

Már elkezdődött a jegyértékesítés Túri-Nagy János 5. Újévi Orgonakoncertjére. A hangverseny januá...

Megyei rendőrök kaptak elismerést

Megyei rendőrök kaptak elismerést

Kecskeméti és kalocsai főtisztet jutalmaztak kiemelkedő munkájukért. Gratulálunk.

Egyházi együttműködés, Legenda Liget az Értékmegőrzési Bizottság ülésén

Egyházi együttműködés, Legenda Liget az Értékmegőrzési Bizottság ülésén

A jövő évi költségvetés mellett a HIT Gyülekezetével való együttműködés valamint a Kosárlabda Aka...

Rotary Adomány Délután: nyolc napon át adnak át ajándékokat diákoknak

Rotary Adomány Délután: nyolc napon át adnak át ajándékokat diákoknak

Ebben az évben a szokásos főtéri forraltboros kuckó közösségi találkozások alkalmai mellett ...

Decemberi éjszakai fürdőzés - Best of 2019 slágerekkel

Decemberi éjszakai fürdőzés - Best of 2019 slágerekkel

December 14-én, szombaton 21 órától ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉSRE várják a vendégeket a Kecskeméti Fürdőbe,...

Az első félidőben dőlt el a meccs az Aramis ellen

Az első félidőben dőlt el a meccs az Aramis ellen

Vereséget szenvedett az SG Kecskemét Futsal csapat hétfőn a budaörsi Aramis otthonában. A meccs v...

Karácsonyi hangverseny

Karácsonyi hangverseny

Nagysikerű hangverseny színhelye volt hétfőn este az Evangélikus templom.

Fizetős lesz a Nyíri úti parkolás?

Fizetős lesz a Nyíri úti parkolás?

Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés azt az előterjesztést, amely szerint fizetőssé válnak a Nyíri ú...

Szvitacs Alexa lett a legeredményesebb

Szvitacs Alexa lett a legeredményesebb

A nőknél a legeredményesebb paraasztaliteniszező lett Szvitacs Alexa. Gratulálunk!

Durva áramszünetek jönnek Kecskeméten

Durva áramszünetek jönnek Kecskeméten

Szinte valamennyi városrészt érintő áramszüneteket jelentett be e hétre az NKM Áramhálózati Kft. ...

Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

A negyvenkilencedik hét anyakönyvi hírei.

500 japán nyelvű könyvvel gazdagodik Kecskemét

500 japán nyelvű könyvvel gazdagodik Kecskemét

Ma már nincs olyan japán ember Kagoshima megyében, aki ne tudná, hol van Magyarország. Ez az ott ...

Lakossági fórumot tart dr. Tóth Szilárd

Lakossági fórumot tart dr. Tóth Szilárd

Dr. Tóth Szilárd önkormányzati képviselő lakossági fórumot tart a 7. egyéni választóker...

4 for Europe: Ki tud többet az unióról?

4 for Europe: Ki tud többet az unióról?

Strasbourgi kirándulásért küzdöttek a középiskolások a 4 for Europe – országos középiskolai...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies