Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Szeptember 21. Kedd  Máté

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

IV. BringAuti – Bringások a pusztában, héttől hetvenhétig

2018.04.16. 13:30

Szombaton rendezték meg a BringAuti jótékonysági kerékpáros teljesítménytúrát. A negyedik alkalommal megrendezett esemény ismét három távval várta a kerékpárosokat, akik száznál többen gyűltek össze a Kossuth szobor előtt. A legfiatalabb induló hét, a legidősebb pedig hetvenhét éves volt, és volt olyan autizmussal élő fiatal is, aki legyűrte a leghosszabb, 84 kilométeres távot.

Negyedik alkalommal rendezték meg a BringAuti elnevezésű kerékpáros eseményt, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élőkre, információk közvetítésével növelje a társadalmi tudatosságot. És van még egy igen fontos cél, évről-évre: a kecskeméti Autizmus Centrum anyagi támogatása.

- A rendezvény teljes bevételével és adományok gyűjtésével is támogatjuk az autizmussal élőket, autizmussal élőket ellátó intézményeket. Idén, 215.000 forintot gyűjtöttünk össze és adtunk át a kecskeméti Autizmus Centrumnak – mondta hírportálunknak Soltész Veronika, főszervező.

A rendezvényt Mák Kornél alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, a kecskeméti Autizmus Centrum nagyon komoly feladatot lát el, és minden támogatás és segítség sokat jelent számukra. A köszöntők után 102 kerékpáros pattant nyeregbe, hogy teljesítse a kiválasztott távot (25km; 49km; 84km). A megmérettetésen indultak érintettek is, volt olyan autizmussal élő fiatal, aki letekerte a leghosszabb távot.

  • A legtöbben a leghosszabb távon indultak,
  • a legfiatalabb résztvevő 7,
  • a legidősebb pedig 77 éves volt
2018-ben új útvonalon tekertek a BringAuti résztvevői:

BringAuti1

~ 25 km
Kecskemét, Szabadság tér – Méntelek - Kecskemét, Szabadság tér
Szintidő: 2 óra

BringAuti2
~49 km
Kecskemét, Szabadság tér - Méntelek – Kerekegyháza - Hetényegyháza - Kecskemét, Szabadság tér

BringAuti3
~84 km
Kecskemét, Szabadság tér - Méntelek - Ladánybene – Lajosmizse - Csemő - Nagykőrös - Katonatelep - Kecskemét, Szabadság tér

Újdonság volt, hogy motoros segítők is részt vettek az eseményen. Egyikük a 49km-es, másikuk a 84 km-es távon kísérte a bringásokat. A lelkes résztvevők biztonságát segítették a polgárőrök és a rendőrök is. Előbbiek végig jelen voltak a rendezvény különböző pontjain, utóbbiak pedig segítettek, hogy a kerékpárosok könnyen és biztonságban kijussanak a városból. A rend őrei olyannyira segítőkészek voltak, hogy az előzetes tervekkel ellentétben, nem csak a Budai úti körforgalomig, hanem egészen a ladánybenei felüljáró túloldaláig biztosították a menetet. Ezzel is megkönnyítették az építkezés miatt részlegesen járható útszakaszon átjutást.

Miután minden kerékpáros célba ért, következett az elmaradhatatlan tombolahúzás.

- Üzletektől, magánszemélyektől annyi felajánlás érkezett a tombolához, hogy a sorsolás végén nem akadt olyan résztvevő, aki üres kézzel tért volna haza. Persze nem csak a nyereményekkel lettek gazdagabbak, hanem egy olyan élménnyel is, mely során jól érzik magukat, miközben jó célt szolgálnak. Hogy a tájékoztatás és az érzékenyítés minél jobban megvalósuljon, a várakozás ideje alatt az Autizmus Centrummal közösen megalkotott AutiKvízt tölthettek ki a jelenlévők. Cserébe, hogy megmutatták/megnézték, mit is tudnak az autizmusról ajándékot kaptak – mondta Soltész Veronika.

Bár a résztvevők többsége nem gyakorlott bringás, és mindenki kellőképp elfáradt a tekerésben, senki nem készült ki, mindenki jól érezte magát. Egyrészt, mert a frissítőpontokon ehettek-ihattak kedvükre, másrészt nyereményekkel megpakolva térhettek haza. És végül, de nem utolsó sorban: közösen álltak egy jó ügy mellé, ami a lelket is erősíti.

Köszönjük a remek fotókat Kovács Rékának!

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]