Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Március 31. Kedd  Árpád

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Küldjön képet!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hirdetés

IV. Violin Maraton – Vajon Juhász Ági idén is megrázza dunnáját?

Eddig több mint 750 regisztráló

2020.01.15. 17:41

Január 19-én a futóké lesz a főszerep Kecskeméten. Vasárnap rajtol majd el a IV. Violin Maraton, a verseny, amely alatt végig hegedűszó kíséri a futókat. Már most több, mint 750-en jelezték részvételüket a rendezvényen, de még aznap is lehet regisztrálni.

A hagyományokhoz híven idén is a Kodály Iskolától indul és oda érkezik majd a Violin Maraton mezőnye. A negyedik alkalommal megrendezett jótékonysági futóversenyre már több, mint 750-en regisztráltak, a futók közel 80%-a érkezik más városból, de jönnek futók Szerbiából, Horvátországból, Szlovéniából és Ausztriából is – tudtuk meg Juhász Ágnestől, a maraton ötletgazdájától.

A maratont három távon hirdették, öt, tíz és huszonegy kilométeren. A futás zárt útvonalon zajlik, Kecskemét nevezetes épületei mellett vezet majd, miközben hegedűszó kíséri a versenyzőket. Minden távon az abszolút 1-3. Férfi - Női helyezettek értékes tárgyjutalomban és díjakban részesülnek. A tombolán pedig további értékes nyereményeket sorsolnak ki. A futás bevételeiből a kecskeméti Kodály Iskola Szakgimnáziumi Növendékeinek szakmai fejlődéséhez, hangszeres tanulmányainak támogatása valósulhat meg.

Az előnevezés lejárt, de nevezni a helyszínen még lehet 19-én vasárnap, 8:30-tól 10:45-ig!

A maratont minden alkalommal hatalmas érdeklődés övezi, de ha idén is megvalósul az utóbbi két év gyakorlata, akkor jövőre már az időjósok is figyelnek a Violin Maraton időpontjára. Ugyanis Juhász Ági, a verseny kitalálója és szervezője 2018-ban és 2019-ben is megrázta dunnáját, és mindkét verseny reggelén hullott a hó, fehérbe borítva a várost.

Várjuk tehát a vasárnap reggelt, amikor közel 1600 láb tapodja a belvárosba vezető, és az ott kanyargó (hóval beborított?) utat!

 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

RAJT: 11:00 Kodály Iskola
Minden teljesítő befutóérmet kap, ami ilyen jól néz ki:

Be- és kivezető szakasz

Rövid táv (5km, 1 kör)

Közép- és hosszútáv (10km, 21km, 2, ill. 4 kör)

A képek és a video a 2019-es Violin Maratonon készültek!