Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Július 7. Kedd  Appolónia

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2020.06.05. 14:22

Június 22-től 86 nyári táborral várja a gyermekeket a Hírös Agóra. A szülők hetek óta arra készültek, hogy járványhelyzet enyhülésével nyisson a pénztár, az intézmény pedig arra, hogy az ezernél is több óvodás és iskolás számára minden tekintetben biztonságos legyen a táboroztatás. Habuda Ibolyával, az intézmény közművelődési vezető helyettesével beszélgettünk arról, hogyan reagáltak az új helyzetre szervezők és a jelentkezők.

Közel ezren jelentkeztek az első két hétben a Hírös Agóra táboraiba (videóval)

- Amikor legutóbb beszélgettünk, még csak a várakozás idejét éltük. Azóta nem csak hogy kiderült, június 22-től indulhatnak a táborok, de már a jelentkezési időszak első két hetén is túl vagyunk. Hogyan alakult a kínálat és mekkora az érdeklődés a nyári táborok iránt?

- Februárban, amikor még nem tudtuk, hogy lesz egy koronavírus-járvány, ami sok mindent megváltoztat, 96 tábort hirdettünk a kecskeméti óvodások és iskolások számára. Első dolgunk volt felmérni, kik azok, akik tábori szolgáltatóként továbbra is vállalják ezt a feladatot. Végül 86 táborra állapodtunk meg, és május 25-én megnyitottuk a pénztárt az Ifjúsági Otthonban. A második hét végére több mint 900 jelentkezőt regisztráltunk, közülük 700-nál is többen befizették a teljes összeget. Ez kb. 65-68%-a annak, amit várunk, tapasztalataink alapján 1500-1600 körüli létszám várható. Jelen pillanatban 24 tábor telt meg, ami az egynegyede a meghirdetetteknek.

- Hogyan készültek fel a változásokra?

- Január-február óta sok minden történt. Ahogy már mondtam, ki kellett deríteni, kikre számíthatunk, az együttműködő partnereinknél megvan-e a lehetőség, hogy továbbra is a megszokott magas színvonalon végezzék tevékenységüket. Új szabályok születtek kormányzati szinten, aminek meg kellett felelnünk. Ennek esett áldozatául 10 tábor. pl. a Nanbudo tábor a testi érintkezés miatt nem valósulhat meg, a Kiskukta tábor a higiénés dolgok miatt marad el az óvodákban pedig a teljes nyári időszakban kötelező a foglalkoztatás, ezért a hatból kettőt tartottunk meg július közepére úgy, hogy megnöveltük négy és félről öt évre az életkori határt, és nem alvásos táborként hirdetjük 5-7 éveseknek. jelentkezhetnek.

- Milyen döntések születtek a védekezést illetően?

- Mivel nem hívhatunk össze sok embert egyszerre, egy helyre, így nem tarthatunk szülői értekezletet. Ezért egy dokumentum készült a szülők számára, a táborokra vonatkozó általános információkról. Napirend, érkezés, foglalkozások, étkezés, távozás… ezt pedig kiegészítettük a Népegészségügyi Központ ajánlásaival, és ezt csatoljuk a jelentkezési laphoz. A szülő aláírásával igazolja, hogy átvette, és tudomásul vette a védelmi intézkedéseket is.

- Azon túl, hogy tudomásul veszik, mit és hogyan kell tenniük, amikor a táborba hozzák gyermekeiket?

- Meg kell érteniük, hogy a szülők nem jöhetnek be az intézménybe a gyermek érkezésekor és távozásakor. Kollégáink segítik a gyermek bejutását a kapunál, akiket azonnal lefertőtlenítenek és elkísérik az adott táborvezetőhöz, helyszínre. Akik nem maguk mennek haza, azok számára is kidolgoztuk a kiléptetési rendszert, hogy átadjuk az utcán várakozó szülőknek. Továbbá, a távolságtartás miatt, nem minden tábor az Ifjúsági Otthonban lesz megtartva, lesznek olyanok is (tánc, rajz, sakk…) melyek a Hírös Agóra termeibe helyezünk át.

- Hogyan kezelik a kialakul helyzetet a partner intézmények?

- Ez is egy fontos szempont volt az újratervezéskor, hogy a szabadidős tevékenységekben résztvevő intézmények hogy állnak a nyitással, a felkészüléssel. Nagyon jó tapasztalataink vannak. Pl. a Leskowsky Hangszergyűjtemény egy rendkívül korrekt, összeszedett, jól átgondolt információcsomagot adott arról, hogy ők hogyan készülnek a gyerekek fogadására, és mik az elvárásaik, és a Kecskeméti Fürdő is felkészült: betartják és betartatják a területi szabályokat, lekerítik azt a területet, ahová a táborozóink mennek. Sajnos emiatt a 2200 helyett 800 főt tudnak csak befogadni.  

- Túl a kétharmadon, vannak kiemelkedő időszakok?

- Érdekes módon, az első két hétre (június 22-től és június 29-től) még sok szabad hely van. Ezen meglepődtünk, mert már hetekkel a pénztárnyitás előtt rengeteg volt az érdeklődő. Valószínűleg az áll a háttérben, hogy a szülők ebben az időszakban még az iskola által biztosított lehetőségekkel élnek. Július-augusztusban viszont már sok táborunk teljesen megtelt, hiszen az iskolák kötelező rendelkezésre állása június 26-án megszűnik. De vannak még helyek, továbbra is várjuk a jelentkezőket.

- Meddig lehet jelentkezni a táborokba?

- Az intézmény honlapján „Táborozás2020” menüpont alatt folyamatosan jelöljük, melyik táborok teltek meg, hol van még hely. A teltházat jól láthatóan jelöljük, a szabad helyekre pedig a tábor megkezdése előtt egy héttel kell legkésőbb jelentkezni.

***

Ilyen nyilatkozatot kapnak a szülők, akik aláírásukkal tudomásul veszik az abban fogaltakat:

 

HÍRÖS AGÓRA NKFT.

NYÁRI NAPKÖZIS SZAKTÁBOR 2020

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

Köszönjük, hogy gyermekük nyári szabadidős programjaként táborunkat választották.

Táboraink helyszínei:

Kulturális és Ifjúsági Központ (külső helyszínen is)

Ifjúsági Otthon (kihelyezett programokkal is)

Hetényegyházi Közösségi Ház

Kék Elefánt Közösségi Tér

Eleven Közösségi Tér

A tábor általános napirendje:

7.00 – 8.00 óráig         Gyülekező a tábor helyszínén (az Ifjúsági Otthonnál kerékpár elhelyezés a ház előtti tárolókban lehetséges).

8.00 – 12.00 óráig         Szakmai foglalkozások a választott tábor jellegének megfelelően

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

10.00 órakor                  Tízórai (otthonról hozott). Javasoljuk a szendvicset, gyümölcsöt, teát, üdítőt.

12.00 – 13.00 óráig       Ebéd.

13.00 – 16.00 óráig       Változatos szabadidős foglalkozások a meghirdetett tábori program alapján. Közben: uzsonna (otthonról hozott).

16.00 – 16.30 óráig       Táborvezető átadja a gyermeket a szülőnek, hozzátartozónak a kialakított, az egészség védelmét szolgáló rendszer szerint, vagy hazaengedi, amennyiben egyedül elengedhető.

Ha a gyermek egyedül hazaengedhető, kérünk szülő által aláírt hozzájárulást a tábor első napján.

Egyéb tudnivalók:

Helyi buszjegy/bérlet is szükséges lehet, amely nem része a tábori díjnak.

Alapfelszerelés:

- kis hátizsák,

- tisztasági csomag, papír zsebkendő

- kézfertőtlenítő

- tízórai, uzsonna, innivaló jól záródó flakonban

- kényelmes ruházat, lábbeli, eső és nap elleni védelemmel

A tábor speciális felszerelési igényéről a tábor vezetője ad információt.

A táborozók számára az Ifjúsági Otthon előtti 2 kerékpártároló áll rendelkezésre, - az udvarba kerékpárt nem lehet behozni.

A táborban való részvétel elengedhetetlen feltételei:

  • a részvételi díj befizetése
  • a jelentkezési lap pontos és teljes kitöltése (honlapról letölthető)
  • a szülői nyilatkozat megléte (honlapról letölthető).

Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében az idei évben a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítanunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által előírt járványügyi szabályok szigorú betartására:

Elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző gyermek vehet részt.

12/1991. (V. 18.) NM rendelet

„4. § (1) A táborozásban csak az vehet részt, aki arra egészségileg alkalmas.

(2) A gyermek törvényes képviselője a 2. melléklet szerinti adattartalmú, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozattal igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatványt – a táborozáshoz szükséges egyéb iratokkal együtt – a táborozás szervezője adja át kitöltés céljából.”

A nyilatkozat honlapunkról letölthető, illetve a pénztárunkban történő befizetés alakalmával tudjuk átadni.

A tábor működtetése során különös figyelemmel kell lenni a személyi higiéné betartására, melynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, az arc érintésének elkerülése, valamint a köhögési etikett betartása, mely továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.

Amennyiben egy gyermeknél a kapott nyilatkozat ellenére fertőzés tünetei észlelhetők a tábor alatt, haladéktalanul elkülönítjük, egyúttal értesítjük az általunk előzetesen felkért, megbízott orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről.

A szülők értesítéséről is gondoskodunk. A szülő, hozzátartozó megérkezéséig a beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező.

A táborba érkezés és távozás lépései:

  1. A táborozó gyerekek egyedül léphetnek be az épületbe. A főbejárat előtt, kívül – hozzátartozói kíséret esetén – búcsúzás.
  2. A kapun belépve minden táborozó kézfertőtlenítésben részesül.
  3. A tábori tevékenység során kerülni kell a kézfogást, puszit, ölelést, érintést.
  4. A tábor napi zárását követően az egyedül haza engedhető gyerekek a főbejáraton/kapun át távoznak.
  5. A tábor napi zárását követően a szülői, hozzátartozói kísérettel távozó gyermek esetében a szülők, hozzátartozók az Ifjúsági Otthonban a nyitott II. kapu előtt várakoznak és a gyerekek itt hagyják el az épületet.

A kapcsolattartást telefonon vagy e-mailben javasoljuk.

Minden táborunkat képzett és tapasztalt szakmai és szabadidős vezetők valósítják meg.

Közvetlenül a tábort megelőzően vagy a tábor ideje alatt jelentkező megbetegedésük esetén már nem tudjuk pótolni szakmai munkájukat. Ilyen esetben a tábor tervezett programját módosítjuk, és azonnal tájékoztatjuk a szülőket a további eljárásrendről.

Mindannyian azon vagyunk, hogy megteremtsük a tartalmas és biztonságos táborozás feltételeit.

Kecskemét, 2020. május 22.

                                                                                                        Hírös Agóra Nkft.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Dunaújvárosból igazolt két új játékost a KTE HUFBAU

Dunaújvárosból igazolt két új játékost a KTE HUFBAU

Ahogy azt a KTE HUFBAU sportigazgatója, Tóth Ákos már az FTC II. elleni felkészülési mérkőzés utá...

Átmenetileg nem működik a tüdőszűrő készülék a megyei kórházban

Átmenetileg nem működik a tüdőszűrő készülék a megyei kórházban

Meghibásodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház tüdőszűrő készüléke. A gép javítása már megkezdődött. &...

Megváltozott a kecskeméti hulladékudvarok nyitva tartása

Megváltozott a kecskeméti hulladékudvarok nyitva tartása

A DTkH Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint július 6-tól új nyitva-tartással üzemel a két kecskem...

Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk

Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk

A KTE HUFBAU-nak ugyan több távozója is volt nyáron, de a keret megerősítése is jól halad. Eddig ...

Üzemszünet az antennás műsorszórásban Kecskeméten

Üzemszünet az antennás műsorszórásban Kecskeméten

Július 8-án éjfél és dél között részlegesen vagy teljesen leállnak -Kecskeméten is- a MinDig TV é...

Lezárult a Dél-alföldi Dobó Versenysorozat - videóval!

Lezárult a Dél-alföldi Dobó Versenysorozat - videóval!

Ma zárult le a Dél-Alföldi Dobó Versenysorozat. Az eseménynek a Kecskeméti Atlétikai Centrum adot...

Így alakul a következő napok időjárása

Így alakul a következő napok időjárása

Hétfőn is napos időre van kilátás, gomolyfelhőkkel. Csapadék estig nem várható. Az északi-és...

Már minden medence használható a strandon

Már minden medence használható a strandon

Szombat óta a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark termál medencéje is használható, így már az ö...

Baleset Kecskemétnél: elaludt vezetés közben a sofőr

Baleset Kecskemétnél: elaludt vezetés közben a sofőr

Elaludt a sofőr, és a belső szalagkorlátnak, valamint egy kamionnak is neki ütközött az M5-ös aut...

2020.07.05. 10:01

28 kép

elaludt, sofőr, M5-ös autópálya, Kecskemét, baleset

Kecskemét is csatlakozott az iRUNmore futóközösséghez

Kecskemét is csatlakozott az iRUNmore futóközösséghez

Boronkay Péter és Bálint Zoltán szakértő támogatásával edzhetnek azok a hobbisportolók, akik úgy ...

Kerti partit adtak a Mélymerülés utcalap szerkesztői

Kerti partit adtak a Mélymerülés utcalap szerkesztői

Jó hangulatú nyáresti kerti partit adtak a Mélymerülés utcalap szerkesztői szombat...

Új vezető a városrendészet élén

Új vezető a városrendészet élén

Hétfőtől Dr. Német Zsolt vezeti a Kecskeméti Városrendészetet. Csíkos Imre intézményvezető-h...

Kitárult a koronárium (videóval)

Kitárult a koronárium (videóval)

Ingyenesen megtekinthető a Gondoskodó Szolgálat diszpécserközpontja, ahol egy koronavírus mementó...

Megkezdődik a Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése (videóval)

Megkezdődik a Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése (videóval)

Megkezdődik a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A sz...

Kecskemét Kincsei (videóval)

Kecskemét Kincsei (videóval)

Hétfőn indul a Kecskemét Kincsei, a Kecskeméti Televízió új magazinműsora, amelyben minden alkalo...

2020.07.03. 19:13

múzeumok, Kecskemét, kultúra, magazin

Elkezdődött a Nagytemplom felújítása (videóval)

Elkezdődött a Nagytemplom felújítása (videóval)

Egész délelőtt lázas munka folyt a Nagytemplom homlokzatán. Vörös Márta, az érsekség főépítészéne...

Hétfőn szúnyogot irtanak Kecskeméten

Hétfőn szúnyogot irtanak Kecskeméten

Jövő hétfőn, azaz július 6-án kezdik meg a szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem szakemberei Kecs...

Nem fogadta el a közgyűlés Józsa Bálint idítványát a vendéglátóhelyek hosszított nyitvatartásáról

Nem fogadta el a közgyűlés Józsa Bálint idítványát a vendéglátóhelyek hosszított nyitvatartásáról

Bár a szórakozóhelyek kérhetik a hosszabb nyitva tartást, egyetlen ilyen igény sincs bent jelenle...

Polgármesteri közlemény: köszönet a kecskemétiek együttműködéséért

Polgármesteri közlemény: köszönet a kecskemétiek együttműködéséért

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közleményt küldött szerkesztőségünknek, amelyben megköszön...

Megszűnnek az ideiglenes gyalogátkelők a kórháznál lévő kereszteződésnél (videóval)

Megszűnnek az ideiglenes gyalogátkelők a kórháznál lévő kereszteződésnél (videóval)

A víziközmű kiváltás már megtörtént a kórháznál épülő körforgalomnál, így az ideiglenesen ki...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies