Már épül a főtéri jégpálya - Decemberben ingyenes lesz!

2023. 11. 15., 13:24
Idén a Városháza és a Kossuth-szobor előtt alakítják ki a főtéri korcsolyapályát, most igazi jégből. A Téli Csodaország és Kecskeméti Advent egyik újdonsága lesz a pálya, ami különleges alakzatot kap gyorsítósávval. Mint megtudtuk, korizni december 1-je és december 31-e között ingyen lehet majd.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 11 képet tartalmaz

Szerdán elkezdődtek a korcsolyapálya kialakításának munkálatai Kecskemét főterén, a Városháza és a Kossuth-szobor közötti területen. Idén ugyanis erre a helyre helyezik el az igazi jégből készült koripályát.

A Hírös Agóra újító szellemiségéhez híven idén is sok meglepetéssel készül a kecskemétieknek a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent rendezvényén. Az egyik újdonság az lesz, hogy formabontó megoldásként egy különleges alakzatot kap a jégpálya. A tavaly elültetett város karácsonyfája körül egy gyorsítósávot építenek ki.

A város fő támogatásával - karácsonyi ajándékként december 1-je és 31-e között ingyenesen lehet majd jégre lépni.

Barta Dóra, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója kérdésünkre elmondta, azért kap helyet a jégpálya a Városháza előtt, mert ez is része lesz a rendkívül gazdag téli kiállításnak. A Téli Csodaország és Kecskeméti Advent nagy méretű installációival találkozhatnak majd a járókelők szerte a főtéren, advent idejére teljes pompájában láthatjuk majd a téli varázslatot.