Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Május 24. Kedd  Eszter

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2022.01.18. 16:47

A mai napon, január 18-án ünnepélyes keretek között megnyitották Kecskemét harmadik McDonald’s gyorséttermét. Az eseményen két átadás is történt: egyrészt átadták Magyarország 98. Mekijét, másrészt Héjja János, a gyorsétterem üzemeltetője adott át egy hétmillió forintos lélegeztetőgépet a Hírös Koraszülöttekért Alapítványnak.

Gyorsan elkészült Kecskemét harmadik gyorsétterme, amely ma (kedden) nyitotta meg ajtajait és kiszolgálóablakait az éhes nagyközönség előtt. 2021. október 1-jén jártunk a Jókai utca-Budai utca csomópontjában lévő épületben, melynek akkor kezdték bontani a belsejét. A tervek szerint 2022. első negyedéve volt megjelölve a nyitásra, ezt pedig sikerült is tartani. Olyannyira, hogy már az év első hónapjában megnyitott.

Az ünnepélyes megnyitón megjelentek a Progress Étteremhálózat Kft. vezetői, az üzemeltető Peki Restaurant Kft. vezetői és hozzátartozóik, valamint több jelentős kecskeméti cégvezető mellett Kecskemét három alpolgármestere - Gaál József, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Homoki Tamás – is, a város képviseletében. Ez pedig nem csak a 3. kecskeméti Mekinek szólt, hanem főképp üzemeltetőjének, Héjja János személyének, aki önzetlenségével, társadalmi szerepvállalásával nagyon sokat tesz a városért. (A megnyitó alkalmából is nemes gesztust tett, de erről majd később!) 

Gájer Bálint, "a swing hercege" fogadta a vendégeket. A kellemes modorú és hangú énekes remekül megalapozta a hangulatot, majd Bombera Krisztina, az esemény házigazdája köszöntötte a vendégeket. A műsorvezető azonnal fel is konferálta a Kecskeméti Kodály Iskola Miraculum - Aurin Leánykarát, akik Durányik László vezetésével megmutatták, egy kórus a gyorsétteremben messze nem olyan, mint a csizma az asztalon. Sőt! A zenekarvezető olyan kis műsort hozott össze, ami a lehető legjobban illeszkedik egy amerikai gyökerű gyorsétterem-hálózathoz. De mielőtt Billy Joel „And so it goes” című dalát és a „Bring me little water Sylvie” című autentikus amerikai dalt előadták volna, egy gyönyörű dallal kedveskedtek Héjja Jánosnak: „Néked zeng ez a dal” énekelték a fiatal hölgyek, sikerült is meghatniuk az ügyvezetőt.

A köszöntők sorát Scheer Sándor, a magyarországi McDonald’s gyorsétterem-hálózat tulajdonosa kezdte. Beszélt a három évvel ezelőtt megkezdődött nagyszabású fejlesztési programról, melynek során a cél több új étterem létesítése. Ennek egyik eleme az új kecskeméti gyorsétterem. A hálózat tulajdonosa elmondta, ezt a helyet, a városnak ezt a csomópontját, ahol ma Kecskemét harmadik McDonald’s gyorsétterme nyílt, már 1998-ban felfedezték a cég ingatlanfejlesztői. Az épület elkészült, de aztán 24 évet kellett arra várni, hogy meg is valósuljon az elképzelés. Ez idő alatt megérett rá a város, és megérett rá a hálózat is, hogy megnyíljon a gyorsétterem.

Gaál József alpolgármester beszédében kiemelte, Kecskeméten nagy múltja van a Mekinek, és ez mind Héjja Jánoshoz köthető. A város számtalan olyan gazdasági és kulturális értékkel rendelkezik, melyeknek köszönhetően egyre többen ismerik a világon. Ilyen a Mercedes, az Univer, illetve a McDonald’s is.

- A város vezetésének mindig is nagyon fontos elve a legjobb minőségre való törekvés. Ebben pedig minden partnerünk beleillik, ezt erősíti a ma megnyíló étterem is. Nem túlzás azt mondani, hogy éttermeinek köszönhetően Kecskemét egy gasztronómiai paradicsom. 292 vendéglátóhelye között nem egy van, ami kis túlzással akár a Michelin-csillag várományosa is lehetne – mondta Gaál József.

Az alpolgármester kiemelte Héjja János erényeit, melyek azt eredményezték, hogy ma már ő az egyik legsikeresebb franchise partnere a hálózatnak. De nem csak üzleti tevékenysége miatt lehet rá büszke a város.

- János nagyon sok energiát fordít a társadalmi felelősségvállalásra, melynek keretében minden évben jótékonykodik, valamint részt vesz a duális szakképzésben, a kereskedelmi és iparkamarában megyei és országos szinten is vezető szerepet tölt be, valamint innovációkkal járul hozzá éttermei üzemeltetéséhez. Tevékenysége minta- és példaértékű – hangsúlyozta az alpolgármester.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Égi Zsolt, a magyarországi McDonald's-okat üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója, a "Jövő Mekizés Élményéről" beszélt a vendégeknek. Elmondta, az új étterem nem csak a 98. magyar gyorsétterem, de az 56., ami a „Jövő Élménye” koncepció jegyében épült. Ennek az új szemléletnek és technológiának egy része a digitalizáció, másik pedig a személyesség, melyről Vendégélmény Menedzserek gondoskodnak. A McDrive mellett tehát a beülő vendégeket az asztaluknál is kiszolgálják, valamint kávé- és süteménykülönlegességeket is fogyaszthatnak a város első McCafé-jában.

„Hello Kecskemét, újra itt vagyunk!” – kezdte köszöntőjét Héjja János ügyvezető, aki – József Attila után szabadon – elmondta, ő bizony büszke arra, hogy ő maga a hetedik Mekit nyitja az országban, ebből pedig a harmadikat Kecskeméten. Visszaemlékezett a kezdetekre, mesélt a fejlődésről, köszönetet mondott munkatársainak, akik nélkül mindezt nem tudta volna elérni. Kiemelte, a ma megnyílt étteremben 70 munkahelyet teremtenek, ezzel együtt pedig már több mint 400 dolgozót foglalkoztat cége, a Peki Restaurant Kft.

Amikor élete két legfontosabb nőjének (feleségének és kislányának) hatalmas virágcsokrokkal köszönte meg azt, hogy mellette vannak és segítik őt a mindennapokban, mindenki azt hitte, ennél érzékenyebb pillanat már nem következik. De következett!

Kiderült ugyanis, hogy Héjja János kifizeti azt a 7 millió forintot, amiből a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány meg tudja vásárolni azt a lélegeztetőgépet, amivel akár 3-400 grammos koraszülötteket is meg tudnak menteni a jövőben úgy, hogy maradványtünet nélkül tudjanak hazamenni és boldogan élni. Az ügyvezető jelképesen átadta dr. Kelemen Edit, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Korszülött Részleg, PIC, és Újszülött Részleg részlegvezető főorvosának a lélegeztetőgépet, aki elmondta, évente 5-600 koraszülött gyógyul a kezeik alatt Kecskeméten.

- Azt mindannyian tudjuk, hogy remek vállalkozó vagy, kiváló üzletember, de a mi olvasatunkban JÓ EMBER VAGY, csupa nagybetűvel – mondott köszönetet a nagylelkű segítségért, könnyeivel küzdve dr. Kelemen Edit.

A megnyitó végén vidámabb pillanatok következtek. Gaál József, Scheer Sándor, Égi Zsolt és Héjja János átvágta a szalagot, majd felvágták és szétosztották a hatalmas tortát a vendégek között, akik akkorra már igen jóllaktak a gyorsétterem finomságaival.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Nyári táborok a Hírös Népfőiskolai Lovardában

Nyári táborok a Hírös Népfőiskolai Lovardában

Kilenc hét alatt kilenc izgalmas nyári tábor várja a Neumann János Egyetem Hírös Népfőiskolai Lov...

Itt van KTE HUFBAU 7 gólja, amivel búcsút vett az NB II-től

Itt van KTE HUFBAU 7 gólja, amivel búcsút vett az NB II-től

A KTE HUFBAU labdarúgói az NB II. bajnokság utolsó mérkőzésén sem engedtek ki és hetet gurítottak...

GasztroSzéktó Fesztivál és Alsószéktói Családi Nap

GasztroSzéktó Fesztivál és Alsószéktói Családi Nap

Május 28-án a Melinda Parkban rendezik meg a GasztroSzéktó Fesztivál és Alsószéktói Csa...

Éjszaka gyakorlatoznak a Gripenek

Éjszaka gyakorlatoznak a Gripenek

Hétfőtől csütörtökig késő délutáni és éjszakai repüléseket hajtanak végre a kecskeméti Gripe...

Global Running Day lesz Kecskeméten

Global Running Day lesz Kecskeméten

Június 1-je a futás nemzetközi napja. A Hunyadivárosi Amatőr Sport Klub más helyi futószerve...

Korosztályos kupát nyert Czeglédi Diána a BÁCSVÍZ Kupán

Korosztályos kupát nyert Czeglédi Diána a BÁCSVÍZ Kupán

A BÁCSVÍZ KVSC és a Kecskeméti Fürdő közös rendezésében került sor a XXXVII. BÁCSVÍZ KUPA úszóver...

Lukács Dániel lett a szezon gólkirálya

Lukács Dániel lett a szezon gólkirálya

A KTE HUFBAU a Szentlőrinc elleni 7-2-es sikerrel zárta le a szezont, mellyel fieszta hangul...

KTE HUFBAU: Hét góllal búcsúztunk a szezontól

KTE HUFBAU: Hét góllal búcsúztunk a szezontól

A Merkantil Bank Liga 38. fordulójában a Kecskeméti TE- Hufbau közel 3000 néző előtt ünnepelhette...

Itt lesznek áramszünetek Kecskeméten

Itt lesznek áramszünetek Kecskeméten

Jövő hétre hétre újabb áramszüneteket jelentett be az MVM Démász Áramhálózati Kft....

Barta Dóra vehette át idén a Seregi-díjat

Barta Dóra vehette át idén a Seregi-díjat

A Kecskemét City Balett és a Badorda Társulat művészeti vezetőjét, a Magyar Állami Operaház több ...

Rubik-kocka játékshow és amatőr bajnokság Kecskeméten

Rubik-kocka játékshow és amatőr bajnokság Kecskeméten

A Rubik-kocka feltalálásának 48. évfordulója alkalmából nagyszabású Rubik-kocka játékshow-t és am...

Scoregoal: Három kecskeméti az U19-es válogatott összetartásán

Scoregoal: Három kecskeméti az U19-es válogatott összetartásán

Az SG Kecskemét Futsal három fiatal tehetsége; Kajtár Mátyás, Kovács Ádám és Haász Benjámin is me...

Rajzpályázat - Mi leszek, ha nagy leszek?

Rajzpályázat - "Mi leszek, ha nagy leszek?"

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Múzeumok éjszakája programsorozathoz kapcsolódv...

15 kesis birkózó érem és csapatban harmadik hely a Kiskun Kupán

15 kesis birkózó érem és csapatban harmadik hely a Kiskun Kupán

Erős nemzetközi mezőny, 30 csapat és közel 350 kis birkózó gyűlt össze a hagyományosan Kiskunféle...

Vereséget szenvedett utolsó idegenbeli bajnokiján a KTE-Piroska Szörp

Vereséget szenvedett utolsó idegenbeli bajnokiján a KTE-Piroska Szörp

Utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta le a férfi kézilabda NB I-ben a KTE-Piroska Szörp. A kecsk...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies