Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Január 23. Szombat  Zelma

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Minden, amit a Kecskemét-Hetény közti új buszos-vonatos közlekedésről tudni lehet és érdemes

December 13-án indul a kecskeméti helyi közlekedés új alternatívája

KÖZLEMÉNY

2020.11.30. 11:14

Vonatozz és buszozz, ne araszolj! - Ezzel a szlogennel indul útjára december 13-án Kecskemét és Hetényegyháza között az a kilenc új vonatpár (így összesen már tizenegy), melyeknek köszönhetően enyhülhet a forgalom, csökkenhet az autók, a torlódások és a dugók száma az útvonalon. A MÁV-val való egyedülálló együttműködésnek köszönhetően a KeKo új buszvonalak és járatok kialakításával teszi teljessé és kényelmessé az új alternatívát. A közlemény az új útvonalakat is tartalmazza, hamarosan a pontos menetrendről is tájékoztatást ad a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.

A Hetényegyházán, Úrihegyben és Miklóstelepen élők igazán jól tudják, milyen bosszúság hétköznap reggelente kilométereken keresztül egy kocsisorban araszolni, és hogy ez mennyi értékes időt elrabol. A városközpontba vagy a város más részeibe való eljutás gyakran akár 30-45 percig is eltarthat. Sokan már reggel fél 7, háromnegyed 7 előtt kénytelenek elindulni, hogy a gyermek ne késsen el az iskolából, a szülő a munkahelyéről. Sajnos a reggeli és délutáni csúcsforgalom a 15-ös és 29-es vonalán közlekedő autóbuszjárataink menetidejében is jelentős késéseket okoz. És az időveszteség mellett nem beszéltünk a torlódások által kiváltott stresszről, idegeskedésről. A rengeteg autó a kétszer egy sávos hetényegyházi úton már nagymértékben akadályozza egymás haladását, és hátráltatja azokat is, akik a helyi buszközlekedést részesítik előnyben.

Problémák tehát vannak, de megoldások is!

 • Az önkormányzat az elmúlt években előkészítette a Hetényegyházát az északi elkerülőbe és ezen keresztül az M5-ös autópályába becsatlakozó út projektjét.
 • Emellett az önkormányzat, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft., a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., valamint a MÁV Zrt., és a MÁV-START Zrt. hosszú ideje dolgozik azon, hogy Hetényegyháza és Kecskemét között a vasúti személyszállítás menetrendje bővüljön, és valódi alternatívát tudjon nyújtani a mindennapos közlekedés során. A KeKo és a MÁV-START Zrt. tavaly év végén együttműködési megállapodást is kötött, a vasúti menetrend és helyi buszok menetrendjének, valamint a jegyek és bérletek díjainak összehangolására.

 

Örömteli újdonságokról számolhatunk be: nagyban bővülnek a Hetényegyházán, Úrihegyben és Miklóstelepen élők közlekedési lehetőségei. Mindez a KeKo és a MÁV-START Zrt. szoros együttműködése révén valósul meg, a kecskeméti önkormányzat 100 millió forintos beruházásával.

Fejlesztések a vasúti közlekedésben

 • December 13-tól munkanapokon az eddigi 2 helyett 11 vonat fog közlekedni Kecskemét és Hetényegyháza, valamint Hetényegyháza és Kecskemét között: 4-4 a reggeli időszakban, 7-7 pedig a délután-koraeste folyamán.
 • A személyszállító vonatok Kecskemét vasútállomás és Hetényegyháza között valamennyi megállóhelyen megállnak, azaz Úrihegyen, Miklóstelepen, Kecskemét-Máriavárosban és Kecskemét-Alsón is.
 • A vonatokkal Hetényegyházáról Kecskemét-Máriaváros 10 perc alatt, a Kodály Zoltán téri vasútállomás pedig 18 perc alatt válik elérhetővé. Utóbbi helyszínen számos buszra és vonatra is átszállási lehetőség kínálkozik.
 • A hetényegyházi vasútállomáson a MÁV Zrt. elkezdte az állomásépület felújítását és bővítette a peron kapacitását. További tervezett fejlesztések: biciklitárolók, parkolóhelyek, buszforduló létesítése.
 • A vasúttársaság a máriavárosi vasútállomáson is felújította a peront.

 

Fejlesztések a helyi buszközlekedésben:

Annak érdekében, hogy a Hetényegyházán élők közül minél többen igénybe tudják venni a vasúti közlekedést, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. két új, kifejezetten hetényegyházi autóbuszvonalat tervezett meg 353-as és 354-es számmal.

 • A két új buszvonalon 19 férőhelyes Mercedes-Benz Sprinter kisbuszok fognak közlekedni. Ez az új szolgáltatás egyidejűleg a vasúti módosításokkal ugyancsak december 13-tól lép életbe. A 353-as és 354-es buszjáratok menetrendje teljes mértékben illeszkedik a Hetényegyháza vasútállomástól induló és oda érkező vonatok menetrendjéhez, hogy az utasok kényelmesen elérjék a vonatot, valamint arról leszállva azonnal továbbutazhassanak.
 • A Hetényegyháza északi részét feltáró 353-as vonal járatai a vasútállomástól indulva a Tamási Áron, Kikelet és Alkotmány utcákat is érintve térnek vissza a vasútállomáshoz.
 • A Hetényegyháza déli felét érintő 354-es vonal járatai pedig a városrész nyugati szélén lévő, Fenyő buszfordulótól indulva mennek a vasútállomásra, a Kossuth Lajos utca - Putnoki János utca - Miklós Gyula utca - Darányi Ignác utca útvonalon.
 • Mindkét útvonalon már megtörtént a megállóhelyek kijelölése és kialakítása.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

 • A helyi autóbusz és személyvonat közlekedés összehangolása, a továbbutazások biztosítása Kecskeméten belül is elengedhetetlen, így társaságunk a Máriaváros vasútállomástól a Széchenyivárosba meghirdeti az új, 350-es autóbusz-vonalat is. Ezek a járatok szintén a vonatközlekedéshez igazodnak és a máriavárosi vasútállomás épületétől indulva a Tatársor – Jász utca – Nyíri út – Március 15. utca – Irinyi utca – Akadémia krt. – Nyíri út – Hétvezér utca – Tatársor útvonalon közlekednek.
 • A Máriaváros vasútállomásra érkező utasoknak a vonatról leszállva egyszerűen csak át kell szállniuk az állomás előtt várakozó Mercedes-Benz Conecto vagy Reform 500-as szóló buszokra.
 • A Máriaváros vasútállomás előtt folyamatban van a buszforduló és a buszmegálló kialakítása.

 

 

Utazás buszon és vonaton egy bérlettel!

Természetesen felvetődhet a kérdés, nem drágítja-e majd meg nagyon az utazást, ha valaki buszt és vonatot is használ, és nem lesz-e körülményes többféle bérletet megvásárolni, kéznél tartani? Jó hírrel szolgálhatunk e téren is: egy közös bérlettel lehet majd felszállni a Hetényegyháza és Kecskemét közötti vonatokra, a 353-as, 354-es és 350-es buszokra, valamint a többi helyi díjszabással igénybevehető buszjáratra!

 • December 13-a és december 31-e között a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. által kibocsátott, bármilyen típusú és lejárati érvényességű összvonalas bérlettel igénybe lehet venni az integrált közszolgáltatást a bérleten feltüntetett lejárati időpontig.
 • 2021. január 1-jétől pedig a KOMBINÁLT bérletekkel lehet majd utazni a Hetényegyháza és Kecskemét közötti vonatokon és az összes helyi buszjáraton. A KOMBINÁLT bérletek ára átlagosan körülbelül 6 százalékkal lesz csak magasabb a kizárólag autóbuszokra szóló bérleteknél.
 • A menetjegyek, valamint a mobil alkalmazásban megvásárolható díjtermékek rendszerének összehangolása a későbbiekben valósul meg.

 

Reményeink szerint minél többen kívántok majd élni a tömegközlekedés jelentette előnyökkel, szeretnétek stresszmentesebb és időhatékonyabb módon utazni. Higgyétek el, nem érdemes a dugóban araszolni, inkább váltsatok buszra és vonatra!

(Forrás: Kecskeméti Közlekedési Központ Facebook oldala)

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Kecskeméti kitüntetettek az idei KÓTA-díjasok között

Kecskeméti kitüntetettek az idei KÓTA-díjasok között

Január 22-én este online ünnepség keretében adták át az amatőr kórusélet legrangosabb kitüntetése...

2021.01.23. 15:35

Domináns játékkal győzött Kerekegyháza ellen a KTE HUFBAU

Domináns játékkal győzött Kerekegyháza ellen a KTE HUFBAU

A KTE HUFBAU harmadik téli felkészülési meccsét a megye I-es Kerekegyházával játszotta hazai körn...

2021.01.23. 14:05

Felsőházi rájátszást ért a döntetlen a Fradi ellen

Felsőházi rájátszást ért a döntetlen a Fradi ellen

Döntetlen is elég volt a kecskeméti felsőházi álmok eléréséhez, és ez össze is jött a Ferencváros...

2021.01.22. 22:08

Itthon is megverte a Zalaegerszeget a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét!

Itthon is megverte a Zalaegerszeget a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét!

A keddi, zalaegerszegi meccs után pénteken is a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét örülhetett győzelemne...

2021.01.22. 20:01

Zajlik az élet a Katona József Könyvtárban - Videóval

Zajlik az élet a Katona József Könyvtárban - Videóval

​A bezárás ideje alatt sem állt meg az élet a Bács- Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Jele...

2021.01.22. 19:56

Természetvédelem határok nélkül - Videóval

Természetvédelem határok nélkül - Videóval

​Január 23-án is új résszel érkezik a Természetvédelem határok nélkül című magazin a Kecskeméti T...

2021.01.22. 18:40

Indul a kórházi parkolóház építése

Indul a kórházi parkolóház építése

A napokban elindul Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház melletti parkolóház építése, áta...

2021.01.22. 13:00

Rendhagyó módon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját - videóval

Rendhagyó módon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját - videóval

Ma van a Magyar Kultúra Napja, amelyet országszerte és a határokon túl is megünnepelnek, a korona...

2021.01.22. 09:02

A KTV stúdiójában: Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke

A KTV stúdiójában: Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke

A koronavírus járvány jelentősen megnehezítette a Városi Szocális Közalapítvány dolgát 2020-ban. ...

2021.01.21. 22:11

Hétvégén zajlanak az írásbeli középiskolai felvételik - Videóval

Hétvégén zajlanak az írásbeli középiskolai felvételik - Videóval

Megtartják az írásbeli középiskolai felvételiket Kecskeméten is. A hétvégén speciális szabályok b...

2021.01.21. 21:23

Már a Cifrapalotában Gábor Áron eredeti rézágyúja - Videóval

Már a Cifrapalotában Gábor Áron eredeti rézágyúja - Videóval

A nyitásra készül a Kecskeméti Katona József Múzeum. Az idei kiállítástervet már összeállították....

2021.01.21. 19:32

Próbálnak, önkénteskednek és a felújításnak örvendenek a kecskeméti Nemzetiben - Videóval

Próbálnak, önkénteskednek és a felújításnak örvendenek a kecskeméti Nemzetiben - Videóval

Elkezdődött a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház felújításának tervezése, zajlanak a próbák...

2021.01.21. 18:23

A Ciróka Kismedvével ünnepli a magyar kultúra napját

A Ciróka Kismedvével ünnepli a magyar kultúra napját

A kíváncsi Kismedvéről szóló produkciója elérhetővé tételével ünnepli pénteken a magyar kultúra n...

2021.01.21. 17:16

8 kép

Az NJE idén is részt vesz az Educatio kiállításon - Videóval

Az NJE idén is részt vesz az Educatio kiállításon - Videóval

Online térben rendezik meg idén az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 21–23...

2021.01.21. 15:51

Exkluzív interjú a Kiemelőben Vincze Lóránttal

Exkluzív interjú a Kiemelőben Vincze Lóránttal

Január 15-én, pénteken az Európai Bizottság elutasította a Minority SafePack nevű európai polgári...

2021.01.21. 14:38

Fegyelmezett csapatjátékra lesz szüksége a kosarasoknak a ZTE ellen

Fegyelmezett csapatjátékra lesz szüksége a kosarasoknak a ZTE ellen

Pénteken ismét a ZTE-vel csap össze a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ám ezúttal már hazai környezet...

2021.01.21. 13:11

A régió élbolyában az akadémia három U11-es csapata

A régió élbolyában az akadémia három U11-es csapata

Magyar Kosárlabda Szövetség Kenguru Kupa 7. régiójának kiemelt csoportjában szerepel a Mercedes- ...

2021.01.21. 12:36

Nagy küzdelem vár a hétvégén a RÖPKE-re

Nagy küzdelem vár a hétvégén a RÖPKE-re

Január 24-én vasárnap 17 órakor lép pályára a hírös városi csapat a Szolnoki SPC otthonában. ...

2021.01.21. 12:05

Különleges kötelékkel búcsúznak a pilóták Frankó Endrétől - Videóval

Különleges kötelékkel búcsúznak a pilóták Frankó Endrétől - Videóval

Különleges kötelékkel, díszelgő áthúzással búcsúzik a 97 esztendős korában, 2020. december 3...

2021.01.21. 11:06

Gavrilovicra is számítanak a szerb válogatottnál

Gavrilovicra is számítanak a szerb válogatottnál

Az Európa-bajnoki selejtezők hamarosan megkezdődnek, és Mánya Szabolcs után a ScoreGoal újabb&nbs...

2021.01.21. 10:11

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies