Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Október 21. Csütörtök  Orsolya

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Sikeres volt a XI. Grillázs és Mézeskalács Majális Lajosmizsén

2021.05.30. 14:07

Bár a megszokotthoz képest kevesebb versenyző és látogató érkezett a lajosmizsei XI. Grillázs és Mézeskalács Majálisra, a szervezők elégedettek a rendezvénnyel. Náluk már csak a vendégek lehetnek boldogabbak, akiknek rendesen megédesítették a szombati napjukat.

Nagyon jól sikerült a verseny, melyet a szervezők együtt rendeztek meg a – színes, koncertekkel tarkított – lajosmizsei gyereknappal. Bár a megszokotthoz képest – valószínűleg a koronavírus-helyzet miatt – idén sokkal kevesebb versenyző indult a megmérettetésen, egy családias, jó hangulatú rendezvényen vehettek részt azok, akik szombaton Lajosmizsére látogattak.

33 versenymunka érkezett, melyek fele grillázs, a másik fele mézes volt.

- Ami a grillázsokat illeti, azok sajnos nem a megszokott színvonalat hozták, ez pedig annak köszönhető, hogy sok idős, tapasztalt versenyző, akik nagyívű, impozáns munkákat szoktak hozni, nem mertek eljönni a versenyre. Ezzel szemben a mézeskalácsok nagyon kidolgozottak voltak, és látványosra sikerültek – mondta Rimóczi László, szervező.

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A Magyar Grillázs Szövetség elnöke elmondta, a vírushelyzet miatt nem tudtak annyi versenyzőt mozgósítani, amennyit szerettek volna, ennek egyik oka az idő rövidsége volt. A szabályok folyamatosan változtak, végül három hét állt rendelkezésre, hogy   megszervezzék a rendezvényt. De így is elégedettek a létszámmal és a munkák minőségével, és örülnek, hogy végül létrejöhetett az esemény.

Fotók: Kollár Balázs