Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna

Szijjártó Péter Kecskeméten: három kecskeméti cég kapott 102 milliós támogatást - Videóval

2020.10.26. 11:13

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kecskemétre látogatott hétfőn, hogy támogatói okiratokat adjon át három kecskeméti cég, az Univer Product Zrt., a KÉSZ Metaltech Kft. és a BIM Design Kft. részére. A vállalatok a kormány Nemzeti Exportvédelmi Programja során összesen 102 millió forint támogatást kaptak.

A Magyar Kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében nemzeti exportvédelmi programot indított, amely a vírushelyzet következtében nehéz helyzetbe került, az exportteljesítményüktől nagymértékben függő vállalkozások támogatását kívánja szolgálni. A támogatási program célja, hogy segítséget nyújtson a hazai vállalkozások számára a külpiaci versenyben való helytállásban, valamint megőrizze és megerősítse az elmúlt években elért magyar exportteljesítményt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő délelőtt érkezett Kecskemétre, hogy átadja a Magyar Kormány által nyújtott támogatásokról szóló oklevelet az Univer Product Zrt., a KÉSZ Metaltech Kft. és a BIM Design Kft. részére. A miniszter a nap elején meglátogatta a három céget, mely során személyesen megismerkedett a cégvezetőkkel, akikkel átbeszélték azokat a terveket, amelyek az elkövetkezendő időszakban nemzetközileg is sikeressé fogják tenni őket, és a magyar gazdaságot. Ezt követően a városházán ünnepélyes keretek között megtörtént a támogatásról szóló okiratok átadása.

Az okiratokat dr. Szabó Kristóf, a HEPA - Magyar Exportfejlesztési Ügynökség igazgatója adta át a cégek vezetőinek.

- Ezt a magas színvonalú mérnöki munkát, a zökkenőmentes együttműködést szeretnénk megvalósítani más országokban önálló generál tervezőcégként, vagy akár más magyar cégekkel együttműködve közösen. Célunk, hogy a jövőben egyre több nemzetközi tapasztalatot szerezzünk a határokon túli építési projektekben, és sikert hozzunk az országnak - emelte ki beszédében Kelemen Csaba, a BIM Design Kft. ügyvezető igazgatója. Cégük 54 millió forintos projektjéhez a magyar állam 27 millió forinttal járul hozzá.

A KÉSZ Metaltech Kft. 100 milliós projektjéhez a magyar állam, 50 millió forinttal járult hozzá, az okiratot Barócsi Róbert ügyvezető igazgató vette át.

- A kapott támogatást igyekszünk a lehető legjobb módon felhasználni, hasznosítani, hogy olyan külpiaci lehetőségetek tudjunk teremteni, aminek köszönhetően megerősíthetjük mind a Magyarországon belüli és a határon túli jelenlétünket kiemelten a DACH régióban és a skandináv országokban. Megvan bennünk a lehetőség, hogy akár 3 éven belül az egyik legmeghatározóbb acélszerkezet és homlokzatépítő céggé váljunk Közép-Kelet Európában - nyilatkozott a tervekről Barócsi Róbert.

Harmadikként az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, Molitorisz Károly kapta meg a támogatói okiratot, mely az 50 millió forintos projekt 24,9 millió forintos támogatásról szólt.

- Ez a mostani, a saját erővel együtt, ez az 50 milliós kampány segíthet abban, hogy a kiskereskedelmi forgalomnövekedés valamelyest kompenzálja, amit a gasztronómiai vonalán elszenvedtünk Romániában. Ismert önök előtt, hogy sokkal drasztikusabb bezárás volt, sokkal hosszabb ideig voltak zárva azok az éttermek és egységek, amiket mi kiszolgálunk, nem is tudta a kiskereskedelem bepótolni, Magyarországon ezt többnyire sikerrel tettük - ismertette a tervezett projek okát és célját Molitorisz Károly.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Az eseményen, melyen Kecskemét város képviseletében megjelent Gaál József és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, a külgazdasági és külügyminiszter mellett beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint a megjutalmazott cégek vezetői.

 

"A kecskemétiek a Világ élvonalában tudhatják magukat, ezek közül ma három vállalkozásra helyeződött a súlypont. Ők egyértelműen bizonyítottak, és nagyon örülünk neki, hogy a nemzetközi piacon világszínvonalú teljesítményt tudnak elérni.

A XXI. század olyan gazdasági és társadalmi átalakulásokat hordoz magába, amelyek az önkormányzatokat saját feladatuk, szerepük átkeretezésére kell, hogy ösztönözzék. Kecskemét sikere az itt élők kreativitásán, szorgalmán, tudásán túlmenően abban rejlik, hogy a város vezetése évekkel ezelőtt felismerte:

a hagyományos önkormányzati szerepet egy koordinatív stratégiai szemlélet kell, hogy felváltsa, amelyben az önkormányzat innovatív, biztonságos, támogató környezetet teremt a régióban működő versenyképes vállalkozásoknak. 

Jó szívvel ajánlom ezt az irányt minden hazai településnek. Már csak azért is, mert a negyedik ipari forradalom tovább gyorsította a társadalmi átalakulásokat. Az Ipar 4.0 kihívásai immár minden gazdasági szektort érintenek, és valójában nincs egyetlen konkrét minta arra, hogy e kihívásoknak hogyan is kell megfelelni. Minden érintettnek speciális saját megoldásokat kell kidolgoznia.

A 4.0 kihívásait fókuszba helyező város, illetve településvezetések hatékony segítséget tudnak nyújtani az ott működő vállalkozásoknak. Az így fejlődő gazdasági szféra pedig a kölcsönösség elve alapján képes hozzájárulni a helyi életszínvonal növeléséhez, a helyi költségvetés stabilitásához.

A magam részéről köszönöm, hogy a helyi vállalatokkal szimbiózisban működhetünk, és ennek köszönhetően is a maihoz hasonló eredményekről számolhatunk be" - nyilatkozta a mai kiemelkedő esemény kapcsán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Kecskeméti Médiacentrumnak. 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében elmondta, a világjárvány felforgatta, és ma is fenekestül felforgatja az életünket. Senki nem tudja, meddig fog tartani, ugyanakkor néhány következtetést már le lehetett vonni. Először is, hogy a világjárvány nem kizárólag az emberek életét és egészségét, hanem azok munkahelyeit is veszélybe sodorja. Tehát a világjárvány nem csak egészségügyi, hanem gazdasági kihívásokat is előhozott.

- A világgazdaság totálisan megváltozik, és egy új világgazdasági korszakba lépünk át. Ez egy rendkívül éles és – mondhatnám azt is – vérre menő versennyel kezdődik. Ugyanis a nemzetközi piacok újraosztása indul meg, hiszen számos vállalat arra kényszerült, hogy visszafogja a termelését, hogy bezárják gyáraikat, hogy tömegesen elbocsátsák kollégáikat. Számos vállalat eljutott a megszűnés határaira, vagy épp meg is szűnt. Globális szinten szinte minden iparágban átalakulnak az erőviszonyok. Ez azonban a magyar vállalatok, és összességében a magyar gazdaság számára is, nem csak kihívásokat, hanem nagyon komoly új lehetőségeket is jelent. A magyar emberek kreativitása pedig az ország és a gazdaság méretén jóval túlmutat. A világjárvány nyomán nagyon sok vállalat legyengült, megszűnt, ezek helyére pedig be lehet törni. A Magyar Kormány pedig ebben nyújt segítséget a magyar vállalatoknak, hogy a világpiacon végbemenő átalakulások nyomán felmerülő lehetőségeket ki tudják használni – mondta beszédében Szijjártó Péter. - Kiemelte:

- Ma három bátor kecskeméti, magyar tulajdonú vállalatnak adunk összesen 102 millió támogatást ahhoz, hogy a külpiaci tevékenységüket erősíteni tudják. Ez a három vállalat tavalyi esztendőben 8 milliárd forintnyi bevételre tett szert az export piacokról és cél, hogy ezt most a sokszorosára növeljük.”

Kapcsolódó cikkünk:

Elfoglalni az új gazdasági világrend megüresedett helyeit – Interjú Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

 

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Novemberben is kinyílt a Gazdasági Ablak

Novemberben is kinyílt a Gazdasági Ablak

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Online protokoll és a találkozás protokoll...

In memoriam: Maradona

In memoriam: Maradona

Szerda délután elhunyt a milliók által imádott Diego Maradona. A futball-legendával való találkoz...

Online szabadulószoba a hulladékcsökkentés jegyében

Online szabadulószoba a hulladékcsökkentés jegyében

A Hírös Agóra idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez . Ehhez kapcso...

Online gyulladnak meg az adventi gyertyák

Online gyulladnak meg az adventi gyertyák

Meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját ma (szombaton) délután, 17 órakor Kecskeméten...

Újabb zártkapus rangadó vár a KTE HUFBAU-ra

Újabb zártkapus rangadó vár a KTE HUFBAU-ra

A KTE HUFBAU az NBIII. 20. fordulójában az FTC II-t fogadja vasárnap a Széktói Stadionban zártkap...

Elképesztő győzelemet aratott a ScoreGoal az Újpest ellen

Elképesztő győzelemet aratott a ScoreGoal az Újpest ellen

A héten második bajnoki mérkőzését játszotta az SG Kecskemét Futsal pénteken, az Újpest RFC-220Vo...

Sikeresen szerepelnek a sportiskola cselgáncsozói

Sikeresen szerepelnek a sportiskola cselgáncsozói

Magyar bajnoki címek és további kiváló eredmények bizonyítják, hogy kiválóan szerepelnek a Kecske...

A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Csík Zenekar az LGT előtt tiszteleg új lemezével

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népze...

2020.11.27. 21:37

Csík zenekar, zene, Kecskemét, kultúra

Mire kell figyelni az online protokoll területén?

Mire kell figyelni az online protokoll területén?

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legújabb online rendezvényén a virtuális tér és a...

3 szín; 3 színész; 3 zenész - videóval

3 szín; 3 színész; 3 zenész - videóval

Második koronavírus-járvány alatti premierjét tartotta meg a Ciróka Bábszínház. A házi bemutatón ...

Másodfokon is pert nyert a Hírös.hu a KecsUp.hu szerkesztősége ellen - videóval

Másodfokon is pert nyert a Hírös.hu a KecsUp.hu szerkesztősége ellen - videóval

Valótlan állításokat fogalmazott meg a KecsUp.hu szerkesztősége online hírportálunkról, a hiros.h...

Elmarad a HÉP-RÖPKE SE - LINAMAR BRSE mérkőzés!

Elmarad a HÉP-RÖPKE SE - LINAMAR BRSE mérkőzés!

Az U21-es csapatok meccsei mától felfüggesztésre, halasztásra kerülnek.

Egy év börtön az autóbuszt megrongáló férfinek

Egy év börtön az autóbuszt megrongáló férfinek

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban (bíróság elé állítás) 1 év börtönre és 1 év köz...

KeKo: Lejár a tavaly kibocsátott (VOLÁNBUSZ) menetjegyek érvényessége

KeKo: Lejár a tavaly kibocsátott (VOLÁNBUSZ) menetjegyek érvényessége

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatót tett közzé, a 2019. december 31. előtt vásárol...

Így igényelhető a tüdőgyulladás elleni védőoltás

Így igényelhető a tüdőgyulladás elleni védőoltás

Kecskemét önkormányzata tájékoztatót tett közzé a PREVENAR 13 tüdőgyulladás elleni védőoltás...

Megváltozott munkaképességűek jelentkezését várják

Megváltozott munkaképességűek jelentkezését várják

Magyarország legnagyobb megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú társasága,...

Adventi meglepetés a szimfonikusoktól

Adventi meglepetés a szimfonikusoktól

Az ünnepi időszak minden hetére egy-egy meglepetéssel készül a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar. Sz...

Online gyulladnak meg az adventi gyertyák - Videóval

Online gyulladnak meg az adventi gyertyák - Videóval

Kecskemét főtere minden év adventi időszakában megtelik élettel. Idén azonban a vírus miatt nem l...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies