Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Augusztus 15. Szombat  Mária

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2017.09.14. 14:00

A sörisszáknak, de szerintünk minden sörbarátnak és nem sörbarátnak is izgalmas program mutatkozik a most következő hétvégén a Hírös Város Turisztikai Központ szervezésében. Az 1. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon bemutatkozó kézműves söröket lehet majd ezeken a napokon végig kóstolni.

Több mint 50 féle sör a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon

A szervezők az egész napos programokon, a minőségi kézműves hazai sörfőzdék kitelepülése mellett, finom falatokat is kínálnak a fesztiválra látogatóknak.

De milyen söröket lehet majd legurítani a torkokon? Íme a sörfőzdék és söreik. Egyik finom sör után jöhet a másik, csak el ne fáradjunk a korsók emelgetésébe.

Bäder Sörfőzde

A Bäder főzde 1994-ben jött létre Kiskunfélegyházán, egy ’50-es évekbeli parasztházban, ahol nagy lelkesedéssel és kísérletező kedvvel láttak munkához. 2008 óta a világos és a félbarna sörök mellett új sör típusok főzésével is foglalkozunk. A változás szele a félegyházi céghez is elért: beköszöntött az ale típusú sörök kora. Első ilyen sörük a Betty Babe, amelynek megjelenésével bebizonyosodott, hogy a Bäder Sörfőzde jó irányban halad tovább.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon szereplő termékek: Nord Star, Betty Babe, Bäder Pils, Bäder Meggyes, Kolibri, Szalonka

 

Csíki Sör

A 16. századra visszanyúló csíki „sernevelés” hagyományai 2014-ben elevenedtek fel, amikor Csíkszentsimonban a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és egy helyi sörfőző mester a régi receptek alapján elkezdték főzni az Igazi Csíki Sört. A bajor tisztasági recept betartásával, a modern kémiai összetevők nélküli, Bock típusú, természetesen magas alkoholtartalmú Csíki Sör a hagyományok méltó követője. A recept elkészítésében csíki sörfőzőmesterek és az egyetem munkatársai is részt vettek. A szükséges alapanyagok 90%-a Székelyföldről származik; a recept legfontosabb eleme a kíváló minőségű csíkszentsimoni forrásvíz, mely a Csíki Sör Manufaktúra területén található artézi kutakból származik. A Csíki sört nem pasztőrözik és tartósítószert sem tartalmaz; fél évig tartható el. A tartósítás nagyon finom szűrőkkel történik, mint azt a bornál is teszik a borászok.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon szereplő termékek: Tiltott Csíki Sör, Szűretlen Tiltott Csíki Sör, Székely Sör, Tiltott Csíki Mézes, Tiltott Csíki Barna

 

Fóti-Bigfoot Sörfőzde

A Fóti-Bigfoot Sörfőzde családi vállalkozásként működik, tulajdonosai Gyenge Zsolt és lánya, Gyenge Zsófi. Zsolt a Kőbányai Sörgyárban tanulta meg a szakmát, és új kihívásként Európában egyedülálló kisüzemi sörfőzdéket kezdett gyártani. A fóti üzem referencia üzemnek készült, amelyben idővel sörfőzésbe kezdett, és olyan ikonikus kézműves sörök gyártója lett, mint a Keserű Méz és a Fóti Zwickl.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon szereplő termékek: Fóti Pils, Fóti Zwickl,   Kéményseprő,Sörapu, Keserű Méz, Geisha, Oktoberfest Märzen, BigFoot meggysör, Silver Sreet, Brand Ale

 

Greenjoy sörfőzde

A GREENJOY Brewing Company-t 2017-ben Kerner Anikó és Kürtösi István alapította. A múlt század vége felé mind a ketten az akkor még Kőbányai sörgyárak névre hallgató gyárban dolgoztak mint sörfőzők. Negyedszázados kitérő után próbálták ki magukat újra a sörfőzés világában, de már a nagyüzem helyett a kisüzemi Kraft vonalon. Egy régi Sváb ház átalakításával, a mai kor elvárásainak megfelelő, modern sörfőző gépekkel rendezték be az üzemet. A főzés során a legjobb alapanyagokkal és a lehető legmodernebb gépekkel, technológiával dolgoznak, mindenkor szem előtt tartva a higiéniát.

 A GREENJOY Brewing Company célja, hogy rövid időn belül minél több emberrel ismertessék és szerettessék meg söreiket, erősítsék a kisüzemi Kraft sörök ismertségét minőségét a piacon és ott legyenek a legjobbak között, majd köztük is a legjobbakká váljanak.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon szereplő termékek: Metal Hammer (ipa), 1774 (pilseni világos), Coffe Flash (stout),  Greenjoy Bodza, Strong Ale (belga típusú apátsági), White Gold (füstölt búza)

 

Kecskeméti Sörmanufaktúra

Gönczi Imre és Lénárt András a Kecskeméti Repülőbázison futottak össze először, majd a sors úgy hozta, hogy pár évre rá egy ózdi rally verseny során ismét beszélgetésbe elegyedtek. Ennek a találkozásnak nagy hangsúlya volt, hiszen a hazautazás során rájöttek, hogy közös a szenvedélyük: az igazi, minőségi sörök. Egy év múlva megalakult a Kecskeméti Sörmanufaktúra. A Blonder Sörfőzde berendezései megvásárlása és átalakítása után, 2016 májusában kezdték meg söreik gyártását.

A kecskeméti Sörmanufaktúra célja, újjáéleszteni a város sörtermelésének hagyományait, amelyet Petz János mester 1793-ban. Söreik részben visszanyúlnak a 18. századi receptúrákhoz, részben igazodnak az új trendekhez. Fő profiljuk – ezeken túl – a cseh típusú valódi pilseni sör és a vele járó cseh sörkultúra hazai meghonosítása. Ez irányú tevékenységük hiánypótló.

A valódi pilseni sör cseh alapanyagokból és klasszikus cseh receptből készült sör, melyet két főzőüstös, dekokciós eljárással főznek.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon szereplő termékek: Kecskeméti Pils12, Kecskeméti Ászok, Kecskeméti Meggy, Kecskeméti IPA, Kecskeméti APA, Kecskeméti Stout, Kecskeméti Búza, Kecskeméti Sörpárlat, Kecskeméti Malátaágyas Sörpárlat.

 

Gyertyános Sörfőzde

A Gyertyános Sörfőzde 1996-ban nyitotta meg kapuit Miskolcon, a Szinva-patak völgyében kiemelkedő szikladombra épült, híres Diósgyőri Vár szomszédságában. Kezdetben a klasszikus világos és barna sörök készítésével és annak tökéletesítésével foglalkoztak. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően mára több mint 10 féle gyümölcsös sört és évről-évre egyre több különleges sört készítenek a főzdében, széleskörű komló és maláta választék hozzáadásával.

2016-ban sikeres pályázatnak köszönhetően a sörüzem kapacitásbővítésen, főzőház és géppark korszerűsítésen esett át, világszínvonalú hűtőköpenyes tartályok kerültek elhelyezésre, automata cip berendezés kíséretében, biztosítva a magasszintű minőségi és higiéniai követelményeket.

A Gyertyános Sörfőzde sörmesterei több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, céljuk a minél egyedibb, még izgalmasabb sörök bemutatása a piacon.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Fesztiválon kiállított sörök: csapon a Gyertyános Banán, üveges kiszerelésben: Gyertyános Meggy, Gyertyános Banán, Gyertyános Fekete Berkenye, Gyertyános Ananász-Lime, Gyertyános Szilva.

 

Ugar Brewery

„UGAR. Ha tudnátok mennyit agyaltunk a néven! Nagyon sok kísérleti tételt elfogyasztottunk belőle a barátokkal hogy megtaláljuk a NEVET.

Persze a megoldás egy átlagos hétköznap délután hasított Zoliba egy körúti gyros-os előtt. Legyen „UGAR – pusztán sör”. Mire Kata: legyen inkább „UGAR – nem pusztán sör”!

A szlogen tökéletesen tükrözi azt, ami 3 éve elkezdődött egy debreceni 2. emeleti lakás konyhájában és most kiteljesedik a törökszentmiklósi sörfőzdében. Akkor elindult egy hobbi, ami később már sokkal több volt annál. Ment a meló ezerrel hétköznap, de hétvégén a sörfőzés mindig talált helyet magának a naptárban.

Miután minden ismerős egyöntetűen baromi jónak titulálta az elkészült söröket, és az apóst is megfertőztük a hobbival, szépen lassan eljutottunk odáig, hogy ezt nagyban is csinálni kellene. Ugar, puszta… tipikus alföldi táj. Na, ez az, amiből marha sok van Törökszentmiklóson! Meg most már sörből is. Kocsmából meg közel a legtöbb az országban, a lakosság számához viszonyítva.

Ide álmodta meg a két “kallódó” bölcsész, a sörfogyasztók újabb Mekkáját. A lehetőség adott volt, ugyanis a család birtokában volt már egy ideje a több, mint 20 éve elhagyatottan álló, egykor szebb napokat is megélt 100 éves gőzmalom, amelynek már rég funkciót kerestünk. Mivel a kenyeret is

nagyon szeretjük, de a sört még jobban, ezért aztán sörfőzdévé alakítottuk az épületet, kívül belül megújult, rengeteg ember rengeteg munkaórájával.

Végül otthagytuk a fővárost, hogy az irodai papírtologatást felváltsuk szivattyú tologatásra, malátapakolásra, palackozásra, címkézésre, hogy az UGAR-on új értéket, sört készítsünk nektek. Nem pusztán sört!

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

A Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon bemutatott termékek: Zagyva, Éjjel, Nappal, Kojtos, Hopjuliska

 

Mr. BeeR

2017 év elején kezdtük el forgalmazni termékeinket. Büszkék vagyunk arra, hogy az általunk kínált kiváló minőségű sörök mellőznek minden jellegű tartósítószert, és pasztőrözési eljárást, aminek köszönhetően visszaadják a komló és maláta jellegzetes ízét. Több fesztivál alkalmával bebizonyosodott, hogy akik kóstolták söreinket, rendszeresen visszatértek hozzánk, és minden alkalommal elégedetten távoztak.

Fő célkitűzésünk, hogy megismertessük hazánkkal az igazi, minőségi söröket, a minőségi sörfogyasztást. Nem készítünk csupán pár típusú sört, de úgy gondoljuk, hogy a minőségtudat, amit képviselünk, ezt teljes mértékben kompenzálja.

Szavazz a sörmanufaktúrákra!

A Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon bemutatott termékek: Bajor  világos, Pilseni  típusú  szűretlen, Meggyes

 

Szavazz a sörfőzdékre!

Kóstold meg a hazai sörkülönlegességeket, és szavazz a HIRÖS.hu-n arra a sörfőzdére, akinek a termékei leginkább elnyerték tetszésedet! A szavazás regisztráció-köteles, és ugyanarra a sörfőzdére legfeljebb kétóránként adhatsz le szavazatot. 

Ha részt veszel játékunkban és a szerencse neked kedvez, sörcsomagokat nyerhetsz!

Itt szavazhatsz: Szavazz a sörmanufaktúrákra!

Amelyik főzde a legtöbb szavazatot kapja a három nap során, elnyeri az 1. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál közönségdíját, amit egy éven keresztül jogosult feltüntetni címkéin.

 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődnek a Hírös Napok! (videóval)

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődnek a Hírös Napok! (videóval)

Vasárnap kezdődnek a Hírös Napok. A hagyományos nyárvégi rendezvénysorozatot augusztus 16-a és 23...

Halálos baleset okozásáért tartóztatták le

Halálos baleset okozásáért tartóztatták le

Ittasan és érvényes jogosítvány nélkül vezetett a Bócsa és Soltvadkert között szerda éjjel halálo...

Masszíroztatna a fürdőben? Hétfőtől megteheti

Masszíroztatna a fürdőben? Hétfőtől megteheti

Hétfőtől újra igénybe vehetők a gyógyfürdő ellátások és a kényeztető masszázsok a Kecskeméti Fürd...

Jubilál a Kincskereső tábor (videóval)

Jubilál a Kincskereső tábor (videóval)

​Ma ünnepelte 45. születésnapját a Kincskereső tábor. Az évforduló alkalmából találkozóra invitál...

 Szombaton Forintos börze

Szombaton Forintos börze

Közeleg a nyár vége és az iskolakezdés. A tanévkezdés minden család pénztárcája számára megterhel...

Online időpontfoglalás az anyakönyvi ügyekhez

Online időpontfoglalás az anyakönyvi ügyekhez

Hétfőtől elektronikus úton is foglalhatunk időpontot az anyakönyvi ügyek intézéséhez.  ...

Nagy bulira készülnek Alszószéktón

Nagy bulira készülnek Alszószéktón

Szeptember 5-én rendezik meg a Melinda parkban az Alsószéktói Vigasságot, ami már 19. a rend...

Reszkethetnek a szúnyogok!

Reszkethetnek a szúnyogok!

Péntek este ismét a levegőből gyérítik a szúnyogokat Kecskeméten. A tervek szerint a napnyug...

Idős hölgyek voltak a célpontjai

Idős hölgyek voltak a célpontjai

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 26 éves férfinak, akit...

A Dunaferr sem tudta megállítani a kék oroszlánokat

A Dunaferr sem tudta megállítani a kék oroszlánokat

Csütörtökön Dunaújvárosban lépett pályára felkészülési mérkőzésen az SG Kecskemét Futsal együttes...

Kifogásolt a levegőminőség Kecskeméten

Kifogásolt a levegőminőség Kecskeméten

Ismét többfelé magas a levegő ózontartalma, emiatt 17 településen - köztük Kecskeméten is - kifog...

Drónnal harcolnak az illegális szemetelés ellen (videóval)

Drónnal harcolnak az illegális szemetelés ellen (videóval)

​Drónnal térképeztek fel illegális szemétlerakatokat ma (csütörtökön) délelőtt a Kecskeméti Rendő...

Szombaton új buszjáratok Kecskeméten

Szombaton új buszjáratok Kecskeméten

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. a meghirdetett menetrenden felül augusztus 15-én újabb...

Erdőfürdőzésen járt az Egészségkert csapata

Erdőfürdőzésen járt az Egészségkert csapata

Három órás vezetett erdőfürdőzésen vett részt a kecskeméti kórház Egészségkert csapata az Arborét...

Két és fél ezer Tóth Sándor-fotót digitalizál a könyvtár (videóval)

Két és fél ezer Tóth Sándor-fotót digitalizál a könyvtár (videóval)

Új tartalmakkal bővült a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár „Digitális világunk&rdqu...

Hordjunk maszkot! - kéri a polgármester (videóval)

Hordjunk maszkot! - kéri a polgármester (videóval)

Az érvényben lévő előírások fontosságára hívja fel a figyelmet Szemereyné Pataki Klaudia polgárme...

Élménnyel teli medencék a Kecskeméti Fürdőben (videóval)

Élménnyel teli medencék a Kecskeméti Fürdőben (videóval)

Újra formában a Kecskeméti Fürdő és a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. A fürdőhelyek a pand...

Hogy kezdjük a tanévet Kecskeméten a járvány idején? (videóval)

Hogy kezdjük a tanévet Kecskeméten a járvány idején? (videóval)

​Sok a kérdőjel még a tanévkezdés körül. A kormány és a pedagógusok is abban reménykednek, hogy s...

Szupernagyik a Hírös Napokon (videóval)

Szupernagyik a Hírös Napokon (videóval)

Idén is bevetik magukat a CédrusNet Szupernagyiai a Hírös Napokon. A legfiatalabb generációnak ké...

Készül a színház új imázsfilmje (videóval)

Készül a színház új imázsfilmje (videóval)

A Katona József Nemzeti Színház majdnem minden dolgozója részt vesz a teátrum új évadjának imázsf...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies