Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2019.08.23. 11:57

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület augusztus 22-én, csütörtökön Kecskemét főterén, a Kossuth szobor előtt tartotta meg a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás szakmai zsűrizésének eredményhirdetését.

A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás fő célja immár 22 éve, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének különdíja

Szakmai zsűri elnöke/Díjat átadja: Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke

Díjat kapja: LAKITELEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: Lakitelek nagyközség területének mintegy 80 %-a mezőgazdasági rendeltetésű földterület, mely a kiállítás jellegén is látszik. A kiállított termékek első osztályú minőséget képviselnek az Alföld szívéből. A környék jellegzetes homoki borai a Szikrai Leányka, Cserszegi Fűszeres. A kiállításon információt kaphatnak a község múltjáról és történelméről a Pulai gyűjtemény révén, továbbá olyan márkák gyártója, mint a híres Piroska szörp család, Szobi üdítők is megtalálhatóak. A Flóravit Kft. a lehető legkisebb „beavatkozással” készített gyümölcsleveket állított ki, törekedve arra, hogy a természetes ízeket és vitamintartalmat megőrizze. Antal Imre tenyésztő igazi kuriózumként a fürjtojást és az elsődleges feldolgozással fürjtojásos száraztésztát (lúdgége, eperlevél, tarhonya, cérnametélt, fodros kocka, gyufatészta, eperszalag, hosszúmetélt) és főtt, füstölt tojást (bazsalikomos, chilis, fokhagymás, medvehagymás ízesítésekben) állít elő, melyeket nem csak az íze miatt fogyasztunk, hanem mert sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak. Lakitelek kiállítása pozitív példát mutat ezzel a fiatal generációnak és más termelők,- kistermelők,.- helyi termék előállítók számára.

 

Díjat kapja: FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYATA

A díj odaítélésének szempontjai: Kiskunsági Nemzeti Park Naprózsa Erdei iskolája a nemzeti park fülöpházi buckavidék területén található mely Fülöpháza legérdekesebb természetföldrajzi formációja. A fülöpházi buckavidék mely egyedülálló természeti értékét felismerve, az UNESCO 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánította. A kiállítás megmutatja, hogy a település a nemzeti hagyományok ápolását és azok fenntartását fontosnak tartja. A kiállításon Fülöpháza természeti értékeinek bemutatására került sor, valamint a helytörténeti gyűjteménye is magas értéket képvisel, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíjban részesíti a települést.

 

Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság különdíja

Zsűritag/Díjat átadja: Szlanyinka Edina Mária, az Agrárminisztérium főosztályvezető-helyettese

Díjat kapja: FELSŐLAJOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: Felsőlajos, mint település, ifjúnak számít a térségben, ám a tanyavilág gazdálkodói hagyománya hosszú múltra tekint vissza. A gazdák igen magas minőséggel képviselik a gyümölcs- és zöldségtermesztést. A termelők felajánlásaiból kialakított gyümölcs- és zöldség-kosarakat az igényesen berendezett bemutatótéren meg is csodálhatjuk. Több éve már, hogy figyelemmel kísérjük Felsőlajos példaértékű termelői összefogását, örömmel látjuk, hogy egyre szépül, és gyarapodik a kínálat, amit színesítenek a szálláshelyek, és a Magánzoo - állat- és szabadidőpark. Külön köszönjük Szívós Antalné Klárikának, hogy állhatatos, szorgalmas munkája révén a település ilyen színvonalasan tud bemutatkozni Kecskemét városában az idelátogatóknak. Gratulálunk!

 

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíja

Díjat átadja: Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke

Díjat kapja: LAJOSMIZSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: Az idei évben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját Lajosmizse Város Önkormányzata érdemelte ki. Az 1877-től önálló jász településen mindig is jelentős volt a gyümölcstermesztés, a szántóföldi növénytermesztés és az állattenyésztés. A lajosmizsei emberek a Kiskunság homokos talaján szívós munkával teremtették elő megélhetésüket és terményeikkel eljutottak a fővárosi és a kecskeméti piacokra is. Ezt a hagyományt ápolva immár 22. alkalommal vesznek részt a Térségi kiállításon és mutatják be idényjellegű mezőgazdasági terményeiken és élelmiszeripari termékeiken keresztül a város fejlődését. Az esztétikusan berendezett standon Lajosmizse értékei között megtekintheti az érdeklődő közönség a helyi őstermelők és vállalkozások kiváló és jól ismert termékeit, úgymint a gyümölcsöket, zöldségeket, teákat, mézet, tojást, grillázst, ásványvizet, de új termékeket is láthatunk, mint a sültvajat, a különféle savanyúságokat, borokat, és desszertlekvárokat, köztük a városi összefogással készült „Mizse Kincse” szamócalekvárt. A kiállítás méltán reprezentálja a város fejlődő gazdaságát és a térségben betöltött szerepét.

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal különdíja

Zsűritag/Díjat átadja: Madari Örs Jenő főosztályvezető

Díjat kapja: HELVÉCIA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: A 127 évvel ezelőtt, 1892-ben alapított Helvécia lakosságát mindig a becsületesség, a szorgalom és a vendégek tisztelete jellemezte. Ezen tulajdonságokat hűen tükrözi a települést bemutató kiállítási pavilon igényessége, sokszínűsége, ahol a látogatók megismerhetik a helyiek tevékenységeit, kiemelten a szőlő- és gyümölcstermesztést, a nemzetközileg is ismert dísznövény kertészeti termékeket, valamint a kapcsolódó ágazatokat, mint a borászat, italgyártás, amelyek a kezdetektől fogva a helvéciai emberek legfőbb megélhetését adták.

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal különdíja

Díjat átadja: Récsányi Ilona osztályvezető

Díjat kapja: FÜLÖPJAKAB KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A díj odaítélésének szempontjai: Az idei évben a Kecskeméti Járási Hivatal díját Fülöpjakab Község érdemelte ki. A település standja méltón vonultatta fel a bio táptalajon termesztett öko gazdálkodás portékáinak tárházát. A Községről tudni érdemes, hogy a jellemzően bionövény és biogyümölcs termesztéssel foglalkozó helybéli termelők terményei, kiválóan szemléltetik az Alföld aranyló homokjának helyi értékeit. A jó megközelíthetősége, a bugaci puszta szomszédsága, a tanyák tagolta alföldi táj szépsége, valamint az ott élő emberek vendégszeretete által a település méltón ünnepelheti immáron 30 esztendeje történő önálló községgé alakulását, melyhez ezúton is gratulálunk!

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatal különdíja

Zsűritag/Díjat átadja: Szeidl József járási hivatalvezető

Díjat kapja: KEREKEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: A kiállító pavilon jól megjeleníti a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás céljait, így célratörően, egy egységként ötletesen mutatja be a kerekegyházi helyi közösség által a településen termelt zöldségeket, gyümölcsöket. Kiemelkedőek a kiállításukon a nagyon kedves horgolt plüss állatkák, a különlegesen díszített mézeskalácsok és mézeskalácsból készült figurák. Érdekesség továbbá a helyben megtekinthető csipkeverés is, így a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatalának díját Kerekegyháza településnek adom át.

 

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja

Díjat átadja: Petőné Fazekas Irén a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakács mestervizsgabizottság elnöke, küldött.

Díjat kapja: TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: Tiszaalpár egy kicsi Homokhátsági Oázis. A község 900 éves múltra visszavezethető történelmi múltját idéző, Jurta kiállítási pavilonnal mutatkozott be. A Jurtában helyi értékek, hagyományok és a településre jellemző mezőgazdasági-, élelmiszeripari- és kézműves termékek gazdag kínálatát mutatta be a fesztiválozóknak, mint pl. olaj és lisztfélék, szárított gyógynövények, riseliős termékek. Külön öröm volt hogy a Czinege manufaktúra által bepillantást nyerhet a látogató a kosárfonás népi mesterségébe. 

 

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság különdíja

Zsűritag/ Díjat átadja: Ugró Sándor igazgató nevében Gilly Zsolt, az ökoturisztikai és környezeti nevelési osztály osztályvezetője

Díjat kapja: BUGACPUSZTAHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: Bács-Kiskun megye legkisebb települése, mely egy tipikus kiskunsági tájon, az egykor Kecskemét városhoz tartozó bugaci pusztán fekszik. Kiállításuk alapján a település innovatívan kezeli korunk kihívásait: az öregedő lakosság már nem győzi művelni a lakóházakhoz tartozó nagy kerteket. A fiatalok, akik jórészt a környéken dolgoznak, viszont nem szeretnék elfelejteni a földhöz kapcsolódó, generációk során felhalmozódott tudást. Kitalálták, hogy ha a gazda már nehezen jár, a kert és növényei menjenek közelebb hozzájuk. A háztartásokban keletkező műanyag edényekbe telepítettek fűszer és zöldségnövény palántákat, a zsályától a snidlingen át a paradicsomig, cukkiniig. És a kiállításuk alapján ez sikeres is, hiszen érett termések, dús lombozat virít minden edényben. Az ötletet példa értékű lehet az óvodákban, iskolákban és a városi lakosok erkélyein is.

 

Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának különdíja

Zsűritag/ Díjat átadja: Oláh Edit megyei igazgató

Díjat kapja: BALLÓSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének indoklása: A Nemzeti Művelődési Intézet, s annak Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága egyik kiemelt feladatának tekinti az értékfeltárás, értékőrzés, helyi értéktárak megalakulásának támogatását, valamint a hungarikummozgalom népszerűsítését. Ezekkel az elvekkel jól harmonizál a 65 esztendős Ballószög, melyet igen gyors gazdasági fejlődés jellemez, népessége folyamatosan növekszik. A település jelentős természeti és turisztikai vonzerőkkel rendelkezik, lakosai között a népi mesterségek képviselői is jelen vannak és alkotnak. Közöttük van Zrínyi Istvánné Erzsike mézeskalácsos is, aki 22 éve vesz részt a Hírös Fesztiválon, hogy bemutassa lelkes társaival a települése értékeit. A gazdag, sokféle tárggyal, képpel ízlésesen berendezett kiállítás igyekszik minél teljesebb képet adni a település értékeiből. Láthatóak mezőgazdasági, kézműves termékek, kézimunkák, a múltat idéző régi használati tárgyak. Fontosnak tartják és meg is jelenítik az értéktárba felvett kincseiket, legyenek azok akár munkásságok, fogathajtó teljesítmények, kézműves, természeti, szellemi értékek, vagy éppen az épített örökség részei.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának nagydíja

Zsűritag/Díjat átadja: Engert Jakabné képviselő

Díjat kapja: JAKABSZÁLLÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai: A település a természeti adottságokat kihasználva, a régi hagyományokat megtartva a modern vidéki turizmus kínálatával nyújt számos család, közösség számára a hamisíthatatlan pusztai környezetben, az ökogazdaság termékeiből készült „falusi vendégasztalnál” az egészséges táplálkozást segítve, élményekben gazdag programokat az oda látogatóknak. Méltán lehetnek büszkék a Gedeon tanyára, a természet közepén felújított Wolford dűlői Közösségi Házra.  Fontos megemlíteni a már hagyományos és egészséges szürke marhából készült szalámit, a kistermelői zöldspárga őrleményt és a homoki fehér spárgát. A bemutatón mindkettőből készült terméket megismerhettük. A házilag készült négyféle sajt kiváló ízével fontos lenne, hogy szélesebb körben is elérhetővé váljon. A „Miért válaszd Jakabszállást új otthonodnak?” program pedig példaértékű. Képviselő asszony kívánja, hogy a”Közös jövőnk Jakabszállás” valamennyi polgára számára fontos érték legyen, az „Új életek sétányán” minél több ifjú polgárt köszöntsenek, és a hagyományaik megtartása, a puszta világának, ételeinek megismertetése nyújtson sok – sok élményt az oda látogatóknak.

 

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Meg kell lovagolni a lélektani előnyt az Újpest ellen

Meg kell lovagolni a lélektani előnyt az Újpest ellen

Hétfőn 19:00 órakor az Újpest RFC-220Volt együttesét fogadja a Messzi István sportcsarnokban az S...

Babazászló kerül a régi SZTK épületére

Babazászló kerül a régi SZTK épületére

​Babazászlót helyeznek ki az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák téri ép...

Fertőtlenítőszert ajánlott fel a városnak az Inter Tan-Ker Zrt. - VIDEÓVAL

Fertőtlenítőszert ajánlott fel a városnak az Inter Tan-Ker Zrt. - VIDEÓVAL

Mintegy  115 ezer forint értékben, összesen 200 liter fertőtlenítőt ajánlott fel a kecs...

Bringázz biztonságosan! - A Merci-gyárban is

Bringázz biztonságosan! - A Merci-gyárban is

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai – a megyei balesetmegelőzési bizottsá...

Az Egyszólam együttes műsorával indult a Népzenei Találkozó

Az Egyszólam együttes műsorával indult a Népzenei Találkozó

Pásztorok Öröksége címmel tartott koncertet az Egyszólam együttes a Hírös Agóra Ifjúsági Ott...

A harmadik győzelem lebeg a futsalosok szeme előtt

A harmadik győzelem lebeg a futsalosok szeme előtt

Zsinórban harmadik győzelmére hajt az SG Kecskemét Futsal együttese, ennek eléréséhez pedig hétfő...

Szombaton bővíti járatait a Keko

Szombaton bővíti járatait a Keko

Szeptember 19-én  a szokottnál is több járatot indít el a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft...

Koncerttel zárták a vándorkiállítást - Videóval

Koncerttel zárták a vándorkiállítást - Videóval

Ünnepélyes Centenáriumi koncerttel zárták ma délelőtt a „100 éves a Rendőrség - A magyar re...

Elektromos buszt tesztelnek Kecskeméten - Videóval

Elektromos buszt tesztelnek Kecskeméten - Videóval

Az elektromos buszok városi közlekedéséről gyűjthetnek tapasztalatot egy 50 millió forintos pályá...

651 facsemete a 25 éves TERMOSTAR-tól

651 facsemete a 25 éves TERMOSTAR-tól

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába, és a Juhar ut...

Nem keresztelik át a Kisdobos utcát

Nem keresztelik át a Kisdobos utcát

Utcanevekről is döntöttek a képviselők a csütörtöki testületi ülésen. Megszavazták, hogy tájékozt...

A Szegedi Kürtkvartett a Tér a térben térzene pénteki fellépője

A Szegedi Kürtkvartett a "Tér a térben" térzene pénteki fellépője

Ezen a héten is lesz "Tér a térben" térzene Kecskemét központjában. A Szegedi...

Új fizetős parkolók az élhetőbb város érdekében - Videóval

Új fizetős parkolók az élhetőbb város érdekében - Videóval

Lakossági kérésre fizetőssé válik november 1-jétől a parkolás a Juhar utcában, a Piszekút téren, ...

Öt kecskeméti épület kerül helyi védelem alá

Öt kecskeméti épület kerül helyi védelem alá

​Helyi védelem alá helyeznek öt kecskeméti épületet a közgyűlés mai (csütörtök) döntése nyomán. A...

Újabb öt évre dr. Rosta Szabolcs a múzeum vezetője

Újabb öt évre dr. Rosta Szabolcs a múzeum vezetője

Az intézmény jelenlegi igazgatóját, dr. Rosta Szabolcsot bízta meg a közgyűlés a Kecskeméti Katon...

Hétvégén Duna Aszfalt Kupa

Hétvégén Duna Aszfalt Kupa

Pénteken és szombaton rendezi a KTE Kosárlabda Klub Kft. hazai felkészülési tornáját, a Duna Aszf...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies