Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2019. Január 20.   Sebestyén

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook
Küldjön képet!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kerékpár - Rendkívül sikeres volt a TPI Trade Cyclocross Magyar Kupa - Videókkal

2017.11.29. 16:09

Közel 300 kerékpáros dagasztotta a sarat Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban 2017. november 26-án, a cyclocross magyar kupa negyedik fordulójában. Az egész napos eső ellenére a nemzetközi mezőny minden tagja, de még a sok száz néző is elégedetten tért haza. A Kecskeméti Első Sor szervezőként is remekelt, valamint dobogós helyeket is szerzett.

- Lassan már elvárás Sáfár Tamásékkal szemben, hogy színvonalas versenyt szervezzenek - emelte ki Fejes Miklós, a cyclocross szakág vezetője, miközben a Kecskeméti Első Sor által szervezett vasárnapi cyclocross futamot értékelte. Elmondta azt is, nagyon sok jó visszajelzés érkezett felé már a verseny napján is. Ez is bizonyítja, hogy a kecskeméti egyesület nem csak versenyzőivel ér el remek remek eredményeket, de versenyszervezőként is egyre jobban szerepel. 

A hatodik alkalommal rendezett crossverseny minden eddigit felülmúlt. Közel 300 résztvevő mellett több száz néző izgulta végig a versenyt annak ellenére, hogy az eső egész nap zuhogott. A pálya a Tó Hotel előtt zajló átalakítások miatt új nyomvonalat kapott, de ez csak előnyére vált a versenynek. A rézsűk, a tóparti homok, a BMX pálya izgalmas elemei, a kidőlt fákkal keresztezett szűk erdei ösvények, a levelekkel borított fű, szóval a természetes és mesterséges elemek akkor is izgalmassá tették volna a pályát, ha száraz az idő. 

De így, hogy már vasárnap hajnalban is esett, aztán egész nap nem is maradt abba, kőkemény derbiket, és vastag sárréteg alatt megcsillanó boldog (és kissé elgyötört) tekinteteket eredményezett. 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A TOP 10-es MTB versenyz Benkó Barbi, ahogy ígérte, megnyerte a női Elit kategóriát, mint ahogy Peák Barna, a 2017-es Tour de Hongrie ezüstérmese is elvitte a férfi Elit aranyat. 

Remekül szerepeltek a két kecskeméti csapat (Kecskeméti Első Sor, VeloMelo+) bringásai is:

U15:
Csorba Lázár 4. hely
U17:
Csenki Csongor 12. hely
 

Hobbi férfi:
Boda Gábor 3. hely

Czakó Zsolt 5. hely
Juhos Gergely 6. hely
Csorba Bence 12. hely
Szekeres Péter 13. hely
Hajas Tibor 17. hely
Rogic Ákos 18. hely
Szabó Pál 19. hely
Boronkay Péter 25. hely
Danyi Csanád 27. hely
B. Kovács Norbert 32. hely

U19:
Gohér Mihály 4. hely
Bakó Ferenc 8. hely
Nagy Kornél 15. hely

U23: 
Hakk Bence 4. hely

Master 3:
Hajagos István 3. hely

Master 2:
Nagy Tamás 33. hely

Így nézett ki a verseny a bronzérmes Boda Gábor szemszögéből: