Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Január 28. Csütörtök  Károly,

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A Csokor utcai oviba is megérkezett a Mikulás

2017.12.06. 11:57

A Csokor utca 9. is szerepelt a Mikulás és Lévai Jánosné képviselőasszony listáján, így aztán nem hiába izgultak a Corvina Óvoda lurkói. Ha az egész csak egy ajándékosztás lett volna, az én mesém se tartott volna tovább. De sokkal több volt annál, így aztán érdemes tovább olvasni a beszámolót.

Nagy volt az izgalom a műkertvárosi óvodában, ahol három csoportnyi óvodás várta ma (szerda) reggel a nagyszakállút, és reménykedett abban, hogy virgács helyett dióval, mogyoróval, cukorkával és csokoládéval teli csomagot kap. 

Amikor Lévai Jánosné a városrész képviselője, valamint a választókerület Tanácsadó Testületének tagjai mosolyogva beléptek, majd mandarint és szaloncukrot ajándékoztak a gyermekeknek, sejthető volt, hogy a mai napon a Mikulás sem dorgálni jön, sőt valószínűnek tűnt, hogy otthon hagyja a virgácsokat is. A kedves szavaknak és az ajándékoknak köszönhetően az ovisok vidáman várták a Mikulást.

Ám mielőtt megérkezett volna, mindenki a tornaterembe vonult, ahol egy vidám bábelőadással örvendeztették meg az óvónénik a gyermekeket. Mindenki nagyokat derült, amikor Nyúlanyú gyermekei először találkoztak a hóemberrel, építettek hónyulat, és kergetőztek a ravaszdi rókával. Hahota és tapsvihar kísérte az előadást, melynek végén mindenki a saját csoportszobájába vonult, hogy végre köszönthessék a Mikulást, és átvegyék a jól megérdemelt (vagy kevésbé jól, de megérdemelt) ajándékcsomagokat. 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

És meg is érkezett piros ruhájában, hatalmas fehér szakállával a nap vendége! Fáradtan lehuppant székére, meghallgatta a verseket és énekeket, majd név szerint magához szólította a kicsiket. Mindenkiről tudott mindent! Hogy viselkednek az oviban, szót fogadnak-e az óvónéniknek, miben ügyesek, de még otthoni viselt dolgaikról is értesült megfigyelői által. Így aztán akadtak néhányan, akik az utolsó mondatig izgultak, hogy megkapják-e a hőn áhított csomagot... Persze mindenki megkapta, hiszen nincsenek rossz gyerekek a világon, de különösen a Csokor utcai Óvodában nincsenek. Valószínűleg ezért szeretik őket annyira a óvónénik, a dadusok, a képviselő néni és a tanácsadó testületnek nevezett felnőttek.

Mert, hogy szeretik őket, az biztos, különben nem szerveztek volna nekik egy fél napon át tartó vidám programot Mikulás alkalmából.