Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Határtalanul - A Mátyás Iskola tanulói Erdélyben

A diákok élménybeszámolói

2018.05.18. 10:43

Erdélyben jártak tanulmányi kiránduláson a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanulói. A Határtalanul program keretében megvalósuló utazás még áprilisban történt, de az intézmény néhány diákja színes élménybeszámolói most készültek el. Ezekből adunk közre hármat.

Szenti Lilla Csenge 7/a osztályos tanuló beszámolója

Tanulmányi Kirándulás-Erdély

2018.ápr.17-21

1.nap

Reggel 3:00-kor gyülekeztünk az iskola előtt, majd 4:30-kor elindultunk. Később 6:30-kor Nagylaknál átléptük a határt. Legelső állomásunk Déva vára volt. Ahhoz, hogy feljussunk a várhoz felvonóval kellet felmennünk. ezután Vajdahunyadvára következett, majd Gyulafehérvár, ahol Hunyadi János sírját koszorúztunk. 22:00-kor megérkeztünk Gyergyóújfaluba ahol elszállásoltak minket.

2.nap

Első megállóhelyünk Korond volt, ahol rengeteg érdekességet csináltunk. A csoportot két fele osztották, egyik fazekas műhelybe ment, eközben a másik csoport érdekes előadásban vehetett részt a taplógomba felhasználhatóságairól. Én a második csoportba kerültem, ezért mi először tudomást kaptunk a székelykapu felépítéséről, majd megismerkedtünk egy kihaló foglalkozással a taplógomba feldolgozással. A fazekas műhely nekem nagyon tetszett. Sajnos, én egyedül nem tudtam készíteni, ezért Anita anyukája segített nekem, és így közösen készítettünk egy kis tányért. Következő megállóhelyünk Farkaslaka volt. Itt Tamási Áron sírhelyét koszorúztuk meg. Székelyudvarhelyen szintén koszorúztunk. Ezen a Napon korábban hazaértünk, és a lányokkal kimentünk pacspacsozni. Később Zoli bácsi is beállt játszani. Én nagyon élveztem.

3.nap

Napunkat az Elekes Vencel Általános Iskolát látogattuk meg, ahol az ottani focicsapat kihívtak minket egy focimeccsre. Az igazgató azt mondta, hogy aki eddig itt volt azokat mindig megverték labdarúgásban, de nekünk sikerült végett vetnünk a győzelmi szériájuknak. Ezután egy rönkház építészeten vettünk részt. Később meglátogattuk a Súgó Barlangot, ami csodálatos volt. Nekem ez volt az egyik legszebb hely ahol jártunk. Majd a Békás-szoros, a Gyilkos-tó következett. A Gyilkos-tónál kaptunk szabadidőt. Szinte mindenki evett lángost. Én még vettem kürtöskalácsot, és fagylaltot. Fél kilenctől táncházba voltunk ami nagyon tetszett.

4.nap

 Hála most mi szálltunk fel utoljára ezért kivételesen később kelhettünk. Legelőször elmentünk egy kisebb ösvényre ahol megismerkedhettünk a falu polgármesterével. Ő elvitt minket túrázni. Megálltunk egy tisztáson kürtöskalácsozni, majd tovább indultunk. Sajnos én tovább nem mentem, mert már reggel óta rosszul voltam, és ráadásul a hátam is fájt, úgy hogy erről nagyon sokat nem tudok írni. Miután a többiek visszaértek szalonnasütés következett, eközben a fiúk focimeccset játszottak ahova Zoli bácsi is beszállt.

5.nap

Sajnálatos módon ez az öt nap nagyon gyorsan eltelt. 4:30-kor indult a busz. Azonban 3:45 körül Bia, Lilla és a tanárok furcsa zajt és dübörgést hallottak. Bia azt mesélte, hogy azt hitte valaki nagyon forgolódik. Reggel mikor mentem le mosdóba hallotam ahogy Tünde néniék beszélték valószínűleg medve volt a háznál. Kicsit féltem mikor fel kellet mennünk a buszhoz. Hazafele három helyen megálltunk még. Legelső megállónk a Tordai sóbánya volt. Itt izgalmas előadást tartottak nekünk. Később kaptunk egy kis szabad időt hogy körbenézhessünk. Én a barátaimmal felültünk egy óriás kerékre ami a bányában található. Nagyon élveztem. Ezután következett Kolozsvár, ahol megkoszorúztuk Mátyás szobrát és szülőházát. Legutolsó megállóhelyünk Nagyszalonta volt. Itt Arany János szobrát koszorúztuk meg. Én elszavaltam a Toldi Előhangját és sokan megdicsértek, ami nagyon jól esett. Méhkeréknél léptük át a határt és 19:30 körül értünk haza.

Összegzés:

Nekem nagyon tetszett ez a kis kirándulás. Rengeteg új dolgot megtudhattam, új helyeket láthattam, megismerkedtem az ottani szokásokkal. De a legjobb, hogy így mindenki jobban megismerte a másikat. Számomra ez egy felejthetetlen utazás volt.

Barna Lilla írása a kirándulásról:

Ezután elmentünk a Súgó barlanghoz, ami szintúgy gyönyörű volt, mint az odavezető út. Beszéltek nekünk a cseppkövek fajtáiról és láttunk pár denevért is. Aztán elindultunk a következő helyre, a Békás szorosba, ahol sétáltunk és megnéztünk egy vízesést, ahová egy keskeny híd vezetett. Tériszonyosoknak nem annyira ajánlott.

A Gyilkos tónál volt egy kis szabadidőnk, a legtöbb gyerek kürtőskalácsot és/vagy lángost evett, esetleg beszélgetett.


Ezután visszamentünk a szállásra és mindenki elkezdett készülődni a táncházra. A táncház viszonylag jól sikerült, háromféle tánc volt: 2 körtánc és egy páros tánc, amiben én nem táncoltam. Majdnem mindenki élvezte is. Este fél 12 körül értünk „haza”.

Negyedik nap túráztunk. De túra előtt ettünk egy kis kürtőskalácsot, amit ott helyben sütöttek. Odafele láttunk medvelábnyomot.

Amikor mindenki jóllakott, akkor felmásztunk a Csicsaj kősziklára. A kilátás nagyon szép volt, de sajnos nem mentünk el a medvebarlangokhoz. Visszafele az erdőben kerestünk nyársnak valót, hogy visszaérve tudjunk szalonnát sütni, ami az ebéd volt. Mindenkinek nagyon ízlett és ebéd után a fiúk nekiálltak focizni, mi pedig a fűben ülve figyeltük őket…

Az ötödik és egyben utolsó nap hajnali 5-kor indultunk el. A buszon mindenki aludt és csak Torda előtt ébredtünk fel.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Tordán meglátogattuk a Sóbányát, ahol volt egy kis szabadidőnk. Mi a fiúkkal pingpongoztunk és körbe sétáltuk az egész területet. Nekem legjobban a sóbánya aljában lévő csónakázótó tetszett. De ezek mellett volt még egy óriáskerék is!

Torda után, Kolozsvár volt a következő célállomásunk, ahol megkoszorúztuk Mátyás szobrát és szülőházát. Mindemellett felfedeztük, hogy Kolozsváron rózsaszín buszok is járnak.

Nagyszalontán megkoszorúztuk Arany János szobrát, ahol Csenge elszavalta a Toldi előhangját és a lányok pedig felolvastak Aranyról. Szalontán Zoli bácsi észrevette, hogy egy másik buszos csoport is a határra tart, ezért elkezdtünk sietni.

Sikeresen, a másik busz előtt értünk a méhkeréki határátkelőre és sikeresen átléptük a határt. Innen már csak röpke 2 óra volt Kecskemét. Este 7-re megérkeztünk az iskola elé, oda ahonnan indultunk…

Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, igazán jó emlék marad…

 

Erdélyi kirándulás- Határtalanul

Amikor meghallottam, hogy lesz lehetőségünk Erdélybe kirándulni, nem tudtam, hogy mire számíthatok. Én még nem voltam Erdélyben ezelőtt, úgyhogy úgy gondoltam, jó móka lesz. A kirándulásról sokat beszéltünk előtte, felkészítettek minket az idegen környezetre, a viselkedésre és a programokra.

04. 17. (kedd)

Végre eljött a nap, amikor elindultunk. Reggel négy órakor jött értünk a busz és kb. 6-ra értünk oda a határhoz. Az első megállónk Déva vára volt. Egy érdekes kis felvonóval mentünk fel a hegyre és körülnéztünk a várban. Csodálatos panoráma tárult a szemünk elé a kis lőréseken ketesztül. Furcsa volt a Kőmíves Kelemen monda színhelyén lenni. Ezután továbbmentünk Vajdahunyad várához. Osztozom a barátnőm véleményében, aki régóta el akart jönni ide megnézni ezt a történelmi jelentőségú várat. Továbbmentünk a Gyulafehérvári Székesegyházhoz, ahol egy osztálytársam felolvasott pár tudni valót a templomról. Este kb. 11-re értünk oda a szállásunkra, Gyergyóújfaluban. A vacsora és a szállás olyan jó volt, hogy még a töltött káposztát is megettem, holott azt nem szeretem.

04. 18. (szerda)

Korán reggel indultunk Korondra korongozni. Én egy kis vázát készítettem, nem is volt olyan nehéz. Ezután meghallgattunk egy előadást a székelykapuról és a taplógombáról. Nem is tudtam ezelőtt, hogy létezik ilyen mesterség, hogy taplógomba feldolgozás. A délután további részét koszorúzással töltöttük Farkaslakán Tamási Áron sírjánál és Székelyudvarhelyen. Ezek nem hagytak bennem olyan mély nyomot, mint a bújócskázás a szálláson az osztályfőnökömmel.

04. 19. (csütörtök)

Csütörtökön meglátogattuk az Elekes Vencel Általános Iskolát. A helyi gyerekek egy előadással készültek nekünk az iskolájukról. Ezután az erdélyi hetedikes fiúk kihívták a mi fiúinkat egy focimeccsre, de a mi csapatunk győzött. Megnéztük a rönkházakat és az osztálytársam megdöntötte a helybőltávolugrás rekordját. Ezután délelőtt ellátogattunk a súgóbarlangba. Vigyázni kellett, hogy nehogy beverjük a fejünket, de egyébként jó élmény volt a lámpák fényében a barlangban barangolni. Megtudtuk még, hogy a barlang a huzatról kapta a nevét. Ez egy túrázós nap volt, mert ezután gyalogoltunk még a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál. Itt kaptunk szabadidőt szuvenír vásárlásra és lángos evésre. A napot táncházzal zártuk és összebarátkoztam két erdélyi lánnyal.

04. 20. (péntek)

Ez a nap jól kezdődött mert nem kellett korán kelni. Elmentünk a Csicsaj-hegyre túrázni és annyi kürtöskalácsot ehettünk, amennyi csak belénk fért. Gyönyörű volt a panoráma és még „hegymászásra” is volt lehetőség. Visszafelé úton nyársakat gyüjtöttünk, mert délután szalonnát sütöttünk.

04. 21. (szombat)

Szombaton kissé szomorkodva indultunk haza, mert nemsokára véget ér ez a kirándulás. Megálltunk megnézni a Tordai sóbányát, ahol megkóstolhattuk a falon lévő rengeteg sót. Megtanultuk, hogy a só átlátszó és megcsodálhattuk a barlangi óriáskereket. Visszafelé beugrottunk még Kolozsvárra Mátyás szülőházához koszorúzni és megnézni Mátyás király szobrát. Az utolsó megállónk a határ és a hazaérkezés előtt Nagyszalonta volt. Megkoszorúztuk Arany János szobrát és az osztálytársam elszavalta az Előszót. Lassan elbúcsúztunk Erdélytől és hazaérkeztünk.

Az a véleményem így utólag Erdélyről, hogy kár lett volna kihagyni egy ilyen kirándulást. Nem hittem volna hogy ilyen sok magyar, kedves ember él Erdélyben.

 

 

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Újabb kecskeméti cég kapott állami támogatást

Újabb kecskeméti cég kapott állami támogatást

​Az új világgazdasági versenyben a magyar vállalatok akkor tudnak helytállni, ha megerősödnek, új...

2020.06.04. 16:18

Tér a térben térzene: szombatonként szól a jazz a főtéren

Tér a térben térzene: szombatonként szól a jazz a főtéren

A meglepetés szerenádok után újabb zenés műsorokkal készülnek Kecskemét főterére. Június 6–...

2020.06.04. 15:58

Kamion és személyautó ütközött

Kamion és személyautó ütközött

Az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Kecskemét térségében a 77-es km-nél személyau...

2020.06.04. 13:34

TRIANON 100 - Bán János jegyzete

TRIANON 100 - Bán János jegyzete

Szokták mondani, az a magyar, akinek fáj Trianon. Én úgy hiszem, leginkább az a magyar, aki hisz ...

2020.06.04. 12:16

Nézze velünk a trianoni emlékműsort!

Nézze velünk a trianoni emlékműsort!

A Kecskeméti Televízió, valamint hírportálunk 16.20 és 19 óra között a trianoni eseményekhez...

2020.06.04. 10:39

TRIANON 100: a polgármester gondolatai a nemzeti gyásznapról

TRIANON 100: a polgármester gondolatai a nemzeti gyásznapról

Szemereyné Pataki Klauda polgármester facebook oldalán osztotta meg gondolatait a nemzeti gy...

2020.06.04. 10:00

Trianon vitrin a Hanga Óragyűjteményben

Trianon vitrin a Hanga Óragyűjteményben

Aki járt már Hanga István órásmester óragyűjteményében, biztosan megtapasztalta, hogy bár kattogn...

2020.06.04. 08:35

A nemzeti összetartozás megtartó erejéről vall új dalában a Csík zenekar

A nemzeti összetartozás megtartó erejéről vall új dalában a Csík zenekar

A nemzeti összetartozás napjához és eszméjéhez, a trianoni békediktátum százéves keserűségéhez mé...

2020.06.04. 07:40

Zöldülő Hunyadiváros - Videóval

Zöldülő Hunyadiváros - Videóval

Szépül, zöldül a Hunyadiváros, köszönhetően az ügy iránt elkötelezett és tenni akaró helybéliekne...

2020.06.03. 21:30

Szájmaszk vagy nem szájmaszk? - Videóval

Szájmaszk vagy nem szájmaszk? - Videóval

Fegyelmezettek és türelmesek a kecskemétiek a szájmaszk-viselési szabályokat illetően. Az üzletek...

2020.06.03. 20:29

Trianon 100 -  A Hírös Városért Egyesület felhívása Kecskemét lakosságához

Trianon 100 - A Hírös Városért Egyesület felhívása Kecskemét lakosságához

2020. június 4-én fél ötkor álljon meg és emlékezzen egyperces némasággal történelmünk ...

2020.06.03. 18:01

Nagy sor a kórháznál - Videóval

Nagy sor a kórháznál - Videóval

Már a reggeli órákban hosszú a sor a Bács- Kiskun Megyei Oktatókórház bejárata előtt. Ennek oka, ...

2020.06.03. 16:48

A digitális kertészképzés tapasztalatai

A digitális kertészképzés tapasztalatai

Újabb interjú készült el a Neumann János Egyetemen. A kérdésekre ezúttal Kecskésné Dr. Nagy Eleon...

2020.06.03. 15:27

 Felfüggesztett börtön a tejfakasztón történt szúrásért

Felfüggesztett börtön a tejfakasztón történt szúrásért

A Kecskeméti Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt, gyorsított eljárás – bírósá...

2020.06.03. 14:37

10.000.000 forintot adományozott a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. - Videóval

10.000.000 forintot adományozott a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. - Videóval

10.000.000 forint adományozását jelentette be június 3-án Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR ...

2020.06.03. 14:05

7 kép

Fagyizóból lopott a kecskeméti fiatal

Fagyizóból lopott a kecskeméti fiatal

A rendőrök elfogták a lopásokkal gyanúsítható 14 éves helyi lakost. A fiatal a nyomozók számára n...

2020.06.03. 13:29

LMP- Vissza kell adni a pénzt az önkormányzatoknak

LMP- Vissza kell adni a pénzt az önkormányzatoknak

Az önkormányzatok helyzetéről tartott sajtótájékoztatót az LMP - Magyarország Zöld Pártja, Kecske...

2020.06.03. 13:21

 Tablóverseny 2020 – Ezekért a nyereményekért érdemes küzdeni

Tablóverseny 2020 – Ezekért a nyereményekért érdemes küzdeni

5 nap és véget ér a 2020-as tablóverseny. Izgalmas napokat lehet még átélni ebben az időszak...

2020.06.03. 13:00

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a Mercedes

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a Mercedes

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei ...

2020.06.03. 10:52

7 kép

Telefonos és online képviselői fogadóóra

Telefonos és online képviselői fogadóóra

A Hunyadivárosban élők számára tart ma fogadóórát a városrész önkormányzati képviselője. Pászti A...

2020.06.03. 10:37

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies