Archívum

Berta Bea

Keresés
Dátum választó
Rendezés
2023.03.29

Az Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét tartották a skill laborban

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét tartották ma (szerdán) a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház skill laborjában. Két elődöntő után a 10 legjobb hallgató mutatta meg szakmai tudását a mozgásrehabilitáció területén.
2023.03.28

Négyszáz munka érkezett a Kecskemét, ahogy én látom című rajzpályázatra

Kecskemétről készült rajzokat díjaztak ma (kedden) a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A „Kecskemét, ahogy én látom” című rajzpályázatra mintegy 400 munka érkezett a város általános és középiskoláinak tanulóitól.
2023.03.27

A pécsi püspök látogatott a Wojtyla Házba

Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke látogatott a Wojtyla Házba hétfő délután. Felföldi László atya megáldotta a népkonyha udvari kertjében újonnan felállított acélszobrokat és a szabadtéri tárlatot.
2023.03.24

Tavasszal is folytatódik a Hírös Szenior Egyetem előadássorozata

A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban folytatja a Hírös Szenior Egyetem előadássorozatát. Szerdán Koszecz Sándor, a KOLLABOR Természettudományos Élményközpont projektvezetője tartott előadást Te is lehetsz lakáskertész! címmel az egyetem CAMPUS épületében.
2023.03.24

Neumann János emlékére rendeztek programozó versenyt

Ma tartották a nemzetközi programozó verseny döntőjét a Neumann János Egyetemen. A névadó emlékére szervezett megmérettetésen Kárpát-medencei középiskolások, határon túli magyar nyelvű középiskolák tanulói vettek részt. A verseny célja a Neumann Emlékév programjaihoz kapcsolódóan a hallgatói utánpótlás és a középiskolai szakmai kapcsolatok fejlesztése volt.
2023.03.23

Elkezdődött a SZÍN-TÁR a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Ismét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ad otthont a SZÍN-TÁR fesztiválnak, ahol izgalmas vizsgaprodukciókat tekinthetnek meg a nézők a feltörekvő színművészek előadásában. A 14. Színművészeti Egyetemek Találkozója a Nagy Dalkultúrák című előadással vette kezdetét csütörtökön este a Kelemen László Kamaraszínházban.
2023.03.22

Nagyböjt és húsvét a mai ÉlŐvíz középpontjában

A nagyböjt és a húsvét áll a KTV ÉlŐvíz című vallási műsora ma esti adásának középpontjában. Öt riportban, több felekezet szemszögéből, személyes példákon keresztül mutatjuk be a készületet a kereszténység legnagyobb ünnepére. A műsor ma este 20.00 órától látható a Kecskeméti Televízió műsorán, később bármikor újra megnézhető az interneten.
2023.03.21

A Szent Imre Katolikus Óvoda mindkét telephelye megújul

A Szent Imre Katolikus Óvoda mindkét telephelye, a Szent Imre és a Teleki László utcai óvoda is megújul a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának köszönhetően. A két épület összesen 650 millió forintból kap új belsőt és külsőt.
Ünnepi dallamok a Nagytemplomban
2023.03.15

Ünnepi dallamok a Nagytemplomban

Ünnepi dallamok csendültek fel ma este a Kecskeméti Nagytemplomban. Nemzeti ünnepünkön a Bács-Kiskun Megyei Katona József könyvtár kórusa adott rövid koncertet a 18 órás szentmise előtt.
2023.03.14

Március 15-ei ünnepség az EGYMI-ben

Március 15-ei ünnepséget tartottak kedden délelőtt az EGYMI Nyíri úti intézményének udvarán. Az ünnepségen az intézmény diákjai és pedagógusok zenés, játékos formában idézték fel a 175 évvel ezelőtti eseményeket.
2023.03.14

50 éves a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola

Hármas évfordulót ünnepelt ma (kedden) a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az iskola névadásának 50., az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175., és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját is megünnepelték. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette, hogy újabb Petőfi szobor állítására készül Kecskemét.
2023.03.10

Óvodák tánctalálkozója Hetényegyházán

100 gyermek perdült táncra ma (péntek) Hetényegyházán. A Pajtás Utcai Óvoda adott otthont az ovisok tánctalálkozójának. A rendezvényt 2000 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék és ápolják a magyar néphagyományokat.
2023.03.09

Neumann János - Az ember a jövőből - könyvbemutó a CAMPUS-on

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti Neumann János Egyetem és a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány januárban indította el Neumann 2023 programsorozatát. Ehhez csatlakozva ma könyvbemutatót tartottak az egyetem CAMPUS–án. A Neumann János - Az ember a jövőből című könyv a magyar zseni pályáján kalauzolja végig az olvasót.
2023.03.06

Játékos vetélkedő Kecskeméten a Logopédia Európai Napján

Március 6-án ünnepeljük a Logopédia Európai Napját. Ezen a napon Európa szerte programokat szerveznek a logopédusok. A Kecskeméti EGYMI beszédjavító osztályai és logopédusai, gyógypedagógusokkal együtt játékos vetélkedőt tartottak a Móra Ferenc Általános Iskolában.
2023.03.06

800 ezer forintos adomány a Hírös Koraszülöttekért Alapítványnak

800 ezer forint pénzadománnyal gazdagodott a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány a CabTec Kft. felajánlásának köszönhetően. Az átadóra ma (hétfőn) délelőtt került sor a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. Az adomány egy új lélegeztető gép megvásárlásához járul hozzá.