Archívum

Csősz Alexandra

Keresés
Dátum választó
Rendezés
2023.03.25

Zöld Misszió - MyFarm

"Senki nem tehet meg mindent, de mindenki tehet valamit." Ezzel a gondolattal jellemezte Zubor Melissza a Zöld Misszió Csomagolásmentes bolt alapítója, az esemény szervezője a szombaton megrendezett születésnappal egybekötött közönségtalálkozót.
2023.03.25

Zöld misszió

2023.03.19

Három napig szólt a jazz a Hírös Agórában

32. alkalommal rendezték meg a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált Kecskeméten. A nemzetközi szinten is elismert, egész hétvégés bohém forgatagot a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon belül rendezték meg.
2023.03.15

Ünnepi véradást tartottak a Cirókában

Különleges helyen volt lehetőségük vért adni a segíteni vágyóknak. A Ciróka Bábszínház második alkalommal hirdette meg március 15-i véradását. A véradót és kísérőjét meghívták a délutáni János vitéz című előadásukra.
2023.03.15

Puskaropogástól volt hangos a Nyíri-erdő

Esős, márciusi nap volt a mai. Pont úgy, mint 175 évvel ezelőtt. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek szerda délután a hetényegyházi Nyíri-erdőben. A gyermekműsor és a Zönge zenekar produkciója mellett a puskaporszagú történelem is megelevenedett.
2023.03.15

Március 15 –Megtelt a Városháza díszterme a városi ünnepségen

Az esős és hideg idő miatt idén nem a Kossuth-szobornál, hanem a Városháza gyönyörűen felújított dísztermében tartották meg a városi ünnepséget március 15-e alkalmából. A megtelt teremben a kecskeméti nemzeti színház ünnepi műsora és Nyeste Pál piarista szerzetes ünnepi beszéde szólította meg a jelenlévőket. A megemlékezés koszorúzással zárult a Kossuth-szobornál.
2023.03.12

AQUA Kids nyíltnap a legkisebbeknek

Babajacuzzi, fejlesztő babatorna a legkisebbeknek, Fittmummy-torna, Yumeiho-bemutató és gyermek elsősegélynyújtó tanfolyam a szülőknek illetve a leendő szülőknek. A tavaly megnyitott AQUA Gyógyászat AQUA KIDS részlege tartott nyílt napot vasárnap délelőtt az érdeklődőknek, ahogy kipróbálhassák az egészségközpont gyermekspecifikus szolgáltatásait.
2023.03.05

Mag és gondolat cserélt gazdát a X. Kecskeméti Magvas Napon

Tizedik alkalommal tartotta meg a Kecskeméti Szatyor Egyesület a magvas napot Kecskeméten a hétvége első napján. A jubiláló eseményre nagyon sok hobbikertész érkezett, hogy csere-beréljen, frissítse otthoni növénykészletét és a vetőmagokon túl tapasztalatokat is cseréljen a kertgondozás körében.
2023.03.04

Kárpát-medencei gyűjtők találkozója a Hungarikum Ligetben

Képeslapok, régi könyvek, érmék, fegyverek, jelvények, kitüntetések, szappan, de még régi Kinder-tojás játékokból összeállított gyűjteményeket is megcsodálhattak azok, akik szombaton kilátogattak a lakiteleki Hungarikum Ligetbe, hogy részt vegyenek az első Kárpát-medencei gyűjtők találkozóján. Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményen a több százas-ezres nagyságrendű gyűjteményekben a legkülönlegesebb darabokra bukkanhattak az érdeklődők.
2023.03.04

Igazi falusi mulatságot szerveztek Helvécián az alapítási ünnepen  

Disznótoros, sütisütő és sütögető verseny, a kicsiknek ugrálóvár és zenés gyermekműsor, közös sport, délután pedig a Kredenc együttes műsora: igazi falusi mulatságot szerveztek Helvécián szombaton az alapítási ünnep alkalmából.
2023.02.26

OlWASSunk Együtt

Mintegy 50 magyar és erdélyi település csatlakozott az idén 16. alkalommal megrendezett olWASSunk Együtt rendezvényhez, amelynek célja, hogy az elmúlt évszázad erdélyi-magyar irodalom egyik kiemelkedő költője ne merüljön feledésbe, ápolják Wass Albert kultuszát.
2023.02.25

Fazekas József piarista atya emlékére avattak márványtáblát

Ünnepélyes keretek között szentelték fel Fazekas József piarista atya botanikus márványtábláját szombaton délben a Wojtyla Ház előkertjében. Fazekas József piarista atya, botanikus, gimnáziumi tanár jóvoltából született meg a Piarista Rendház udvarán az a kert, amely a rendházon túl egész Kecskemét díszéül is szolgál.
2023.02.13

Családi bábszínház az Agórában

A Hírös Agórában Szirtes Józsefné Ancsa néni bábos-játszóházvezető várta a legkisebbeket, ahol a ráhangoló játék után három rövid mesét hallhattak a gyerekek majd közösen készültek a fonalbabák.