Kategória: Beruházás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
60 találat
2023.09.17

Munkavégzés az M5-ös pihenőhelyen

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 121-es kilométerszelvényben található Petőfiszállási pihenőhelyen 2023. szeptember 14-től várhatóan 2023. szeptember 30-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt a pihenőhely – az ütemezett munkavégzésnek megfelelően – korlátozottan, az üzemanyag töltő állomás viszont változatlanul elérhető marad. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.
2023.09.15

Átadták a kívül-belül megújult Bocskai utcai óvodát

Átadták és megáldották péntek délelőtt a csaknem 600 millió forintból kívül-belül megújult Bocskai utcai óvodát. A negyvenéves épületet másfél év alatt újították fel, gyakorlatilag csak a falakat tartották meg. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kiemelte: a katolikus egyház országos óvodafejlesztési programja keretében három kecskeméti óvoda is megújult vagy újul meg a közeljövőben. A Bocskai utcai óvoda mellett idén júniusban adták át a megújult Teleki László utcai ovit, és hamarosan felújítják a Szent Imre utcai óvodát is. A Bocskai utcai óvoda pénteki ünnepélyes átadásán részt vett Soltész Miklós államtitkár és dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is.
2023.09.01

Folytatódik a Rudolf-laktanya és környékének újjászületése Kecskeméten

A korábban a szovjetek által leharcolt laktanyában a Lecpes Kft. munkájával létrejött családsegítő központról és a Horváth Építőmester kivitelezésében már jelenleg is zajló gimnáziumépítkezésről már beszámoltunk. 2024-ben többek között a három legénységi laktanya felújításával és összekapcsolásával fogják folytatni a munkálatokat.
2023.08.29

Átadták a Kecskemétet és Helvéciát összekötő Kiskőrösi utat

336 milliós beruházás keretében szilárd burkolatot kapott a Helvéciát Kecskeméttel összekötő Kiskőrösi út. A mai (kedd) ünnepélyes átadáson Balogh Károly, Helvécia polgármestere azt mondta, hogy ezzel több ezer ember álma vált valóra. A projektet Kecskemét önkormányzata is támogatta, többek között ezért épült lámpás kereszteződés a Könyves Kálmán körút – Kiskőrösi út csomópontjában, amely így gyorsabb áthaladást biztosít a megyeszékhelyre tartóknak.
2023.08.28

Kecskemét és Tatabánya a 2010-es évek győztese, de minden magyar nagyváros látványosan gazdagodott

Kecskeméten és Tatabányán nőtt legnagyobb arányban az életszínvonal a magyar megyeszékhelyek közül az előző évtizedben. Az egy főre jutó nettó jövedelem mindkét városban mintegy 150 százalékkal nőtt 2011 és 2021 között, Tatabánya így öt, Kecskemét pedig hét pozíciót javított- írja a g7.hu.
2023.08.21

Dr. Fülöp Tamás: azon dolgozom, hogy hallgatóink a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak

Újabb 4 évre dr. habil. Fülöp Tamás lett a Neumann János Egyetem rektora, aki ebből az alkalomból adott interjút ma (hétfő) a Kecskeméti Televíziónak. A rektor a beszélgetés során kitért azokra a folyamatban lévő fejlesztésekre, amelyek jelenleg is zajlanak az egyetemen és amelyekben egy csapat segíti a munkáját. Dr. Fülöp Tamás, Hájas Barnabásnak beszélt a jövőről is, mint mondta az a célja, hogy a Neumann János Egyetemen még versenyképesebb legyen, nagyobb hangsúlyt kapjon a következő években a tehetséggondozás, de azon is dolgozik, hogy az egyetem hallgatói a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak például sport és kulturális eseményeken.
2023.08.10

Hetek óta emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja további emelkedést mutat. 15 mintavételi helyen stagnáló tendencia jellemző, emelkedést Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon és Zalaegerszegen mértek, míg csökkenés egyedül Debrecenben jelentkezett. A koncentráció 4 településen az alacsony, 13 helyen a mérsékelt, 5 minta esetében pedig az emelkedett tartományba sorolható.
2023.07.25

Augusztustól már a főpálya épül a 441-esen

Jól halad a 441-es főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszának útfejlesztése, a főpálya építési munkálatai várhatóan augusztusban – a terelőút elkészülte után – kezdődnek, és a tervek szerint decemberig tartanak majd. Dr. Fekete Gábort, az építkezéssel érintett észak-keleti városrész önkormányzati képviselőjét is megkérdeztük a munka aktualitásairól.