Kategória: Beruházás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
8 találat
2023.05.31

Kihirdették a Modellvállalat Szimulációs Verseny eredményeit

Kecskemét adott otthont ma (szerda) a Modellvállatok Szimulációs Versenynek. A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet fél éve zajló megmérettetésére 152 csapat és 456 diák nevezett. Kecskemétet a Gróf Károlyi Sándor Technikum csapata képviselte a versenyben, Greean Goat azaz Zöld Kecskék csapata képviselte, amely elismerő oklevelet kapott.
2023.05.25

194 milliós sportfejlesztés Katonatelepen

A képviselők döntése értelmében Kecskemét Önkormányzata hozzájárult ahhoz, hogy a Katonatelepi Sportegyesület 194 millió forint értékű, sportcélú ingatlanfejlesztési beruházást hajtson végre a Katonai Sporttelep területén. A beruházás keretében új öltöző és klubhelyiség jöhet létre.
2023.05.25

Szemereyné Pataki Klaudia: válságálló volt Kecskemét tavalyi gazdálkodása

Ellenszavazat nélkül, 12 igen és 9 tartózkodás mellett fogadta el ma a közgyűlés azt az előterjesztést, amely Kecskemét elmúlt évi gazdálkodásáról szólt. A zárszámadás kapcsán felszólaló képviselők, pártállástól függetlenül hangsúlyozták, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is tudott fejlődni a város. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester pedig úgy fogalmazott, hogy Kecskemét gazdálkodása válságálló volt 2022-ben.
2023.05.24

Szemereyné Pataki Klaudia: támogatási programot dolgozunk ki a fiatalok helyben tartása érdekében

Egy sor szociális jellegű döntést hoz meg csütörtökön a közgyűlés. Ezek között lesznek olyanok, amelyek a rászorulók támogatásáról szólnak, de napirendre kerül majd a lakbérek befagyasztása is. Többek között ezekről beszélt, ma a KTV rendkívüli Kiemelő című műsorában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető részleteket árult el egy a fiatalok helyben maradását segítő, most készülő programról is.
2023.05.23

Bizottsági támogatás a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciónak

Egyhangúlag támogatta a városi közgyűlés környezetvédelmi bizottsága keddi ülésén a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciót, mely további hazai és uniós források elnyerése esetén fellendítheti Homokbánya városrész, majd potenciálisan más kecskeméti városrészek fenntartható fejlesztését.
2023.05.18

A Mercedes-Benz hosszú távon tervez a kecskeméti gyárral

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2023. május 18-án tette közzé éves üzleti jelentését. A kihívásokkal teli környezet ellenére a vállalat a 2022-es beszámolási időszakban több mint 150.000 darab járművet gyártott. Az adózott eredményt az előző évhez (2021) képest sikerült növelnie, amely így több mint 90 millió euró lett. A több tízmillió eurós nagyságrendű adó- és járulékfizetéssel a vállalat jelentős szerepet vállal a nemzetgazdaság erősítésében, és az ország egyik legnagyobb munkaadójaként aktívan hozzájárul Kecskemét és környéke foglalkoztatásához.
2023.05.18

Az egynapos sebészet feladatai - Dr. Gondos Miklós főigazgató a csütörtöki Közéletben

Világszínvonalú egynapos sebészeti egység működik Kecskeméten április 1-jétől. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén tesztüzem után, május 10-én adták át ünnepélyesen az egynapos sebészeti ellátást biztosító új egységet. Dr. Gondos Miklós, főigazgató a korszerű épületről és az sebészeti szolgáltatásokról is beszámol a Kecskeméti Televízió mai Közélet című műsorában.
2023.05.18

Eredményesen zárul a CLLD közösségépítő program Kecskeméten

Eredményesen zárul a kecskeméti CLLD program, aminek célja, hogy erősítse a helyi közösségeket és újaknak adjon támogatást. A 750 millió forintos uniós forrást kiválasztott helyi projektekre lehetett felhasználni. 24 civil projekt keretében az elmúlt 3 évben 366 program több mint 800 közösségfejlesztő eseménye valósult meg.
2023.05.11

Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!

Kecskemét, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza adott otthont ma a Portfolio online gazdasági újság, valamint a KAVOSZ Zrt. országos gazdaságélénkítő road showjának. A rendezvény középpontjában ezúttal a mikro-, kis- és középvállalkozások álltak. A szakemberek arra keresték a választ, hogy az ágazatra milyen hatással lesznek a világgazdasági folyamatok, és hogyan tudja őket támogatni a kormányzat.
2023.05.10

Világszínvonalú egynapos sebészeti egységet adtak át Kecskeméten

Megnyitotta kapuit a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az egynapos sebészeti ellátást biztosító új egység. A korszerű, kétszintes épületben a tervek szerint havonta 600 műtétet hajtanak majd végre többek között sebészeti, szemészeti, kézsebészeti, ortopédiai és traumatológiai területen. Az egynapos sebészet megnyílásával csökken az aktív fekvőbeteg ellátásra és annak műtőkapacitására eső terhelés, így rövidülhetnek a várólisták – hangzott el az új egység szerdai ünnepélyes átadásán.