Kategória: Bíróság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.05.26

A testvéréhez érkező mentősöket fenyegette

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a testvéréhez érkező mentők munkáját folyamatosan akadályozta, majd megfenyegette őket, hogy gázspray-t fúj rájuk, végül pedig a mentőautó ablakába is beleütött.
2023.05.18

Elsőfokon ítéletet hoztak a kecskeméti KSE Kft. gazdálkodása miatt indított perben

A KSE Sportegyesületeket Működtető Kft. gazdálkodásával kapcsolatban indított büntetőper 2017-ben kezdődött a Szegedi Járásbíróságon, és a cég 2009 és 2011 közötti tevékenységét vizsgálta. A Szegedi Járási Ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hat személy ellen emelt vádat. A mai ítélethirdetés előtt a vádlottak az utolsó szó jogán szólhattak a bírósághoz. Ezután dr. Kánitz Judit bírónő szünetet rendelt el, majd megkezdődött az ítélethirdetés.
2023.05.18

Bűnügyi felügyelet alatt kezdett drogot árulni

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfival szemben, aki a más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelete alatt jövedelemszerzés céljából családtagjaival rendszeresen marihuánát és kristályt értékesített.
2023.05.15

Menekülés közben defektet kapott és az árokban kötött ki az utasokkal teli csempészautó

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy grúz férfit, akinek bevándorlókkal teli, láthatóan túlterhelt autóját a járőrök hiába próbálták megállítani, az nagy sebességgel továbbhajtott, később defektet kapott és az árokban kötött ki.
2023.05.12

Hasba rúgta az őt ellátó orvost

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt és alhason rúgta.
2023.05.11

Tavaly jelentősen csökkent az ügyhátralék a Kecskeméti Törvényszéken

Miközben a Kecskeméti Törvényszéket a legnagyobb létszámú bíróságok között tartják számon – Budapestet nem számítva országos összehasonlításban az első három között jegyzik –, teljesítménye alapján még méretből adódó helyzeténél is előkelőbb helyet foglal el – emelte ki a ma (csütörtökön) megrendezett megyei összbírói értekezlet alkalmával dr. Tóth Áron László, az Országos Bírói Hivatal Elnöki Kabinetének főosztályvezetője Kecskeméten.
2023.05.11

Méretlenül vételezték az üzemanyagot

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt három férfival szemben emelt vádat, akik kihasználva a benzinkút kútoszlopa és az online kassza közötti kommunikáció rendszeres megszakadását, összesen több mint 9.000 liter üzemanyagot loptak el.
2023.05.09

A rendőrségi kordont kikerülve, utasokkal teli autóval menekült az embercsempész

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt egy lengyel férfival szemben, aki 800 euro fejében 7 illegális bevándorlót szállított a szerb-magyar határtól a személyautójában, amikor az autópályán az ellenőrzés elől menekülni kezdett, kikerülve a rendőrségi kordont és végül hosszas üldözés után az erdőben fogták el.