Kategória: Ingatlan
Keresés
Dátum választó
Rendezés
212 találat
2023.11.22

Elindult a Kadafalvi Közösségi Ház építésének előkészítése

Tavaszra elkészülhetnek a Kadafalvára tervezett közöségi ház tervei. A projekt a napokban startolt el. Az elsődleges információk szerint a több mint 500 négyzetméteresre tervezett létesítmény a városrészi napoknak helyet biztosító területen fog megépülni, amely idén került teljes egészében önkormányzati tulajdonba. Az elképzelések szerint az épületben a közösségi terek mellett helyet kap majd többek között a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő és egy PostaPont is. A Közösségi Ház köré pedig parkot, játszóteret és focipályát is terveznek.
2023.11.15

Fellendülést hozhat a CSOK Plusz

Bár a CSOK Plusz részletszabályozása lapzártánk idején még nem jelent meg, az eddig napvilágot látott információk alapján is élén érdeklődés mutatkozik az újabb otthonteremtési támogatás iránt.
2023.10.20

Régi városrészi elnevezések kerülnek a térképre

A csütörtöki közgyűlés a közterületi elnevezések és házszámok szabályozásával is foglalkozott. A grémium megalkotta a szabályokat tartalmazó rendeletet. Ennek értelmében számos olyan név kerülhet térképre, amit eddig is használt a város, de ezek most a gyakorlatban is megjelennek.
2023.09.01

Folytatódik a Rudolf-laktanya és környékének újjászületése Kecskeméten

A korábban a szovjetek által leharcolt laktanyában a Lecpes Kft. munkájával létrejött családsegítő központról és a Horváth Építőmester kivitelezésében már jelenleg is zajló gimnáziumépítkezésről már beszámoltunk. 2024-ben többek között a három legénységi laktanya felújításával és összekapcsolásával fogják folytatni a munkálatokat.
2023.07.26

Jelentős drágulás ment végbe Bács-Kiskun vármegye lakáspiacán 

A vármegyében a lakosok száma 2011-hez képest 5 százalékkal 495 ezer főre csökkent - derül ki az ingatlan.com új elemzéséből, amely a friss népszámlálási adatok alapján mutatja be a Bács-Kiskun vármegyei lakáspiacon bekövetkezett változásokat. Az elemzésből kiderül, hogy a nagyvárosok vonzáskörzetei az évtized nyertesei.
2023.06.08

Ilyen volt, ilyen lett a Városházánk

A Kecskeméti Médiacentrum bő két perces kisfilmben sűrítette össze a kecskeméti Városháza megújulásának folyamatát. Banczik Róbert és Gyenes Kata fotói alapján Hájas Barnabás szerkesztő és Muresán András vágó alkotása bemutatja az épület felújításának folyamatát. A képek mellett érdemes figyelni a filmben megjelenő és a beruházáshoz szorosan kapcsolódó adatokra, érdekességekre is. A Kecskeméti Médiacentrum így köszönti a Városháza újjászületését.
2023.06.01

Ilyen lesz az ingatlan-ügyintézés februártól

Gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést hoz jövő év február 1-től az E-ingatlan Nyilvántartás felülete. Az oldallal bármilyen földügyi eljárás intézhetővé válik elektronikusan. Ráadásul az E-ingatlan Nyilvántartás bevezetésével az ország bármely földhivatalában vagy kormányablakában intézhetjük majd a személyes ügyeket.
2023.05.25

Nem emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai

Nem emelkednek idén az önkormányzati tulajdonban lévő, szociális helyzet alapján és költségelven bérbe adott lakások bérleti díjai - döntött csütörtökön a városi közgyűlés. A lakásrendeletben és lakbérrendeletben eszközölt módosítások alapján bevezetik a piaci alapú bérbeadás lehetőségét is. Elhangzott továbbá: kidolgozás alatt áll a 28 év alattiak részére adandó lakbértámogatás, majd esetleges ingatlanvásárlás rendszere, mely a Kecskeméten való helyben maradásban segítené a fiatalokat.
2023.05.24

Szemereyné Pataki Klaudia: támogatási programot dolgozunk ki a fiatalok helyben tartása érdekében

Egy sor szociális jellegű döntést hoz meg csütörtökön a közgyűlés. Ezek között lesznek olyanok, amelyek a rászorulók támogatásáról szólnak, de napirendre kerül majd a lakbérek befagyasztása is. Többek között ezekről beszélt, ma a KTV rendkívüli Kiemelő című műsorában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető részleteket árult el egy a fiatalok helyben maradását segítő, most készülő programról is.
2023.01.30

Alapkőletétel az ABRAZIV Kft-nél

Újabb magyar tulajdonú csarnokokkal gazdagodik Kecskemét Déli Iparterülete. A mai napon az ABRAZIV Kft. két 1000 m2-es gyártó és szervizüzem alapkövét helyezték el a beruházási területen. Az egy milliárdos beruházásra a cég mintegy 300 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Multi Programon keresztül.