Kategória: Katasztrófavédelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
7 találat
2023.03.28

Kamionok ütköztek az M5-ösön Lajosmizsénél, több kilométeres a kocsisor

Egymásba futott három román kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán Lajosmizse közelében a 67. kilométernél kedden délelőtt. Egy ember nem tudott kiszállni az egyik járműből, őt feszítővágóval szabadították ki a műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos és lajosmizsei önkormányzati tűzoltók - írja a katasztrófavédelem. Az érintett sztrádaszakaszon több kilométeres kocsisor torlódott fel a Budapest felé vezető oldalon.
2023.03.05

Két autó ütközött az 54-es főúton Jakabszállásnál

Két személyautó ütközött össze vasárnap délután az 54-es főút 18-as kilométerénél Jakabszállás közelében - közölte a katasztrófavédelem. A kecskeméti hivatásos tűzoltóknak két embert feszítővágó segítségével kellett kiszabadítani. A mentők is a helyszínen vannak, információink szerint egy embert újra kellett éleszteni, és van két további sérült. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
2023.02.10

A HUNOR Törökországban: nem adják fel a reményt

Feszült várakozás, majd üdvrivalgás, összeölelkezés – ez történik, valahányszor kihoznak egy élő embert a mentőcsapatok a romok alól Törökországban. Az Antakya városában lévő, hátfalára dőlt épületbe, és a környező, itt-ott még lángoló épületekbe egyre nehezebben tudnak még a legtapasztaltabb szakemberek is behatolni.
2023.02.09

Már 17 embert mentett ki a HUNOR mentőszervezet

Harmadik napja dolgozik megállás nélkül, éjjel-nappal a HUNOR mentőszervezet Törökországban. Csütörtökön kora reggelig tizenhét túlélőt ástak ki az Antakya városában lévő húszemeletes épület romjai közül. Rajtuk kívül huszonkét ember holttestét is kiemelték, valamint egy kutyát és egy macskát is megmentettek a mínusz 9 fokos hidegben - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
2023.02.08

Már 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól

Már 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól Törökországban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerda reggel az MTI-t. A csapat Hatay tartomány székhelyén egy összedőlt húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat éjjel-nappal, nyolcórás váltásban.