Kategória: Kerékpár
Keresés
Dátum választó
Rendezés
20 találat
2023.08.15

Tűző nap, forró nyereg: elfoglalva a Benei templom!

Augusztus 13-án ismét nyeregbe pattantak a IUSTITIA-s Baráti Bringázók. Bár a hét közepén még hűvös, esős volt az idő, hétvégére szikrázó napsütés köszöntött ránk. Ezúttal a benei és kerekei templom/rom/ volt a cél. Alábbiakan a csapat élménybeszámolóját olvashatják.
2023.07.25

Országúti kerékpársport - Győztünk Mohácson!

A mohácsi vész 500. évfordulóját felvezető rendezvénysorozat részeként kerékpárversenyt rendeztek Mohács 500 néven, ahol a kecskeméti alapítású MBH Bank Cycling Team két junior válogatott kerékpárosa, Balogh Zsombor és Szöllőssy Ádám is rajthoz állt. A 110 km-es távon mindketten nagyon aktívan versenyeztek és már az első kilométerek elteltével szökésbe tudtak kerülni néhány társukkal együtt. A nemzetközi rutint ügyesen kihasználva Balogh Zsombor nyerte meg az abszolút kategóriát, ezzel magára ölthette az összetett győztesnek járó sárga mezt. Szöllőssy Ádám is a főmezőny előtt ért még célba, így 2. lett az U19-es kategóriában.
2023.07.03

Két kecskeméti bringás, három érem az OB-n

Ismét Debrecenben rendezték meg az országúti kerékpárosok legnagyobb és legjobban várt megmérettetését, az országos bajnokságot. Időfutamon Farkas Janka (WU19) és Gáspár Levente (Master2) bronzérmes lett, majd országúton Farkas Janka megszerezte korosztályában a női bajnoki trikót.
2023.06.01

Új néven, változatlan célokkal működik tovább hazánk egyik kerékpáros utánpótlásbázisa az MBH Bank Cycling Team

Hamarosan új mezben találkozhatunk a nemrég névváltoztatáson átesett, kecskeméti bázisú, de mára már országossá növő kerékpáros csapattal, az MBH Bank Cycling Teammel, akik igazi különlegességnek számítanak hazánkban. Egyrészt azért, mert itthon egyedülállómódon egy több korosztályt átölelő utánpótlással rendelkeznek, melynek tetetjén egy teljes U23-as csapat található, ahonnan már rendszeresen szerepelnek versenyzők a magyar válogatottban.
2023.05.28

Rendkívül sikeres volt a VI. BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúra

137 bringás pattant nyeregbe szombaton, hogy letekerjék a VI. BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúra valamelyik távját a három közül. Az általuk befizetett regisztrációs díjakból, valamint az adományozók és a licitálók által adott összegből a nap végére 638.500 forint gyűlt össze, melyet a szervezők Autizmus Centrum és a „CSODABOGÁR” Nappali Intézmény javára ajánlottak fel.
2023.05.25

A BringAuti, és ami mögötte van II. rész

Három éve annak, hogy utoljára megrendezték BringAuti jótékonyági kerékpártúrát, így arra gondoltunk, nem árt felfrissíteni, miről is szól. És elmesélni azoknak, aki nem is tudták. Leültünk hát beszélgetni Soltész Veronikával, a BringAguti főszervezőjével, egy autista gyermek édesanyjával. De aztán a végeredmény sokkal több lett, mint egy kedvcsináló. Egy autizmussal élő fiatalember története, aki most érettségizik, és az ELTE-re készül. És a szüleié. És azoké, akik segítették őket, hogy idáig eljussanak. Azoknak, akik egy ebből nagyon sokat tanulhatnak, akár érintettek, akár kívülállók.
2023.05.23

A BringAuti, és ami mögötte van I. rész

Május 27-én, szombaton rendezik meg a VI. BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúrát. Mivel a pandémia miatt a legutóbbi eseményt három éve tartották, arra gondoltunk, felelevenítjük, miről is szól. És elmondjuk azoknak, akik még nem ismerik. Soltész Veronikával, a BringAuti megálmodójával és főszervezőjével beszélgettünk. Aztán olyan mély lett, hogy végül két részre bontottuk. Ez itt az első, kedvcsináló rész.
2023.05.09

Sportmagazin: VIII. SZÉP Kihívás

Háromszáznál is többen ültek kerékpárra április 29-én, hogy letekerjék a SZÉP Kihívás három távja közül valamelyiket. A legnépszerűbb idén is a hagyományos, 200 kilométeres túra volt, de egyre többen próbálkoznak a 270 körüli távolság legyűrűsűvel is. A családok körében továbbra is nagyon népszerű a mini táv.
2023.05.05

Kerékpárral Lisszabonba: Szép Levente és Knáb András Benedek volt a Kiemelő vendége

Három egyetemista célul tűzte ki, hogy idén augusztusban eljutnak a világ egyik legnagyobb eseményére, az Ifjúsági Világtalálkozóra. A rendezvényt Lisszabonban tartják meg, a fiatalok utazásukhoz pedig a kerékpárt választották. Hogy mi a zarándoklattal is felérő sportteljesítmény célja, erről beszélt a Kerékpárral Lisszabonba kerékpáros csapat két tagja Szép Miklós Levente és Knáb András Benedek a KTV Kiemelő magazinjában.
2023.04.29

Elrajtolt a VIII. SZÉP Kihívás

Ma (szombat) reggel 8 órakor elrajtolt a VIII. SZÉP Kihívás népes mezőnye, hogy határaikat feszegetve, lenyomják az „alföldi bringások” Balaton-körét”, a több mint 200 kilométer hosszú távot. Az indulók számát jelentősen növelte, hogy köztük voltak a Nagyon SZÉP Kihívás (268 km) és a SZÉP Családi Kihívás (22 km) indulói is.