Kategória: Oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6930 találat
2024.07.18

Új intézményvezetők Kecskeméten-Dr. Ittzés Tamás lett a Kodály Iskola főigazgatója

Augusztustól új igazgatók kezdik meg munkájukat több kecskeméti oktatási intézményben. A Kecskeméti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint új vezetője lesz többek között a Kodály Iskolának, amelyet a következő tanévtől dr. Ittzés Tamás vezet majd. A Kadafalvi Általános Iskola tagintézmény-igazgatói pályázata viszont eredménytelen volt, ezért itt a központi intézmény vezetője tesz majd javaslatot a feladat ellátására.
2024.07.11

Harmadik hete tart a Grapevine Tánctábor

Egy hét intenzív tánctábor felér akár egy féléves vagy éves oktatással is. Ez a tapasztalata a közel harminc éve táboroztató Grapevine Tánciskolának. A képzett táncpedagógusokból álló csoport kétszáz gyermekkel foglalkozik nyaranta. A gyermekek kedvükre választhatnak a hip-hop, a modern-, és showtánc, valamint az akrobatika közül.
2024.07.10

Múzsa - Hollókői Huba a Panula-karmesterkurzusról

Hollókői Huba, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője volt a KTV kulturális magazinja, a Múzsa legutóbbi adásának vendége. Kriskó János szerkesztő-műsorvezető a neves finn karmester, Jorma Panula Kecskeméten tartott karmesterkurzusáról beszélgetett Hollókői Hubával, aki maga is Panula mester tanítványa volt a helsinki Sibelius Akadémián és számos mesterkurzuson.
2024.07.09

A Hírös Lovarda a lovaskultúra oktatási központjává válik

Átadták a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzeti Lovaskultúra Oktatási és Képzési Központját Kecskeméten kedden délelőtt. Az épületkomplexumban az általános iskolások, az egyetem hallgatói és testnevelő tanárok tanulhatják szeptembertől a lovas kultúrát. Cél, hogy minden járásban elérhető legyen a lovaglás, valamint hogy a Kárpát-medence lovas központjává váljon a Hírös Lovarda, melyet az építő B. Tóth Ferenc ajánlott fel az államnak.
2024.07.05

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Neumann János Egyetemen

344 hallgató vehette át diplomáját pénteken a Neumann János Egyetem CAMPUS-án. Több mint 60 százalékuk már elhelyezkedett a munkaerőpiacon. Dr. Fülöp Tamás rektor kiemelte, hogy egyre vonzóbb a kecskeméti egyetem, amit egyértelműen igazolnak az elmúlt időszak felvételi eredményei. Ebben nagy szerepe van a duális képzésnek, a vállalati partnerségnek, valamint a szakmai és gyakorlati hálózatnak – mutatott rá.
2024.07.04

Szerteágazó gyermekvédelmi rendszer jellemzi Kecskemétet

A gyermekjólét és gyermekvédelem területén óriási felelőssége van a kormánynak és az önkormányzatoknak egyaránt. Kecskemét ilyen irányú tevékenysége rendkívül szerteágazó, sokszínű, és komoly védelmet nyújt a 18 év alattiaknak, több mint 21 ezer gyermeknek és fiatalkorúnak – mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Rádió1 Gongban elhangzó interjújában.
2024.07.03

Átadták az Év pedagógusa-díjakat a Kecskeméti Tankerületi Központ tanévzáró ünnepségén

Az év pedagógusait és nevelő-oktató munkát segítő munkatársait díjazták szerda délelőtt a Kecskeméti Tankerületi Központ tanévzáró ünnepségén. Az ünnepélyes átadáson elismerő szavakkal mutatták be a díjazottak értékeit és kiemelkedő munkájukat. A tankerületi elismerések mellett két nyugdíjba vonuló tagintézmény-igazgatót is búcsúztattak.
2024.06.27

Igazgatóváltás a Kecskeméti Református Gimnáziumban

Tanévzáró istentisztelettel ért véget június 23-án, vasárnap délelőtt a Kecskeméti Református Gimnázium 2023/2024-es tanéve, amely az iskola történetének 460. éve volt. A rendezvényen derült ki, hogy 14 év igazgatói szolgálat után nyugdíjba vonul az iskola igazgatója, Szenes Mártonné Durucz Anna, akit Tóth Imre jelenlegi igazgatóhelyettes vált majd az igaugatói poszton. Az intézmény leköszönő és következő vezetője volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége.