Kategória: Szolgáltatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2416 találat
2023.05.24

Informatikai átállás miatt szünetel a gépjármű-ügyintézés május 30-án

Megújítja a Belügyminisztérium az országos járműnyilvántartást, ezért 2023. május 30-án, kedden a vármegye legtöbb kormányablakában informatikai átállás miatt nem lesz lehetőség a gépjárművekkel kapcsolatos ügyek intézésére. A tervezhető ügyekkel javasolt másik napon felkeresni az ügyfélszolgálatokat.
2023.05.18

Eredményesen zárul a CLLD közösségépítő program Kecskeméten

Eredményesen zárul a kecskeméti CLLD program, aminek célja, hogy erősítse a helyi közösségeket és újaknak adjon támogatást. A 750 millió forintos uniós forrást kiválasztott helyi projektekre lehetett felhasználni. 24 civil projekt keretében az elmúlt 3 évben 366 program több mint 800 közösségfejlesztő eseménye valósult meg.
2023.05.11

Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!

Kecskemét, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza adott otthont ma a Portfolio online gazdasági újság, valamint a KAVOSZ Zrt. országos gazdaságélénkítő road showjának. A rendezvény középpontjában ezúttal a mikro-, kis- és középvállalkozások álltak. A szakemberek arra keresték a választ, hogy az ágazatra milyen hatással lesznek a világgazdasági folyamatok, és hogyan tudja őket támogatni a kormányzat.
2023.04.30

Áramszünetek jönnek Kecskemét szerte

Jövő héten több órás áramszünetek lesznek Kecskemét több városrészében is. Amennyiben az esti órákra sem áll helyre az áramszolgáltatás, akkor a fogyasztóknak az e-vonalat vagyis a 62/565-600-as telefonszámot kell hívniuk. Mutatjuk az érintett utcákat és időpontokat.
2023.04.21

Bokrétaünnepet tartottak az épülő biomassza fűtőműnél

Fél éven belül megkezdheti működését a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. biomassza fűtőműve. Mindezt ma (péntek) délelőtt jelentették be a milliárdos beruházás bokrétaünnepén. A beruházás célja, hogy megújuló energiával váltsa ki a távhőhöz felhasznált földgáz mintegy 70 százalékát, ezzel tovább erősítve a távhős lakások, intézmények ellátásbiztonságát.
2023.04.17

Kecskemét térségében a kormányablakbusz

Szolgálatba álltak a vármegye mobilizált kormányablakai. 2023. április 17. és április 21. között a Kecskeméti járás településein várja ügyfeleit a kormányablakbusz, valamint a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai részére áll majd rendelkezésre. A mobilizált kormányablakok az év során a vármegye valamennyi járásába eljutnak.
2023.04.13

Iparkamara: itt van a digitális ipari forradalom kora

2023-ban beköszöntött a digitális ipari forradalom korszaka, amelyre a kis- és közepes vállalkozásoknak is fel kell készülniük. Ezt a folyamatot igyekezett ma (csütörtök) segíteni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Modern Vállalkozások Programja, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye. Az eseményen többek között elhangzott, hogy a megyei vállalkozások digitalizációja intenzíven növekszik, de a lemaradások országos viszonylatban még mindig jelentősek.
2023.03.25

Április 1-jétől emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. április 1-jétől módosul a Volánbusz üzletszabályzata. Az utazási igazolvány, kedvezményes vagy díjtalan utazásra jogosító okmány nélkül, illetve érvénytelen jeggyel, bérlettel utazók által a helyszínen fizetendő pótdíj mértéke 12 ezer, a pótdíjazástól számított 3-30 napon belüli teljesítésnél 25 ezer, 30 napon túli tartozás esetén pedig 50 ezer forint lesz. Új lehetőségként 3 napon belül még lehetőség lesz a helyszíni bírsággal megegyező mértékű, 12 ezer forintos pótdíjat fizetni. Az utólagos bemutatás költsége 2500 forintra nő. A cél, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.