Kategória: Turizmus
Keresés
Dátum választó
Rendezés
20 találat
2023.09.15

A régi magyar kávéházi hagyományok kelnek életre Kecskeméten – Megnyílt a Lechner

Kávéház, nem kávézó – hívja fel mindjárt az elején a figyelmet Tamási Ákos, a Városháza sarkán nemrég megnyílt Lechner Kávéház üzletvezetője. A régi magyar kávéházi hagyományokhoz visszanyúló patinás Lechner nem csak minőségi olasz kávét kínál. A croissant-ok, bagettek, magyaros és angolszász tojásételek mellett meleg főételeket, frissen csapolt proseccót és más italkülönlegességeket is fogyaszthatunk itt, de ennél még több kíván lenni a Lechner: Kecskemét új közösségi helyszíne.
2023.08.22

Megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Kecskemét Főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál kedd délután megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mely több mint 100 kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral várja az érdeklődőket vasárnapig. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által a Hírös Hét Fesztivál kísérőrendezvényeként megszervezett nagyszabású térségi seregszemlén tíz faházban és egy jurtában összesen 16 település mutatkozik be. A rendezvény újdonsága idén a Térségi Gasztrohét, melynek keretében megismerkedhetünk a térség hagyományos ízeivel.
2023.07.20

JAZZFŐVÁROS: a legkulturáltabb családi fesztivál

Ha valaki azt hiszi, hogy Kecskeméten csak homok van és nyáron máshová kell menni nyaralni, téved. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Domb Beachnél a tó mellett, fesztiválokhoz ideális füves-fás területen rendezik meg augusztus 3-6. között a régió legnagyobb és legkülönlegesebb szabadtéri klasszikus jazzfesztiválját. Zenei szempontból kifejezetten a klasszikus (táncolható) jazz jelenti a fesztivál arculatát, de abban a legszélesebb spektrumot fedi le. A programokról ma délelőtt számolt be Ittzés Tamás fesztiváligazgató egy rendhagyó és hangulatos sajtótájékoztatón.
2023.07.01

Aki lemarad, kimarad - Elérkezett a II. Street Food & Street Art és Borsétány utolsó napja

Az idei Street Food & Street Art és Borsétány nagyobbra tervezték, mint a tavalyi rendezvényt, mégis elérkezett a fesztivál utolsó napja. Gyakorlatilag a Dobó körúti körforgalomtól a Cifrapalotáig mindenhol különleges ételek, italok, hangulatos helyek, utcai művészet, családi programok és mozgó éttermek, vagyis foodtruckok várják az érdeklődőket. Aki most nem látogatja meg a fesztivált, annak egy évet biztosan várnia kell.
2023.05.08

„Csoda született” - Tíz éves a kecskeméti Four Points by Sheraton

Nagyszabású születésnapi rendezvényt szervezett a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont. A szálloda idén 10 éves: 2013. május 6-án nyitotta meg kapuit Kecskeméten. Azóta része lett a város vérkeringésének. A jubileum alkalmából mondott beszédében Juszkó Anita igazgató úgy fogalmazott: 10 évvel ezelőtt egy csoda született.
2023.05.05

Kerékpárral Lisszabonba: Szép Levente és Knáb András Benedek volt a Kiemelő vendége

Három egyetemista célul tűzte ki, hogy idén augusztusban eljutnak a világ egyik legnagyobb eseményére, az Ifjúsági Világtalálkozóra. A rendezvényt Lisszabonban tartják meg, a fiatalok utazásukhoz pedig a kerékpárt választották. Hogy mi a zarándoklattal is felérő sportteljesítmény célja, erről beszélt a Kerékpárral Lisszabonba kerékpáros csapat két tagja Szép Miklós Levente és Knáb András Benedek a KTV Kiemelő magazinjában.
2023.04.18

Hamzáné Lakó Judittal beszélgettünk Kecskemét és térsége új online rendezvénynaptáráról

Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptára az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából. Az aranyhomok.hu honlapon elérhető naptár szerint több mint 300 program várja idén is az érdeklődőket egész évben. A programokról beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.
2023.04.16

Nagy érdeklődés övezte a Kunbaracsi Értékjáró Sétát

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idei évi első kirándulása alkalmával a Kecskeméti Járás egyik legkisebb, érintetlen természeti környezetéről híres településére, Kunbaracsra invitálták a vendégeket április 15-én, szombaton. A sétát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte, több, mint ötven fő, számos család, egyéni túrázó és baráti társaságok választották szombat délelőtti programjuknak a község megismerését. Az eseményt Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő úr is megtisztelte jelenlétével, a séta során lehetett vele beszélgetni a település fejlesztési lehetőségeiről.
2023.04.07

Húsvéti forgatag és traktoros verseny a Magyarkertben

Közel 100 traktoros méri össze tudását április 8-án, szombaton Jakabszálláson, a Magyarkert Húsvéti Traktoros Forgatagán. Az év első megmérettetését egész napos ünnepi szórakoztató programok kísérik. Többek között lesz tojáskeresés, arcfestés és pónilovaglás, délben pedig elkölthetjük a friss levegőn a marha-, vagy a kakaspörköltet.