Kategória: Turizmus
Keresés
Dátum választó
Rendezés
14 találat
2023.05.08

„Csoda született” - Tíz éves a kecskeméti Four Points by Sheraton

Nagyszabású születésnapi rendezvényt szervezett a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont. A szálloda idén 10 éves: 2013. május 6-án nyitotta meg kapuit Kecskeméten. Azóta része lett a város vérkeringésének. A jubileum alkalmából mondott beszédében Juszkó Anita igazgató úgy fogalmazott: 10 évvel ezelőtt egy csoda született.
2023.05.05

Kerékpárral Lisszabonba: Szép Levente és Knáb András Benedek volt a Kiemelő vendége

Három egyetemista célul tűzte ki, hogy idén augusztusban eljutnak a világ egyik legnagyobb eseményére, az Ifjúsági Világtalálkozóra. A rendezvényt Lisszabonban tartják meg, a fiatalok utazásukhoz pedig a kerékpárt választották. Hogy mi a zarándoklattal is felérő sportteljesítmény célja, erről beszélt a Kerékpárral Lisszabonba kerékpáros csapat két tagja Szép Miklós Levente és Knáb András Benedek a KTV Kiemelő magazinjában.
2023.04.18

Hamzáné Lakó Judittal beszélgettünk Kecskemét és térsége új online rendezvénynaptáráról

Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptára az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából. Az aranyhomok.hu honlapon elérhető naptár szerint több mint 300 program várja idén is az érdeklődőket egész évben. A programokról beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.
2023.04.16

Nagy érdeklődés övezte a Kunbaracsi Értékjáró Sétát

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idei évi első kirándulása alkalmával a Kecskeméti Járás egyik legkisebb, érintetlen természeti környezetéről híres településére, Kunbaracsra invitálták a vendégeket április 15-én, szombaton. A sétát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte, több, mint ötven fő, számos család, egyéni túrázó és baráti társaságok választották szombat délelőtti programjuknak a község megismerését. Az eseményt Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő úr is megtisztelte jelenlétével, a séta során lehetett vele beszélgetni a település fejlesztési lehetőségeiről.
2023.04.07

Húsvéti forgatag és traktoros verseny a Magyarkertben

Közel 100 traktoros méri össze tudását április 8-án, szombaton Jakabszálláson, a Magyarkert Húsvéti Traktoros Forgatagán. Az év első megmérettetését egész napos ünnepi szórakoztató programok kísérik. Többek között lesz tojáskeresés, arcfestés és pónilovaglás, délben pedig elkölthetjük a friss levegőn a marha-, vagy a kakaspörköltet.
2023.03.11

Március 11-étől újra jár a Tisza-tó expressz – Kerékpárra fel!

A fővárost a Tisza-tóval összekötő Tisza-tó expressz közvetlen járatként március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról, Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig. A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton a MÁV-START teljes hálózatán, ez 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat. A MÁV-Volán-csoport leányvállalatainak egyre több járművén van lehetőség a bicikliszállításra, már nem csupán vonaton, hanem néhány távolsági buszjáraton is. Az elmúlt években intenzíven növekvő igényekhez igazodva, a vasúttársaság honlapján számos hazai kerékpárszállítási lehetőséghez érhető el ajánló és segítő leírás az utazások megtervezéséhez.
2022.11.18

Juszkó Anita volt a KTV stúdiójának vendége

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége őszi, tisztújító közgyűlésén új elnököt és két alelnököt választott. 2023. január 1-jétől az egyik alelnöki posztot Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont igazgatója tölti be. Ő volt a Kiemelő vendége.
2022.11.18

60 éves az Aranyhomok Hotel

Ünnepi fogadást szervezett közelgő 60. születésnapja alkalmából az Aranyhomok Szálloda csütörtökön délután. Az eseményre a város gazdasági és kulturális életét több mint fél évszázada befolyásoló vállalkozás partnerei, valamint a város vezetői kaptak meghívást.