Kategória: Zene
Keresés
Dátum választó
Rendezés
12 találat
2023.03.28

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagcsoportja

Új elnökkel és elnökséggel folytatja munkáját a Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagcsoportja. A Kodály Zoltán teljes szellemi hagyatékát ápoló és népszerűsítő közösség hétfő este tartott tisztújító közgyűlést az Ókollégiumban. A megjelentek egyhangú szavazatai alapján részben új tagokból álló ötfős elnökség alakult, akik azután maguk közül Virág Barnabást választották elnöknek.
2023.03.24

Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.
2023.03.20

A lovagkereszttel kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. A kecskeméti Kodály Intézet igazgatóhelyettesét pályájáról, a pandémia oktatást átalakító hatásairól és a Kodály Intézet jelenleg zajló nagyszabású felújításáról, bővítéséről is kérdeztük.
2023.03.20

Orbán Györgyöt köszöntötte az Ars Nova Énekegyüttes

Hetvenötödik születésnapját ünnepelte tavaly hazánk egyik legmeghatározóbb kortárs zeneszerzője, Orbán György. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő komponistát az Ars Nova Énekegyüttes nemrég egy új CD-vel lepte meg, amelyen előadásukban a Kossuth-díjas szerző 14 műve hallható. Az album ünnepélyes bemutatóját vasárnap este tartották meg a Hírös Agórában. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében rendezett koncertet személyes jelenlétével az ünnepelt és felesége is megtisztelte.
2023.03.11

Ligeti-, Bartók- és Rimszkij-Korszakov koncerttel nyílt meg a Tavaszi Fesztivál

Március 10-én a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje volt a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hivatalos nyitánya. A Ligeti György, Bartók Béla és Nyikolaj Rimszkij-Korszakov műveiből összeállított műsor a Filharmónia Magyarország Kodály bérletsorozatának keretében valósult meg. A zenekart a szeptemberben kinevezett művészeti vezető, Hollókői Huba karmester vezényelte.
2023.03.10

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta Kecskeméten

A Kodály 140 rendezvénysorozat részeként Kecskemétre látogatott Kodály Zoltánné Péczely Sarolta, a Magyar Kodály Társaság és a Katona József Könyvtár közös szervezésében. A pódiumbeszélgetésben visszaemlékezett a zeneszerzővel közös életükre és a szellemi-tárgyi hagyaték ügyére is. Péczely Saroltát Erdei Péter karnagy kérdezte.
2023.03.05

Az életöröm mindannyiunké - Megnyílt Harsányi Zsuzsanna jótékonysági kiállítása

Az életöröm mindannyiunké - ezzel a címmel nyílt jótékonysági kiállítás Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból március 3-án a budapesti Klebelsberg Kastélyban. A kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány által szervezett kiállítás egy vándortárlat, melynek első állomása a budapesti. Kecskemétre májusban érkeznek a képek.
2023.03.01

Felcsendült Kecskemét híres harangjátéka

Szerda reggel 7 órakor megszólalt a harangjáték Kecskemét szívében. Először a „Kecskemét is kiállítja” című toborzódalt lehetett hallani. A Városháza felújítása miatt 2019 októberében felfüggesztették a zenét, ám a munkálatok befejezése után mától ismét élvezhetjük a gyönyörű dallamokat.
2023.03.01

Csipkefa főzőcske, előadás és táncház Nyisztor Tinkával

Pénteken ismét csángó táncházat tart a Csipkefa Zenekar a Kápolna utcai Clichében. Vendégük ezúttal Nyisztor Tinka néprajzkutató lesz, aki a moldvai Pusztina településről látogat el Kecskemétre. A 20.00 órakor kezdődő táncház előtt 16.00 órától moldvai csángó galuska készítésre, 19.00 órától előadásra várják az érdeklődőket, melyen Nyisztor Tinka a moldvai csángók jeles napi és hétköznapi étkezési szokásairól, valamint aktuális vallásgyakorlási lehetőségeiről beszél majd. A belépés mindvégig ingyenes, adományokat elfogadnak a vendég tiszteletdíjára.
2023.02.24

Kardos Pálra emlékeztek a Kodály Iskolában

A magyar kórusművészet egyik legnagyobb egyénisége, Kardos Pál halálának 45. évfordulója alkalmából hangversenyt rendeztek csütörtökön a Kodály Iskolában. Az emlékkoncerten az intézmény öt kórusa lépett színpadra. Az emelkedett hangulatú est során – életművét megköszönve – a Kardos Pál Alapítvány emlékérmének arany fokozatát vehette át Ladics Tamásné, az iskola korábbi igazgatónője.
2023.02.15

Kiemelő: megjelent Csík János és a Mezzo új lemeze

Gyémántból kalitkát címmel jelent meg Csík János és a Mezzo legújabb lemeze. Az új album beharangozásához jó alkalmat kínál a farsang. De hogy pontosan mire is számíthatnak a kíváncsi vájtfülűek, erről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában Csík János Kossuth-díjas zenész, a zenekar alapítóját és Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes.
2023.02.11

Hercegnők, kalózok, muzsikusok

Hercegnők és kalózok töltötték meg a Hírös Agóra színháztermének sorait szombaton délután. Farsangi forgataggal egybekötött koncertet adtak a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészei a legkisebbeknek és szüleinek Hollókői Huba Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, karmester és Földi Jácint trombitaművész, mint műsorvezető vezetésével.