Kategória: Zene
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.07.12

10 nap múlva kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál

Kecskemét egyik legrangosabb nyári rendezvénysorozata július 22-én veszi kezdetét. A Kodály Művészeti Fesztivál számos programja között minden nap lesz komolyzenei esemény. A nyitónapon a KultKaszinóban az ország egyik legpatinásabb kvartettje, az 1966-ban alakult Kodály Vonósnégyes játékában gyönyörködhetnek majd a zeneszeretők. A Falvay Attila, Bangó Ferenc, Tuska Zoltán és Éder György alkotta kamaraegyüttes műsorán Mozart, Kodály és Mendelssohn művei szerepelnek.
2024.07.11

40 órányi jazz és swingtánc vár ránk a Domb Beachen

Vízpart, fülbemászó muzsika, hideg sör és finom falatok – kell-e ennél több egy szabadtéri családi fesztivál sikeréhez? Erre a receptre épült a BOHÉM JAZZFŐVÁROS fesztivál, amely már nyolcadik éve csábítja Kecskemétre a klasszikus jazz szerelmeseit. Az augusztus 1-jétől 4-ig tartó jazzünnepről Ittzés Tamás fesztiváligazgatót kérdeztük.
2024.07.10

Múzsa - Hollókői Huba a Panula-karmesterkurzusról

Hollókői Huba, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője volt a KTV kulturális magazinja, a Múzsa legutóbbi adásának vendége. Kriskó János szerkesztő-műsorvezető a neves finn karmester, Jorma Panula Kecskeméten tartott karmesterkurzusáról beszélgetett Hollókői Hubával, aki maga is Panula mester tanítványa volt a helsinki Sibelius Akadémián és számos mesterkurzuson.
2024.07.04

Japán leghíresebb koncerttermében játszott zenekarával a Kecskemétről indult hegedűművész

Június 17-e óta Japánban koncertezik a MÁV Szimfonikus Zenekar. A háromhetes turné legutóbbi, 10. hangversenyét – ismét fergeteges sikert aratva – a felkelő nap országa legismertebb zenei központjában, a Suntory Hallban tartották meg. A Kobayashi Ken-Ichiro vezette együttes művészeként az ünneplés részese volt a Kecskeméti Kodály Iskola korábbi diákja, Czágler-Oberfrank Bernadett is. Az ifjú hegedűművész szerint „a zenekar teljes beleéléssel játszott, a kitörő tapsvihar, az éljenzés, az állótaps is azt jelezte felénk, hogy sikerült átadnunk a közönségnek azt az érzést, amiben léteztünk.”
2024.07.03

Amatőr zenészek világzenekarának munkáját segítette a volt kodályos diák

A napokban Budapesten, a Zeneakadémián adott koncertet a World Civic Orchestra. Az amatőr zenészekből álló együttes tagjai közös zenélésükkel tesznek bizonyságot arról, hogy a muzsika képes legyőzni a világunkban jelentkező, néha áthidalhatatlannak tűnő ellentéteket. A zenekart erősítette a kecskeméti zeneszeretők körében is jól ismert csellóművész, Balogh-Jámbor Janka. A zenei tanulmányait a Kodály Iskolában kezdő ifjú muzsikus személyre szóló meghívást kapott, hogy játékával segítse a civilek örömzenélését.
2024.07.01

Dunavecse ünnepét gazdagították a kecskeméti szimfonikusok

A hétvégén ünnepelte várossá válásának 20. évfordulóját Dunavecse. A Bács-Kiskun vármegyei település vezetői vasárnap este az eseményhez méltó, felemelő programot szerveztek. A református templomban megtartott rendezvény résztvevői az ünnepi műsor második részében a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar játékában gyönyörködhettek.
2024.07.01

Komolyzenei programajánló – 2024. július

A nemzetközi karmesterkurzus záróprogramja és egy virtuóz zongoraművész vendégjátéka a Hírös Agórában, a Kodály Vonósnégyes hangversenye a KultKaszinóban, séta a Trio Passacagliával a Városházától a Barátok templomáig és ütőhangszeres koncert a Kecskeméti Kodály Iskolában – július hónapban többek között ezek a programok várják Kecskeméten a zeneszeretőket.
2024.06.30

A szegedieket már elbűvölte, Kecskeméten sem lesz ez másképp

Öt kontinens 47 országa után péntek este a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nagyszínpadán adott fergeteges koncertet Péter Bence. A világhírű zongoraművész virtuóz játéka magával ragadta a népes publikumot, az előadásról annak hallgatói és résztvevői egyaránt elragadtatással szóltak. Péter Bence néhány hét múlva, július 26-án Kecskeméten is fellép, vélhetően a Hírös Agórába ellátogató zeneszeretők is a szegediekhez hasonló, életre szóló zenei élményben részesülnek majd.
2024.06.29

Igazi nyáresti, szórakoztató programra várják a fúvószene szerelmeseit

Jótékonysági hangversenyt rendez ma este az Első Kecskeméti Lions Klub. A Kecskeméti Református Kollégium Dísztermében 18 órakor kezdődő koncerten a Kuna Lajos és Lauer Zsolt vezette Kecskeméti Városi Fúvószenekar lép majd fel, az együttes népszerű dallamokat szólaltat meg. A felhőtlen kikapcsolódást ígérő program résztvevői adományaikkal a zenekar szeptemberi, olaszországi fesztiválszereplését támogathatják.
2024.06.28

Ismét Kecskeméten dolgozik a „karmesterek mestere”

Immár harmadik alkalommal szervezett nemzetközi karmesterkurzust a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a világhírű finn dirigens, Jorma Panula vezetésével. A hét elején kilenc karmester érkezett a hírös városba, akik szerda délelőtt óta az agórában együtt dolgoznak a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral. A mesterkurzus záróhangversenye július elsején lesz, amelyen a négy kontinensről érkezett résztvevők vezényelnek majd.
2024.06.27

Strand, buli, nyaralás! Vár az East Fest Mezőtúron!

Július 17-20-áig újra vár az East Fest Mezőtúron! Csobbanj, bulizz, nyaralj elérhető árakon! A kellemes környezettel és jó hangulattal várnak Kelet-Magyarország egyik legnagyobb rendezvényére. Esténként a nemzetközi és hazai éllovasok krémje dübörög majd a színpadon, napközben pedig ingyen csobbanhatsz és sportolhatsz vagy akár kerti mozizhatsz!
2024.06.21

Az Aurin Leánykar énekelt a Bartók Rádióban

A Bartók Rádió Ars Nova című műsorának csütörtök esti adásában a Durányik László vezette Aurin Leánykar énekeiben gyönyörködhettek a közmédia hallgatói. A XX. és a XXI. század zenéjéből válogató magazinban a kecskeméti lányok többek között Tóth Péter, Gyöngyösi Levente és Kocsár Miklós kompozícióit szólaltatták meg.
2024.06.19

Zongorafesztivál a Kodály Iskolában

Első alkalommal szerveztek házi megmérettetést a Kecskeméti Kodály Iskola zongora szakos diákjai számára. Az I. Zongorafesztiválon részt vevő közel 50 fiatal játékáról a zsűri elnöke, Ladics Tamásné elismeréssel szólt.
2024.06.12

Pénteken Tanévzáró Futam és Fesztivál Kecskeméten

Hatalmas bulira készülhetnek a fiatalok a hétvégén. Június 14-én, pénteken Tanévzáró futamon mérkőzhetnek meg a középiskolás csapatok ügyességi versenyeken, logikai feladatokban és erőnléti próbákon. Este bulival folytatódik a program a Vasútparkban, ahol neves DJ-k pörgetik a lemezeket. Az esemény kapcsán volt a KTV vendége Stein Ildikót, a Hírös Fiatalok Egyesület alelnöke, Dóka Gábort, a Főnix Dance Sportegyesület elnöke és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő.