Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Május 15. Szombat  Zsófia

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna

Az Akadémia egy nagy család a Halmai házaspár számára

Sportházasságok II.: Halmai Markó Dorina és Halmai Gábor

2021.04.12. 14:13

Halmai Markó Dorinát és Halmai Gábort a kosárlabda hozta össze. Dorina szülővárosában, Budapesten kezdett el kosárlabdázni, majd Győrbe került, ahol egy súlyos sérülés miatt befejezte játékospályafutását. Gábor Kunszentmiklósról indulva Kecskeméten járt középiskolába, majd Pécsett folytatta egyetemi tanulmányait és játszott a város csapatában. Sérülések miatt az aktív játékot abbahagyta és korán elkezdett edzősködni. Pécs, Jászberény, Budapest majd egy rövid pécsi kitérő után Kecskemét volt az edzői pálya eddigi állomáshelyei.

Mindketten nagy családban nőttek fel, Dorinának van egy ikertestvére, valamint egy nővére és egy bátyja, Gábornak egy bátyja és egy öccse. A család közelsége mindkettőjüknek kiemelten fontos. Kisfiuk Zente 2020. november végén született, terveik szerint két testvért is szeretnének fiuk mellé.

– Budapesten születtem, ott is nőttem fel. A sporttagozatos Csík Ferenc Általános Iskolába és Gimnáziumba jártam. A Vasas Akadémián kezdtem a kosárlabdát, onnan kerültem Győrbe, az NB I/A-ba. – foglalta össze eddigi pályafutását Dorina.

Gábor Kunszentmiklósón kezdett el kosárlabdázni, majd Kecskeméten, a Bolyai János Gimnázium sporttagozatán érettségizett. Érettségi után Pécsen kosarazott, de egy komolyabb sérülés játékospályafutásának a befejezését eredményezte. Azóta aktívan edzősködik, lassan már 19 éve. Halmai Gábor büszke arra, hogy a 2005-2006-os szezonban már a Völgyi Péterrel közösen felkészített U20-as csapatuk országos bajnokságot nyert. Majd 2007-2008-ban csapatával ismét megnyerte az U20-as bajnoki címet. A jelenlegi felnőtt válogatottnak három korábbi játékosa is a tagja lett.

Fordulatot jelentett pályáján, amikor Ivkovic Stojan lett 2007-ben a Pécs szakmai igazgatója, aki maga mellé hívta az NBI/A osztályában szereplő csapathoz, amellyel Magyar Kupát és bajnoki ezüstöt szereztek.

Ivkovic távozása után, 2011-ben Jászeberénybe került, ahol három évig dolgozott. Onnan Budapestre szerződött, ott váltott, kicsit kényszerből a női vonalra. Persze ez a „kényszer” utólag már nem olyan fájó, mert ott ismerte meg Dorinát.

Budapesten az NB I junior, majd az NB I/A csapat mellett dolgozott. Mellette az U20-as válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. Egy fél szezonra visszament Pécsre, szintén a női vonalra.

– Ekkor érkezett Ivkovicné Béres Tímeától a meghívás Kecskemétre, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiára. Nem sokat gondolkodtam, mert közel kerültem a családomhoz, tudtam, hogy ide jó helyre kerülök. Tudtam, hogy egy jól felépített rendszert hozott létre Timi, amelyben jól lehet dolgozni – indokolta Kecskemétre kerülését Gábor.

Gábor szülei Kunszentmiklóson élnek, édesanyja pedagógus, édesapja, Gábor bátyjával saját erdészeti vállalkozásában dolgozik, öccse Tasson él.

– Amióta Kecskeméten élek, valóban közel kerültünk egymáshoz, de ez igaz Dorinára is, hiszen egy-egy órán belül mindkettőnk szüleit elérjük – emeli ki Gábor, hozzátéve, hogy mindkettőjüknek fontos s szoros családi kötelék, hiszen abban nőttek fel, az adott nekik mintát további életükre.

– Nagyon szoros a szüleimmel is a kapcsolat. Édesanyámék szinte naponta lejönnek Budapestről hozzánk. Négyen vagyunk testvérek. Édesapám és bátyám is egy saját családi vállalkozásban dolgoznak együtt. Nővérem egy budapesti kosárlabda egyesület technikai vezetője, ikertestvérem saját vállalkozást épített fel – tette hozzá Dorina.

Ismeretségük Budapesten a Vasas Akadémián kezdődött, akkor azonban csak edző-játékos kapcsolat volt közöttük.

– Gábor az edzőm volt a Vasas Akadémián. Akkor még nem voltunk kapcsolatban. Én elkerültem Győrbe, ő átkerült Pécsre. A távolság ellenére ekkor kerültünk közel egymáshoz – emlékezett vissza Dorina.

Dorinának 2018-ban volt egy súlyos sérülése, egy keresztszalag szakadása, ezért abba is hagyta a versenysportot. Ekkor már Gábor Kecskeméten volt, ezért nem volt kérdés, hogy ő is az alföldi városba költözik.

A leánykérés 2018. szeptember 21-én Budapesten a Normafánál történt. Gábor azt tervezte, hogy az első randevú helyszínén, az Erzsébet-kilátónál kéri meg szerelme kezét, azonban az le volt akkor zárva, ezért a Normafához „csalta” Dorinát.

– Elég kacifántos úton kellett félrevezetnem, hogy ne jöjjön rá, hogy mit akarok. Az Erzsébet-kilátóhoz nem jutottunk fel. Hogy lássuk a helyszínt, a Normafa lett belőle. Ott egy teljesen egyszerű és érdekes módon történt a leánykérés. Megkértem Dorinát, hogy fogja meg a gyűrűt, amíg megkötöm a cipőmet – emlékezett a történtekre Gábor.

Hozzátette: Igazából az odavezető út volt a vicces. Dorina egy nagyon nehéz edzőtáborban volt Budapesten csapatával, ezért kissé türelmetlen volt. Gábor próbálta elterelni Dorina figyelmét és rávenni, hogy márpedig az adott helyre fontos elmenni. A nagy duzzogás után Dorinának jókedve lett.

Jelenleg albérletben laknak Kecskeméten, de folyik az építkezésük Katonatelepen. Hosszú távon terveznek Kecskeméten maradni.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Dorina hangsúlyozta: Gábor sokat segít a háztartásban.

– Rengeteget segít most a baba körül, délelőttönként ő van a Zentével és én mindent el tudok végezni – tért ki az otthoni munkamegosztásra Dorina, hozzátéve, hogy a mosogatást azt mellőzi Gábor.

A családi hagyományt követve Zentének még két testvért szeretnének. Természetes elvárásuk, hogy a gyerekeik sportoljanak. Azonban nem elvárás, hogy élsportolóvá váljanak.

– Ha olyan képességeik lesznek, hogy élsportolóvá vállhatnak, akkor természetesen támogatni fogjuk őket mindenben. Benne vagyunk a sportban és tudjuk, hogy ez mivel jár. De azt nem várjuk el, hogy minden áron élsportolók legyenek. A sportágat sem mi akarjuk eldönteni – tették hozzá egyöntetűen.

– Amikor én Kecskemétre jöttem egy kicsit leadtam abból, hogy NB I/A újra és felnőttek valamilyen szinten. Megismerve a rendszert, nem egyszerű dolog, mindig van egy folyamatos stressz, hogy mi lesz holnap. Soha nem kiszámítható. A családalapításhoz stabil háttér kellett, amelyet Kecskeméten találtunk meg. Kecskeméten Ivkovicné Béres Tímea stabil hátteret épített fel az Akadémia mögé, nyugodtan lehet dolgozni és eredményeket is lehet elérni. Itt minden adott ahhoz, ha az ember szereti a munkáját, akkor tud is eredményesen dolgozni – indokolta Gábor, hogy miért választották Kecskemétet.

– Amikor a fővárosból Győrbe kerültem, már akkor elhatároztam, ha lehet, nem Budapesten szeretnék élni, hanem egy kisebb városban. Amikor Gábor idejött, mindenki azt mondta, hogy Kecskemét kisváros, itt semmi sincs, nincs az a pörgés, mint Pesten. Én beleszerettem Kecskemétbe, nagyon szeretek itt lakni – fűzte hozzá Dorina.

A házaspár építkezik, mellette Gábor több fronton is próbál helyt állni. Szeretik a természetet, szeretnek kirándulni. Két éve még eljutottak Horvátországba, de a Balaton part is kedvenc helyük.

– Rövid távú célom, hogy az Akadémián a rengeteg elvégzett munkát szeretném eredményre váltani. Ez sikerülhet is, mert az általam edzett két korosztály ott lehet az élmezőnyben. Természetesen a házépítést is szeretnénk minél előbb befejezni és beköltözni. Mellette a kosárlabda szakedző mesterképzését is csinálom. Dolgozom a 2006-os leány válogatott mellett is - avatott be munkájába Gábor.

Gábor nagyon szereti a természetet, imád horgászni.

– Szeretem vízpartot, a csöndben tudok igazán kikapcsolni. Kertészkedni is szeretek, erdőben a facsemeték között nőttem fel. Amikor otthon voltam, gyakran már reggel 4-kor a munkásokkal együtt mentem ki az erdőbe dolgozni. A ház körül nagyon sok minden meg tudok csinálni – indokolja a természetszeretetét Gábor.

Meg szeretné szerezni a legmagasabb kosárlabda edzői végzettséget, amit Magyarországon el lehet érni.

– Az utánpótlás szinten minél jobb eredményt szeretnék csapataimmal elérni, de azt sem vetettem el, hogy egyszer ismét felnőtt szinten dolgozzak. Jó, hogy a válogatott mellett is dolgozhatok. Jó lenne Kecskeméten felépíteni a KKC-vel egy olyan női vonalat, amely NB I/A csoportban játszana – avatott be terveibe Gábor.

Dorinának most természetesen Zente a legfontosabb. Ő edzőként az U11-es és az U12-es korosztállyal szeret foglalkozni.

– Nem tervezem, hogy nagyobbak is foglalkozzak, mert ez az én világom – mondta Dorina.

Mindkettőjüknek a biztos pontot saját épülő otthonuk, szemük fénye Zente, valamint a szülők és a testvérek közelsége, a család biztonsága jelenti.

– Az Akadémián úgy érezzük magunkat, mintha egy nagy családban élnénk – mondta Dorina végezetül.

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Kulturális közösségépítő erejéről tett tanúbizonyságot a hatéves KönyvtárMozi

Kulturális közösségépítő erejéről tett tanúbizonyságot a hatéves KönyvtárMozi

A pandémiás helyzetre való tekintettel online térben rendezték meg az idén hatodik születésnapját...

Forgalomterelés a „repülős körforgalom” lezárása miatt

Forgalomterelés a „repülős körforgalom” lezárása miatt

A „repülős körforgalom” vasárnap nyolc órásra tervezett lezárása befolyásol...

Eltűnt kecskeméti asszonyt keres a rendőrség

Eltűnt kecskeméti asszonyt keres a rendőrség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat Lapétáné Pintér Tünde 42 éves kecskeméti...

A gyalogosokat is figyelmeztették a háromnapos akcióra - Videóval

A gyalogosokat is figyelmeztették a háromnapos akcióra - Videóval

Három napon keresztül figyelték megkülönböztetett figyelemmel a zebrákat, a rendőrök Kecskeméten....

Merre jár majd a kecskeméti városnéző kisvonat? - Videóval

Merre jár majd a kecskeméti városnéző kisvonat? - Videóval

​Május utolsó hétvégéjén debütál a SI HU névre keresztelt kecskeméti városnéző kisvonat. Most már...

Megsérült a kadafalvi iskola tetőszerkezete

Megsérült a kadafalvi iskola tetőszerkezete

Vihar rongálta meg néhány napja a Kadafalvi Általános Iskola tetőszerkezetét.   A Kecsk...

Nem szabad teherként kezelni a hétfői meccset

Nem szabad teherként kezelni a hétfői meccset

Nagy lehetőség kapujában van a hétfői 7-5-ös, DEAC elleni győzelem után az SG Kecskemét Futsal eg...

Benkő Tibor a koronavírus elleni védekezésről és a repülőnapról

Benkő Tibor a koronavírus elleni védekezésről és a repülőnapról

Benkő Tibor volt az M1 csatorna péntek reggeli műsorának vendége. A honvédelmi min...

Hrenkó Norbert, az MKB Cycling Team versenyzője a Tour de Hongrie-n

Hrenkó Norbert, az MKB Cycling Team versenyzője a Tour de Hongrie-n

Áprilisban bronzérmes lett a Hegyi OB felnőtt mezőnyében, májusban pedig a nemzeti válogatott tag...

Minden gyermeket felvettek a kecskeméti óvodákba - Videóval

Minden gyermeket felvettek a kecskeméti óvodákba - Videóval

​Minden felvételiző gyermeket felvettek az óvodákba. A 2021/2022-es nevelési évet 1036 hároméves ...

Birkózás: Majer Barnabás serdülő válogatott

Birkózás: Majer Barnabás serdülő válogatott

Jövő héttől a serdülő válogatottal folytatja a felkészülést Majer Barnabás, a Csepel - Kesi Kecsk...

Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

A „Hírös kecskemétiek” című pódiumbeszélgetés következő, élő előadását rend...

Letartóztatásban a lopással és rablással gyanúsított férfi

Letartóztatásban a lopással és rablással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 29 éves lajosmizsei férfi letartóztatását, a...

Lassan, de folyamatosan nő a turisták száma Kecskeméten - Videóval

Lassan, de folyamatosan nő a turisták száma Kecskeméten - Videóval

​Érezhetően megnőtt a szállásfoglalások száma Kecskeméten is májusban, azonban a vendégéjszakáké ...

Elkezdődött a tinédzserek oltása - Videóval

Elkezdődött a tinédzserek oltása - Videóval

​Elkezdődött a regisztrált 16 és 18 év közöttiek oltása hazánkban. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókór...

Újabb képviselőjelöltjét mutatta be Kecskeméten a Mi Hazánk Mozgalom

Újabb képviselőjelöltjét mutatta be Kecskeméten a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel mellett Erős Erzsébetet indítja egyéni képviselőjelöltjeként a 2022-es or...

Telefonos fogadóórát tart dr. Tóth Szilárd

Telefonos fogadóórát tart dr. Tóth Szilárd

Dr. Tóth Szilárd, a 7. sz. egyéni választókerület, a Vacsi közi-, Külső-Bethlenvárosi térség...

Virtuális gyárlátogatás a TERMOSTAR-nál

Virtuális gyárlátogatás a TERMOSTAR-nál

Filmet forgatott és az online térbe költöztette fiataloknak szóló szakmai programját a TERMOSTAR ...

Burkolatfelújítás az M5-ösön - Videóval

Burkolatfelújítás az M5-ösön - Videóval

Pályafelújítási munkálatok kezdődtek az M5-ös autópályán Kecskemét közelében. 

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies