Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2020.01.19. 19:30

Fotó: Kovács Nóra

Vasárnap negyedik alkalommal rendezték meg az immár hagyományos futóversenyt, a Violin Maratont. Ezúttal is összejött a rekorddöntés, mintegy ezer futó nevezett a versenyre.

Évről évre egyre nagyobb tömeget vonz városunkba az év legelső futóversenye, melyet Juhász Ágnes, a Kodály Iskola művésztanára álmodott meg. Az esemény fő célja, hogy a jótékonysági futás bevételéből a szakközépiskolás növendékek szakmai fejlődését támogassák. A negyedik Violin Maratonra közel ezer futó nevezett. Már kora reggel tele volt a Kodály Iskola aulája a résztvevőkkel, valamint a neves művészekkel és sportolókkal.

Juhász Ágnes elmondta:  – A futók nagyon szeretnek jótékonykodni, rengetegen érkeztek vidékről és a határainkon túlról is. Valószínű, amiatt is, hogy a gyerekeket támogassák ezzel, illetve ez egy holtszezon a futószezonban, de keresik ezeket a lehetőségeket, különlegességeket, hogy hol tudnak rajthoz állni.

A rajt 11 órakor indult a Kodály Iskolától és a belvárost megkerülve érintette a nevezetességeket. A verseny különlegessége idén is az volt, hogy a futás útvonalán kellemes, javarészt komolyzenei dallamok csendültek fel. Az országos hírű, határon túl is meghirdetett versenyen, három távon öt, tíz és 21 kilométeren vehettek részt a versenyzők. Molnár Istvánnak nem az első alkalom, hogy részt vesz a Violin futáson, tavaly a félmaratoni távon harmadikként ért célba, idén sem hagyta ki az eseményt.

– Nagyon hangulatos verseny, ez a komolyzenei aláfestés pedig különösen kellemessé teszi az egészet, szóval azt hiszem, ez egy különleges rendezvény, ami tükrözi a város atmoszféráját – mondta el a versenyző

A versenyt követő bemutató koncert után pedig az eredményhirdetés következett, ahol minden távon az abszolút első három férfi és női helyezettek értékes tárgyjutalomban, egyedi díjakban részesültek.

Eredmény

21 km 

Női: 1. Garami Katalin, 2. Tolnai Éva, 3. Irena Kos Kukec

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Férfi: 1. Patocskai Tamás, 2. Kónya Ákos, 3. Vajda Zoltán

10km

Női: 1. Filó Edit 2. Kozák Ignáth Éva 3. Háryné Staskó Anita

Férfi: 1. Zvekán Zsombor 2. Bibó Zoltán 3. Baukó Ferenc

5km

Női: 1. Kovács Zsófia 2. Janicskár Ildikó 3. Vincze Nadja

Férfi: 1. Nagy Richárd 2. Csorba Bence 3. Mogyorósi Gábor

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink