Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Szeptember 28. Szerda  Vencel

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

IV. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra

Benne az útvonal!

2018.04.17. 18:17

Május 6-án negyedszer rendezik meg a Szép Kihívást, az alföldi bringások Balaton-körét. A táv 207 kilométer, az aszfalt minősége nem javult, a szél is szeret táncolni errefele, így aztán ismét igazi kihívást jelent a rendezvény, melyre mindenki egy éve vár. Az is, aki letekerte tavaly, és az is, aki lemaradt róla. Harmadik típusú nincs. Mert nem létezik olyan bringás, aki ne vágyna rá, hogy legalább egyszer teljesítse.

A szervezők május 6-án, immár negyedik alkalommal indítják egész napos útjukra a vállalkozó szellemű kerékpárosokat. A IV. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra embert és gépet próbáló, ugyanakkor egyáltalán nem teljesíthetetlen: kétszázhét kilométer egy nap alatt. Aki versenyezni szeretne, az téphet, aki ismerősökkel, barátokkal kíván túrázni, az kényelmesebb (de nem bevásárlós) tempóval haladhat. 

A szintidő is úgy van kitalálva, hogy azért aki szeretne, az be is érhet. Aki pedig szeretne, de mégsem érne be, mert elfárad, arra is gondolnak. A SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra útvonalának kialakítása ugyanis lehetővé teszi, hogy könnyen visszatérhessen a túraközpontunkba. Hiszen nem a világ végére indul a menet, hogy aztán ott visszaforuljon, hanem Kecskemét városát rajzolja körbe alacsonyforgalmú, alsóbbrendű útvonalakon. Így a menekülés, kiszállás lehetősége mindig adott, a csapat nem távolodik el a starthelytől beláthatatlanul nagy távolságra.

Hogy a Szép Kihívás milyen jelentős eseménnyé vált a kerékpáros körökben, az mutatja, hogy az első alkalommal 119, a másodikon már 212 részvevő indult el, amit sikerült úgy megfejelni, hogy tavaly, a harmadik kihíváson már mintegy 350 bringás állt a rajtvonalhoz.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A szervezők üzenete:

"Mindenkit biztatunk, hogy május 6-án töltsön egy napot, egy jó hosszú napot velünk, pattanjon nyeregbe, tegyen egy próbát! Sőt, ha valaki kevésbé tapasztalt, bizonytalan még, egy vezetett túra keretében a szervezői mezőnyünk fogja neki a szelet, látja el folyamatosan tanácsokkal, és még a térképet is nézi helyette, tartja szóval, és lendíti keresztül a nehézségeken. Ezen kívül idén SZÉP Családi túra néven egy minitúrát is meghirdetünk, 30 kilométeres össztávval, igazán szolid tempóval, menet közben két pihenővel."

 

Nevezni a www.nevezes.szepkihivas.hu oldalon lehet, további információk pedig a www.szepkihivas.hu oldalon találhatók meg.

- A civilizáció kényelméhez szokva keressük-kutatjuk folyamatosan a kihívásokat, hogyan lehet kipróbálni, mire képes a sokkal szélsőségesebb terheléshez tervezett testünk, hol vannak a határaink. Már száz kilométerre is azt gondolhatnánk, hogy nem hétköznapi elvetemültség szükséges hozzá, hiszen olyan, mintha valaki Kecskemétről Budapestre, egészen a Lánchídig tekerne, pedig kényelmes tempóban ez a lehetőség bárkiben ott lapul. Ezt megduplázni, mindössze 12 óra alatt, az már komoly sportteljesítmény, dicsőség, igazi kihívás, SZÉP Kihívás - mondja Barna Imre szervező, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének elnöke.

Kapcsolódó cikkek:
Szép Kihívás – több mint kétszázan, több mint kétszázon
III. Szép Kihívás – Az alföldi bringások Balaton-köre