Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Kilencedik éve áll a kosarasok mellett a KTE-Duna Aszfalt - videóval

2020.08.10. 18:46

Hétfőn délután az Ápoló Klubban tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a KTE-Duna Aszfalt, ahol számos fontos bejelentést tett a csapat. Kiderült, hogy ebben az évben is használja majd a Duna Aszfalt nevet. De azt is bejelentették, hogy szerződést kötöttek a 2020-21-es bajnoki szezonra a válogatott Horti Bálinttal. Dr. Homoki Tamás pedig „külsősként”, a klub társadalmi elnökeként tér vissza a csapathoz.

KILENC - A KTE Kosárlabda Klub Kft. életében ez egy különleges szám. A 2020-21-es bajnoki szezon lesz ugyanis a 2012-ben alapított sportszervezet 9. idénye, ám ehhez a szezonhoz kapcsolódik egy másik 9-es is. Egy közös út, egy közös építkezés újabb kiemelkedő állomásához érkeztek. Amikor 2012-ben az alapító tulajdonosok elkötelezték magukat a sportág mellett, és életre hívták a KTE Kosárlabda Klub Kft-t, minden bizonnyal csak álmodtak arról, hogy lesz egy társuk, aki bizalmat szavazott az akkor még nem bizonyított új sportszervezetnek, aki töretlenül hisz abban, amit a sporttámogatás eszméje jelent, aki elkötelezett és lojális a választottja mellett. A Duna Aszfalt Kft. ilyen társa lett az alapítóknak.

A Duna Aszfalt Kft. és a KTE Kosárlabda Klub Kft. újabb egy évvel meghosszabbította a nagyvállalat névadó szponzori szerződését, így a csapat ebben az évben is használja majd a Duna Aszfalt nevet.

A szerződést Tóth László, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezető igazgatója és Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke szentesítette.

Tóth László, a névadó szponzor Duna Aszfalt Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapat és vezetősége mellé azért állnak oda immár 9. éve, mert olyan fontos értékeket is képviselnek, amelyek nem csak a sportban fontosak. Példaként hozta fel a megyei kórházzal, valamint a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvánnyal közösen folytatott jótékonysági akciókat.. 

A KTE Kosárlabda Klub tulajdonosi tanácsának elnöke, Fazekas Mihály hangsúlyozta, hogy a Duna Aszfalt hosszú évek óta tartó támogatása révén stabil a klub háttere, és bízik benne, hogy az előttünk álló szezonban a közös célokat még magasabb szintre tudják emelni. Hangsúlyozta, hogy idén is a legjobb nyolc közé kerülés a KTE-Duna Aszfalt célja, de a rájátszásban is minél tovább szeretnék látni játszani az együttest, ezzel megörvendeztetve a népes szurkolótábort.

A rendezvényen tiszteletét tette Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is, aki elmondta, hogy a városvezetés továbbra is kiemelten támogatja a kosárlabdát. Azzal folytatta, hogy erős vára Kecskemét Magyarországnak, ehhez erős bástyák is kellenek, és a kosárlabda társadalom az egyik ilyen meghatározó szereplő az A-csoport csapattal egyetemben.

A Duna Aszfalt Kft-ről elmondta, hogy a cég a társadalmi szerepvállalás területén zászlóshajónak számít, és ezért tisztelet és köszönet jár nekik. Hozzátette, hogy Kecskeméten több sikeres vállalkozás is van még akikre számítanak, és csak arra tudja biztatni a cégvezetőket és döntéshozókat, hogy erősítsék társadalmi szerepvállalásukat a sport támogatásával. 

VÁLOGATOTT JÁTÉKOS KECSKEMÉTEN

Nem csupán szakmai, hanem marketing szempontjából is nagy siker minden sportszervezet számára, ha sikerül szerződést kötnie egy aktuális magyar válogatott játékossal. Mióta Wittmann Krisztián nem szerepel a válogatottban, Karahodzic Kemal a kecskeméti kosárlabda képviselője a magyar felnőtt válogatottban. Mostantól azonban nem lesz egyedül.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. ugyanis szerződést kötött a 2020-21-es bajnoki szezonra Horti Bálinttal. A 31 éves center Pécsről költözött Kecskemétre – de mondhatjuk, hazatért. Ugyanis a Szarvason született Bálint itt kezdte kosárlabda pályafutását, itt lett magyar bajnok minden utánpótlás korosztályban, és itt lett felnőttjátékos, amikor 2008. október 22-én Dombóváron 7 percre pályára lépett az akkor Univer Kecskemét néven szerepelt csapatban, mellesleg 2 pontot szerzett is. Későbbi csapataiban (Paks, Falco, Jászberény, Körmend, PVSK) eddig összesen 320 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A szerződést Horti Bálint és Sörös Jenő ügyvezető írta alá a sajtótájékoztatón. 

A 2020-21-ES KERET

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Horti Bálint szerződtetésével megvan a végleges bajnoki játékoskeretünk.

Marko Derasimovic augusztus 17-én, Cleveland Thomas pedig augusztus 23-án érkezik Kecskemétre.

Mezszám Név Születési év Poszt
4 LUKÁCS DÖME   2000   3-2
6 CLEVELAND THOMAS  1993 2-3
8 MARKO DERASIMOVIC 1984    3-4
9 HORTI BÁLINT  1989 5
10 NIKOLA PESAKOVIC 1991 2-1
11 KARAHODZIC KEMAL 1989 5
12 KÖRMENDI BENCE  2000 3-4
13 CHESTER LEWIS     1998 1
14 RASTKO DRAMICANIN 1986 4
15 KUCSERA DÁNIEL 1999 4
17 WITTMANN KRISZTIÁN 1985 1-2
19 CSERKÓ KRISZTIÁN 2000 2-3

Vezetőedző: Váradi Kornél 

Edző: Hegedűs Gergely, Dusan Markovic

Gyógytornász-fizioterapeuta: Váczi Tamás

Váradi Kornél vezetőedő beszédében kiemelte, hogy nagy köszönettel tartoznak a támogatóknak és a vezetőségnek, hogy stabil hátteret teremtenek a munkához. Hozzátette, hogy sikerült mind emberileg, mind szakmailag kiváló játékosokkal megkezdeni a felkészülést, és azon dolgoznak nagy erőkkel, hogy Kecskemét büszke legyen kosárlabdacsapatára. Mint mondta, az Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról folyamatosan jönnek fel a felnőtt csapathoz a fiatalok, ez a tendencia reményei szerint a jövőben is folytatódik, és a rutinos játékosok mellett beleerősödnek az NBI-es közegbe. Végezetül a szurkolókhoz is fordult, akikre mindenképpen számít az októberi rajtnál, illetve már a felkészülési időszak edzőmérkőzései alatt is.

ERŐSÍTÉS A MENEDZSMENTBEN

Erősödik a klub vezetősége is, visszatér a KTE Kosárlabda Klub Kft. kötelékébe dr. Homoki Tamás ügyvéd. Tamás egyike volt az alapító tulajdonosoknak, sőt, a többi tulajdonos őt választotta meg a tulajdonosi tanács elnökévé. Amikor felkérést kapott az alpolgármesteri pozícióra, akkor azonnal átruházta a tulajdonrészét, és kiszállt az operatív vezetésből is. Most „külsősként”, a klub társadalmi elnökeként tér vissza.

Dr. Homoki Tamás azzal kezdte, hogy köszöni a Duna Aszfalt Kft-nek az előző évek támogatását, és bízik benne, hogy ez még hosszú együttműködés lesz a felek között. Kiemelte, hogy 20 éve vesz részt a kecskeméti kosárlabda életben vezetőként, hat éve egy nehéz döntést kellett meghoznia, de az ajtókat nem csukta be maga mögött.  Társadalmi elnökként örömmel tér vissza a klubhoz, és készen áll a munkára, hogy még sikeresebbé tegyék a csapatot. 

FELKÉSZÜLÉS

A csapat felkészülése 8 hétig tart majd, a keret végig Kecskeméten dolgozik. Váradi Kornél hét edzőmérkőzést épített be a programba. A Falco meghívására szeptember 11-12-én részt vesznek Szombathelyen a Horváth Zoltán Emléktornán, egy héttel később pedig Kecskeméten rendeznek egy felkészülési tornát (ellenfél a Jászberény, a Szeged és a DEAC). 

Szerző: Komáromy András


Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Babazászló kerül a régi SZTK épületére

Babazászló kerül a régi SZTK épületére

​Babazászlót helyeznek ki az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák téri ép...

2020.09.18. 16:48

Fertőtlenítőszert ajánlott fel a városnak az Inter Tan-Ker Zrt. - VIDEÓVAL

Fertőtlenítőszert ajánlott fel a városnak az Inter Tan-Ker Zrt. - VIDEÓVAL

Mintegy  115 ezer forint értékben, összesen 200 liter fertőtlenítőt ajánlott fel a kecs...

2020.09.18. 14:24

6 kép

Bringázz biztonságosan! - A Merci-gyárban is

Bringázz biztonságosan! - A Merci-gyárban is

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai – a megyei balesetmegelőzési bizottsá...

2020.09.18. 14:17

Az Egyszólam együttes műsorával indult a Népzenei Találkozó

Az Egyszólam együttes műsorával indult a Népzenei Találkozó

Pásztorok Öröksége címmel tartott koncertet az Egyszólam együttes a Hírös Agóra Ifjúsági Ott...

2020.09.18. 13:19

16 kép

A harmadik győzelem lebeg a futsalosok szeme előtt

A harmadik győzelem lebeg a futsalosok szeme előtt

Zsinórban harmadik győzelmére hajt az SG Kecskemét Futsal együttese, ennek eléréséhez pedig hétfő...

2020.09.18. 09:55

Szombaton bővíti járatait a Keko

Szombaton bővíti járatait a Keko

Szeptember 19-én  a szokottnál is több járatot indít el a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft...

2020.09.18. 06:53

Ingatlant kaptak a görögkatolikus és a pünkösdi egyházak - Videóval

Ingatlant kaptak a görögkatolikus és a pünkösdi egyházak - Videóval

Egy-egy ingatlan tulajdonjogát adta át ingyenesen a görögkatolikus és a pünkösdi egyháznak csütör...

2020.09.17. 19:27

Dr. Csatári Bálintra emlékeztek a Forrás nyári  számának bemutatóján - Videóval

Dr. Csatári Bálintra emlékeztek a Forrás nyári számának bemutatóján - Videóval

Az egy éve elhunyt Dr. Csatári Bálint geográfusra emlékeztek barátai, szerettei, személyének és m...

2020.09.17. 19:08

13 kép

Maszkot osztott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Christian Wolff gyárigazgató - Videóval

Maszkot osztott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Christian Wolff gyárigazgató - Videóval

A maszkviselés tömegközlekedésen való fontosságára hívta fel ma a figyelmet kora délután Szemerey...

2020.09.17. 18:34

8 kép

Koncerttel zárták a vándorkiállítást - Videóval

Koncerttel zárták a vándorkiállítást - Videóval

Ünnepélyes Centenáriumi koncerttel zárták ma délelőtt a „100 éves a Rendőrség - A magyar re...

2020.09.17. 17:40

49 kép

Elektromos buszt tesztelnek Kecskeméten - Videóval

Elektromos buszt tesztelnek Kecskeméten - Videóval

Az elektromos buszok városi közlekedéséről gyűjthetnek tapasztalatot egy 50 millió forintos pályá...

2020.09.17. 16:29

651 facsemete a 25 éves TERMOSTAR-tól

651 facsemete a 25 éves TERMOSTAR-tól

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába, és a Juhar ut...

2020.09.17. 15:22

19 kép

Nem keresztelik át a Kisdobos utcát

Nem keresztelik át a Kisdobos utcát

Utcanevekről is döntöttek a képviselők a csütörtöki testületi ülésen. Megszavazták, hogy tájékozt...

2020.09.17. 14:47

A Szegedi Kürtkvartett a Tér a térben térzene pénteki fellépője

A Szegedi Kürtkvartett a "Tér a térben" térzene pénteki fellépője

Ezen a héten is lesz "Tér a térben" térzene Kecskemét központjában. A Szegedi...

2020.09.17. 14:17

Módosította a közgyűlés Kecskemét idei költségvetését

Módosította a közgyűlés Kecskemét idei költségvetését

Módosította idei költségvetését Kecskemét önkormányzata. A napirend tárgyalásakor Falu György alp...

2020.09.17. 13:33

19 kép

Új fizetős parkolók az élhetőbb város érdekében - Videóval

Új fizetős parkolók az élhetőbb város érdekében - Videóval

Lakossági kérésre fizetőssé válik november 1-jétől a parkolás a Juhar utcában, a Piszekút téren, ...

2020.09.17. 12:15

Öt kecskeméti épület kerül helyi védelem alá

Öt kecskeméti épület kerül helyi védelem alá

​Helyi védelem alá helyeznek öt kecskeméti épületet a közgyűlés mai (csütörtök) döntése nyomán. A...

2020.09.17. 11:59

Újabb öt évre dr. Rosta Szabolcs a múzeum vezetője

Újabb öt évre dr. Rosta Szabolcs a múzeum vezetője

Az intézmény jelenlegi igazgatóját, dr. Rosta Szabolcsot bízta meg a közgyűlés a Kecskeméti Katon...

2020.09.17. 11:44

Hétvégén Duna Aszfalt Kupa

Hétvégén Duna Aszfalt Kupa

Pénteken és szombaton rendezi a KTE Kosárlabda Klub Kft. hazai felkészülési tornáját, a Duna Aszf...

2020.09.17. 11:40

Kiskunság Kincsei online!

Kiskunság Kincsei online!

A 2020/21-es tanévben a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon komplex természetismereti, helytörténeti 3 fo...

2020.09.17. 11:24

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies