Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Július 2. Szombat  Ottó

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna

2022.06.18. 20:46

Szombaton a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi NB I. rájátszás bronzcsatájában az Alba Fehérvárt fogadta a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. A KTE számára az életben maradás volt a tét, de az Alba Vojvoda Dávid extra teljesítményével megszerezte a harmadik helyet.

A Kecskemét ezúttal is felforgatott hadrendben tudott kiállni, hiszen Klobucar és Dramicanin után Pollard sem volt bevethető már. Több pontatlan megoldással és dobással indult a találkozó mindkét oldalon, ezt követően aztán előbb Vojvoda, majd Jaramaz tört be és dobott egyaránt szép ziccert. A KTE játékosa jól kezdte a meccset, hiszen büntetőkből sem hibázott, igaz, a másik oldalon Davis-t sem tudták tartani a gyűrű alatt, aki faulttal együtt is betalált (4–7). Wittmann is elkezdete ezután a pontgyártást, hogy aztán okos passzát Ivkovic fejezze be egy ziccerrel. Kemény, fizikális csata alakult ki, alig öt perc alatt megvolt az öt hazai fault, de a vendégek is szorgosan gyűjtögették a személyi hibákat. Büntetőkből születtek így leginkább pontok, Vojvoda és Smith is biztos kézzel dobta be ezeket (10–11). Wittmann továbbra is jól szervezte a játékot, Karahodzsicsot játszotta meg a palánk alatt, majd a palánkot használva dobott be egy tempót Stark ziccerére válaszolva (12–13).

Stark kígyózott el a védők között, majd kettő büntetőt is a helyére tett, így az Alba a negyed végéhez közeledve stabil előnyt szerzett (12–18). Feszült lett a hangulat, Tóth Barna betörése után ugyanis néma maradt a játékvezetők sípja, egészen addig, amíg Forray Gábor technikait kapott, ezt rögtön hazai időkérés is követte. Csúszott és mászott a Kecskemét minden labdáért, Wittmann újabb ziccere után Omenaka válaszolt azonban nagyon gyorsan. A negyed nem zárult jól hazai szempontból, Stark két labdát is ellopott, mindkettőt kosárra váltva (14–24).

Tóth Barna szép betörése hozta meg az első pontokat a második negyedben, de Szabó triplája gyorsan lehűtötte a hazai lelkesedést, ráadásul Takács is faulttal együtt dobott be ezután egy ziccert (18–30). A Kecskemét legtöbbször Karahodzsicsot próbálta megjátszani a gyűrű alatt, ami időnként sikerült is, de Smith könnyű kosárral válaszolt. A fiatalok értelemszerűen nagyobb szerepet kaptak, Ivkovic ezt egy szép tempóval meg is hálálta, de ezzel együtt az Alba vezetése nem forgott veszélyben (22–34). A vendégek amerikai légiósai nagyon elkapták a fonalat, Davis előbb kintről talált be, majd Smith hatalmas zsákolása után Forray Gábor megint időt kért (24–42).

Kucsera triplája után Wittmann is betalált kintről, életjeleket adott a KTE, hogy aztán Wittmann betörése után Kiss Dávid is betaláljon (34–42). A Kecskemét 10–0-ás rohama alaposan megzavarta az Albát, érezhetően elveszítette a ritmust a vendég gárda. Karahodzsics remekelt a palánk alatt, és a Kecskemét védekezése is kezdett összeállni a félidőhöz közeledve, Wittmann bravúros kosara után már csak öt volt közte (39–44). Még Vojvoda keze is megremegett egy kicsit, nem úgy Wittmanné, aki ihletett formában játszott, dudaszós tempójával így 41–45-tel vonulhattak öltőzbe a csapatok.

Lukács kosarával vette kezdetét a második félidő, amire Jaramaz hármassal tudott válaszolni. Davis támadta ezután sikerrel a gyűrűt, de Karahodzsics és Wittmann kitűnő összjátékából előbbi azonnal reagált, egy szép zsákolást is bemutatott (46–52). Nem ment rosszul az Albának se, Lukács pontjaival tartotta az előnyt a Székesfehérvár (50–56). A Kecskemét piócaként tapadt ellenfelére, Wittmann hárompontosa után időt is kellett kérnie Zollner mesternek (53–56). Szabó talált be rögtön a sarokból, amit rossz kísérletek követtek mindkét oldalon, végül Milutinovic hármasa törte meg a jeget (56–59). Ivkovic ziccere után már csak egy volt a különbség, de Szabó megint hidegvérrel célzott a sarokból, így nem tudott fordítani a Kecskemét. A negyed végét az Alba bírta jobban mentálisan, az utolsó pontokat Stark szerezte (58–65).

A záró felvonás két kihagyott kecskeméti dobással rajtolt el, de az első pontokat így is Wittmann dobta egy labdaszerzés után, aki aztán Karahidzsicsot is jól játszotta meg a gyűrű alatt (62–65). Milutinovic és Kucsera összjátéka is szemet gyönyörködtetőre sikerült, majd Wittmann hármasa után a teljes kecskeméti csarnok felpattant, ugyanis a hazaiak megfordítottak az állást újabb futásukkal (67–65). Fehérvári időkérés után indult újra útjára a labda, Smith egy visszalépésből szép tempót dobott. Lukács révén került előnybe újra a vendég együttes, aki Smith passzából újra betalált. Forray Gábor időt kért, Wittmann technikait kapott reklamálásért, de ez megint felrázta kicsit a hazaiakat, Karahodzsics faulttal együtt talált be (70–71). Vojvoda kezdett el villogni a vendégeknél, két triplát is bevágott, amire Milutinovic tudott szintén kintről válaszolni. Vojvoda ekkor már nem tudott és nem is akart hibázni, alig három perccel a vége előtt nehéz helyzetbe került az időt kérő Kecskemét (74–81). Milutinovic azonnal hármast dobott, de Vojvoda nem engedte, hogy a Kecskemét közelebb jöjjön. Forray Gábor megadta a lehetőséget a fiataloknak is, ezzel együtt a kecskeméti közönség állva, vastapssal búcsúzott el csapatától, hiszen a negyedik hely is abszolút bravúr kategória.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok az Albának a bronzéremhez. Ha ez nem az év utolsó mérkőzése, akkor lehet mindent egy lapra feltéve rohamozunk a jelenlegi legerősebb keretünkkel, és akkor sem biztos, hogy nyerünk. Azt gondolom viszont, hogy megérdemelték a fiatalok, hogy itt is szerephez jussanak, mert nélkülük ezt a szezont nem tudtuk volna lehozni. Ők is rendkívül sok áldozatot hoztak a háttérben. Az egész csapatnak jár a kalapemelés, mert mindvégig kiváló sportemberként küzdöttek, harcoltak a szezonban. Úgy vélem, a mai egy egál meccs volt, de Vojovda extra klasszis teljesítménye megpecsételte a sorsunkat. Fantasztikus szurkolóinknak köszönjük az egész éves biztatást. Köszönöm a családomnak, a városnak, szponzoroknak, klubvezetőknek és alkamazottaknak, hogy segítették a munkám, és együtt elérhettük ezeket a szép eredményeket. Kis szerencsével akár többet is kihozhattunk volna a szezonból, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk a kupa bronznak és a bajnokság 4. helyének. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Alba Fehérvár 81–88 (14–24, 27–21, 17–20, 23–23)
Kecskemét, 1200 néző. Vezette: Kapitány G., Goda L., Farkas G.

Kecskemét: Tóth Barna 3, Jaramaz 7/3, Milutinovics 9/9, Kucsera 8/6, Karahodzsics 20. Cserék: Wittmann 23/9, Ivkovic 8, Kiss 3, Tóth Balázs –, Botka –, Takács E. –. Edző: Forray Gábor

Székesfehérvár: Pongó 2, Vojvoda 19/12, SMITH 17, Lukács 9, Davis 15/3. Cserék: Stark 12, Takács M. 3, Szabó 9/9, Omenaka 2, Balsay –, Kass –, Góbi –. Edző: Matthias Zollner

Az eredmény alakulása: 4. perc: 6–7. 7. perc: 12–13. 13. perc: 22–34. 17. perc: 34–42. 23. Perc: 48–52. 27. perc: 53–59. 33. perc: 67–65.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Kápolna 24: gyerekprogrammal indultak a nyáresti koncertek

Kápolna 24: gyerekprogrammal indultak a nyáresti koncertek

Pénteken kezdődött meg a Kápolna 24 című programsorozat. Kellemes hangulatú nyáresti előadások, k...

2022.07.01. 20:36

Első edzőmeccsét megnyerte a Kecskeméti TE

Első edzőmeccsét megnyerte a Kecskeméti TE

A Kecskeméti TE a nyári felkészülési időszak első edzőmeccsén az NB II-es Békéscsabát fogadta. Az...

2022.07.01. 20:33

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit, röviden!

2022.07.01. 19:26

Életmentő injekciókat kapnak a kecskeméti óvodák

Életmentő injekciókat kapnak a kecskeméti óvodák

Életmentő injekciókat szerez be az önkormányzat a kecskeméti óvodákba. Az Epipen oldatos vakcinák...

2022.07.01. 18:32

Megkezdte a BÁCSVÍZ az ivóvízhálózat tisztítását

Megkezdte a BÁCSVÍZ az ivóvízhálózat tisztítását

Szerdán indult és több hónapig eltart a kecskeméti ivóvízhálózat karbantartása és tisztítása.&nbs...

2022.07.01. 17:54

Meddig tart a pokoli hőség?

Meddig tart a pokoli hőség?

Hosszabbak és gyakoribbak lesznek az idei hőhullámok az előző évekhez képest. Ország Ferenc oklev...

2022.07.01. 12:04

Kecskeméti TE: válogatott támadót igazoltunk - VIDEÓVAL

Kecskeméti TE: válogatott támadót igazoltunk - VIDEÓVAL

Montenegrói válogatott csatárral bővült a Kecskeméti TE kerete, miután klubunk és Uros Djuranovic...

2022.07.01. 10:47

Kecskeméti piac – itt a szezon!

Kecskeméti piac – itt a szezon!

Széles a választék a helyi árukból és az árak tekintetében is kedvező lehet vásárolni a kecskemét...

2022.07.01. 07:54

Hármas jubileumot ünnepelt a Petőfi Nyomda

Hármas jubileumot ünnepelt a Petőfi Nyomda

70, 50 és 15 éves évfordulót ünnepelt egyszerre az STI Petőfi Nyomda Kft. csütörtökön délután. A ...

2022.06.30. 19:05

9 kép

Szeberényi Gyula Tamás vezérszónokolt a Parlamentben

Szeberényi Gyula Tamás vezérszónokolt a Parlamentben

Vezérszónokolt dr. Szeberényi Gyula Tamás a Parlement szerdai plenáris ülésén. Az országgyűlési k...

2022.06.30. 18:30

Sági Milán érkezett Pécsről a KTE-hez

Sági Milán érkezett Pécsről a KTE-hez

Újabb játékossal bővült a KTE kerete, miután a klub mindenben megegyezett Sági Milánnal, aki...

2022.06.30. 16:20

Az iskolaőr tevékenységet értékelték

Az iskolaőr tevékenységet értékelték

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Iskolaőr tevékenységet értékelő ...

2022.06.30. 15:45

Texasban énekelt az Ars Nova Énekegyüttes

Texasban énekelt az Ars Nova Énekegyüttes

Hatalmas kalandban volt része az elmúlt napokban a dr. Kiss Katalin vezette együttesnek. Az éneke...

2022.06.30. 15:22

11 kép

A családok biztonságáért állt ki Kecskemét polgármestere az MJVSZ ülésén

A családok biztonságáért állt ki Kecskemét polgármestere az MJVSZ ülésén

A családok biztonságának szavatolását szorgalmazta Kecskemét polgármestere a Megyei Jogú Városok ...

2022.06.30. 13:22

Július 1-jén zárva lesz a legtöbb gyógyszertár

Július 1-jén zárva lesz a legtöbb gyógyszertár

Július 1. Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, amely az egészségügyi dolgozók számára munk...

2022.06.30. 12:31

Pénteken zárva lesz a polgármesteri hivatal

Pénteken zárva lesz a polgármesteri hivatal

Július 1-je a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, ezért Kecskemét MJV Polgármester...

2022.06.30. 11:50

Hamis származási igazolással értékesített védett hüllőket

Hamis származási igazolással értékesített védett hüllőket

A Kecskeméti Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival...

2022.06.30. 08:24

Szabó István: Kemény időszak a mostani

Szabó István: Kemény időszak a mostani

Gőzerővel dolgozik a Kecskeméti TE a felkészülés második teljes hetében is, a játékosok foly...

2022.06.30. 06:25

Kecskeméti TE: Szuhodovszki Soma és Rjasko Mihajlo is hosszabbított

Kecskeméti TE: Szuhodovszki Soma és Rjasko Mihajlo is hosszabbított

Szuhodovszki Soma és Rjasko Mihajlo is aláírta új szerződését, így további két játékos marad a ke...

2022.06.30. 06:21

Hírek 1 percben!

Hírek 1 percben!

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt, 1 percben:

2022.06.29. 18:51

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies