Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Július 6. Szerda  Csaba

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna

2022.05.27. 21:40

Lélektanilag fontos összecsapás volt a negyedik csatája a Kecskemét-Szolnok negyeddöntőnek. Mindkét gárda ennek tudatában vetette bele magát a küzdelemben, amely végig kiélezett volt. A hajrában a hírös városiak voltak koncentráltabbak, és egy ponttal bizonyultak jobbnak a Tisza-partiaknál, így a Forray-alakulat 3-1-gyel jutott az elődöntőbe.

Karahodzsics mesterien oldotta meg a palánk alatt, a másik térfélen pedig Kovács Péter válaszolt egy dudaszóra elengedett tempóval, 2-2. Milutinovic is feliratkozott hazai oldalon a pontszerzők közé, 4-2. Cummings döntötte fel Milutinovicot, ám a síp néma maradt, a ziccer pedig bement, 4-4. Badzim triplával vétette észre magát a sarokból, 4-7. Milutinovic szép kosarára Cummings reagált, ám Kucsera kiváló dobása után ismét egál állt már a táblán, 9-9. Cummings vitte be az alapvonalon, és tette fel a gyűrű alól, őt pedig Cakarun követte, 9-13. Két gyors szolnoki kettes után Forray Gábor időt kért, 10-17. Pollard állhatott a vonalra, és mindkettőt elsüllyesztette, 12-17. Wittmann a tőle megszokott palánkos trojkával hozta feljebb a KTE-t, majd Pollard passzából Karahodzsics termelte be a gyűrű alól, 17-17. Feljavult a hazai védekezés, Karahodzsicsot a másik palánknál nem tudták tartani, így újra a Kecskemétnél volt az előny, 19-17. Young egyenlített, a büntető viszont nem volt jó utána.  Az etap utolsó támadását is a házigazda vezethette, Karahodzsics pöcizte vissza a lecsorgó labdát, 21-19.

Badzim triplájával folytatódott a pontgyártás, 21-22. Jaramaz bátran tört be, 23-22. Subotic kettesére Milutinovic adott gyors választ, 25-24. Cummings állt a büntetővonalra, de csak a másodikat értékesítette az egyesek közül, 25-25. Milutinovic tempójával 27-25-re módosult az eredmény, majd újra ő volt eredményes, 29-25. Időt kértek a Tisza-partiak, Cakarun pedig betalált utána, 29-27. Kovácsnak osztották le a labdát, onnan pedig már könnyű dolga volt, 29-29. Milutinovic elkapta a fonalat, kívülről szórta be, viszont Badzim is jól állt bele távolról, 32-32. Kovács trojkájára Wittmann reagált villámgyorsan, 35-35. Kovács aztán ziccerből is eredményes volt, míg a KTE-nél Pollard dobta be, 37-37. Az ex-kecskeméti Kovács elemében volt, újabb távolival jelentkezett, 37-40. A kecskemétiek amerikai légiósa kettő plusz egyes akcióval egalizált, 40-40. Young harcolt ki faultot, aztán mindkét büntetőt bevágta, 40-42. Kimaradt lehetőségek után Young volt újra a középpontban,40-44. Gyors leindításból Subotic növelte pontjainak számát, 40-46. 

Pollard adta meg az alaphangot a folytatásnak egy remek tempóval, 42-46. Jaramaz sem tétlenkedett sokáig, 44-46. Cummings büntetőzhetett, de csak a második volt pontos, 44-47. Wittmann hármasa rövidre sikeredett, Subotic a másik paláknál kettő plusz egyes akciót tudhatott magáénak, 44-50. Jaramaz triplája a sarokból jókor érkezett, 47-50. Subotic és Cakarun pontjaival 47-54-re lógott meg a Tisza-parti alakulat. Pollard trojkával csökkent a differencia a felek között, 50-54. Labdát szerzett a KTE, Pollard két védő gyűrűjében is bedobta, 52-54-nél szolnoki időkérés következett. Young távolija lejött a gyűrűről, az ellentámadásból Wittmann vitte rá a magasemberekre, de csak szabálytalanság árán tudták feltartóztatni, a büntetők jók voltak, egyenlített a Kecskemét, 54-54. Már majdnem megvolt a játékszer, de valahogy eljutott Rudnerig, 54-57. Formás támadás végén Milutinovic a sarokból szintén bedobta a triplát, 57-57. Pollard megállíthatatlan volt, 59-57. Jaramaz extra trojkája után pedig robbant a nézőtér, 62-57. Badzim dobhatott kétszer a vonalról, és mindkettő behullott, 62-59. Pollard labdájának “szeme volt”, Karahodzsics pedig elemi erővel zsákolt, 64-59. Gyors támadás végén Badzim kettő plusz egy ponttal hozta feljebb csapatát, 64-62. Jaramaz volt ezt követően erőszakos, két büntető volt a jutalma, ebből az első ment be, 65-62. Badzim lendületben maradt, 65-64. Pollard elképesztő hármassal csendesítette el a vendég szektort, és még egy extra egyes is járt neki, ami szintén nem okozott gondot, 69-64. Youngnak még volt ideje beleállni egy triplába, 69-67. 

Háromszor is kivédekezte a hazai védelem a Tisza-parti támadást, de az eredmény változatlan volt közel két percig, ekkor azonban Karahodzsics megtörte a gólcsendet, 71-67. Kovács maradt üresen a sarokban, és nem remegett meg a keze, 71-70. Karahodzsicsra fújtak sportszerűtlent, Badzim pedig mindkétszer eredményes volt, 71-72. Cakarun tempója 71-74-re módosította az eredményt, Forray Gábor azonnal időt kért. Jaramaz géppuska kézzel egalizált, 74-74. Ismét több támadás zajlott le pontszerzés nélkül, öt minutummal a vége előtt még mindig egál állt a táblán. Elképesztő hullámvasút vette kezdetét, a nyomás mindkét gárda játékára rányomta a bélyegét. Badzim három perccel a zárás előtt estében talált be, 74-76. Időt kért a kecskeméti stáb, Jaramaz tempójával ismét egyenlő volt az eredmény, 76-76. Badzim csúnyán lekönyökölte Jaramazt, pontot viszont a támadásból nem tudtak szerezni a hazaiak. Egy perc volt már csak vissza, a kecskeméti közönség állva hajszolta csapatát előre, Pollard pedig érezte, hogy most vagy soha, hármasával újra a KTE-nél volt az előny, 79-76. 39 szekundumot mutatott az eredményjelző, ennyi volt még lefújásig, mikor Gasper Potocnik taktikai értekezletre hívta tanítványait. Subotic vállalkozott a hármasra, és pontos volt, 79-79. Wittmann ütöttek oda, egy büntetőt értékesített, 80-79. Hét másodperce volt még a Szolnoknak, hogy a meccs utolsó támadását kivitelezze. A labdát viszont eladták, Pollard volt résen, Wittmann pedig lepörgette az időt. Egy ponttal győzött a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és ezzel a bravúrral, 3-1-es eredménnyel jutott az elődöntőbe, ahol a Körmend lesz az ellenfelük.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Nehéz ilyenkor megszólalni, megérdemelten nyertünk, de jár a gratuláció a Szolnoknak is. Köszönjük a támogatását a közönségünknek, óriási energiát kaptunk tőlük. Sokat tettünk egész évben ezért, hogy ma ez az egy pont a mi javunkra döntse el a meccset. Kavarognak bennem az érzések, pár hónapja még azon izgultunk, hogy tízbe kerüljünk, sok volt a sérülés és betegség. Most pedig ott vagyunk az elődöntőben. Nagyon jól kezdtünk, az a szisztéma, amelyben dolgozunk évek óta, az segített át minket a kritikus pontokon. Az egész csapat emberfeletti teljesítményt nyújtott. Csodálatos este volt és óriási élmény, köszönöm nekik. Innentől már a Körmendre fókuszálunk, ellenük is nyerni szeretnénk természetesen.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Szolnoki Olajbányász 80-79 (21-19, 19-27, 29-21, 11-12)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, rájátszás negyeddöntő 4. meccs
2022. május 27., péntek 18:15
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Győrffy Pál, Farkas Gábor
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Kecskemét: Pollard 23/9, Kucsera 3/3, Jaramaz 16/9, Milutinovic 16/6, Karahodzsics 13. Csere: Wittmann 9/6, Fazekas M. -, Ivkovics -, Kiss D. -.

Szolnok: Badzim 23/12, Pallai -, Kovács P. 17/9, Subotic 12/3, Cakarun 8. Csere: Cummings 8, Young 11/3, Gilszki -, Rudner -.

Az elődöntőbe a Kecskemét jutott tovább 3-1-gyel.

Szerző: Komáromy András

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Múzsa - Beszélgetés Kiss Katalinnal az Ars Nova amerikai útjáról

Múzsa - Beszélgetés Kiss Katalinnal az Ars Nova amerikai útjáról

Dr. Kiss Katalin Katona József- és Artisjus-díjas karnaggyal, az Ars Nova Énekegyüttes&...

Világbajnokságra utazik a KESI birkózója

Világbajnokságra utazik a KESI birkózója

Július 25 és 31-e között rendezik a kadet (U17) világbajnokságot Rómában, ahol a női 65kg-os súly...

Fél év alatt 4167 lakástűz, 49 halott és 298 sérült

Fél év alatt 4167 lakástűz, 49 halott és 298 sérült

2022 első félévében összesen 4136 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit, ...

KTE: Banó-Szabó Bence hazatért Kecskemétre

KTE: Banó-Szabó Bence hazatért Kecskemétre

A KTE mindenben megegyezett a Bp. Honvéddal, így Banó-Szabó Bence játékjogát végleg megszerezte&n...

Forgalomkorlátozás a Mindszenti körúton

Forgalomkorlátozás a Mindszenti körúton

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.-től kaptunk közleményt arról, hogy forgalomkorlátozásra kell ...

Múzsa - Für Anikó és Hrutka Róbert adott teltházas koncertet Kecskeméten

Múzsa - Für Anikó és Hrutka Róbert adott teltházas koncertet Kecskeméten

Für Anikó, a budapesti Örkény Színház színművésze és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző adott Minde...

Újdonságok a Meseudvarban

Újdonságok a Meseudvarban

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon udvarán 12. alkalommal nyílik ki a nyári Meseudvar kapuja.

Piarista intézményvezető a Wojtyla Házban

Piarista intézményvezető a Wojtyla Házban

Mikulás Domonkos, a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda igazgatój...

A nap hírei 1 percben

A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit, röviden!

Melyik lesz az Év Fagylaltja? - videóval

Melyik lesz az Év Fagylaltja? - videóval

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun Szolnok megye legjobb fagylaltjai méretettek ...

Jelentős útfelújítások fejeződtek be Kecskeméten - videóval

Jelentős útfelújítások fejeződtek be Kecskeméten - videóval

Több városrészben meghatározó útszakaszok kaptak új burkolatot az elmúlt hetekben. A közelmúltban...

Dr. Gondos Miklóst nevezték ki a kecskeméti kórház új vezetőjévé

Dr. Gondos Miklóst nevezték ki a kecskeméti kórház új vezetőjévé

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter július 1-jével dr. Gondos Miklóst bízta meg a Bács-Kiskun Megye...

„Színes komplex”: Radnai Zoltán kiállítása az iparkamarában

„Színes komplex”: Radnai Zoltán kiállítása az iparkamarában

"Színes komplex" címmel látható Radnai Zoltán képző- és iparművész kiállítása a Bács-Ki...

Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét fiatal tehetsége, Ivkovic Milán a szezon lezárulta után sem dőlt há...

Kecskeméten indul el az EVITA

Kecskeméten indul el az EVITA

Kecskeméten debütál a Digitális Családtámogató Program, az EVITA. A Magyar Ifjúsági Konferencia p...

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Kecskemétet képviseli a polgármester az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongress...

Betű, betű, betű, betű, szám, szám, szám - Itt vannak az új rendszámok

Betű, betű, betű, betű, szám, szám, szám - Itt vannak az új rendszámok

Július elsejétől, már csak az új típusú rendszámok kaphatóak a kormányhivatalokban. Az újonnan ki...

Gyermekek napja a Népmese Játszótéren - Videóval

Gyermekek napja a Népmese Játszótéren - Videóval

Július 8-án este különleges programra várják a családokat Kecskeméten, a Hankovszky Zsigmond lige...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies