Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Július 5. Kedd  Sarolta, Emese

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna

2022.05.17. 16:51

Szerdán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét is elkezdi a bajnoki rájátszást, az elődöntőbe jutásért a Szolnoki Olajbányásszal csatázik majd a kecskeméti csapat, ezzel teljesítve a sportszervezet fennállásának 10. bajnoki szezonjára megfogalmazott egyik célt. Ám a klub nem csupán helyezésben gondolkodik akkor, amikor elkészíti a terveit, célokat fogalmaz meg a csapatépítéssel, az utánpótlással, a szakmai munka fejlesztésével kapcsolatban is. Az U20-as és az NB I B-s felnőtt bajnokságban indított U23-as csapat is bejutott a legjobb nyolc csapat közé, az NB I A-csoportos bajnokságban 10 utánpótlás korú játékos töltött pályán több-kevesebb időt - mindezek alapján nem véletlen, hogy a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakmai igazgatója, Ivkovic Stojan elégedett, ám természetes, hogy látja a továbblépés, a fejlődés irányát is.

Kezdjük a rájátszással, mondja, mennyi esélyt lát arra, hogy a csapat továbblépjen a Szolnok ellen?

- Mi mindig reálisan látjuk a helyzetünket, ezért működik stabilan a klub - mondta Ivkovic Stojan. - Természetesen a Szolnok az esélyes a továbbjutásra, minden tekintetben erősebb, magasabb színvonal, de a Magyar Kupa elődöntőjében bebizonyítottuk, hogy tudunk szoros meccset játszani ellenük. A keretben vannak olyan játékosok, akik játszottak már fontos, nagy téttel bíró mérkőzéseket, és tudják, hogyan kell azokat megnyerni. Remélem, ezt meg is mutatják.

Azzal, hogy a csapat bejutott a rájátszásban, elérte a szezon előtt megfogalmazott célt. Sőt, a klub fennállásának 10. szezonja egy Magyar Kupa bronzéremről is emlékezetes lesz majd. Ennek ellenére nem beszélhetünk egy sima, könnyű szezonról.

- Valóban voltak a szezonunknak érzékeny pontjai. Amikor az akkori edzőnkkel, Váradi Kornéllal összeállítottuk a keretet, úgy gondoltuk, hogy hat felnőtt játékossal, és hat fiatallal versenyképes csapat alakítható ki. Ám az első edzőmeccsen megsérült Fazekas Máté, az egyik fontos U23-as játékosunk, aki amúgy tagja a felnőtt válogatottnak is. Ezzel fel is borult az elképzelt rotációnk. Később is sújtottak minket sérülések, betegségek, de a szezon elején jó eredményeink voltak.

Forray Gábor érkezésével is maradt egy időre a lendület, ami decemberre némileg megtört, végül játékost is igazolt a klub, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen utána sikerült stabilizálni a csapat pozícióját. Mi késztette önöket Jaka Klobucar szerződtetésére?

-  Egy pillanatra visszatérek az edzőcserére. Szerintem a klubunk számára nagy megtiszteltetés az, hogy Váradi Kornélt kérte fel az MKOSZ az U19-es vb-re készülő válogatott szövetségi edzőjének. Kecskeméten nagyon fontos feladata mindenkinek a fejlődés, és ha valaki ennek eredményeképpen kap egy komolyabb feladatot, az nekünk is jó visszaigazolás. Forray Gábor ismerte a rendszerünket, a csapat zömét, nem okozott sem neki, sem a klubnak problémát a váltás. Ám ekkor jöttek az újabb és újabb sérülések és a betegségek, volt olyan meccsünk, hogy öt játékos nem állt rendelkezésre, és éppen a bajnokság legfontosabb időszaka előtt álltunk. Klobucar tökéletesen megoldotta azt, amiért szerződtettük, stabilabb lett a játékunk.


Jaka Klobucar 24-es mezben

Az imént Forray Gábor kapcsán a rendszert említette. Van ebben valami különleges?

- Ahol én dolgozom, ott mindenhol van egy működési rendszer, hierarchia, amiben mindenkinek pontosan tudnia kell a helyét, a feladatát, a felelősségét. Az elmúlt tíz évben a klubban kialakult egy erős, kipróbált szisztéma, amihez a tulajdonosok és mi, vezetők is ragaszkodunk, így lehet a lehetőségeinkből kihozni a legtöbbet. Fontos, hogy mi ennek a rendszernek megfelelően tudunk ide illő edzőt, játékost választani, és a fiatal játékosok már ebben nőnek fel. Így tartható fenn viszonylagos állandóság. Ez a rendszer mindig lehetőséget biztosít a fejlődésre. Például eddig az edző és én közösen válogattuk össze a játékoskeret tagjait, most viszont ebben is előre lépünk, Forray Gábor önállóan alakítja ki a jövő évi keretet.

Ezek szerint Forray Gábor marad a csapat vezetőedzője?

- Igen, már alá is írta a szerződését a vezetőséggel. Alkalmasnak tartom arra, hogy megoldja ezt a feladatot a klub adott keretei között.

Ez valójában a pénzügyi keretet jelenti?

- Elsősorban igen. A klub megalakulása óta együtt dolgozom Sörös Jenő ügyvezetővel, tőle tudom, hogy az anyagi lehetőségeink a következő idényben is hasonlóak lesznek az eddigiekhez. De mi ügyelünk arra is, hogy a folyamatok ne szakadjanak meg, például az itt nevelkedett fiatalok egyre nagyobb szerepre legyenek alkalmasak, egyre több feladatot kapjanak.

Ha már ezt említi, az U20-as és az NB I B-s csapatnak is ön az edzője. Milyen tapasztalatai vannak a fiatalokkal? És persze ki is mondhatná el hitelesebben, mint ön, hogy lesz-e a közeljövőben közülük valaki A-csoportos játékos?

- Az esélyt meg kell kapniuk, vannak, akik alkalmasak rá, türelemmel, pedagógiai érzékkel és sok egyéni munkával el is érhetik ezt a célt. A srácok mindkét bajnokságban kiváló szezonon vannak túl, bejutottunk a legjobb nyolc közé úgy, hogy például az U20 tavaly utolsó lett a bajnokságában. A szakmai munka a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia rendszerével közösen egymásra épül, sok U18-as fiú játszott az U20-ban, és több, az NB I B-ben szereplő játékos játszott vissza az U18-ba, annyira fiatal a keretünk. Sőt, volt több olyan NB I B-s mérkőzés, amelyen a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U18-as csapata szerepelt. Sok mérkőzést kellett játszani, de sikerült a nagy terhelést jól elosztani, főleg azt követően volt ennek jelentősége, miután több korosztályos válogatott esett ki hosszú időre súlyos sérülés miatt.

Tíz éve alapították meg a sportvállalkozást, ön is részt vett a munkában. Hogyan látja az elmúlt tíz év eseményeit? Van-e az ön számára kiemelkedő eredménye ennek az időszaknak?

- Számomra az a legfontosabb, hogy Kecskeméten kialakult egy olyan kosárlabda rendszer, amelyben a legkisebb ovis kosarastól kezdve a felnőtt válogatottig, vagy a szövetségi kapitányig mindenki egy irányba húz. Az Akadémia és a klub stabilan működik, az önkormányzat, a tulajdonosok és a szponzorok állandó gazdasági hátteret biztosítanak, szerepelnek saját nevelésű játékosok a felnőtt csapatban, a szurkolók kiváló hangulatú hazai pályát teremtenek a meccseken, ami így vonzó a családok számára is. Kiharcoltuk magunknak, hogy országosan figyeljék és tiszteljék a kecskeméti kosárlabdát. Ebben persze a legjobb eszköz, ha meccset nyerünk, és erre most a Szolnok ellen lehet újabb esély. Remélem, sok szurkoló támogatja majd a csapatot, tudom, mennyi erőt ad ez a játékosoknak. 

Szerző: KTE Kosárlabda Klub

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Melyik lesz az Év Fagylaltja? - videóval

Melyik lesz az Év Fagylaltja? - videóval

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun Szolnok megye legjobb fagylaltjai méretettek ...

2022.07.05. 20:19

28 kép

„Színes komplex”: Radnai Zoltán kiállítása az iparkamarában

„Színes komplex”: Radnai Zoltán kiállítása az iparkamarában

"Színes komplex" címmel látható Radnai Zoltán képző- és iparművész kiállítása a Bács-Ki...

2022.07.05. 17:12

Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét fiatal tehetsége, Ivkovic Milán a szezon lezárulta után sem dőlt há...

2022.07.05. 16:38

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Az Európa Tanácsban képviseli Kecskemétet a polgármester

Kecskemétet képviseli a polgármester az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongress...

2022.07.05. 15:16

Betű, betű, betű, betű, szám, szám - Itt vannak az új rendszámok

Betű, betű, betű, betű, szám, szám - Itt vannak az új rendszámok

Július elsejétől, már csak az új típusú rendszámok kaphatóak a kormányhivatalokban. Az újonnan ki...

2022.07.05. 14:49

Gyermekek napja a Népmese Játszótéren

Gyermekek napja a Népmese Játszótéren

Július 8-án este különleges programra várják a családokat Kecskeméten, a Hankovszky Zsigmond lige...

2022.07.05. 14:22

Autóbuszon késsel akart gyerekeket kirabolni

Autóbuszon késsel akart gyerekeket kirabolni

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat...

2022.07.05. 08:28

Semmelweis-napi elismerések

Semmelweis-napi elismerések

A  magyar egészségügy napja – a Semmelweis Ignác-nap - alkalmából Kecskemét Megye...

2022.07.05. 07:37

20 kép

Két kamion és egy traktor ütközött, hárman meghaltak

Két kamion és egy traktor ütközött, hárman meghaltak

Két kamion és egy traktor ütközött össze hétfőn délután Soltnál. A balesetben a jelenle...

2022.07.04. 19:41

7 kép

Újabb Értékjáró Sétát látogathatunk a közeljövőben - Videóval

Újabb Értékjáró Sétát látogathatunk a közeljövőben - Videóval

Szeptemberben érkezik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett Értékjáró Sét...

2022.07.04. 18:47

31 kép

Fontos útfelújítások fejeződtek be a városban

Fontos útfelújítások fejeződtek be a városban

​A városi közlekedésben meghatározó útszakaszok és fontos csomópontok felújítása és fejlesztése f...

2022.07.04. 16:07

38 kép

Újra éjszakai fürdőzés

Újra éjszakai fürdőzés

Július 8-án (pénteken) újra éjszakai fürdőzésre vár a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Kapu...

2022.07.04. 14:47

Idén újra Strand Police Kecskeméten - videóval

Idén újra Strand Police Kecskeméten - videóval

A Strand Police program idén is folytatódik a Kecskeméti Fürdőben, valamint a Kecskeméti Élményfü...

2022.07.04. 14:25

Az idő aranyfoga - Karahodzic 11. szezonja Kecskeméten

Az idő aranyfoga - Karahodzic 11. szezonja Kecskeméten

Van egy szólás Magyarországon, akkor használjuk, ha valaki vagy valami túlkerül a zenitjén, megko...

2022.07.04. 11:40

2022/ 26. hetének anyakönyvi hírei

2022/ 26. hetének anyakönyvi hírei

2022/ 26. hetének anyakönyvi hírei

2022.07.04. 10:38

Fejlődjünk közösen! - Lezárult a szakkollégium projektje

"Fejlődjünk közösen!" - Lezárult a szakkollégium projektje

Lezárta a hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása programját a Neumann Ján...

2022.07.04. 07:30

Hőség: tippek a lakás lehűtésére

Hőség: tippek a lakás lehűtésére

Szakértő segítségével vettük sorra a lakás lehűtésének lehetőségeit Kiemelő című műsorunkban. Tud...

2022.07.03. 11:04

Ballószögi Piknik: a felhőtlen szórakozás mellett egy bajbajutott családnak is gyűjtöttek - Videóval

Ballószögi Piknik: a felhőtlen szórakozás mellett egy bajbajutott családnak is gyűjtöttek - Videóval

Szombatra virradó éjjel csillagleséssel indult és szombaton este kertmozival ér véget a...

2022.07.02. 19:04

47 kép

Júliusban este 9-ig tart nyitva a szabadidőközpont

Júliusban este 9-ig tart nyitva a szabadidőközpont

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont júliusban minden nap 6:00 és 21:00 óra között tart nyit...

2022.07.02. 18:06

A Kecskemétről indult válogatott vízilabdázóval, Faragó Kamillával beszélgettünk

A Kecskemétről indult válogatott vízilabdázóval, Faragó Kamillával beszélgettünk

A Kecskemétről indult válogatott vízilabdázó, Faragó Kamilla volt a KTV Kiemelő című műsorán...

2022.07.02. 11:29

32 kép

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies