Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2021.06.17. 11:24

A járványügyi helyzet miatt számtalan kötöttséggel kellett szembe nézni az elmúlt szezonban a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzőinek, munkatársainak és sportolóinak, ennek ellenére a biztonságos környezet kialakításával, felelősségteljes üzemeltetéssel fennállása óta legsikeresebb évét zárta a szervezet – értékelte az Akadémia elmúlt egy évét Ivkovicné Béres Tímea igazgató a Kecskeméti Lapoknak.

– Az Akadémia akkreditációja a 2013.február 22-e óta eltelt időszak legnehezebb éve volt, ennek ellenére kiemelkedően szerepeltek a csapatok, kiemelkedő tudású játékosok ballagtak. Hogyan sikerült ezt elérni?

– Különleges és egyedi év volt, mert a járványügyi helyzet nagyon nagy felelősséget rótt ránk. A versenysportot engedte a kormány, hogy működjön, de nekünk biztonságos környezetet kellett kialakítani, ami nem volt könnyű, ilyen nagy létszámú közösség esetében. Utólag úgy tudom összegezni, hogy mindenki felelősen végrehajtotta az intézkedéseket, amelyek a biztonságot szolgálták. A szülők is bíztak bennünk és mindenben együttműködtek. Ilyen szempontból is úgy gondolom, hogy sikeres év volt. Készültünk arra is, ha valaki megbetegedne, akkor a karantén utáni visszatérés az egészségügyi protokollok szerint történjen és senkinek se legyen ebből egészségügyi károsodása. Nagy öröm, hogy nem volt ilyen, a szülők ránk bízták a gyerekeket és engedték sportolni őket. Köszönet illeti őket a bizalomért. Ok is a közösségünk tagjai, de nem lehettek jelen a zártkapus rendelkezések miatt. Mi nagyon hálásak vagyunk, hogy ezt megértették és együttműködtek. Élő közvetítésekkel igyekeztünk őket bevonni a rendszerbe. Tudják, hogy ezeknek a sikereknek ok is a részesei.

– Az iskolák tornacsarnokait lezárták. Hogyan sikerült a sok csapatnak edzéslehetőséget biztosítani?

– A járványügyi helyzetben a kosárlabda otthona, az Akadémia épülete nagyon jó szolgálta ezt a címet, hiszen, ha nem lett volna, az iskolai tornatermek bezárása miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk volna. Így is sokat kellett egyeztetni a szakembereknek, hogy mindenkinek jusson megfelelő edzés- és mérkőzéslehetőség, de itt meg tudtuk oldani. Közben az Akadémia beruházásában elkészült a Bányai Júlia Gimnázium mellett az Univer Sportcsarnok, amely biztonságos edzéshelyszín lett. Az eredmények mellett az infrastrukturális fejlesztés is óriási siker számunkra és az iskola diákjainak egyaránt.

– Milyen eredmények fémjelzik az elmúlt szezont?

– Szakmailag is fejlődtünk, az eredmények ezt igazolják. Nagy dolog volt, hogy Ivkovic Stojan szövetségi kapitány is belépett a munkába, hiszen egy újabb löketet, egy újabb motivációt adott a fejlődésben. Minden területen sikerült szakmailag előbbre lépnünk, az edzőink együttműködően dolgoztak. Az U11-es korosztálytól az U18-as korosztályig, tehát minden korosztályban az országos döntőbe jutottak csapataink. Ilyen sikeres évünk még nem volt. Az U11-es és U12-es csapatoknak nem rendezték meg az Országos Jamboree- t, de mind lány, mind fiú vonalon bejutottunk a legjobbak közé. Az U14- es fiúk az országos B döntő második helyén végeztek. Az U16-os lányok a hatodikak lettek az országos A döntőben. Az U16-os fiúk az alapszakaszban a második helyen végeztek, az országos döntőt a nyolcadik helyen zárták. Az U16-os lányok az országos B döntő bajnokai lettek, összesítésben a kilencedikek. Az U18-as fiúk az alapszakaszban negyedikek, az országos döntőben pedig a hetedik helyen végeztek. Fontosak a csapateredmények, de leginkább a gyerekek fejlődése az elsődleges cél. A 18 sportolónk kapott válogatott meghívót, amely most érkezett a nyári edzőtáborok előtt, mindenképp mutatja, hogy mennyit fejlődtek kosárlabdázóink.

– A végzős akadémisták közül többen is szerződést írtak alá az NB I/A csapathoz. – Legnagyobb sikerünk, hogy a Duna Aszfalt-DTKH NB I/A osztályú felnőtt csapatában is szerephez jutottak az akadémisták. Két fiatal, Ivkovic Milán és Tóth Barna játszottak és pontokat is szereztek, de rajtuk kívül még két fiatal – Tóth Balázs és Cserkó András – írtak alá szerződést a felnőtt csapat bővebb keretébe. Azt látom, hogy egyre többen sorakoznak majd az „ajtó előtt”. Ez nagyon nagy dolog. Az Akadémia nyolc éve működik, ezek a 2003-as születésű fiatalok fogják össze. Ilyen szempontból személyes is számomra ez a nyolc év, mert fiam, Milán volt az, aki U11-es korosztályban kezdte a kosárlabdázást és most ot is el ballagtattuk, korosztályos társaival együtt. Végzősökké váltak az Akadémián és a felnőtt csapatban folytatják. Ez az első olyan év, amely után azt mondhatjuk, hogy beérett az akadémiai munka és gyümölcsözik majd a felnőtt csapatban. Ok az indulástól kezdve végig járták az akadémia képzési rendszerét.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

– Mekkora szervezetté vált mára az Akadémia?

– Az Akadémiának 22 versenyző csapata, 405 versenyengedéllyel rendelkező játékosa volt az idén, az iskolai csoportokkal együtt közel 600 gyerek sportol nálunk. Az edzőkkel, erőnléti edzőkkel, gyógytornásszal, sportpszichológussal és a menedzsment tagjaival együtt, 50 fos személyzet gondoskodik a fiatalok sportolásáról.

– Kecskemét Önkormányzata mellett, kik az Akadémia kiemelt támogatói, akiknek köszönhető a fiatalok magasszintű sportolása?

– Az Akadémiának az is nagy elismerés és megtiszteltetés, hogy nagyon komoly cégek, mint a Mercedes- Benz gyár és az MVM is támogatják az utánpótlásnevelő munkánkat. A jövő kihívást jelent az állami sportakadémiákkal folyó versenyben. A kecskeméti akadémia minden téren meg tudja adni a gyerekek fejlődéshez szükséges lehetőséget és azt a minőségi körülményt, ami ahhoz kell, hogy élvonalbeli játékos legyen belőlük, vagy megvalósítsák az álmaikat. Mindeközben pedig nem kell kiszakadniuk a családi, a természetes szociális környezetükből. Mi ezen az úton megyünk tovább. Egy erős, egészséges közösséget építünk a kecskeméti kosárlabdában.

– Nyolc év alatt sokan végeztek az Akadémián. Van-e, aki visszajött dolgozni, a közösséget erősíteni?

– Nagy öröm és visszajelzés nekem, személyesen is, hogy a volt akadémisták kezdenek visszajönni és a stáb tagjává válni. Edzőként és egyéb területen is fogadjuk őket. Ebben fogunk újítani, erősödni a jövőben. Várunk vissza mindenkit, aki szeretne részt venni az Akadémia munkájában.

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Rendőrök a kecskeméti ponthatárváró bulin

Rendőrök a kecskeméti ponthatárváró bulin

Több mint félezer ember gyűlt össze a kecskeméti Domb Beach-en lezajlott rendezvényen.

Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított csoport tagjai

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte öt moldáv állampolgárságú férfi letartóztatását,...

Megtartották a nyár utolsó premierjeit a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Megtartották a nyár utolsó premierjeit a Kecskeméti Nemzeti Színházban

A 2020/21-es évad két igazán vidám darabbal zárul a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban: ...

Ne gyújts tüzet!

Ne gyújts tüzet!

Nem lehet eléggé felhívni a figyelmet a tűzgyújtási tilalomra. Bár egy ideje érvényben van már a ...

Ezért lassult le az M5-ös forgalma

Ezért lassult le az M5-ös forgalma

Az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében, a 89-es km közelében új terelést építenek ki. Röszke i...

Forgalomterelés a „Repülős Körforgalom” lezárása miatt

Forgalomterelés a „Repülős Körforgalom” lezárása miatt

Vasárnap több órára lezárják Kecskeméten a repülős körforgalmat, előre nem tervezett karbantartás...

Magabiztos győzelem az első edzőmeccsen

Magabiztos győzelem az első edzőmeccsen

Csütörtökön este az NBI-es újonc TFSE vendégeként lépett pályára az SG Kecskemét Futsal a felkész...

Éjjel tört áldozatára a rabló szerelmespár

Éjjel tört áldozatára a rabló szerelmespár

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval és élettárs...

Wilhelm Gábor előadása a Wojtyla Házban

Wilhelm Gábor előadása a Wojtyla Házban

Solt 11. századig visszavezethető története és egy őskőkori település emléke is feltárul a régész...

Kodály Pont - Takács Emese

Kodály Pont - Takács Emese

A Kodály Pont ma esti előadója Takács Emese volt, aki tárogató műsorával szórakoztatta a köz...

Dalesttel folytatódott a Kodály Művészeti Fesztivál

Dalesttel folytatódott a Kodály Művészeti Fesztivál

Kodály Zoltán és Gustav Mahler művei csendültek fel ma (csütörtök) este a Kodály Művészeti Feszti...

A majsai kistérségbe látogattak a Wojtyla Ház rászorultjai

A majsai kistérségbe látogattak a Wojtyla Ház rászorultjai

Szank és Kiskunmajsa történelmi érdekességeit, kulturális kincseit fedezték fel, ráadásul fürdőzt...

A V4 után újabb nemzetközi kerékpárversenyre készül az MKB Cycling Team

A V4 után újabb nemzetközi kerékpárversenyre készül az MKB Cycling Team

Két egymást követő hétvége, négy verseny négy országban. Ez volt a Visegrád 4 Kerékpárverseny, ah...

KTE HUFBAU: Katona Bálint kölcsönbe érkezik FTC-től

KTE HUFBAU: Katona Bálint kölcsönbe érkezik FTC-től

Fiatal támadó középpályással bővült a KTE HUFBAU játékoskerete, Katona Bálint a Ferencvárosi TC-t...

„Szakmakóstoló” gyerekeknek

„Szakmakóstoló” gyerekeknek

Virágkötészet, gyógynövény-ismeret, gyümölcs- és zöldségtermesztés. Ezek világába mind-mind betek...

Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított grúz férfi

Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított grúz férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 32 éves grúz férfi letartóztatását, akit emb...

„Kötöttem bokrétát...” – Dalesttel folytatódik a Kodály Művészeti Fesztivál

„Kötöttem bokrétát...” – Dalesttel folytatódik a Kodály Művészeti Fesztivál

Kodály Zoltán és Gustav Mahler művei csendülnek fel a Kodály Művészeti Fesztivál csütörtök esti r...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies