Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. December 3. Péntek  Ferenc

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Négyszeri hosszabbítás után a Szeged örülhetett

2021.03.06. 21:28

Szombaton Szegedre látogatott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a bajnokság alapszakaszának 26. fordulójában. Nagy hátrányból jött vissza Váradi Kornél alakulata, és végül négyszeri hosszabbítás után a házigazdák örülhettek.

Dickey és Dzeletovic vezényletével 9-4-es előnyt dolgoztak ki a házigazdák az első két percben, a Kecskemétnél Wittmann és Karahodzics pontjait írhatták a táblára. A KTE válogatott centerének büntetőjével, majd Thomas ziccerével 9-7-re módosult az állás, ám Brown egy triplával vétette észre magát a következő támadásnál, 12-7. A negyed derekán Derasimovic is kiválóan tüzelt távolról (12-9), viszont eztán Dickey és Govens kosarai után Váradi Kornélnak 17-9-nél időt kellett kérnie. Lukács hárompontosa, majd Dramicanin közelije után 17-14-re zárkóztak a hírös városiak. Ezt követően viszont felpörögtek a Tisza-partiak, és 30-19-re megnyerték ezt a felvonást.


Karahodzics zsákolása nyitotta a második etapot, míg a túloldalon Bognár talált be kintről, 33-21. Jaramaz egyesei és Thomas ziccerét követően sikerült tíz ponton belülre kerülni, 33-24. Felváltva estek a pontok, olykor már-már kapkodóvá vált a játék,  majd egy 7-0-ás szegedi rohanás után taktikai értekezletet tartott a KTE szakmai stábja, 42-26. Wittmannt faultolták hárompontos kísérlete közben, és a megítélt büntetőket értékesítette is, 42-29. A hátrányból tovább faragni a félidőre viszont már nem sikerült, 46-32.


Pihenő után pontatlanul kezdtek az együttesek, majd Thomas törte meg a gólcsendet, 46-34. Belendültek aztán a Tisza-partiak is, és 56-37-re megléptek, Váradi Kornél pedig időt kért, hogy rendezzék a sorokat. Nem tört meg a lendülete a hazaiaknak, 20 fölé nőtt  a differencia, 61-37.Nagy energiákat mozgósított a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, hogy közelebb kerüljön, és sikerült is csökkenteni a hátrányból, 64-46-tal jöhetett a záró felvonás.


Karahodzics harcolt meg a lepattanóért, majd termelte be a kettest, 64-48. Dzeletovic hármassal növelte pontjai számát (67-48), a túloldalon pedig Derasimovic talált be, 67-50. Horti kettő plusz egyes akciója után 69-55-re zárkóztak a hírös városiak, majd Thomas trojkája megkongatta a vészharangot a szegedi kispadon, időkérés következett 69-58-nál a 35. percben. Begyújtották a rakétákat a KTE-nél, Dramicanin hármasa után már csak négy egység volt a csapatok között, 71-67. Egy minutum volt vissza a lefújásig, 73-67-nél Váradi Kornél hívta magához tanítványait. Dramicanin megint kiválóan célzott (73-70), majd sikerült kivédekezni a szegedi támadást. 33 másodperc volt még a meccsből, vendég időkérés után Dramicanin elképesztő trojkát hintett be, 73-73. Még volt idő egy támadásra, a Szedeák kísérlete lejött, Dramicanin ellen faultoltak, eztánThomas vállalta el félpályáról, de nem volt szerencséje, így hosszabbítás következett.


Keller kettese nyitotta a ráadást, amelyre Thomas válaszolt rögtön, 75-75. Jaramaz vette át a Kecskemétnek a vezetést, Dickey pedig látványos zsákolással egalizált, ám eztán Wittmann villant, 77-80. Govens triplájával 82-82-nél érte be a Szedeák a KTE-t, a következő támadásból pedig Karahodzics tette fel mesterien, 82-84. Govens büntetőzhetett, de csak az egyiket dobta be, majd a másik oldalon Thomas is a vonalra állhatott, és a másodikat el is süllyesztette, 83-85. Tizenkettő másodperccel az etap vége előtt időt kért Srecko Sekulovic, és sikerült is a dudaszó pillanatában további hosszabbításra menteniük, 85-85.


Jaramaz tempója csont nélkül hullott be, majd aztán két kivédekezett szegedi támadás után ismét ő volt eredményes, ám ezúttal hármassal jelentkezett, 85-90. Wittmann is csatlakozott hozzá (85-93), amelyre Brown és Govens adott válaszokat, 90-93. Büntetők egyik és másik oldalon is, majd Brown zsákolt látványosat, 93-95. Keller hármasával a vezetést is vissza ragadta a Szedeák, 96-95-nél KTE időkérés következett, 48 másodperccel a második hosszabbítás vége előtt. Wittmann betörésével 96-97-re változott az állás, amire gyorsan tudott Dzeletovic hármassal reagálni, 99-97. Thomas kettesével ismét egál volt, a hazai támadásból pont nem született, így jöhetett a harmadik extra felvonás, 99-99.


Horti volt határozott a palánk alatt, majd labdaszerzés után Derasimovic tört be és tette fel tanárian, 99-103. Brown kintről hintette be (102-103), aztán több elsietett támadás után Dramicanin hármasa pottyant be, 102-106. Dickey ziccerére Wittmann adott nyomatékos választ egy remek triplával, 104-109. Brown továbbra is elemében volt, és kettő plusz egyes akciójával, 107-109-re zárkózott csapata, fél perccel később pedig Dzeletovichoz került vissza a labda szerencsével, és nem remegett meg a keze a sarokból, 110-109. Váradi Kornél kért időt, 1 perc 6 másodperc volt még vissza ekkor az etapból. Dramicanin harcolt ki büntetőket, és nem kegyelmezett, 110-111. Brown egypontossal egalizált (111-111), fél perc volt hátra, és támadhatott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Jaramaz dobása viszont kimaradt, és a Szeged sem talált be, így a negyedik plusz öt percre készülhettek az együttesek. 


Dickey büntetőzhetett, de csak az egyiket tudta bedobni, míg Jaramaz a másik palánknál mindkettőt értékesítette, 112-113. Dzeletovic hármasával 115-113-ra a Szedeák vette át a vezetést. Dramicanin büntetői közül a második ment be, a másik oldalon pedig Govens nagyon üresen állhatott bele a hármasba, és nem hibázott, 118-114. A KTE vezetőedzője időt kért, Wittmann trojkája ezúttal nem talált célt. Dudaszó pillanatában elengedett szegedi hármast adtak meg videózás után a játékvezetők, ezzel eldőlni látszott az összecsapás, 121-114. Fél perc volt még vissza, Jaramaz betalált, de már nem volt idő újabb feltámadásra. A vége 122-116.

Váradi Kornél edzői értékeléseMegmutattuk ma is a karakterünket, hogyan tudunk küzdeni egymásért. Az első félidőben puhák voltunk, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, sok könnyű gólt engedtünk a Szegednek, és a támadásaink is akadoztak. Az egész meccs olyan volt, mint a szezon, egy hullámvasút. A hosszabbításban második szándékból adtunk esélyt a hazaiaknak, és éltek is ezekkel. Gratuláció jár mindkét csapatnak, magas színvonalú, izgalmas összecsapás volt. Kedden már a Falco KC ellen folytatjuk, a ma bemutatott küzdőszellemre lehet építeni a folytatásra.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Naturtex-SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét h.u.: 122-116 (30-19, 16-13, 18-13, 9-27, 12-12, 14-14, 12-12, 11-5)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 26. forduló
2021.03.06., szombat 18:00 @ Szegedi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr: Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László (Farkas János)

Szeged: Kerpel-Fronius G. 3, Govens 25/12, Brown 23/9, Dzeletovic 25/15, Dickey 15. Cserék: Keller 13/9, Kerpel-Fronius B. 9/9, Mayer -, Bognár 9/3, Olasz -.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 18/9, Thomas 20/3, Derasimovic 9, Kucsera 2, Karahodzics 13. Cserék: Lukács 3/3, Jaramaz 23/6, Dramicani 22/12, Horti 5.
Vezetőedző: Váradi Kornél


http://netcasting.webpont.com/?hun_1490

Szerző: Komáromy András

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Folytatja ajándékozó körútját a Mikulás - Videóval

Folytatja ajándékozó körútját a Mikulás - Videóval

Folytatja ajándékozó körútját a Mikulás Kecskeméten. Lovashintójával látogatja meg a város óvodái...

Ma is folytatódott az avarszedés Kecskeméten - Videóval

Ma is folytatódott az avarszedés Kecskeméten - Videóval

Több mint 12 hatalmas avargyűjtő zsákot szedtek tele lelkes önkéntesek ma (pénteken) a Rendőrfalu...

Vaddisznók kilövése kezdődik a szabadidőközpontban

Vaddisznók kilövése kezdődik a szabadidőközpontban

Ma kezdődik és várhatóan két hétig tart a veszélyes vadak kilövése a Benkó Zoltán Szabadidők...

Adventi  ablaknyitogató a Vacsiközben

Adventi ablaknyitogató a Vacsiközben

Idén első alkalommal szervezte meg a Szívvel a Vacsiközért Egyesület az adventi ablaknyitogató pr...

Vasárnapig tart az ebösszeírás

Vasárnapig tart az ebösszeírás

December 5. vasárnapig még bárki regisztrálhatja kutyáját a kötelező ebösszeíráson. Az adatlapok ...

A Német Nemzetiségi Önkormányzat ajándéka a Kinder Ovinak

A Német Nemzetiségi Önkormányzat ajándéka a Kinder Ovinak

Karácsony alkalmából különleges ajándékkal lepte meg a kecskeméti Kinder Ovit a Német Nemzet...

Scoregoal: 2021 utolsó hazai meccse jön hétfőn

Scoregoal: 2021 utolsó hazai meccse jön hétfőn

December 6-án, hétfőn 19:00 órakor a Nyírgyulajt fogadja a 2021-es naptári év utolsó hazai mérkőz...

Kormányhivatali dolgozó részesült elismerésben

Kormányhivatali dolgozó részesült elismerésben

Szent Kristóf a Gyermekekért Díjat kapott Dr. Fuszanecker Hedvig, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhiv...

19 ittasan vezető sofőr áll bíróság elé egy napon Kecskeméten

19 ittasan vezető sofőr áll bíróság elé egy napon Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés, illetve eltiltás hatálya alatti járművezetés mi...

Városháza: szünetel az ügyfélfogadás Hetényegyházán

Városháza: szünetel az ügyfélfogadás Hetényegyházán

December 6-tól január 17-ig nem lesz személyes ügyéntézésre lehetőség a hetényegyházi kirend...

Duna Aszfalt-DTKH: hasznos edzőmérkőzést játszottunk a PVSK ellen

Duna Aszfalt-DTKH: hasznos edzőmérkőzést játszottunk a PVSK ellen

Csütörtökön a pécsieket látta vendégül a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az edzés időpontjában. Az ed...

Stúdióbeszélgetés: Német Zsolt, Csíkos Imre

Stúdióbeszélgetés: Német Zsolt, Csíkos Imre

Új honlap, kezdődő 2022-es parkolóbérlet-értékesítés, egyre csak szaporodó feladatok. A Kecskemét...

Műfenyőt karácsonyra – Videóval

Műfenyőt karácsonyra – Videóval

Közeledik a karácsony. A leggyakoribb kérdés: igazi vagy műfenyőt válasszunk. Manapság egyre igén...

2021.12.02. 21:41

Kecskemét , műfenyő, karácsony, fenyőfa

Sportnépszerűsítés fekvenyomóversennyel – Videóval

Sportnépszerűsítés fekvenyomóversennyel – Videóval

A sportolás és a sportos életmód népszerűsítése fontos feladata a Magyar Honvédség toborzóirodáin...

Trianon és japán diplomácia – könyvbemutató – Videóval

Trianon és japán diplomácia – könyvbemutató – Videóval

A Lendület Trianon 100 Kutatócsoport új kötetének bemutatóját tartották ma Kecskeméten. A&nb...

Esti gyors - A nap hírei egy percben

Esti gyors - A nap hírei egy percben

Nézze meg itt a nap legfontosabb kecskeméti híreit röviden!

Útnak indult a Mikulás Kecskeméten – Videóval

Útnak indult a Mikulás Kecskeméten – Videóval

A mai napon elindult a Mikulás segédjeivel, hogy a kecskeméti óvodákba és bölcsődékbe elvigye ajá...

2021.12.02. 18:33

34 kép

Kecskemét , óvodák, Mikulás, bölcsődék, gyerekek

Újra jeles kecskemétiek a pódiumon

Újra jeles kecskemétiek a pódiumon

December elsején került sor az idei naptári év utolsó Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetésére a H...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies