Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. Augusztus 16. Kedd  Ábrahám

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
SAJTÓKÖZLEMÉNY

2022.06.29. 10:50

Éppen 10 évvel ezelőtt, 2012. június 29-én kezdte meg működését hivatalosan a kecskeméti profi kosárlabda csapatot jelenleg működtető gazdasági társaság, a KTE Kosárlabda Klub Kft. A 2021-22-es bajnoki idény, a klub fennállásának 10. szezonja igen emlékezetesre sikeredett. Mindhárom csapat bejutott a bajnoki rájátszásba (NB I A U20; NB I B; NB I A), a felnőtt csapat pedig a kecskeméti kosárlabda történetének eddigi második legjobb eredményét produkálta a Magyar Kupa bronzéremmel és a bajnoki 4. helyezéssel (a legkiemelkedőbb a 2014-15-ös idény volt két ezüstéremmel). Természetesen minden eredmény nagyon fontos, hiszen a szakmai és üzleti hitelesség jelentősen erősödhet. Ám Kecskeméten úgy tartják: a siker akkor lesz maradandó érték, és nem csupán egyetlen szép emlék, ha a sikerhez vezető út tapasztalatait a folytatásban sikerül hatékonyan beépíteni mindennapi munkába.

Az alapításkor kellően bizonytalan volt a kecskeméti kosárlabda jövője, így azoktól a hiteles, máig nagy üzleti referenciának számító vállalkozóktól, akik megalapították a KTE Kosárlabda Klub Kft.-t, igen nagy bizalomra volt szükség abban a bizonytalan pillanatban.

„Tudtuk, hogy nem egyszerű a helyzet, tudtuk, hogy a sportbeli szerepvállalás rosszul is alakulhat – emlékezett a tíz évvel ezelőtti napokra Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke. - De hittünk abban, hogy ha néhány üzletember összefog az önkormányzattal, akkor abból kialakulhat valami olyan folyamat, amire végül mindannyian büszkék lehetünk. Úgy hiszem, hogy ez a tíz év minden vitájával, nehézségével együtt is roppant sikeres időszak volt, az alapítók nem bánták meg az összefogást, és őszintén örülök annak, ha látom a csarnokban a sok szurkolót, az ő örömüket, büszkeségüket. És szerencsére ebben az idényben sokszor volt okunk a büszkeségre.”

Mindeközben pedig a klub vezetősége arra is figyelt, hogy a meglévő gazdasági potenciált összehozza a kormány tao-felajánlási lehetőségével és az MKOSZ sportfejlesztési elképzeléseivel. Ennek köszönhető, hogy a KTE Kosárlabda Klub Kft. az elmúlt években 200 millió forintot elérő fejlesztéseket hajtott végre a Messzi István Sportcsarnokban, a kosárlabda csapat otthonában.

„Örülök annak, hogy kialakult nálunk egy állandóság – folytatta Fazekas Mihály. – Állandóság a tulajdonosi körben, a vezetőségben, a csapatban, és ami nélkül lehetetlen lenne a működés, a szponzori körben is. Ki kell emelnem a Duna Aszfalt szerepét, hiszen az alapítás óta megszakítás nélkül együttműködünk, a cég névadó főszponzorunkként stabilitást, tervezhetőséget biztosít számunkra.”

A klub - és mondhatjuk, a kecskeméti kosárlabda – meghatározó személyisége Ivkovic Stojan. A mesteredző, egyben a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya az elmúlt években az általa elképzelt kosárlabdás rendszer kialakításával olyan szakmai műhelyt hozott létre, amelyben a profi sport és az utánpótlás nem egymás ellen, hanem egyértelmű és világos szabályok mellett egymást erősítve dolgozik. S bár a klub kiemelkedő évada, a 2014-15-ös is a nevéhez kapcsolódik, lévén ő volt akkor a vezetőedző, általánosságban kijelenthető, hogy a kecskeméti kosárlabda történetének egyik meghatározó korszaka fűződik a nevéhez. És a történet folytatódik. A klub ugyanis a következő idényben is benevezi a fiataljait az U20-as bajnokság mellett az NB I B-be is – mára, képletesen, ez a két csapat lett az ajtó a profi csapat öltözőjéhez, s ezek irányítása továbbra is Ivkovic Stojannál marad.

„Tíz év hosszú idő, és én úgy gondolok az elmúlt időszakra, hogy nagy öröm volt építeni a kecskeméti kosárlabdát – mondta Ivkovic Stojan. – Annak idején a valódi káoszból állt fel ez a klub, de mindenki tudta a feladatát. Szerencsés voltam, mert a B-ligában mindjárt két érmet szereztünk, Hepp Kupa és a bajnoki aranyat, a következő évben bronzérmesek voltunk a Magyar Kupában, majd az azt követő évben ezüstérmünk lett a bajnokságban és a kupában is. Az számomra érdekes időszak volt, mert egyszerre a válogatott szövetségi kapitányaként, a Szolnok szakmai igazgatójaként és a KTE vezetőedzőjeként kellett eredményesen dolgoznom. A kosárlabda mára Kecskeméten az Akadémiával és a KTE-vel együtt nagyon sokat fejlődött, és sokat fejlődött a szakmai háttér is, Forray Gábor, Váradi Kornél, Hegedűs Gergely és Dusan Markovic együtt nőtt a klubbal. Fontos, hogy itt van egy rendszer, amit mindenki megtanul, talán ennek is köszönhető, hogy idén az A-csoportban pótolni tudtuk a szezon előtt az első háromnak gondolt U23-as játékost, amikor azok kiestek. Sőt, úgy éreztem, hogy ha kellene, még mások is előre tudtak volna lépni, és ez nagyon jó érzés. Mondhatom azt, hogy ez volt a gyümölcse az U20-ban és a B-ligában befektetett munkának, világosan beigazolódott, hogy van értelme komolyan dolgozni a fiatalokkal. Fárasztó és nehéz volt az elmúlt tíz év, ezért itt most kicsit visszább lépek, és marad az U20-as csapat és a B-liga. Összességében azt mondhatom, hogy Kecskeméten folyamatosság és rend van, jó az út, amin az Akadémia és a KTE jár.”

Biztosan kijelenthető, hogy mindez a folyamatosság és rend szerepet játszott abban, hogy a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a várakozásokon messze felül teljesített a 2021-22-es évadban. Forray Gábor vezetőedző – érthetően - az utolsó mérkőzés óta még szebbnek látja az elért eredményeket.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

„Fantasztikus és egyben őrült szezon van mögöttünk, óriási élmény volt játékosnak, edzőnek, sportvezetőnek, szurkolónak egyaránt – utalt a kupában elért bronzéremre és a bajnokság 4. helyezésére Forray Gábor. – Minél több idő telik el az utolsó mérkőzés óta, annál jobban felértékelődik bennem az elért szép eredmény. Mondhatni csoda kategória, hogy ilyen évet tudhatunk a hátunk mögött. Előzetesen nem sokan gondolták, hogy elérhetünk eddig, de a csapatnak volt karaktere, tartása, és ez hozta meg a sikereket. A szezon elején Váradi Kornél volt a vezetőedző, és bebizonyosodott, hogy jól válogatta össze a játékoskeretet, csak kényszerből kellett némileg módosítani. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a fiataljaink sokat fejlődtek, és megmutatták, hogy lehet velük számolni, ez a kecskeméti kosárlabda jövőjének szempontjából rendkívül fontos. Természetesen még rengeteg munka vár rájuk, de az első lépéseket megtettük közösen, és azon dolgozunk, hogy a fejlődés továbbra is fokozatos és folyamatos legyen, már a következő szezonban is érzékelhető eredménnyel járjon. Egy éve hat felnőtt játékossal és fiatal tehetségeinkkel vágtunk neki a szezonnak. A következőben sem lesz más a koncepció. Az értékeinket szeretnénk megtartani, a fiatalokkal hosszabbítottunk, a magyar magunk stabil. A légiósok közül kettővel már sikerült megegyezni, a távozók helyére vannak kiszemeltek, azon dolgozunk, hogy öt minőségi légióssal vágjunk neki az előttünk álló évadnak. Fontos lesz, hogy olyan legyen az ide érkező játékos személyisége, amely illeszkedik a mi filozófiánkba. Remekül működött az öltözőben a kémia, ez most is kulcsfontosságú lesz.”

Tizenhét évesen érkezett Kecskemétre, mára az egyik ígéretes tehetsége a kecskeméti kosárlabdának Tóth Barna, aki júliusban ott lesz a B-divíziós Európa-bajnokságon az U20-as nemzeti csapattal. A 19 éves kosárlabdázóval a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerződést hosszabbított, ezzel is jelezve, hogy a klub számít rá.

„Nagyon sokat jelentettem számomra, hogy a klub vezetősége meg akart tartani – kezdte a fiatal irányító, Tóth Barna. – Örömmel írtam alá a folytatásról szóló szerződést, hiszen érzem, hogy Kecskeméten számítanak rám és a többi fiatalra is. Ennek bizonyítéka, hogy a rájátszásban is rendre játéklehetőséghez jutottunk, ami úgy gondolom, nagy dolog. Véleményem szerint jól helyt tudtunk állni ezeken a feszült meccseken is. Köszönhető ez annak, hogy rendkívül sok plusz munkát végzett velünk a szakmai stáb az A-csoportos keretnél, és a B-ligában is hétről hétre fejlődni tudtunk Ivkovic Stojan irányításával. A KTE számára egy kiváló szezon jött össze, és ez mindannyiunk számára emlékezetes marad. Bízom benne, hogy a következő évben még több szerepet kapunk, és sokat tudunk segíteni a csapatnak, ezzel együtt még jobban beleerősödünk az élvonalba. Szeretnék idővel meghatározó játékosa lenni az A-csoportos együttesnek. Ehhez persze még rendkívül sok munkára lesz szükség, de minden erőmmel azon leszek, hogy ezt elérjem.”

Tóth Barnán kívül a klub valamennyi, az élvonalban is bemutatkozott utánpótlás korú játékosa Kecskeméten marad, Ivkovic Milán, Velkey Géza, Botka Botond, Takács Erik, Tóth Balázs, Tóth Patrik, Kőházi Bence, Körmendi Bence, Kiss Dávid, Fazekas Máté augusztusban kezdi meg a felkészülést a bajnokság(ok)ra. Természetesen lesznek mellettük mások is – Forray Gábor vezetőedző döntése szerint immár biztosan Kecskeméten folytatja Wittmann Krisztián, Karahodzic Kemal, Rastko Dramicanin és Kucsera Dániel, valamennyien aláírták az új évadra szóló szerződésüket.

Szerző: Komáromy András

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Majdnem ölt a szén-monoxid a fürdőben

Majdnem ölt a szén-monoxid a fürdőben

Az egység mérgező gázt mutatott ki a levegőben, a Műkerti sétányon található lakásból egy embert ...

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!

Süteményt osztottak a Nagytemplom előtt - Videóval

Süteményt osztottak a Nagytemplom előtt - Videóval

Szeretetvendégségre várta a híveket a Máltai Szeretetszolgálat hétfőn este a Nagytemplom előtt. N...

Baleset okozott dugót az Izsáki úton

Baleset okozott dugót az Izsáki úton

Egy busz és egy személyautó karambolozott kedden reggel az Izsáki úton. Az egyébként is sávlezárá...

Művészeti hét a Wojtylában - Videóval

Művészeti hét a Wojtylában - Videóval

Izgalmas hete van a Wojtyla Ház sorsközösségének. Augusztus 20-ra készülve nap mint nap lélekemel...

A Szent István napi légibemutatóra készülnek, megnövekedett hanghatásra kell számítani

A Szent István napi légibemutatóra készülnek, megnövekedett hanghatásra kell számítani

Helikopterek és repülőgépek gyakorolnak Szolnokon a Szent István napi budapesti légibemutató...

Megmutatták erejüket a kék oroszlánok

Megmutatták erejüket a kék oroszlánok

A nyitófordulóban a BL-induló, bajnoki címvédő Haladás ellen csaptak össze a kecskeméti futsaloso...

Egyre többen vesznek klímát - Videóval

Egyre többen vesznek klímát - Videóval

Duplájára, egyes időszakokban akár triplájára is megnőtt idén nyáron a klímák iránt érdeklődők sz...

Görbüljön! - Egész hetes csónakos sporthorgászat a szabadidőközpontban

Görbüljön! - Egész hetes csónakos sporthorgászat a szabadidőközpontban

Egész hetes csónakos sporthorgászat indul mától a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. ...

Jó fizikai állapotban kezdte meg a felkészülést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Jó fizikai állapotban kezdte meg a felkészülést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Augusztus 15-én, hétfőn délelőtt elkezdődött a felkészülés a 2022-23-as bajnoki évadra. Az első t...

Magyarország első tribute fesztiváljával jön a Hírös7

Magyarország első tribute fesztiváljával jön a Hírös7

A hagyományoknak megfelelően államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án kezdődik idén is a Hírös7 ...

Mától igényelhetnek bérköltség támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek - Videóval

Mától igényelhetnek bérköltség támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek - Videóval

Mától (hétfőtől) igényelhetnek bérköltség támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek. Eli...

Kecskeméti TE: Megvan a tartalékok első sikere

Kecskeméti TE: Megvan a tartalékok első sikere

A Kecskeméti TE tartalékcsapata vasárnap a Monort fogadta a Műkertvárosi Sportcentrumban, és...

Áramszünetek Kecskemét szerte

Áramszünetek Kecskemét szerte

Jövő héten áramszünetek lesznek Kecskemét több városrészében is. Amennyiben az esti órákra sem ál...

Juhász Nándor volt a KTV vendége

Juhász Nándor volt a KTV vendége

Pénteken a nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatója, Juhász Nándor volt a Kecskeméti ...

Módosul a menetrend a lajosmizsei és a kecskeméti vasútvonalakon - Videóval

Módosul a menetrend a lajosmizsei és a kecskeméti vasútvonalakon - Videóval

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon jelentős változások lesznek augusztus 22-től ...

Ma és holnap akár meg is ázhatunk

Ma és holnap akár meg is ázhatunk

Az aszályt jelentősen enyhítő mennyiségű esőre ugyan nem sok esély van, de kisebb mennyiségű csap...

2022.08.14. 08:56

aszály, időjárás, eső, Kecskemét , zápor

Szabó István: Küzdeni tudásból megint jelesre vizsgázunk

Szabó István: Küzdeni tudásból megint jelesre vizsgázunk

A Kecskeméti TE 1-0-ra győzte le a Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 3. fordulójában, a mérkőzés után...

Kecskeméti TE: Legyőztük a Mezőkövesdet, megvan az első siker!

Kecskeméti TE: Legyőztük a Mezőkövesdet, megvan az első siker!

Megszerezte első győzelmét az OTP Bank Ligában csapatunk, hiszen Szabó István együttese a Katona ...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies