Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2022. November 30. Szerda  András, Andor

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Dr. Filus Andor: Büszkék vagyunk rá, hogy rácáfoltunk a papírformára

2022.10.07. 10:01

Dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője a Ferencváros elleni sikert örök emlékként tartja majd számon, emellett szóba került az utánpótlás, illetve a beruházások és fejlesztések állapota is.

A KTE ügyvezetője arra a kérdésre, miszerint ünnepnap volt-e az FTC elleni derbi Kecskeméten, egyértelműen igennel válaszolt.

– Sok szempontból ünnepnap volt valóban a Fradi elleni siker. Nem csupán a győzelem miatt, hanem azért is, mert nagyon hosszú és kemény út vezetett odáig, hogy NB I-es klubként fogadhassuk az FTC-t, mely méltán az ország legnagyobb klubja jelenleg. Talán az utóbbi évek legerősebb Ferencvárosa a mostani, nem véletlen a kitűnő nemzetközi szereplés, és a kecskeméti meccsig a bajnokságban is hibátlan volt ellenfelünk. Büszkék vagyunk rá, hogy sokadik alkalommal tudtunk rácáfolni a papírformára, hiszen az eddigi szereplés kapcsán sem lehetett bennünk egy csepp hiányérzet sem, ez a siker pedig örök emlék lesz mindannyiunk számára. Örülünk, hogy Kecskeméten ilyen volumenű mérkőzést rendezhettünk, csak azt sajnáljuk, hogy 2527 nézőnél több drukkert nem tudunk fogadni, hiszen ez jelenti az abszolút telt házat jelenleg.

Jelenleg a Széktói Stadion félig üzemelhet, a városi oldal hosszú ideje nem felel meg az MLSZ infrastruktúra szabályzatának. A tervek és az elképzelések továbbra is megvannak a fejlesztésekre, de ehhez meg kell találni a forrásokat is.

– Ahogy azt nyáron is mondtam, a tervek és az elképzelések, illetve az anyagi becslések megvannak arra vonatkozóan, hogyan lehetne a Széktói Stadiont minden NB I-es minimumkövetelménynek megfelelővé tenni. Három ütemben, nagyságrendileg másfél-két milliárd forintból lenne ez megvalósítható. Az első ütem lezajlott a nyáron. Idén arra voltak adottak a klub, illetve a klub működését segítők lehetőségei, hogy egyáltalán rendezhessünk hazai mérkőzéseket Kecskeméten. Önmagában már ez is óriási siker, hiszen néhány hónapja még ennek sem volt realitása. A másodikra, ami a régóta lezárt városi oldalt érinti, jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, hiszen hazai pályán november elején lépünk pályára utoljára. Akkor is azt mondtam, illetve most is azt tudom mondani, hogy továbbra is közös erővel keressük az ehhez szükséges anyagi forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel, amennyiben ez sikerrel jár és megtaláljuk, akkor folytatódhat a fejlesztés. Nem könnyű feladat ez a jelenlegi gazdasági helyzetben, és tisztában kell lennünk vele, hogy nem feltétlen a Széktói Stadion felújítása élvez prioritást ezekben a nehéz időkben, de bizakodóak vagyunk, hogyha nem is most, de a közeljövőben folytatódhat a létesítmény korszerűsítése. Ezért ezután is mindent megteszünk, amit csak tudunk. A klub folyamatosan fejlődik, a futball egyébként is nagy népszerűségnek örvend a városban, fontos, hogy ezt az FTC elleni meccshez hasonló nézőszámokkal támasszuk alá a jövőben is, ezzel is megmutatva az igényt.  

Pályák így is épülnek, hiszen a megnövekedett létszámú utánpótlásnak is szeretne megfelelő körülményeket biztosítani a klub. Erre TAO-s források állnak rendelkezésre, melyek célzottan erre használhatóak fel.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

– Az akadémián rendelkezésre álló infrastruktúrára fordítható TAO-keretünket célzottan és kizárólag edzőpályák létesítésére, felújítására használhattuk fel az idei évben, igyekeztünk ennek megfelelően a legtöbbet kihozni ebből. Első körben a Széktói Stadionban az 1-es műfüves pálya kapott új borítást, hiszen hosszú évek teltek el az átadása óta, és ezt a pályát használja nem csak az akadémiánk, hanem a KLC egyesület is, így megfelelő pályát tudunk részükre is biztosítani, ideje volt már a ráncfelvarrásnak. Emellett szintén a Széktói Stadion területén a Bóbis Gyula edzőcsarnok mellett/mögött három kisméretű műfüves pálya kerül kialakításra, ezek közül kettőt használni tudunk majd minden időjárási körülmény között, mivel fedett pályák lesznek, ezzel megoldódnak az alsó korosztályok téli teremhasználati kérdései. A létesítményen kívül lehetőségünk volt arra is, hogy nevelő intézményekben alakítsunk ki pályákat, így tudjuk a fiatalok sportolási lehetőségét bővíteni egy műfüves pályával a Táncsics Mihály kollégiumban, ahol a vidéki játékosaink töltik mindennapjaikat, illetve a Bocskai utcai óvodában, ahol két éve elkezdtük az óvodai programunkat, ott is tudunk egy műfüves pályát építeni a legkisebbek számára. A Műkertvárosi Sportcentrumban ugyancsak a nagyméretű műfüves pálya felújítására kerül sor a KTE Labdarúgó Akadémia által, mivel a Műkertvárosi Sportcentrumot részben a felnőtt és a második csapatunk is használja, ezért fontos számunkra, hogy ez a létesítmény is fejlődjön. A felnőtt csapat szereplése érezhető az alsó korosztályokban, a sikereknek is hála alaposan megnőtt a gyermek létszám, érezzük, hogy népszerű a kicsik körében a klub. A megnövekedett igényeknek méltó körülményekkel szeretnénk megfelelni.

A klub célja folyamatosan az, hogy erősítsék a keretet helyi kötődésű játékosokkal, igaz, jelenleg ehhez kicsit rögösebb út vezet.

– Tehetségközpontként jelenleg különleges helyzetben vagyunk, hiszen az MLSZ piramis rendszerében közvetlenül a top akadémiák mögé tartozunk. A feladatunk az, hogy 14-15 éves korban a legtehetségesebb játékosokat tovább adjuk a tíz kiemelt központnak, de természetesen a csábítás már jóval korábban elindul részükről. Ez a dolgunk, mindig igyekeztünk megfelelni az MLSZ iránymutatásainak, de kettős érzés van bennünk, hiszen az NB I-es csapatba is nehezebb így helyben megtalálni az elvárásoknak megfelelő fiatalokat. Ezzel együtt a filozófiánk az, hogy minél több helyi kötődésű játékos legyen az NB I-es keretben, ha máshogy nem, akkor úgy, hogy visszacsábítjuk őket idővel. Ehhez az élvonalbeli szereplés lehetősége vonzó is, jó látni, hogy Szalai Gábor, Banó-Szabó Bence, vagy éppen Gréczi Márton nevelő egyesületének színeiben futballozik. Bízunk benne, hogy a jövőben ez elég vonzerő lesz a fiataloknak, hogy itt képzeljék el a jövőjüket.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

December 6-án a Kecskeméti Fürdőbe látogat a Mikulás

December 6-án a Kecskeméti Fürdőbe látogat a Mikulás

December 6-án, kedden a Kecskeméti Fürdőbe látogat a Mikulás, aki szaloncukorral kedveskedik...

Ádám Zsuzsanna adott áriaestet a Kodály Iskolában

Ádám Zsuzsanna adott áriaestet a Kodály Iskolában

A Kodály Iskola egykori növendéke, Ádám Zsuzsanna adott áriaestet november 29-én a Miraculum-bérl...

Adventi szavalóverseny az EGYMI-ben

Adventi szavalóverseny az EGYMI-ben

Adventi szavalóversenyt rendeztek szerdán a Kecskeméti EGYMI-ben. Az eseményt a sajátos nevelési ...

2022.11.30. 16:59

9 kép

Kecskemét , EGYMI, advent, Szavalóverseny

Hírös kecskemétiek: dr. Juharos Ágota, Varga Mónika és Gaborják Csaba volt a vendég

Hírös kecskemétiek: dr. Juharos Ágota, Varga Mónika és Gaborják Csaba volt a vendég

November 28-án a Kelemen László Kamaraszínházban megtartották a Hírös kecskemétiek című pódiumbes...

Újabb utcát aszfaltoztak Katonatelepen

Újabb utcát aszfaltoztak Katonatelepen

​Újabb utcát aszfaltoztak le Katonatelepen. Most az Irsai Olivér, illetve az azt átkötő Jegenyefa...

Csodás betlehem látható a kecskeméti kórház előcsarnokában

Csodás betlehem látható a kecskeméti kórház előcsarnokában

Életnagyságú betlehemi jelenet látható a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti székhelyének ...

December 1-jétől zárva lesz az arborétum

December 1-jétől zárva lesz az arborétum

Zárva lesz a Kecskeméti Arborétum december 1-től. A megnyitása óta minden évben a hónap első napj...

Rangos nemzetközi búvárúszó mezőny állt rajthoz Kecskeméti Fürdőben

Rangos nemzetközi búvárúszó mezőny állt rajthoz Kecskeméti Fürdőben

Kecskemét adott otthont a 2022.11.26-27.-én megrendezett Fiatal Uszonyosúszók IX. Világtalálkozój...

Scoregoal: három pont megszerzése a cél pénteken

Scoregoal: három pont megszerzése a cél pénteken

Sűrű a programja a kecskeméti NBI-es futsalosoknak, hiszen pénteken a távoli Nyírbátorban lépnek ...

Élelmiszer karácsonyra - Jótékonysági akció indul Kecskeméten

Élelmiszer karácsonyra - Jótékonysági akció indul Kecskeméten

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete együttműködésben az önkormányzattal idén ...

Figyeljünk rá, hogy ne az eladó fizesse jövőre az építményadót!

Figyeljünk rá, hogy ne az eladó fizesse jövőre az építményadót!

Építmény idei eladásakor nagyon fontos, hogy időben kössünk szerződést és nyújtsuk is be&nbs...

A Vecsés ellen folytatná remek hazai sorozatát a KTE-Piroska Szörp

A Vecsés ellen folytatná remek hazai sorozatát a KTE-Piroska Szörp

Eddig sem volt könnyű dolga Tóth Norbert legénységének, de pénteken igazi nagyvad látogat a Messz...

Városi Tehetségnap a Móra Ferenc Általános Iskolában - Videóval

Városi Tehetségnap a Móra Ferenc Általános Iskolában - Videóval

A tehetséges fiatalokat, és az ő képességeiket felismerő, tanárokat is jutalmazták ma délutá...

Segítség a mell önvizsgálatában - Videóval

Segítség a mell önvizsgálatában - Videóval

Egy mell mulázst kapott a mai napon a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda egy pályázatnak köszön...

Az épülő tűzoltólaktanyában jártunk - Videóval

Az épülő tűzoltólaktanyában jártunk - Videóval

Folyamatosan zajlanak a munkálatok az új tűzoltólaktanya építése kapcsán. Az épület már áll és so...

Esti gyors: A nap hírei egy percben

Esti gyors: A nap hírei egy percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!

Szemereyné Pataki Klaudia elődást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szemereyné Pataki Klaudia elődást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A digitalizáció szövi át a mindennapokat - mondta Szemereyné Pataki Klaudia a Helyi versenyképess...

Megkezdődött a lakossági és nyugdíjas parkolóbérletek regisztrációja - Videóval

Megkezdődött a lakossági és nyugdíjas parkolóbérletek regisztrációja - Videóval

Megkezdődött a regisztráció a Kecskeméti Városrendészetnél a jövő évi parkolóbérletek igényléséhe...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

 • - Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
 • - Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
 • - Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

 • - A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
 • - A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
 • - Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
 • - Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
 • - Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
 • - A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
 • - Geotargeting

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

 • - A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
 • - Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:
Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies