Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. December 7. Kedd  Ambrus

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Elindult az MLSZ iskolai programja, Kecskeméten akadémiánk révén

Három intézményben tartanak edzéseket a gyerekeknek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2020.10.08. 18:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiájának fontos eleme, hogy az utánpótlás nevelő egyesületek a jövőben szoros szakmai kapcsolatot építsenek ki a településükön, tankerületükben működő iskolákkal. Ebben komoly részt vállal a KTE Labdarúgó Akadémia is. 

A Rúgj labdába iskolai program célja az, hogy minél jobb körülmények közt ismerkedhessenek meg a gyerekek a labdarúgással, illetve a már egyesületben futballozó fiatalok is ezáltal minél több foglalkozáson vegyenek részt. Az együttműködés során az edzők a tankerületekkel, iskolákkal egyeztetve, a délelőtti iskolai foglalkozások (testnevelés és tömegsport órák) keretein belül futballedzést tartanak a partner iskolák kijelölt osztályai számára. A program első évében nyolc városban zajlik majd a munka, köztük Kecskeméten is, ahol akadémiánk edzői tartanak foglalkozásokat.

Kecskeméten három intézményben, a Kecskeméti Református Általános Iskolában, a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, illetve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában zajlanak majd edzések a testnevelés keretein belül, de ezeknek egy részét később akár külső helyszínen is meg lehet majd tartani. A program koordinátora Lóczi Péter lesz, mellette Pelikán István, Verebélyi Gábor és Kovács Tamás vesz részt az iskolai programban. Az együttműködésről szóló megállapodásokat az említett intézményének, akadémiánk, illetve az MLSZ már alá is írta, így el is kezdődhetett az iskolai program.

Dr. Barczi Róbert (fotó: mlsz.hu)

 

Dr. Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója:

„Az egész magyar utánpótlást szeretnénk egy picit megreformálni, ebbe beletartozik a gyerekek kiválasztása, képzése, később a felnőtt futballba való beépítése. Ennek egy fontos része az, hogy a gyerekek minél többször foglalkozzanak focival, minél többször érjenek labdába. Az állam minden feltételt megteremt ehhez, többek közt a mindennapos testneveléssel. Ennek óráit össze lehet vonni, így ha erre nyitott iskolákat találunk – márpedig találtunk – akkor a gyerekek délelőtt másfél órát is tudnak akár focival foglalkozni, ahol főállású edzők tartanak nekik edzéseket. Ezzel a programmal konkrétan az is célunk, hogy a klubok játékosai akár célzottan ezekbe az intézményekbe kerülhessenek, ahol így plusz edzéseken is részt tudnak venni. Jelenleg 73 auditálás alatt álló klub van, közülük választunk ki majd nagyjából 25-30-at, akik az országot területileg lefedik, ezek B-szintű, kvázi utánpótlás központok lesznek. Nekik a 6-15 éves gyerekek képzésére, fejlesztésére kell majd elsősorban törekedniük, amihez minden segítséget meg fogunk adni. Ezekben a klubokban jövő ősztől kötelező lesz az ilyen együttműködés az iskolákkal. Mi most kiválasztottunk 8 olyan klubot, akiket területi alapon erre érdemesnek tartottunk, egyfajta „Pilot” programként, próba üzemmódban elindítottuk ezt. Az első év tapasztalatit felhasználva tudjuk majd a többi klub rendszerét kiépíteni, illetve segíteni jövőre a helyi folyamatok elindítását.”

Dr. Filus Andor, a KTE Labdarúgó Akadémia ügyvezetője:

„Akadémiánkat első körben egy tájékoztatóra hívták meg a Magyar Labdarúgó Szövetségbe, amin összesen nyolc akadémia vett részt. Megtisztelő és örömteli számunkra, hogy részesei lehetünk ennek az induló iskolai programnak. Kecskeméten sportigazgató úrral közösen kerestük meg ezeket az intézményeket, hogy náluk szeretnénk beindítani ezt a programot, ez össze is csengett céljainkkal, hiszen minél több fiatalnak szeretnénk biztosítani a labdarúgó foglalkozásokat, nemcsak azoknak, akik már akadémiánkon futballoznak. Tömegbázist szeretnénk kiépíteni, ez is egy nagyon jó kezdeményezés ehhez, hiszen a már elindított óvodai programunk után is megvan a következő lépcsőfok, mivel már az első évfolyamtól kezdve indul a iskolai program a testnevelés órák keretein belül. Egyetértünk az MLSZ törekvéseivel, hogy a 10 kiemelt akadémia mögött régiós szintű központok jelenjenek meg, ahol a régiók legtehetségesebb játékosainak képzésének kell működnie, ebben mi is komoly szerepet szeretnénk vállalni. Folyamatosan fejlesztünk ennek érdekében, a közelmúltban két új pálya került átadásara a Széktói Stadionban, megújult az öltöző épület, illetve a Szabadidőközpont pályái is biztosítják emellett a megfelelő edzéslehetőséget. Együttműködést kötöttünk a Táncsics Mihály Kollégiummal, ahol vidéki akadémistáink laknak, számukra egy teljes szárnyat, illetve az ehhez tartozó vizes blokkokat is felújítottuk, de nyáron az orvosi és rehabilitációs részlegünk is teljesen új gépparkkal frissült. Heteken belül új szerelésbe öltöztetjük az utánpótlást, 6-19 éves korig mindenki új edzés és mérkőzés szerelést vehet át. Direkt az iskolai program miatt is szereztünk be emellett két kisbuszt, mellyel a külső helyszínen zajló edzésekre történő utaztatását is meg tudjuk oldani a gyerekeknek, amennyiben erre lesz lehetőség. Úgy gondolom, hogy régiós szinten jó munkát végzünk, ezt mutatja talán az is, hogy tavaly 8, idén 7 játékosunk igazolt tovább a 10 állami akadémia valamelyikéhez. A megfelelő odafigyeléssel, a megfelelő szakmai munkával megvan tehát a továbblépési lehetőség. Szeretnénk természetesen helyben is biztosítani a felnőtt szintű továbblépést a gyerekeknek, reményeink szerint jövőre már a másodosztályban indulhat a KTE. Egyelőre jó úton haladunk, nem mellesleg már négy U19-es játékos mutatkozhatott be idén az NBIII-ban.”

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Aláírás a Kecskeméti Tankerültei Központban: Zsámboki Anna és Dr. Filus Andor

 

Kecskeméten a már említett három intézmény örömmel vette a megkeresést, hiszen plusz sportolási lehetőséget tudnak ezáltal biztosítani a gyerekeknek.

Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója:

„Nagyon örültünk a megkeresésének, hiszen plusz lehetőségekhez jutnak, főleg a kisebb gyermekeink intézményeinkben. Heti szinten, játékos formában nyújt számukra lehetőséget ez a labdás program arra, hogy a későbbiekben akár a labdarúgásban, akár más sportágban találják meg a helyüket. A játékos előkészítés és a plusz lehetőség sokat fog jelenteni számukra. Mindkét intézményünkben, a Zrínyiben és a Rákócziban is örültek a kezdeményezésnek.”

Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója:

„Alapjában véve is támogatom a sportot az iskolában, szeretem, ha a gyermekeink egészségesen élnek, mozognak, sportolnak. A célunk eddig is az volt, hogy minél színesebb palettát biztosítsunk nekik minden sportágból, a foci is részét képezte ennek már. Ilyen keretek közt azonban még nem, éppen ezért is örültünk annak, hogy egy szervezett programban vehet részt iskolánk, ami csak előnyökkel jár gyermekeink számára.”

Szerző: Nyitrai András

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Meghosszabbított nyitva tartás a Városrendészetnél

Meghosszabbított nyitva tartás a Városrendészetnél

December 11-én (péntek) a Kecskeméti Városrendészet 8-16 óráig tart nyitva. Mutatjuk a részl...

A nap hírei 1 percben itt:

A nap hírei 1 percben itt:

Nézze meg a mai nap legfontosabb kecskeméti híreit, itt:

Hogyan alakulnak a halárak az év végén?

Hogyan alakulnak a halárak az év végén?

Egy év alatt nagyjából 10-15 százalékkal drágult a halak ára. Ugyan az élő halért, a filékért és ...

Adventi tárlat

Adventi tárlat

December 10-én pénteken, 17 órakor nyitja meg kapuit a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének adve...

Scoregoal - Nagy pofont kaptunk a Nyírgyulajtól

Scoregoal - Nagy pofont kaptunk a Nyírgyulajtól

Álomszerű kezdés után rémálommá vált a Nyírgyulaj elleni bajnoki találkozó. 

Online folytatódik a Hírös Szabadegyetem

Online folytatódik a Hírös Szabadegyetem

A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban 2021. év őszén is folytatj...

Az elmúlt 24 óra eseményei

Az elmúlt 24 óra eseményei

Tegnap a nyomozók és járőrök 6 személyt fogtak el, és további 4 előállításáról intézkedtek. ...

Emelődaruval érkezett a Mikulás a kecskeméti kórházba

Emelődaruval érkezett a Mikulás a kecskeméti kórházba

Ha eljön az idő, akkor akár járvány van, akár nem, a Mikulás mindenképpen meglátogatja a gyermeke...

HI! Kecskemét: Ünnepvárás Katonatelepen

HI! Kecskemét: Ünnepvárás Katonatelepen

December 19-én folytatódik a HI! Kecskemét karácsonyi programsorozata, mégpedig Ünnepvárással Kat...

Karbantartások az M5-ösön

Karbantartások az M5-ösön

Az M5-ös autópálya több szakaszán is karbantartásokat végeznek a mai (kedd) napon. Mutatjuk, hol ...

Európa nap – társadalmi felelősségvállalással - Videóval

Európa nap – társadalmi felelősségvállalással - Videóval

Rendhagyó, ún. Európa Napot rendezett meg a Kada Elek Közgazdasági Technikum. A tanítási nap két ...

Hétvégén látogatást tett a Mikulás a belvárosi piacon

Hétvégén látogatást tett a Mikulás a belvárosi piacon

Az elmúlt hétvégén meglepetés fogadta a Budai utcai Piaccsarnokba érkező családokat: megérke...

Dr. Szegedi Sándor szőlőnemesítőre emlékeztek - Videóval

Dr. Szegedi Sándor szőlőnemesítőre emlékeztek - Videóval

Dr. Szegedi Sándor szőlőnemesítő születésének 100. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést...

Szijjártó Péter megvédte a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozóit

Szijjártó Péter megvédte a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozóit

Valóban csak a terület és munkaerő a hozzáadott érték, mellyel Magyarország hozzájárul a Mercedes...

Rendőrmikulás a Petőfi Sándor utcán - Videóval

Rendőrmikulás a Petőfi Sándor utcán - Videóval

Különleges rendőri ellenőrzést kaptak ma délelőtt azok az autósok, akik a Petőfi Sándor utcán hal...

Oktatást segítő eszközökkel támogatja a HBPO Kft. a Neumann János Egyetemet

Oktatást segítő eszközökkel támogatja a HBPO Kft. a Neumann János Egyetemet

Hálózati switch eszközöket adományozott a HBPO Manufacturing Kft. kecskeméti gyáregysége egyetemü...

Az Aranyhomok Egyesület is képviselteti magát a Téli Fényünnepen

Az Aranyhomok Egyesület is képviselteti magát a Téli Fényünnepen

A kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország karácsonyi vásárán az Aranyhomok Kistérségfejlesztési ...

Körmendi Bence: térdsérülés, műtét, hosszabbítás

Körmendi Bence: térdsérülés, műtét, hosszabbítás

A Sopron elleni találkozón még igen hasznos játékkal, fontos pontokkal vette ki a részét az idege...

Január 5-ig várják a jelöléseket az Érték vagy! díjra

Január 5-ig várják a jelöléseket az Érték vagy! díjra

Elindult a jelölés az „Érték vagy!” díjra. Az elismerést azok kaphatják meg, akik sok...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies